Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Bah ne citam.. hvala na pomoci :)

Naravno, uvek ! Nego, ajde probaj da jedno dva tri dana isprobavaš ove modove koje si skinuo i javi nam rezultate, pošto ja trenutno nisam u mogućnosti da igram Skyrim. Tipa, obrati pažnju kako se slažu modovi i koji ne ide sa kim.

Skinuo sam 99% gore navedenih modova, jel ovo kompilacija svega toga ili neki zaseban projekat?

To ti je guide za kombiniranje najaktuelnijih modova.

Ja ga ne koristim jer ne volim odredjene modove, kao Skyrim HD naprimjer. Ali list modova je jako velika, pa se moze naci svasta.

I kompatibilnost je zagarantovana.

Što se mene tiče, patch treba prvo da zakrpi samo jedini bag - zaglavljivanje OS nakon par sekudni igranja pod Win 7 64bit - bezbroj puta je pisano o ovome.

^^ Ovo prvi put cujem da se desava ... bilo je na pocetku samo izletanje iz igre ali zaglavljivanje OS-a prvi put cujem.
Meni za 200 sati ni jedan freeze OS-a samo izletanje dok nisu ubacili 4GB podrsku, mada ja sam igrao org. steam verziju.

oce li mi raditi kako treba ako ubacim sve iz Kostinog posta ?

Ako sve uklopis kako treba, pod uslovom da neki mod nece stvoriti neke buggove :D trebalo bi.

^^ Ovo prvi put cujem da se desava ... bilo je na pocetku samo izletanje iz igre ali zaglavljivanje OS-a prvi put cujem.
Meni za 200 sati ni jedan freeze OS-a samo izletanje dok nisu ubacili 4GB podrsku, mada ja sam igrao org. steam verziju.
Dešava se od početka, već je pisano o tome. Svež Win 7 64 bit sa svim zakrpama, Skyrim bez modova i sa svim zakrpama, najnovii driveri instalirani i igrica puca nakon par sekundi igranja. Pod WinXP na isto mašini sve radi savršeno. Pre par meseci sam digao i ruke i prešao na pomenuti prastari Win Xp koji je čamio na hard disku. Performanse malo kaskaju ali može da se igra.

Hmm, verovatno si mislio i SP1 za Win7 pod svim zakrpama, ali ko zna, moze da bude da se Skyrimu ne svidja tvoja zvucna (tj. njen driver za Win7) jer pretpostavljam da ova sto ti stoji u Moja masina nije integrusa nego neka bolja.

Iskreno i ja bi pizdeo kad bi bio u slicnoj situaciji i probao bi svasta ali da menjam neki deo hardvera za radi neke igre tesko.

Bio je neki fazon za zvuk na pocetku ali to su ispravili vec 1. patchom.

Probano je to rešenje sa variranjem podešavanja zvučne ali nije pomoglo.

Jel ima neka fora sa pokretanjem pojedinih modova? Instalirah ovaj Moonpath to Elsweyr i u opisu za poslednju 9.5 verziju pise da je ulaz u DEAD MAN'S DRINK IN FALKREATH. Medjutim, ja tamo ne vidim nista niti mogu da skuzim kako da pocnem da igram ovaj mod. Instalirao sam preko nexus mod managera. Probao uninstall pa ponovo, ali isto. Isto se desava i sa starom verzijom. Gledam na youtube-u, liku se pojavi na mapi Moonpath to Elsweyr, bas nekako u blizini Falkreath-a, ali meni nema nista. To kad probam sa starom 9.3 verzijom. Nova isto nigdje ulaza u onoj birtiji u Falkhreatu. Imam zadnji update 9 koji je i potreban.

A da li imaš ORIGINAL igru ili pirata ? Jer, koliko ja znam, vrlo mali broj modova uopšte radi na piratskoj verziji igre. Možda grešim, ali pogledaj na netu ko ima iskustva sa time. Ja imam originalnu verziju i svi su mi modovi radili, do sada. Doduše, nisam nikada probao Moonpath To Elsweyr, tako da za to ti ne mogu pomoći.

Hvala na odgovoru :). Imam "narodnu" verziju, ali planiram da kupim original, pa cu onda da probam :)

Ja krenuh ponovo samo sada ovog puta sa Mage-om :D
Nego kakva je situacija sa ovim DLC-om Downguardom - jel' ima neka narodna verzija da je izasla ... ?

Ja krenuh ponovo samo sada ovog puta sa Mage-om :D
Nego kakva je situacija sa ovim DLC-om Downguardom - jel' ima neka narodna verzija da je izasla ... ?

Ne, za sada Downguard ima samo u verziji za Xbox 360, za PC se još ne zna kada izlazi. Sudeći po nekim glasinama, pre septembra teško...

