Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Morao sam da editujem post pretekao si me za sekund :D

:D

1600 XBox Live poena, pa pretpostavljam za PC 20$ tj. evra za nas.

Poslednja izmena:
Malo me podseca na Knights of the Nine (zbog ovog novog reda i kako opet moramo da se borimo sa nekim velikim zlom itd)...videcu da li je i bolji :)

Poslednja izmena:
Nema ovdje pamtljivih trenutaka. New Vegas je za ovo remek-djelo.

A sto se tice tehnicke strane, tu takodjer ima propusta koliko hoces. Multiplatform razvoj je uzeo svoj danak sto se tice grafike.
Melee combat su mi zeznuli. Izgubljen je onaj osjecaj tezine iz Obliviona.
Bugova koliko hoces. A famozni Navmesh bug je i dalje tu:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RlNBVOcuW3M

Game of the year, malo sutra!

Hype of the year, definitivno!

Totalno se slazem.

Zavrsio vecinu sporednih qyestova, mein quest, sve velike quest lajnove sem LEgion-a i Companions-a(jednostavno me igra ubila u pojam koliko je postala dosadna iako sam hteo da kompletiram svaki moguci quest), da ne davim oko 115 sati igre. Nisam video vise hype-a za neku igru a igra bezveze mislim ok je i samo to. Slazem se sa ovim iznad za Vegas kao i za Fallout 3 obican na kome sam imao oko 250 sati a mozda i 275 :) Daleko vise sam se zabavio uz GTA IV. Kraj main questa mi je jedino epic ostali veliki quest lajnovi bezveze, da ne davim potpuno se slazem sa Starcem i ne bih preporucio igru kao MUST PLAY, opet moje skromno misljenje.

Poslednja izmena:
ponovo sam krenuo da igram -_- igra jeste igra godine ali kao sto je neko vec rekao sve sem main questa je smesno , presao sam 4 puta do sad sa razlicitim tipovima igre ali nije to to guild misije su prelake i prekratke ..... rat je sama prica za sebe ... perkovi nisu balansirani . nadam se da ce ekspanzija doneti nesto novije

Usao ti ja tako u Cidhna mine, najcuveniji i najcuvaniji zatvor u cijelom Skajrimu :) Zatvor svih zatvora!

Nakon 20-ak minuta (toliko vremena treba da se sve odradi) mi bjezimo iz tog najcuvenijeg i najcuvanijeg zatvora, i to kroz tunel za kojeg valjda strazari nikad nisu culi, a koji je tu pred nosom svima. I jos je taj tunel zatvoren za obicnim vratima, a kljuc od tih vrata je kod zatvorenika!?

Ovakvu glupost i retardiranost nisam vidio odavno u nekoj igri. I ovo je tek jedan primjer.

Igra je fenomenalna. Ne moze da se postigne ta sirina u gameplay bez nekih nelogicnosti i mana. Mnogo gori su bug-ovi zbog kojih nije moguce zavrsiti neke kvestove.

Iskreno, igra me je odusevila. Ne znam odakle da pocnem. Open world, ogromna mapa, milion nacina na koje moze da se igra, odlicna muzika, epski pejzazi...meni je samo morrowind bolji. Inace najvise volim da trazim dwemer ruins :) Oblivion sam kratko igrao, inventar mi je ubijao zelju da igram

Igra je fenomenalna. Ne moze da se postigne ta sirina u gameplay bez nekih nelogicnosti i mana. Mnogo gori su bug-ovi zbog kojih nije moguce zavrsiti neke kvestove.

Iskreno, igra me je odusevila. Ne znam odakle da pocnem. Open world, ogromna mapa, milion nacina na koje moze da se igra, odlicna muzika, epski pejzazi...meni je samo morrowind bolji. Inace najvise volim da trazim dwemer ruins :) Oblivion sam kratko igrao, inventar mi je ubijao zelju da igram
+1
Uz ovakav: open world x open gameplay... mora biti supljih detalja

Sto kaze narod: Dobar konj ima stotinu mana... a los samo jednu.:d

Ovo me podseca na Stalker serijal... hrpa bagova i bedastih side questova... ali ukupno - vrh PC gaminga !

offtopic: kad rece stalker moram ga odigrati , nisam imao conf-u u to doba kada je izasao, i nisam ga igrao :| a svideo mi se, kasnije skroz zaboravio na njega :d

nego, jel zna neko od vas koji to mod tera delove landscape-a da nestaju ? tacnije uglavnom nemam parce vode tu i tamo... jel neko imao daj problem ?

