Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Mapa je stvarno ogromna. Mislim da ce nastavak biti odlican. Prvi witcher me odusevio tako da jedva cekam izlazak dvojke.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

Najs, ovo bi trebalo da bude fun. Sad gledam klipove po tjubu, ne verujem da su mu opet uradili retardirani sword stance... Kao da hoce da odsece drvo, a ne da pobije 20-ak zlikovaca, al' to je witcher jelte... :)

Poz kolegama gitarosima :)

Elem, muzikanti ostavite se witcher 2 teme. ;)

Konacno rpg koji lici na rpg, dosta mi je vise tih next gen gluposti. Skoro svaka igra, koja je nastavak dobrog prvog dela se osakati i uprosti (mass effect, dragon age, nfs shift, mafia, fallout serijal posle 2. dela...). Jedva cekam 2. deo witchera, prvi deo je pokazao da se moze napraviti odlican frp, a da ne prati D&D pravila, niti ima ista slicno sa njima. Ogromna mapa, odlicna grafika i generalni utisak uopste, sve sugerise na epski nastavak odlicnog prvog dela.

G@W
Lepo sto si mi skrenuo paznju na taj mali podatak!Sad mi je jos draze sto cela suma ide njima,jer mislim da su stvarno to zasluzili za razliku od smrdljivog EA koji su alavi na pare na krajnje bezobrazan nacin!Jel' istina da nece imati nikakvu zastitu protiv piraterije?Mislim da sam to negde procitao,ali nisam siguran!Jedino mi je zao sto nece biti bas puno side quest-ova,ali za main story se ocekuje negde oko 25-30h sto je odlicno!

Ja necu na steam,ali sam overio preorder na GOG.com za 44.99$ sto dodje negde oko 3150 RSD,dok je na steamu oko 44 eura!Mislim da se necu pokajati!
Mislim da će i na GOG-u skidati 45 € ali će ti "vratiti" $16 na GOG račun da možeš sa njima nešto kupiti.

I'm an EU citizen. Why do I have to pay more for The Witcher 2?
Due to licensing and legal reasons the price of The Witcher 2 Digital Premium Edition in the European Union was set at 49.99 euros. The preorder price, being 10% less than that, is 44.99. Due to the favorable euro exchange, that means that EU customers are paying roughly $16 USD more than customers in the rest of the world, which just didn't seem fair to us. We're always trying to get the best value for money to our users, so to compensate our EU customers for the price difference between European Union and the rest of the world, we'll be giving all EU customers a $16 USD credit to spend on anything at GOG.com.

FAQ sekcija

G@W
Lepo sto si mi skrenuo paznju na taj mali podatak!Sad mi je jos draze sto cela suma ide njima,jer mislim da su stvarno to zasluzili za razliku od smrdljivog EA koji su alavi na pare na krajnje bezobrazan nacin!Jel' istina da nece imati nikakvu zastitu protiv piraterije?Mislim da sam to negde procitao,ali nisam siguran!Jedino mi je zao sto nece biti bas puno side quest-ova,ali za main story se ocekuje negde oko 25-30h sto je odlicno!

To ne zvuči logično s obzirom na veličinu mape. Mapa deluje veća od Morrowinda a tamo si morao mnogo da pešačiš od questa do questa pa je opet trebalo nekoliko stotina sati da se sve završi (meni je trebalo 200 i kusur sati prvi put). Jedino da je 90% mape totalno prazno pa da bude maks. 50 sati sve ukupno (kao što je slučaj sa TWII).

Pa i jeste za main quest-ove i vise nego odlicno :)

Sada dodaj recimo veci nivo tezine + sporedne questove + istrazivanje one fantasticne mape (zbog koje mislim da ce trebati mnooogooo vise vremena) ... :)

Nije lose za jedan nezavistan tim.