Ja imam original igru, plaća li se Dawnguard ili ne ?

edit: naravno, morali su da naplate, 19.99 evra je cena ovog DLC paketa.

Poslednja izmena:
Dawngaurd donosi 10-15 sati gameplaya, ovo je više ekspanzija, nego DLC, tako nešto sigurno nije moglo ići besplatno.

Ako ti se igra, strpi se da dođe 75% popust.

Poslednja izmena:
Bice za koji dan i u prodavnicama tako da ... ;)

Dešava se od početka, već je pisano o tome. Svež Win 7 64 bit sa svim zakrpama, Skyrim bez modova i sa svim zakrpama, najnovii driveri instalirani i igrica puca nakon par sekundi igranja. Pod WinXP na isto mašini sve radi savršeno. Pre par meseci sam digao i ruke i prešao na pomenuti prastari Win Xp koji je čamio na hard disku. Performanse malo kaskaju ali može da se igra.

Ja nisam imao nikakvih problema cak ni pre 4Gb patch-a... jedino sto mi nije radilo.. jeste da sam morao zvuk da spustim na format od 48000 Hz... jer igra nije htela da se pokrene na visljem.
i mozda mi se desilo 2 puta nakon 5 sati igranja da mi zamrzne skyrim... ali samo pre 4Gb patch-a, O.S nikad.

Ako sam dobro shvatio imas zvucnu karticu ? U tom slucaju, izvadis je probas, i ako radi znas u cemu je problem... mada cisto sumnjam... plus ako je fresh instalacija windowsa... heh... tek onda ko zna sta je :S

The tyranny of the sun shall end! (dobro bi bilo da to moze i zapravo jer ovih dana se sunce izivljava previse) :D

Poslednja izmena:
Premalo se dodaje, samo 15 sati dodatnog gameplay-a je PREMALO. Očekivao sam nešto mnogo više, npr barem 30 do 40 sati.

Ovo se navodno pojavilo? A sta bi sa patchom 1.7, koji je trebao da bude "prethodnica" Dawnguardu?

Ovo se navodno pojavilo? A sta bi sa patchom 1.7, koji je trebao da bude "prethodnica" Dawnguardu?

Pa on i dalje ostaje, sada se upravo testira. Ali biće, verovatno, još jedna beta verzija 1.7 patcha i posle toga, za jedno dve-tri nedelje finalni 1.7 patch.

Ustvari ja se iskreno nadam da je ovako, jer što bi inače izbacivali 1.7 beta patch ako ne planiraju da ga završe i puste u opticaj ?

@kosta10 - Dawnguard traje od 10-20h u zavisnosti koliko detaljno se igra a ako uzmes u obzir da imas dve frakcije tj. da ces igrati dva puta (jednom kao Dawnguard a drugi put kao vampir) onda te ceka do 40h igranja sto je i vise nego dovoljno.

Ne razumem zasto ljudi kukaju za cenu. Ne gledajte na ovo kao na DLC, vec kao na ekspanziju. Za kompletan prelazak Dawguarda vam treba NAJMANJE 20-25h.

Danas igre ne traju ni upola od toga, a kostaju i 3X vise nego Dawguard ( 60e za D3 ciji se SP moze preci za 10-15h ).

Takodjer ne razumijem to kukanje oko cijene kada postoji alternativa :)

Btw, ako je Dawnguard content na nivou vec vidjenog u Skyrimu, to po meni ne vrijedi niti 5 eura.

Tako nekako, vredi tmaan tih 5 evra kada dođu zimski popusti, a do tada ima par dobrih vampirskih modova :)

Ja nisam imao nikakvih problema cak ni pre 4Gb patch-a... jedino sto mi nije radilo.. jeste da sam morao zvuk da spustim na format od 48000 Hz... jer igra nije htela da se pokrene na visljem.
i mozda mi se desilo 2 puta nakon 5 sati igranja da mi zamrzne skyrim... ali samo pre 4Gb patch-a, O.S nikad.

Ako sam dobro shvatio imas zvucnu karticu ? U tom slucaju, izvadis je probas, i ako radi znas u cemu je problem... mada cisto sumnjam... plus ako je fresh instalacija windowsa... heh... tek onda ko zna sta je :S
Imam grafu ali u ormaru. :D
E-MU 1212m je vrhunska zvučna ali se ne slaže sa velikim brojem igrica pa je povremeni stanovnik moje konfiguracije, u poslednje vreme sve ređe jer me mrzi da je stalno vadim i vraćam. Skyrim nisam ni probao sa njom već sam igrao sa integrisanom zvučnom. Spuštanje sound formata-a mi nije rešilo problem. Mogao bih ustvari da vratim EMU u comp i vidim da li će sa njom da radi pod Win 7 (mada čisto sumnjam).
EDIT: Mislim da ipak neću, setih se da zvučna nema ni zvanične Win 7 drivere.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno