Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Na osnovu novog beta update-a8 koji se pojavio na steamu, neki lik je usao nekako u srz update-a i medju gomilom parametara uocio je jedan parametar u kojem su kljucne reci Rideable dragon a kod drugog parametra Solstheim (snezno ostrvo - Bloodmoon ekspanzija za TES3).

Na oficijalnom forumu je neko i okacio slike tih detalja, mrzelo me da kacim kad sam video :D

Drugari, sad ubacih u game Downguard dlc i kad udjem na poslednji save, lik u igri koga vodim ne moze da hoda, tj krece se po zemlji al se noge ne pomeraju. Isto tako ne moze da skoci i ne moze da izvadi oruzje. Sta mi je ciniti ?

Obrisah celu igru, nemam zivce da se nerviram oko tih ******. Imam 3-4 igre koje moram da predjem, who gives a fuck about Skyrim :D

Drugari, sad ubacih u game Downguard dlc i kad udjem na poslednji save, lik u igri koga vodim ne moze da hoda, tj krece se po zemlji al se noge ne pomeraju. Isto tako ne moze da skoci i ne moze da izvadi oruzje. Sta mi je ciniti ?

Deluje mi, skoro sigurno, kao konflikt između nekog NEKOMPATIBILNOG moda i samog Dawnguard-a. Pogledaj koje modove imaš,ako ih imaš, i proveri da li ima najnovijih dostupnih verzija pa updateuj sve modove kako bi osigurao kompatibilnost sa Dawnguard-om.

Ali, ako nemaš nijedan mod, onda probaj da staviš najnoviji update za igru, 1.8.

Takođe, skini ovo i primeni, prvo primeni ovo sa prvog linka: http://skyrim.nexusmods.com/mods/19 a onda primeni ovo odavde: http://skyrim.nexusmods.com/mods/23491

P.S. Imaš li original Skyrim ili narodnu verziju ?

Narodnjak. Nema veze, sad sam obrisao igru. Igra nije bila modovana i imala je poslednji update. Ne znam sta je bio problem i ne zelim da znam. Bilo pa proslo. Sad krecemo da igramo Painkiller-a i Dishonored. :)

Koga mrzi da se cima sa instaliranjem gomile modova za Skyrim, ima da skine na Zamundi Skyrim project ultra-skup probranih modova za sve i svasta-bolja grafika, muzika, predmeti,skilovi, svasta...obavezno probati, igra je 50% bolja

Ali ipak moras da ih instaliras kako treba a ne da ih samo nabacas a posle, sto je pola textura ruzicaste boje ili sto me napadaju nevidljivi zmajevi :d.

Zlatno pravilo za instaliranje modova, je citaj Readme.txt moda posebno deo o konfliktima sa ostalim modovima, instaliraj jedan po jedan mod i testiraj.

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo narodnu verziju sa vec ubacenim Projct Ultra fajlovima, pa nisam imao nekih problema. Ima bagova i izlece s vremena navreme, ali je daleko bolja od vanilla igre.

Novi DLC...moram reci da dosta dobro deluje :)

Pa za sada izgleda mnogo dobro, e sad šta će novo doneti sem jahanja zmajeva videćemo. :)

664563_438090199580583_125975641_o.jpg

Prilozi

• 664563_438090199580583_125975641_o.jpg
    664563_438090199580583_125975641_o.jpg
    197.6 KB · Pregleda: 73
Skyrim je ubedljivo najoriginalnija i najzanimljivija igra ikada napravljena, nece biti ovakve igre uopste sve do TES:6 u kome ce naravno radnja biti smestena u dalekim godinama mada vise volim da bude malo modernije da ubace puske naravno ne high-tech nego nesto kao is WWI & WWII ali da zadrzi Skyrim feeling. Skyrim je prevaziso svaki GTA kao i naravno GTA V koji treba da izadje jer igru igram vec mesecima i stalno svaki dan nesto novo i novo.Vise opcija u svemu, biranje strana, razlicite reakcije ljudi na tvoje postupke ma mnogo toga ali tu je nenormalno mnogo bagova da upropasti dozivljaj ali nekako mogu da se izbegnu poprave ali opet. U Hearthfire su beskorisni Display Cases jer je bagovita opcija da se automatski stavljaju weaponi nego samo moze rucno.

