Šta je novo?

The Last of Us Part I

ne znam, tako sam procitao ovde. malo je zbunjujuce. nije ni bitno, uzeo sam svakako deluxe verziju...

Screenshot_1.png

Ide preload 60 mb po sekundi bice brzo gotovo

1680012848565.png

Vidim i Left Behind je uključen, nice. Moguće da ću odigrati ovo i na PC-u ali svakako na većoj težini, jer ako je ovo samo port sa PS-a onda će igra biti preeelaka na normal :)
Normal je bukvalno smešan i sa gejmpadom. Ne znam dal custom težina može odmah ili mora jednom da se pređe igra ali ja stavim sve na Survivor ili Grounded sem resursa na Hard. I opet imam municije za izvoz :)

krenulo :)

Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
Finito, moze da se igra :)

Oni ce meni da kazu...

1680017495851.png

da li i ostalima ovako dugo traje building shaders?
Evo završava napokon. posle 40% ga ubrza.

Poslednja izmena:
Normal je bukvalno smešan i sa gejmpadom. Ne znam dal custom težina može odmah ili mora jednom da se pređe igra ali ja stavim sve na Survivor ili Grounded sem resursa na Hard. I opet imam municije za izvoz :)
Mislis na The Last of Us Part - da je prelak?

da li i ostalima ovako dugo traje building shaders?
Evo završava napokon. posle 40% ga ubrza.
Da, bas dugo traje.
Ono sto sam na brzinu pogledao kroz settings je da ima zaista jako puno podesavanja za grafiku i sve lepo pokazuje razliku.
Cekam da odradi kompilaciju shader-a pa da vidim kako zapravo radi kod mene.

Ukratko,
4080 ne moze da drzi 60+ u 4K native Ultra.
Procesor konstantno na 50+%
RAM 20-tak GB

@Shimec
Da li ti je završio building shaders?
Meni je u igri cpu na 1%.
4090 dodje do 70% u određenim scenama. 3440x1440, 100Hz, sve na ultra bez dlss-a.
Mada igra nema konstantan fps, ume poprilicno da varira. Treba ovde neki patch definitivno.

@Shimec
Da li ti je završio building shaders?
Meni je u igri cpu na 1%.
4090 dodje do 70% u određenim scenama. 3440x1440, 100Hz, sve na ultra bez dlss-a.
Jesam, zavrsen building shaders.
Nemoguce samo 1%.
Kako proveravas usage? Ako je Afterburner, ima neka revizija koja ima taj bug da pogresno ocitava.

Ukratko,
4080 ne moze da drzi 60+ u 4K native Ultra.
Procesor konstantno na 50+%
RAM 20-tak GB

Dobro je pa mozes ikako igrat, meni puca u meniju, sta god da uradim ne pomaze. Nek su oni pukli delay da je srede to je bitno...

@Shimec
Afterburner poslednji. Lepo je ocitavao uvek od kad ga koristim, pokazivao je veće zauzeće dok je radio building shaders.

Poslednja izmena:
@Leon4
Imas li poslednji drajver sa podrškom za TLoU?
Video sam da se žale ljudi na Ctd ali pitanje je šta je kome uzrok.

I postoji razlog zašto nisu davali kodove za ovo te nema recenzija. Setimo se, za Returnal je skoro bilo, pa se moglo uoči izlaska igre pročitati dal vredi port ili ne.

Live build je na verziji 1.0.1.0 dok postoji build sa 1.0.1.5 verzijom koji nije pusten live iz nekog razloga - https://steamdb.info/app/1888930/depots/
Ne znam kako je ovo proslo QA uopste :D
Nadam se da ce biti popravljeno dok zavrsim re4, a verujem da hoce, ova ista ekipa je radila i uncharted port koji je bio sasvim pristojan.

Vidim na stranim forumima neki kažu "it runs fine on 4090"...ma super, svaka čast! :LOL:

Ja sam prvi put odigrao TLOU1 na PS4 i to je bio odličan 60fps remake, trebali su to da puste i kao pc port a ne da prave još jedan novi remake of a remake...gluposti.

Citam steam komentare tuga od optimizacije I pc porta.

Kao cp2077 kad je izasao.. pa jos gore :D

Vidim na stranim forumima neki kažu "it runs fine on 4090"...ma super, svaka čast! :LOL:

Ja sam prvi put odigrao TLOU1 na PS4 i to je bio odličan 60fps remake, trebali su to da puste i kao pc port a ne da prave još jedan novi remake of a remake...gluposti.
Nema remake za PS4, ima samo remaster, sa malo vecim teksturama i to je to.

Remake, "PART I" je sa novim engineom, totalno nova igra samo za PS5, i sada za PC. To sto si ti igrao nije ista igra. Ima izmjena ne samo grafičkih.

Znaci nisu nista novo pravili za PC. Izdali su REMAKE koji je izasao prosle godine a ne Remaster koji si ti igrao.

Ja sma obrno TLOU PART I, Left behind i TLOU PART II. Ima mozda 2m ili manje. I evo sad bi opet mogao zaigrati na PC-u. Toliko mi se dopala.

Remake koji si ti igrao je neigriv. Izgleda staro ko HL 2.

image.png

Poslednja izmena:
Čisto ako je promaklo nekom, imaju i hrvatski titlovi ;)

Mislis na The Last of Us Part - da je prelak?
Pa na normal je prelak, na hard je normalna težina bez nekih većih muka i ponavljanja. Tek na Survivor kreće da bude teška igra jer nema resursa i svaki metak je bitan. Grounded pak na kraju završavam sa perorezom :D

Citam steam komentare tuga od optimizacije I pc porta.

Kao cp2077 kad je izasao.. pa jos gore :D

Teško da može biti gore od CP2077. Po svemu sudeći, definitivno nije na nivou prethodnih PS5 portova ali opet bolje od mnogih skorijih neoptimizovanih naslova. Hogwarts legacy i dalje ima užasan stutter a izgleda kao igra iz 2010 godine.
Postoji leak zbog nekog dll fajla ali već su na cs rin forumu zapakovali prethodnu verziju koja to očigledno rešava. Meni se igra još skida pa nisam testirao još.

Da, vec je resen "Memory Leak & Long Shaders Loading Fix"

Nema remake za PS4, ima samo remaster, sa malo vecim teksturama i to je to.

Remake, "PART I" je sa novim engineom, totalno nova igra samo za PS5, i sada za PC. To sto si ti igrao nije ista igra. Ima izmjena ne samo grafičkih.

Znaci nisu nista novo pravili za PC. Izdali su REMAKE koji je izasao prosle godine a ne Remaster koji si ti igrao.

Ja sma obrno TLOU PART I, Left behind i TLOU PART II. Ima mozda 2m ili manje. I evo sad bi opet mogao zaigrati na PC-u. Toliko mi se dopala.

Remake koji si ti igrao je neigriv. Izgleda staro ko HL 2.

image.png
Ma da, mi nemamo oči da sami možemo da procenimo kako izgleda.
Po meni, remake za PS5 i PC nisu doneli ništa posebno ni po pitanju grafike ni po pitanju ostalih aspekata (odgledao na preskok par uporednih videa na YT).
Ista igra sa istim manama, a većom zahtevnošću (koju vizuelno ne opravdava).

Nazad
Vrh Dno