Iskreno, igra me je odusevila. Ne znam odakle da pocnem. Open world, ogromna mapa, milion nacina na koje moze da se igra, odlicna muzika, epski pejzazi...meni je samo morrowind bolji. Inace najvise volim da trazim dwemer ruins Oblivion sam kratko igrao, inventar mi je ubijao zelju da igram

+1
Sve ti je na mestu sto si rekao. Morrowind je i meni malo bolji - zbog kompleksnosti kvestova, a verovatno i nostalgija igra neku ulogu.

E da, a sta reci za Dawnguard trejler nego da sam se najezio koliko obecava! Oduvek sam prizeljkivao horor elemente i sablasne zamkove u Elder Scrolls-u :)

Poslednja izmena:
Golube, ovakvih retardiranih kvestova nema u Stalkeru.

Kvest moze biti nezanimljiv, kratak, i sl. Ali ovakvo nesto napraviti nema smisla. Ovo samo prolazi kod ljudi koji ne razmisljaju.
I ovo nije bug ili glitch. Kvest je tako dizajniran, retardirano dizajniran.

Sve open world igre imaju mana, ali ovo je previse. Uporedi ovu igru sa New Vegasom recimo, a koji je dokaz da se moze puno bolje.
Sta ocekivati od slijedeceg TES-a kada ovako nesto prolazi kod igraca!?

Ma sta da je uporedjujem s Vegasom... U Skyrimu su me uhvatili i atmosfera i okruzenje:

po dva-tri dana se zabavljam tumarajuci okolo, trazim prolaze, pljackam logore i bandite, sukobljavam se sa svakakvim likovima i cudovistima, lovim lukom i strelom jelene, kombinujem oruzja, otimam,prodajem i kupujem,... itd ...i sva ta vrhunska avantura bez ikakvog dodira sa questovima.

Pa ova je igra "all arround world" proglasena igrom godine!
...nije to rekao ovaj ili onaj.

Kad tresnes u svet Skyrima ne pusta te atmosfera i svet oko tebe... i da ti pravo kazem, questove odradjujem onako po automatici, skoro da o njima i ne razmisljam... cisto kao neke smernice u tumaranju kroz Skyrim.

E tu se izgleda razlikujemo... cini mi se da story i questove ti shvatas puno ozbiljnije

Poslednja izmena:
Ma sta da je uporedjujem s Vegasom... U Skyrimu su me uhvatili i atmosfera i okruzenje:

po dva-tri dana se zabavljam tumarajuci okolo, trazim prolaze, pljackam logore i bandite, sukobljavam se sa svakakvim likovima i cudovistima, lovim lukom i strelom jelene, kombinujem oruzja, otimam,prodajem i kupujem,... itd ...i sva ta vrhunska avantura bez ikakvog dodira sa questovima.

Pa ova je igra "all arround world" proglasena igrom godine!
...nije to rekao ovaj ili onaj.

Kad tresnes u svet Skyrima ne pusta te atmosfera i svet oko tebe... i da ti pravo kazem, questove odradjujem onako po automatici, skoro da o njima i ne razmisljam... cisto kao neke smernice u tumaranju kroz Skyrim.

E tu se izgleda razlikujemo... cini mi se da story i questove ti shvatas puno ozbiljnije

Prica i kvestovi su meni primarni element single player igara. Svijet mora imati dobar lore, pogotovo open world RPG. Pa nije ti ovo Crysis.

I ovu igru su proglasili igrom godine ljudi koji uopce nisu svjesni ove Cidhna mine retardiranosti, izmedju ostalog. To dovoljno govori koliko oni razmisljaju.

