Šta je novo?

The Witcher 3

Ja sam konacno uzeo igru i krenuo da igram. Igrao sam nekih 25 sati (po Gog galaksiju) a cini mi se da sam i dalje na pocetku. Sporedni kvestovi me odusevljavaju, (skoro) svaki je unikatan, sa zanimljivom pricom i pravo mi je zadovoljstvo dok ih igram. Generickih gluposti kojima se puni sadrzaj igre a koje mnoge druge open world igre obilato koriste ima vrlo malo. Svidja mi se i kako su preneli atmosferu rata, ima puno sitnih detalja koji mogu da promaknu ali sveukupno prilicno realno upotponjuju pricu. Borba mi je za sada dosta izazovna, nemam osecaj boga kada se mlatim sa 5-6 protivnika. Vidim da je sada potrebno da se nabudzeni skilovi aktiviraju a da postoji ogranicen broj aktivnih skilova pa nije moguce napraviti Geralta koji je odlican u svemu.

Za sada nemam vecih bagova iako vidim da se ljudi zale na njih. Jedino sto se meni stalno javlja a sto mi bas smeta je pop in likova. Udjem u selo, pitam se gde su svi ali posle malo setanja na metar od mene krenu da stvaraju ni iz cega seljani.

Instalirao sam i par modova:
No Witcher Sense Zoom FX plus Toggle and Range - Kada se koristi Witcher Sense nema zumiranja sto mi je smetalo jer mi Geralt zauzme ekran pa ne vidim nista.
Better Icons - Dodaje imena iznad ikona napitaka i ulja u inventaru.
Main Map Zoom - Omogucava veci zoom out mape.
Wealthy Vendors with Fair Sale - Trgovci sa ovim modom imaju vise novca kod sebe i stvari kupuju za 1/3 cene po kojoj kasnije prodaju (u vanili je 11%).
No Talk Icon - Uklanja Talk ikonu iznad glava npc-ijeva.

Imate li neki mod da preporucite?

Friendly HUD, jos ako imas mis sa dodatinim dugmcima, milina, ostane ti skroz cist ekran. Ja sam namestio da mi prikazuje mapu dok drzim forward dugme, quest objective dok drzim back i da mi otvara inventory na task swticher dugme.

Krenuo da igram pre dve nedelje, lagano, po par sati dnevno. Trenutno sam oko 60-ak sati u igri, level 13, oduševljen quest-ovima, veličinom mape, atmosferom... Igra mi je baš legla, pre par godina sam probao The Witcher 1, ali me nije dugo držala. Posle ovoga, verovatno ću se vratiti da obrnem i prva dva dela (naopačke, al' šta da se radi).

Da li se zna koliko će ekspanzija izaći za TW3, i kada ih otprilike možemo očekivati?

Usput, naleteh i na ovaj klip negde usput, ne znam da li je već kačeno...

Pisano je vec o tome, za sada 2 ekspanzije, prva Oct 13, druga valjda Q1 2016. Preporucujem da se zaustavis odma i odigras keca i dvojku ;)

Pisano je vec o tome, za sada 2 ekspanzije, prva Oct 13, druga valjda Q1 2016. Preporucujem da se zaustavis odma i odigras keca i dvojku ;)

Prva liga, daću malo gas pa da probam da završim igru do izlaska ove prve :) Sad mi je malo kasno, daleko sam odmakao i teško da mogu da se skinem sa trojke tako lako, ali ću u dogledno vreme svakako izdegustirati prva dva dela. Hvala na odgovoru!

[YOUTUBE]MQ2_2Rik3y4[/YOUTUBE]

Takodje, sa CDPR foruma:

All is good in the hood. The thing is that the update is really huge and we don't want to post the list until we're 100% sure everything is in there. Just between me and you guys, there should be some development in this department this week.

P.S. It's not called 1.09 anymore, but 1.10.

Jedan od najboljih trejlera sto sam vidio u poslednje vrijeme!

PS. Onaj lik isti Dejvid Bekam. :D

Yeah... Ovo će baš leći tokom tmurnih dana. :)

Od ovog poslednjeg patcha desava mi se cudna stvar, nebitno da li naletim na cudovista ili ljude uvek mi automatski izvlaci steel sword. Cak i kada vratim na silver prvom prilikom sam izvadi steel.

Sad cu probam; ja bas cekao ovaj pac pa da krenem sa igranjem :(

Cudno, meni radi isto ili bolje. Skoro ista konfiguracija kao tvoja, jedino je Windows 10 razlika.

Procitao sam par poruka na zvanicnom Witcher forumu, tamo isto kazu da im radi "smooth" na Win10. Kod mene bas secka, narocito kada brzo okrecem kameru sa 60fps na 30-40! Veliki su to skokovi i bas se primijete.

Procitao sam par poruka na zvanicnom Witcher forumu, tamo isto kazu da im radi "smooth" na Win10. Kod mene bas secka, narocito kada brzo okrecem kameru sa 60fps na 30-40! Veliki su to skokovi i bas se primijete.
Stavaj windows 10 normalno da ga forsiraju sada

Jel moze neko da mi posalje save game nakon zavrsetka igre ? Nisam sacuvao save.

Preporucujem ekspanziju. Sve zajedno igra godine.

meni lepo radi sve na najace sem hair *******cije.

Izasao patch 1.11, oko 450 MB :) Naravno, potrebno je da 1.10 bude instaliran.

meni lepo radi sve na najace sem hair *******cije.
I mene kosa zeza. Ne znam šta me sprečava da se uživim u igru. Krenuo sam već tri puta i uvek odustanem. Kad neku igru stvarno zavolim do se ne dešava dok je ne predjem do kraja. Ovaj naslov toliko hvale svi ipak ne mogu da se povežem u potpunosti.
Prva dva dela sam odigrao sa uživanjem. Ne znam šta me koči kod ovoga.

Nisam čitao celu temu. Dali je primetio još neko to što i ja?

Poslednja izmena:
Ne.

@fingon82: Ja ga teram no g3220 + r9270 u fullhd i radi posteno.

@dusanboss: ostarilo se brale

@svarun

Hvala na infou. Imas li nekad usporenja (tipa da igra zamrzne na 2 sekunde, ne mislim na seckanje)?

Nista strasno nisam primetio, najvise sam ga peglao kad je izasao i do nekog 1.05 patcha, a tada sam imao 5850 radeona i islo je negde oko 30fps, na kombinovanim podesavanjima. Sada kad sam promenio grafiku ide mnogo bolje narocito u novigradu ali nisam nesto mnogo igrao.. Kranuh ponovo keca i dvojku natenane, pa ce dotle poizlaziti valda i svi dlc-ovi, pa ispocetka lagano. Uglavnom nema sekiracije, radice zadovoljavajuce

Hm...na g1610 i 7970,ssd 240gb desi se da mi igra zamrzne na dve sekunde i kasnije nastavi da radi dobro narednih 5-10 sec (30+ fps) i onda opet tako zamrzne. Narucio i3, videcu sa njim, ako nije do CPUa onda mora da je do igre.

Prelazim sad igru ponovo na death march tezini bez igranja gventa. Za sada goty. Prevazisli su sva ocekivanja i pravi su primer dobrog studija pogotovo odusevljava entuzijazam kojim zrace kad ih slusas kako pricaju o igri i mehanici. Ceka se dlc sad u januaru.

Nazad
Vrh Dno