Šta je novo?

The Witcher 3

Možda ne tu, ali drugde može biti problema.

Niti sa aktuelnim SSD-ovima ima nekog posebnog smisla razmišljati o tome, vek trajanja čak i u takvim uslovima je takav da će do tada biti prevaziđeni.

Sa ugasenim pagefileom mi je nakon par sati igranja pukao witcher3!!! uz poruku windowsa da nema vise memorije. ne kapiram kako je to moguce kad imam 16gb od cega se dva koriste za rapid mod. i pored toga sto sam pagefile stavio na nulu opet sam imao isto ocitanje u afterburneru da se koristi pagefile...

Pa mora uvek nesto da upise u page file, sve sto stoji u ram, a valjda i vram memoriji takodje bude indeksirano i u page file. Page fali treba uvek vise da zauzima od trenutnog zauzeca ram memorije svakako, posto ima dodatnih stvari koje zapisuje. Predlog ako vec brljas page file, stavis vrednost vecu od ram memorije ili nediras nista. Jedino ako bas kuburis sa prostorom na ssd-u pa stavi nize.

Pa mora uvek nesto da upise u page file, sve sto stoji u ram, a valjda i vram memoriji takodje bude indeksirano i u page file. Page fali treba uvek vise da zauzima od trenutnog zauzeca ram memorije svakako, posto ima dodatnih stvari koje zapisuje. Predlog ako vec brljas page file, stavis vrednost vecu od ram memorije ili nediras nista. Jedino ako bas kuburis sa prostorom na ssd-u pa stavi nize.

Problem je uvek sa prostorom. :) Ne kontam cemu toliki pagefile ako imam 16gb rama da mi jos toliko uzme na ssd...mislim nepotrebno skroz. namestio sam sad 200mb / 2000mb i radi ok.

Licni predlog ostavi sam vindows da koristi koliko mu treba, pa vidi da li ce da ti pravi problem i guta suvise prostora, pa ako guta previse stavi 2000/2000.

Licni predlog ostavi sam vindows da koristi koliko mu treba, pa vidi da li ce da ti pravi problem i guta suvise prostora, pa ako guta previse stavi 2000/2000.

Stavio sam system managed i on ceni da mu treba 16 gb znaci otprilike onoliko koliko ima rama. A kada igram ista situacija manje vise s tim sto pagefile prikazuje u afterburneru sada i preko 20000mb sto duze igram. Nista mi nije jasno

Malo kasnim sa komentarom za GOTY, ali ubedljivo zasluzeno.. neverovatna igra.

Meni, bez razmisljanja, najbolja igra koju sam ikad igrao - a igram se malo manje od 20 godina. Naravno, subjektivna izjava 100%, ali sama igra (vizuelno, zvuk, gameplay) je odlicna, ali prica.. prica mi je fantasticna.
Nekome se mozda nece svideti u kom pravcu je CDPR otisao sa pricom, posto se ipak nesto ne poklapa sa knjigama, ali mene je oduvalo.

Njihov nacin prepricavanja njihove price je toliko uticajan i mocan da nisam mogao da prestanem da igram, kao kada citate sjajnu knjigu koju ne mozete da spustite.
Apsolutno fantasticno. Mada, ja sam veliki fan knjiga i fantastike uopste.. tako da sam grozno pristrastan :)

Posle ovakvog komentara jedva čekam da odvojim vremena da odigram igru :d

Ja sam krenuo, 13lvl mnogo dobra igra. Malo me smara sto je vecina questova na fazon da bi dobio neki info ili resi misiju idi uradi prvo nesto za toga, koji te opet takodje ucenjuje da prvo za njega odradis i tako 100 stepenika dok ne zavrsis misiju.

Hocu ja moci da igram normalno tj nastavim obzirom da sam krenuo sa 1.11? Negde pise da igra ne radi sa sejvovima koji nisu iste verzije valjda?

Naravno da ces moci. Uh sta bi dao za jedan format mozga pa da odigram ponovo!

Naravno da ces moci. Uh sta bi dao za jedan format mozga pa da odigram ponovo!

Bravo za komentar, to bi bilo najbolje :) sreca pa sam ostavio trecinu questova za 2. prelaz da imam makar nesto novo, +izabracu druge stvari prilikom grananja price. U prvom prelasku sam dobio najbolji kraj

Ide preko 1.10 koliko vidim...

Juce je izasao pec nov. Dosta bugova je ispravljeno

^ Developeri savetuju obavezno verify/repair posle peča.
Naravno, ima i novih i nesređenih bubica u ovoj - povremeno mi se i dalje gubi zvuk udarca Geraltovog mača o oklop/mač protivnika, i win ekran u Gwentu je sada izrazito svetao.

Posle ovakvog komentara jedva čekam da odvojim vremena da odigram igru :d
Igra ima svoje probleme i nije savrsena, sporedni questovi postanu malo repetitive ali main story mi je bio toliko dobar da bukvalno nisam mogao da prestanem da igram. Kada sam zavrsio Baron questline vilica mi je bila na podu koliko je bilo dobro!

Zadnju trecinu igre sam skoro kompletno preskocio, samo igrao main story jer sam MORAO da saznam sta ce sve da se desi! :D
Opet, veoma subjektivno sa moje strane, jer su mi i Witcher knjige nesto najbolje od fantastike sto sam citao, pa mi se CDPR-ov spinoff sage jako svideo.

Sve u svemu, kada sam zavrsio igru bio sam blago depresivan par dana i sad ne mogu da odigram ekspanziju jer se sav skenjam kad udjem u igru jer je glavna prica zavrsena.
Vraticu se da ocistim igru 100%, zajedno sa ekspanzijama, samo moram malo da se udaljim od iste prvo. Preveliki utisak je ostavilo na mene, pogotovo moj kraj price :)

od pocetka kad sam video kakvi su sporedni questovi odma sam ih batalio,samo main quest igrajte i nece biti smorna igra.

Ne znam ko je sem tebe rekao da je smorna igra zbog side questova. Inace, vecina side questova je odlicna, sto je retkost u RPG igrama vec dugo vremena.

Smara me sto ne mogu da pisem podsetnik po mapi da znam gde je sta :(

Ako niste do sada strpite se do druge ekspanzije, kao i eventualnog EE-a.

Ako niste do sada strpite se do druge ekspanzije, kao i eventualnog EE-a.

Zato ja tek sada počinjem Witcher 2. :d

Svi pečevi su tu, svi DLC-ovi, modovi, enb-sweetfx, samo fali dovoljno slobodnog vremena.

Valjda ću da ga završim dok ne izađe trojka u EE varijanti. :d

Ja čekam da imam vremena ali silom prilika biće do tad i EE i novi komp verovatno

Vrh Dno