Poslednja izmena:
... nije ovo full open world igra kao neke... Na toj mapi moze biti otvoreno nekoliko podrucja po kojima ce dozvoliti da se baulja, a ostalo ce popuniti crnilom loading zona... kao i u prvom delu.
Stvarno ne verujem da ce iz Cintre u Lyriu moci da se ide peske... preko onih planincina.... mada ko zna.
Sad bi trebalo biti bolje u odnosu na prvi deo, jer sudeci po mapi nece biti mnogo setkanja gore dole, tj. ponavljanja istih lokacija.

... da nisu mozda ovo plavo loading zone?:p
nUfnQ.jpg

Poslednja izmena:
Imate bre The Witcher 2: Assassins Of Kings (Premium Edition) za 3350din za preorder.

Moram sebe da nateram da predjem keca, nikako da se udubim malo u taj sistem igre, ali daleko mi se vise svidja igra od Dragon gayAge-a.

G@W
Moracu skinuti Morrowind posto ga uopste nisam probao,ali sa onim silnim modovima
@Markomaniax
+1 i ja sam tog misljenja!Neka bude 40h uzimajuci sve u obzir i ja prezadovoljan,posto nisam od onih koji predju igru za dva dana i igraju 12 sati dnevno,volim da bas kao sto je neko ovde napisao zavirim u svaki cosak!Valjda nece biti toliko linearan kao prvi deo!

Ja sam u prvom witcheru do kraja igre skoro sve napunio od skilova, iako je igra sa daleko manjom mapom. Kako li ce da bude reseno u drugom delu? Ako je mapa toliko veca, onda bi po toj logici mogli da se napune svi skilovi jos sa pola obidjene mape. U falloutu vegas, ja sam sa manje od pola obidjene mape dostiga max level. Da nije onog moda za otkljucavanje nivoa, ne bih dalje ni igrao.

Ja sam u prvom witcheru do kraja igre skoro sve napunio od skilova, iako je igra sa daleko manjom mapom. Kako li ce da bude reseno u drugom delu? Ako je mapa toliko veca, onda bi po toj logici mogli da se napune svi skilovi jos sa pola obidjene mape.

...svaka cast... Ja sam uspeo samo da napunim sve atribute, Aard i silver sword do kraja.... taman sam se naostrio da buckam potove za zlatne i srebrne talente, kad ono kraj igre.

Mene isto zanima kako su osmislili to oko izucenih skilova jer kazu da ce moci da se ubace sejvovi iz prvog dela...

Mozete i odavde da preorder-ujete i to po vrhunskoj cijen, oko 26e ispane zajedno sa postarinom. preorder

PS. Kako stavljate linkove da budu onako u jednoj rijeci?

van zagrade upises sta hoces...
preorder
ako ti i dalje nije jasno idi citiraj ovu poruku pa provali gde sam upisao preorder u linku.

Poslednja izmena:
Dobro, nisam sve napunio u witcheru. Ima dosta, a kratka igra. Ali napunio sam sve sto mi je bilo bitno, posle sam punio nesto sto ne koristim.

Pitam se, posto ce dvojka witcher da ima vecu mapu i vise svega, imace i gomilu questova. Znaci i gomilu exp-a. Da li to znaci da ce sve moci da se napuni jos do pola mape, i posle samo da se igra da se zavrsi igra? Kao sto je u fallout igrama. Ovim novim.

Naravno, ovo je samo neko moje razmisljanje.

Poslednja izmena:
Ala kidaju sa cenom ovi iz Game-s !!! 5.499 din !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! preorder....

Imate bre The Witcher 2: Assassins Of Kings (Premium Edition) za 3350din za preorder.

Gde ima preorder za tu kintu? Negde preko grane ili negde kod nas kad vec pominjes dinare? Vidim da na amazonu.uk kosta 25 funti, znaci cirka 3000din.

^Imas PM.

Ala kidaju sa cenom ovi iz Game-s !!! 5.499 din !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! preorder....

Taj Game-s i jeste samo za tupavu decu domaćih bogataša. Svako iole sposoban može istu stvar naći za manje para, pa na kraju krajeva i Steam je jeftiniji.

