Šta je novo?

The Last of Us Part I

Otovri task manager pa vidi do koliko je CPU isao.

Trebat ce ovo fixanja kroz pola godine.

Čime merite zauzeće cpu-a?
Meni stalno stoji 1 ili 2% zauzeća tokom igre. Prilikom učitavanja shadera mi je išao do 20-25%. Merim afterburnerom.
to je bug ne radi ti dobro...meni sve perfekt radi evo malo gameplay....

Bilo bi i smesno da ti na 4090 ne radi super igra, ali ako ja ili ko zna koliko miliona igraca treba da damo 3000+ eura za graficku ram procesor maticnu da bi igrali ovu igru onda mi je jeftinije da kupim ps5.

Bilo bi i smesno da ti na 4090 ne radi super igra, ali ako ja ili ko zna koliko miliona igraca treba da damo 3000+ eura za graficku ram procesor maticnu da bi igrali ovu igru onda mi je jeftinije da kupim ps5.
ma radi ona dobro kod vecine...samo ljudi kukaju na prvu :D

^ Ovaj ložač ne prestaje :LOL:
Probao kontroler, xbox series x. Radi ok ali je senzitivitet na max spor i deadzon je tolik ida je neigrivo. Povlacim palicu mozda 1cm, i ništa. Zanci ovde se ništa ne desava sve dok ne nagnem malo vise:

image.png

Nadam se da se moze kroz config regulisati za gamepad igrace. Mada su meni m+k dobri.

Na konzoli je mozda deadzone 1%.
Cek...meni na zicanom radi samo "ukoso" - obe pecurke, ali na bezicnom se normalno krece (x360) .
Lepo je znati da i tvoj model ne radi :) (bolje da je vise ovih problema, da pre rese)

to je bug ne radi ti dobro...
ok, bug ili ne ali kako to da je samo kod mene i kako ga resiti?

@panther_
ok, probacu betu.
setih se da ima i u samoj igri da se uključi prikaz zauzeća pa cu probati i to.

tacno je bio bug. instalirao sam poslednju betu i sada mi prikazuje zauzece u toku igre oko 40%.

Poslednja izmena:
Mozda sam se pogresno izrazio, radi sve ok samo je deadzone velik.
^ Ovaj ložač ne prestaje :LOL:

Cek...meni na zicanom radi samo "ukoso" - obe pecurke, ali na bezicnom se normalno krece (x360) .
Lepo je znati da i tvoj model ne radi :) (bolje da je vise ovih problema, da pre rese)
Mozda se nisam dobro izrazio, radi sve ok samo je deadzone veliki. A ne vidim podesavanja za isti. Ali funkcionalnost je sva tu:

Za perfomanse i visoke graf. postavke - hvala FSR!

Sad je trenutno na popustu za PS5.Kome ne radi na racunaru kako treba,a poseduje konzolu tamo ce da sljaka bez problema.Mozda se i jos koja konzola proda.Zasto davati 2000$ kada moze samo 500$.Teorija zavere???

Sad je trenutno na popustu za PS5.Kome ne radi na racunaru kako treba,a poseduje konzolu tamo ce da sljaka bez problema.Mozda se i jos koja konzola proda.Zasto davati 2000$ kada moze samo 500$.Teorija zavere???
Zato što računar već ima, a baš i nije racionalno da kupuje konzolu za 550-650€ samo da bi igrao tu igru... Osim ako je krosplatformski tip...

Vidim minimum je 16gb i rx570,hoce li ga gurati obican quad core,posto pise 4 core/8 thread?