Starac mojne se nerviras
ja kad sam dosao tu reko sta ce sada biti ... kapirao sam pobeci cu ali ce mi trebati vremena, bice nesto zeznuto, posle kad sam video da imas lepo vrata na koja izadjes xD ja reko bem ti sve valjda cu moci opet da uzmem sve svoje iteme, da nije ***** koji je dizajnirao taj quest i ceo zatvor zaboravio na nase iteme koje nam je uzeo :d i na kraju sam samo bio happy sto sam dobio iteme nazad

inace je stvarno glup quest

Starac mojne se nerviras
ja kad sam dosao tu reko sta ce sada biti ... kapirao sam pobeci cu ali ce mi trebati vremena, bice nesto zeznuto, posle kad sam video da imas lepo vrata na koja izadjes xD ja reko bem ti sve valjda cu moci opet da uzmem sve svoje iteme, da nije ***** koji je dizajnirao taj quest i ceo zatvor zaboravio na nase iteme koje nam je uzeo :d i na kraju sam samo bio happy sto sam dobio iteme nazad

inace je stvarno glup quest

Da je samo ovaj kvest glup!

I nacin na koji dobijes nazad opremu je retardiran. Nema smisla.
Da su recimo forsirali da igrac mora sam vratiti opremu, sunjajuci se ili koristeci guzvu koja je nastala u tom trenutku, to bi vec imalo smisla. Igrac bi imao osjecaj da je bar nesto napravio u tom cijelom kvestu.

Ne nerviram se jer nisam dao kes za ovu igru. Da jesam, sam sebe bih samarao jako dugo. Koje bi to samaranje bilo :)

Ali jesam potrosio preko 600 sati radeci ovaj mod, a da prije toga nisam dovoljno dugo igrao ovu igru. Da jesam, ne bih ga radio uopce. Ali eto bar sam je zaradio na neki nacin.

ma dobro igre i jesu tu da bi mi gubili vreme ne radeci nista pametno xDti si bar uvezbavao svoje skillove praveci taj mod a sta mi ostali , uvezbavamo skillove karaktera iz igre -.-

E da, kvestovi. I oni su odlicni. Bolji su po meni samo u BG, mada i tamo ima dosta tipa idi tamo donesi mi to i to. Ima ih dosadnih u Skyrimu, tipa fetch the meed, a ima ih i genijalnih. Tipa onaj za kanibalizam, kad dobijes prsten od daedric boginje. Ili companions. Ne mogu ni da ih se setim vise jer igru igram oko 4 meseca, svaki dan po sat vremena od prilike. I igracu je jos toliko (sto je samo po sebi fenomenalno). I meni kvestovi dodju kao razbibriga kad me mrzi da istrazujem. Razumem one koje igra nije uvukla u svoj svet, nije ni mene New vegas, odigrao sam mozda 2/3 te igre, ali ne mracim zbog toga New vegas temu-to je do mene, ne do igre.
Uostalom, od gomile kvestova u igri, ima ih sigurno preko 200, ne moze svaki da bude dobar i zanimljiv. Jedino ne znam kakav je main quest. Evo neka svako ko kaze da su svi questovi dosadni da ideju za neke originalne questove, da vidimo koliko je to lako.
I otkud to da igra nema lore, ne znam. Ima ga i to na pretek, citam sve i svasta u igri pa opet ne mogu sve da pohvatam. Nije ovo prva igra u serijalu, tu su i morrowind i oblivion u zadnje vreme, tako da koliki lore oni imaju, ima i Skyrim. Dakle, lore je ogroman.

Poslednja izmena:
:d

Ajde dobro!

Bitno je da ima Zmajeva u igri! ***es ostalo!

Vredi li je igrati?

Voleo sam Morrowind svojevremeno. Downlodovao sam Skyrim ali me mrzi instalirati na Mac Book Pro.

Ja sam bacio 50€ na ovo, podlegao sam hype-u. Za 25 sati sam uspeo da naiđem na jedan zanimljiv quest. Nekima je možda dovoljno da imaju ogromnu mapu po kojoj mogu da tumaraju, ja više volim manju mapu na kojoj ima zanimljivijih stvari. Risen 2 me je mnogo više zabavio od ovoga. Ustvari, ovo me i nije zabavilo, igrao sam koliko sam igrao jer mi je bilo žao para koje sam dao.

Iskren covek...

Ja nekad davno igrao Morrowind ali nisam ga presao, par puta igrao Oblivion ali nisam presao do kraja. I kupio Skyrim i potrosio 200 sati za 2 meseca, i opet bi mogao jos 100 sati samo da instaliram nek modove i da odigram kao thief/assassin classu.

Imas cak i mod koji poboljsava opis questova da su detaljni kao u Morrowindu, samo iskljucis quest strelice i kompas, i ispada kao u Morrowindu.