Ja sam u prvom witcheru do kraja igre skoro sve napunio od skilova, iako je igra sa daleko manjom mapom. Kako li ce da bude reseno u drugom delu? Ako je mapa toliko veca, onda bi po toj logici mogli da se napune svi skilovi jos sa pola obidjene mape. U falloutu vegas, ja sam sa manje od pola obidjene mape dostiga max level. Da nije onog moda za otkljucavanje nivoa, ne bih dalje ni igrao.

Uglavnom kada napunis skilove igra prestaje da bude toliko interesantna ali ne i The Witcher. Meni je u prvom delu bio odlican osecaj kada sam konacno mogao da seckam Cocatrise onako kako sam hteo :p
Napunio sam ono sto sam hteo do kraja ali ne apsolutno sve atribute. Strong i gropu stil u obe varijante maca a od talenata Fire se pokazala kao najoptimalnija.
Kod atributa Strenght i Stamina...Dakle Warior setup reklo bi se.
Oseja je postao jos bolji kako se igra blizila kraju sto je siguran znak da je igra pogdila u metu.

... nije ovo full open world igra kao neke... Na toj mapi moze biti otvoreno nekoliko podrucja po kojima ce dozvoliti da se baulja, a ostalo ce popuniti crnilom loading zona... kao i u prvom delu.
Stvarno ne verujem da ce iz Cintre u Lyriu moci da se ide peske... preko onih planincina.... mada ko zna.
Sad bi trebalo biti bolje u odnosu na prvi deo, jer sudeci po mapi nece biti mnogo setkanja gore dole, tj. ponavljanja istih lokacija.

... da nisu mozda ovo plavo loading zone?:p
nUfnQ.jpg

Ma ne bre, to su granice između Severnih kraljevstava.

Evo jedne novije gampeplay prezentacije sa poljskog sajta.

[YOUTUBE]GSqbKiwcCRE&feature[/YOUTUBE]

Ono što mi najviše odskače je nemogućnos konzumiranja napitaka on the fly. Dakle potrebno je ući u stanje meditacije pa tek onda popiti napitak.
Ovo s' jedne strane nije loše pošto će zahtevati istraživanje oblasti u koju se ide i protivnika koji se tu nalaze ali će s druge strane dovoditi do brze pogibije u blic napadima pod uslovom da se igra na nekoj većoj težini. Čisto neko moje mišljenje.

Takodje malo mi bode oči ovo silno prevrtanje kolut-napred, kolut-nazad u borbi. Deluje mi neprirodno.

I meni užasno smetaju ove akrobacije, tri kruga oko svoje ose da bi se udarilo mačem. Nadao sam se da to samo ovi što igraju se tako majmunišu a da ja neću morati ali izgleda da je to neki standardni napad :(

pa to je verovatno zbog konzola, i prvi deo je imao konzolasku borbu donekle, ovde su samo otisli vise u tom pravcu :)

^ batice ne lupaj molim te :d

Prvo , igra izlazi samo za PC. Ako su borbe lose uradjene ne mora da znaci da su "konzolaske" (sve sto je lose na svetu je onda "konzolasko")
A drugo - odigraj neki kvalitetniji RPG na konzolama pa onda hejtuj ovako napamet.

gde sam ja rekao da je losa igra?
jesi li igrao prvi deo uopste? kakva je bila borba? zasvetli mac, pritisni dugme, zasvetli opet, pritisni ponovo... ne moze konzolaskije od toga
sada su samo ubacili i ovo kotrljanje, skakanje...

a to sto je nesto konzolasko ne mora da bude lose, witcher, bar borba u njemu, je primer za to

jesi li igrao prvi deo uopste? kakva je bila borba? zasvetli mac, pritisni dugme, zasvetli opet, pritisni ponovo... ne moze konzolaskije od toga

A zašto to zaslužujue baš termin "konzolaško", a ne neki drugi?

Mehanika se u skoro svim "mainstream" igrama pojednostavljuje radi proširivanja potencijalne baze kupaca, bez obzira na platformu.

Poslednja izmena:
pa ponovo pitam, ako je nesto konzolasko, zasto to mora da bude lose?

Nazad
Vrh Dno