Jedva cekam Thalmor DLC, to je prava stvar ne ovo, znaci posle Civilnog Rata zajedno sa Ulfricom, Galmarom i Stormcloacksima ili sa Tulliusom, Rikke i Imperijalcima protiv Nazzi Thalmora jer su oni pravi neprijatelji u igri.

Razlog zbog koga se desavaju konstanti ctd-ovi su do nekih modova licno sam proverio vise puta tako da izbegavam bas da ih koristim.

Conveinent Horses je bio vrlo koristan svaki follower ima konja moglo je da se podesava brzina konja i mnogo toga ali zbog stalnog ctd-a sam ga obrisao.

Koristim:

Extensible Follower Framework (Najbolji i naintersantniji mod mogu da se vode do 100 followera, minus Cicero & Dark Brotherhood Initiates)
Asteria - Dwemer Airship
Midas Magic
Apocalypse Spells
Rebecca - Follower
Arianna - Follower
Dometria - Follower
BreeLynn - Follower
Alexandra - Follower
Jazmin - Follower
Mike The Mind - Follower
Sybil - Follower
Angelika (Angelina Jolie) - Follower
Lockpick PRO
Quality World Maps with Roads
Candle Pond Ranch (Bethesda Mannequin Version) (Prelepa kucica)
ApachiiHair (Pregrst novih frizura)
Winter Is Coming - Cloaks (Ogrtaci)
Improved Nightingale Hall & Karliah as follower
Thieves Guild Followers - Sapphire Rune Vipir Garthar and Ravyn
Run For Your Lives (Mada ne radi bas u svim areama)
Killable Children (Hell Yeah!!!)
Bigger and Badder LICH KING Collectors Edition
Hjerim Bedroom Fix

i mozda jos neki nemogu da se setim.

Skyrim je ubedljivo najoriginalnija i najzanimljivija igra ikada napravljena, nece biti ovakve igre uopste sve do TES:6 u kome ce naravno radnja biti smestena u dalekim godinama mada vise volim da bude malo modernije da ubace puske naravno ne high-tech nego nesto kao is WWI & WWII ali da zadrzi Skyrim feeling. Skyrim je prevaziso svaki GTA kao i naravno GTA V koji treba da izadje jer igru igram vec mesecima i stalno svaki dan nesto novo i novo.

:d

Jel zna neko kako da smestim ceo citat u potpis?

^ Pitaj Kutiju, to je njegova specijalnost. :D

@Neal90

ne bih da te razocaram, ali Skyrim, iako odlican, je samo reciklaza gameplay-a Morrowinda.

Inace skyrim i GTA su bas stvari koje mogu da se porede :D

Obe su sandbox :)

Bitno je da on zna da je Skyrim bolji i od igre koja nije ni izasla...

Puske da ne spominjem, neko ko je toliko vremena proveo uz Skyrim bi trebalo da zna nesto o Elder Scrolls lore-u. Plus sto vec postoji Skyrim sa puskama, dva komada zapravo...

Bitno je da on zna da je Skyrim bolji i od igre koja nije ni izasla...

Puske da ne spominjem, neko ko je toliko vremena proveo uz Skyrim bi trebalo da zna nesto o Elder Scrolls lore-u. Plus sto vec postoji Skyrim sa puskama, dva komada zapravo...

NV definitivno ne pripada toj kategoriji.

I vidis da je covjek poceo sa Skyrimom, a sto je najgori moguci uvod u TES svijet.

@starac Da, da, instalirah odavno Oblivion kao ajde da vidim old-gen Skyrim kad ono obicno *****, ne razumem kako neko moze da poredi glupi Morrowind i Oblivion naspram Skyrim kad su ta dva obicna ****** samo dele TES naziv i nista vise, gameplay, grafika -0.

UZAS!!!!

@G@W Fallout 3 & Fallout: New Vegas isto ******, potpuno isto kao za M & O. A ja mogu da ti drzim casove o Skyrim-u jer gledam na ove balkanske forume kao i ovde svi pricaju povrsno o Skyrim-u niko ne diskutuje likove (ko vas iritira ko ne), misije (razni

dozivljaji), lokacije itd. sto je poprilicno bezveze i da Skyrim je igra u kojoj je SVAKI DAN NESTO NOVO I NOVO IZNOVA dok GTA, Hitman i ta ****** su linearna i ako GTA nije ali naspram Skyrima itekako jeste. I sta fali da TES 6 bude malo vise moderniji.

Poslednja izmena od urednika:
Čemu takva reakcija sad? Tebi se više sviđa moderniji TES, dok drugi radije igraju starije delove. Nema potrebne da se međusobno vređaju. Nisi baš u pravu da Oblivion i Morrowind sa Skyrimom dele samo naslov, samo što si ti navikao na novije igre pa ćeš malo teže oprostiti lošiju grafiku i sve ostalo što si naveo. To je generalno problem sa starim igrama - oni koji su ih igrali kad su bili aktuelni će ih igrati i posle 15 godina ako im se tada svidi, ali će džabe ubeđivati nekoga ko je igrao samo igre iz poslednjih nekoliko godina kako treba da igraju nešto u rezoluciji 320x240, bez 3D grafike itd.

TL;DR Mišljenja se razlikuju i suvišno je da se svađaš zbog toga.

Ja sam uzivao skoro podjednako u Morrowindu i u Oblivionu kao i u Skyrimu. Sve igre imaju neke prednosti i mane u medjusobnom poredjenju. Morrowind ima najdublje kvestove i old school izvodjenje i kreiranje lika sa mnostvom atributa, Oblivion ima manje kompleksne kvestove i jednostavniji mehanizam gradjenja lika, dok je Skyrim tu najplici ali je uvedeno dosta novina i poboljsanja na drugim poljima pa nek igra ko sta voli, ali reci da su Morrowind i Oblivion obicna ***** je bezveze.

Mozda TES6 bude Elsweyr - zemlja macaka Khajiit-a u kojoj macke nose vatreno moderno oruzje, mada to bi pre islo uz Dwemer rasu :)
Khajiit sa kalasnjikovim - to bi bilo tako kul. :D

Poslednja izmena:
@starac Da, da, instalirah odavno Oblivion kao ajde da vidim old-gen Skyrim kad ono obicno *****, ne razumem kako neko moze da poredi glupi Morrowind i Oblivion naspram Skyrim kad su ta dva obicna ****** samo dele TES naziv i nista vise, gameplay, grafika -0.

UZAS!!!!

@G@W Fallout 3 & Fallout: New Vegas isto ******, potpuno isto kao za M & O. A ja mogu da ti drzim casove o Skyrim-u jer gledam na ove balkanske forume kao i ovde svi pricaju povrsno o Skyrim-u niko ne diskutuje likove (ko vas iritira ko ne), misije (razni

dozivljaji), lokacije itd. sto je poprilicno bezveze i da Skyrim je igra u kojoj je SVAKI DAN NESTO NOVO I NOVO IZNOVA dok GTA, Hitman i ta ****** su linearna i ako GTA nije ali naspram Skyrima itekako jeste. I sta fali da TES 6 bude malo vise moderniji.

Editovao sam ti post jer se ovdje tako ne komunicira. To dobro znas.

A kada su u pitanju prijedlozi za slijedeci TES, preporucujem ti Bethesda forum. Ovdje niko ne radi u tom timu.

I eto ti vise volis Skyrim, dok je ta igra za mene jedna od najretardiranijih.

Poslednja izmena:
Neal90 je napisao(la):
Da, da, instalirah odavno Oblivion kao ajde da vidim old-gen Skyrim kad ono obicno *****, ne razumem kako neko moze da poredi glupi Morrowind i Oblivion naspram Skyrim kad su ta dva obicna ****** samo dele TES naziv i nista vise, gameplay, grafika -0.

UZAS!!!!

Baš pomislih kako ovo pljuvanje po morrowindu zaslužuje ban kad ono :d
Morrowind svetinja!

E vidim koliko si ti upucen i kompetentan da pricas o skyrimu , toliko si kompetentan da ne znas ni kom zanru igra pripada a kamoli da znas TES lore... Ovo sto ti iznosis nije nikakvo misljenje ovo su komentari koji unistavaju temu.....

@Neal90

probaj ti prvo morrowind ne gledaj samo kakva je grafika kao neki junos, dakle igraj ga malo pa onda dodji ovde i napisi koje si razlike u gameplay primetio.

Kad bi ubacili vatreno oruzje u tes niko ga vise ne bi ni igrao.

Nazad
Vrh Dno