Ja nekad davno igrao Morrowind ali nisam ga presao, par puta igrao Oblivion ali nisam presao do kraja. I kupio Skyrim i potrosio 200 sati za 2 meseca, i opet bi mogao jos 100 sati samo da instaliram nek modove i da odigram kao thief/assassin classu.

Imas cak i mod koji poboljsava opis questova da su detaljni kao u Morrowindu, samo iskljucis quest strelice i kompas, i ispada kao u Morrowindu.

Znači dobar. Jel bliži Oblivionu(malo sam igrao, nije mi se baš ni dopao, a i manjak vremena) ili Morrowindu(prešao sam, naigrao sam se, imao sam tada vremena)?
Ja čekam novi Fallout. Valjda ću naći vremena da se igram.

Poslednja izmena:
I mean let's face it. Skyrim is a buggy and glitchy console port. Textures are low res and blurry and look 2-3 years older than they are. Meshes are also nothing special. The flow of the gameplay itself is absolutely linear, it plays like Call of Duty in TES world. Gameplay is streamlined to a point where there is little to no freedom, and limited fun. This game is dumbed down to appeal a very wide crowd. There is no detail, style, depth, secrets, original concept. And also the programming code itself is very poorly writen i.e. redundant.

From a gaming pov, technology pov and art pov, this game is an epic fail. The only reason it sells is because it has vikings and dragons, which countless kids console owners will buy for no other reason.

Ovako bih ja ukratko opisao igru.

Ili jos jedan primjer glupog story dizajna famozne Karliah:

She spends 25 years coming up with a daft plan to undermine the entire guild because she's been framed by Mercer Frey. She twitch shoots the PC because she "can't get a clear shot" - maybe you should have waited for more than a second before firing then. In doing so she wastes a poison it apparently took her a year to make but never occurred to her to make more than one arrow's worth, nor did the thought occur that paralysis poisons are common and she could have paralysed Mercer and tied him up. The thought never occurred to her Frey might not be alone and have someone with him - the player - he's decided he wants dead for no reason. She declares she's saved your life by leaving you paralysed and helpless, in reality saved only by Mercer Frey's incompetence in making sure you're dead - he could easily have stabbed you through the heart or cut your head off.
Then, after 25 years, it suddenly occurs to her she has G's journal and she could try to translate that. Fortunately, Brynjolf and friends are gullible enough to believe some text they're told is a translation without having any means of checking whether it's at all accurate, so really she could have just made something up on day one. To be fair, they confirm this by checking Mercer has somehow been lugging vast amounts of gold through a room that always has several professional thieves in it without being spotted. Luckily, he's left his plans lying around in a house he apparently never uses.
Then she thinks it's a good idea for the player and Brnjolf to sell their soul for seemingly nothing more than a set of armour probably inferior to what the player already has and this will somehow help defeat Mercer. This resurrects a sub cult in the guild named after a songbird for some strange reason that guards a skeleton key supposedly incredibly useful for thieves but they're not allowed to use it. Unless they're the player, in which case they can carry it and use it for as long as they like. After defeating Mercer in a 'heist' G planned 25 years ago but nobody acted on despite the fact it entailed no more planning than going to a dungeon, something you just go and do on the spot, Karliah and the rest of the guild seem to to just forget about all the treasure Mercer stole in their policy of putting all their treasure in a big communal vault and leaving it there for some unexplained reason. Why the player was exempt from putting into this communal pot, what it's supposed to be for and why nobody had apparently noticed anything going missing over the course of 25 years is, of course, a total mystery. Instead, Karliah tells you she can't possibly accompany you on the final quest, but once you've battled through the dungeon she suddenly appears out of nowhere.

Mane vise se slazem sa svime gore, ali najmanje sa "art pov", postoje momenti gde art izgleda odlicno. Ali najtuznija stvar je sto tehnicki quest sistem nije uopste napredovao, ispada isti kao u Morrowind-u, nema skoro nikakvog racvanja, tu i tamo se nađe neki izbor ali totalno zanemarljiv.

starac, ti si opasan hipster izgleda :) Da kazes da su teksture low and blurry u Skyrim-u je van svake pameti, Da poredis gameplay sa CoD-om .... Ajde iskreno, ko te je tukao iz Bethesde da toliko mrzis Skyrim? :D

Nazad
Vrh Dno