Ima racunar,ali kakav?Evo ja imam 1660Ti i Ryzen 2600.Low su jedina podesavanja na kojima mogu da igram u 1080p rezoluciji.O tome kako izgleda na tim podesavanjima necu ni da pisem.To mogu odmah da dobijem u Remastered verziji sa stabilnih 60 fps.Moja prva reakcija je bila da vidim koje su cene grafickih karti i koja bi bila dobra za TLOU.Cene su vise nego odlicne:mad:

Kao što se pretpostavlja, VRAM je u pitanju. Na 1080p Ultra bolje rade Arc770 i 3060 12GB nego 3070. :D

Ako ste mogli cekati deset godina na PC port, sacekajte jos par patcheva. Igra je samo desetak sati duga. Nema smisla prelazit je svakim patchem ;)

shot_20230331_121754.jpg

Prilozi

• shot_20230331_120049.jpg
    shot_20230331_120049.jpg
    218.7 KB · Pregleda: 39
  • shot_20230329_202955.jpg
    shot_20230329_202955.jpg
    178.9 KB · Pregleda: 24
  • shot_20230331_121824.jpg
    shot_20230331_121824.jpg
    161.6 KB · Pregleda: 27
  • shot_20230331_122950.jpg
    shot_20230331_122950.jpg
    153.8 KB · Pregleda: 28
  • shot_20230331_121353.jpg
    shot_20230331_121353.jpg
    148.1 KB · Pregleda: 28

Kao što se pretpostavlja, VRAM je u pitanju. Na 1080p Ultra bolje rade Arc770 i 3060 12GB nego 3070. :D

Lepo je rekao i kad je izašla 3000 serija da će gore da ostare od 6000 jer imaju manje VRAM.
Za to vreme NVIDIA planira da stavi na 4050 6GB VRAM i da je oslabi u odnosu na već slabu 3050.

A sjećam se i kad je izašla 3060 i priče "nećete moći da iskoristite tu memoriju".

Naravno da ne, ali nije ni prva ni posljednja.

Ima racunar,ali kakav?Evo ja imam 1660Ti i Ryzen 2600.Low su jedina podesavanja na kojima mogu da igram u 1080p rezoluciji.O tome kako izgleda na tim podesavanjima necu ni da pisem.To mogu odmah da dobijem u Remastered verziji sa stabilnih 60 fps.Moja prva reakcija je bila da vidim koje su cene grafickih karti i koja bi bila dobra za TLOU.Cene su vise nego odlicne:mad:
Opusti se drugar, mi imamo slicne masine - a meni radi na MED - HIGH, FSR...od 40FPS - akcija na otvorenom, dok je u zatvorenom oko 60FPS u proseku... Kao i druge neke zahtevnije rade...
Elem, cujem 10h....Trebalo bi mi bar 20 :) Dobra igra!

Kakvi 10 sati za prvi prelazak. Nema šanse sem na easy kad preskočiš pola stvari... 15-20 sati je realno. Ono, speedruneri piče za 2.30 na grounded, može se sve :)

Nista nisam preskakao ali ne znam na kojoj tezini sam igrao. Mozda defaultna. Definitivno nije na easy. Igrao sam lagano, uzivao, oko 12h mi je uzela. Left behind nesto preko 1h. Neka je 2h.

TLOU PT2 oko 24h ak ose dobro sjecam.

Ukucaj na YT TLOU PT 1 full game, vidjet ces da se vrti oko 10h. Nije speedrun.

Igra je linerana, nema puno za istrazivati osim za oruzja. Sakupljao sam i pisma i citao, mozda ne svako ali sam pratio radi otvaranja safe-a.

22h mi trebalo za keca onako laganica sa uživanjem.
Dvojka je dosta duža ali je nula naspram ovog remek dela.

Dvojka je superiornija u svakom pogledu, don't @me :p

Inače, za sve sa Nvidia karticom, ono što mi je pomoglo da se rešim užasnog micro-stuttera, u Nvidia control panelu za exe igre postavih Low latency mode na ultra, i Power management mode na - Prefer maximum performance.
To mi je rešilo očigledne stuttere, tako da je sad makar igrivo, iako i dalje ima fps dropova tu i tamo ali makar nisu toliko primetni.

Vrh Dno