Šta je novo?

The Last of Us Part I

Ukratko igru sam probao i imao sam prevelik hype jer sam je samo prethodno probao jednom na PS5..Prvo je igra uzasno optimizovana, igra konstantno "jede" preko 20 gb rama. Gora je optimizacija nego kod Cyberpunka(ne racunam sto su CP pustili nedovrsenu igru. ) i to sigurno, jednostavno vizuelno igra ne opravdava ovoliko trosenje resursa....
Ocekivao sam nekako vise desavanja i akcije od same igre, jednostavno te ne drzi da je igras konstantno..
 
Meni igra bas leži, prvi put je igram i prija mi sporiji tempo bez previše akcije. Podseća me malo na Days Gone koja me je bas oduševila. Jeste zahtevna ali i prelepo izgleda.
 
Meni igra bas leži, prvi put je igram i prija mi sporiji tempo bez previše akcije. Podseća me malo na Days Gone koja me je bas oduševila. Jeste zahtevna ali i prelepo izgleda.
U tom slucaju uzivaj. Neki od nas su je presli 3-4 puta i vise nema onog "wow" momenta koji ima prvi put :D
 
Ja uspio naci verziju sa navodnim fix-om za te probleme sa shaderom i krešanjem, skida se, jedva cekam da isprobam
 
Ja igram...radi super na 4090RTX sve Ultra...ceka se malo taj shared ali to se jednom uradi oko 10 min traje i to je to...bice jos koji patch da sredi sve...ali igra radi savrseno...ne znam sta kukaju...prosto tehnologija napreduje....
 
Lepo radi na RTX 4090? Dobro, onda da ne brinemo.
 
Kako tebi radi?
Elem, jel neko probao sa resenjem za Memory Leak?
Ja sam ubacio taj fajl sto ima na steam da se skine i radi za sada ok, fps nije sada neki vrtoglav ali po zahtevnosti kako su napisali igra bi trebala da leti ali to nije ni izbliza. Imam tu oko 60 fps, ide nekada gore ali i pada dosta dole.
 
Fascinantno što igra za 1080p high zahteva punih 8gb VRAM-a. DLSS smanjuje tu zahtevnost samo delimično, i dalje je previše. Ili je užasno optimizovano ili potenciraju AMD kartice koje idu više na čistu sirovu snagu, i koje nude više VRAM-a svakako.
 
Jedan shot...Igra je vrhunska...graficki top...:D
shot_20230329_151139.jpg
 
Izasao je neki update, 36mb :D
 

Prilozi

  • 1680106696391.png
    1680106696391.png
    110.2 KB · Pregleda: 74
Ma da, mi nemamo oči da sami možemo da procenimo kako izgleda.
Po meni, remake za PS5 i PC nisu doneli ništa posebno ni po pitanju grafike ni po pitanju ostalih aspekata (odgledao na preskok par uporednih videa na YT).
Ista igra sa istim manama, a većom zahtevnošću (koju vizuelno ne opravdava).
Odigraj prvo. Igra je radjena na novom engineu za PS5, ima potpuno druge likove. Nisu stari iz originala tako da se ne moze ni porediti. Ne moze nikako biti ista igra. Teksture i detalji su u dosta slucajeva bolji nego na T2. Kontrole su neuporedivo bolje nego na remaster a grafika je jedno 10 godina ispred remastera. Dosta lokacija ima skroz drugi layout.

002wlV8jr4WX0oHNbEuRRjj-1.fit_lim.size_1200x630.v1654812122.jpg


1655316443_563760_1655316535_noticia_normal.jpg


image.png
 
kakva igra...strasno...grafika je brutalna...a ovi zombiji userem se ziv kako je zvuk dobar 😂shot_20230329_183550.jpg
 

Prilozi

  • shot_20230329_182803.jpg
    shot_20230329_182803.jpg
    257.5 KB · Pregleda: 83
Fascinantno što igra za 1080p high zahteva punih 8gb VRAM-a. DLSS smanjuje tu zahtevnost samo delimično, i dalje je previše. Ili je užasno optimizovano ili potenciraju AMD kartice koje idu više na čistu sirovu snagu, i koje nude više VRAM-a svakako.
Bilo je i za ocekivati da karte sa manje vrama od trenutne konzolne generacije u nekom momentu budu ugrozene, pogotovo na portovima gde PC nije bio u prvom planu tokom razvoja. O ovome smo nasiroko diskutovali jos kad se pojavila 3xxx serija i karte sa 8 i 10GB VRAM-a. Isti ovakav slucaj smo vidjali i u prethodnim generacijama uz cuvene stutter festove.
 
PC MASTER RACE termin su izmislili konzolasi.
 
ono kad amerikanac nekog proziva za glupost...
 
Radi stabilno, bez štucanja ili nekih dropova.

image.png


Nisam nista cackao od postavki, one su defaultne ha High posto ih ima mali milion, ko ce stimati al iizgleda i tak otop. Vrti se 60FPS+.

image.png
 
^^ Kad imas ovakav hardver je lepo, ali nisi uzivao kao ja 30 minuta stelovanja grafike - da bih izvukao MAX iz hardvera.. :) Za nekog smaranje, za mene avantura :p
 
Sve je ok, ali imam problem sa kontrolerom... Jedva da pokrece lika :oops:
 
Kod mene nema problema sa kontrolerom, mada ja korsitim dualsense koji igra nativno podrzava i ugasen mi je steam input
 
x360 je na spisku, ali pecurke rade samo 'ukoso'?! I pogled i kretanje... :cautious:
 
Fascinatno mi je šta se ovde desilo. Naughty Dog koji dovodi svoje naslove do tehničke perfekcije na PS, dopusti da im neko ovako usere naslov na PC. Da se bavim teorijom zavere možda bih rekao da je namerno jer ću sledeći put odmah kupiti PS verziju a ne čekati raspali port.
 
Ako ovo smesta ne ispeglaju ne bi me iznenadio Šarli Ebdo scenario...
 
Nazad
Vrh Dno