Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Ma nije ni to problem, volim ja dungeone na primer, ali mi ide na živce što se dizajn hodnika ponavlja. Doduše u Skyrimu ne toliko koliko u Oblivionu. U Oblivionu postoji možda 3-4 dizajna za tamnicu svakog tipa (mine, fort, i Alyed ili kako se već piše) i to je to. Kada uđeš u neku, već napamet znaš raspored prostorija.

Nakon oko 30h+ igre sam primetio da počinju neki dungeoni da mi se ponavljaju (dizajn i raspored hodnika i prostorija).

Zmaju prijatelju, prilično si nešto negativno nastrojen prema ovoj igri. :)

U Oblivonu očistim desetak pećina/tamnica/tvrđava i padne uninstal, jednostavno me smore koliko su slične da nisam imao želudac ni da provirim u ni jednu više (glavni razlog uninstala pored levelovanja svega i svačega).
Dok kod Skyrim za 40-ak sati nisam primetio nikakvo ponavljanje dizajna pećina/tamnica/tvrđava, niti neku monotoniju dok ih čistim.
Naravno da ima nekih sličnih, pošto ih ima 150 čini mi se, tako da je nemoguće da sve budu unikatne.

Što se tiče bagova koje si spomenuo u ranijem postu, takođe nisam naleteo ni na jedan koji utiče na sam gameplay. Povremeno naletim na neki sitni bag, ali ništa strašno, takođe, jednostavno je nemoguće napraviti igru ovakve veličine bez i jednog baga.

Ne znam da li si igrao Fallout New Vegas čim je izašla, e to ja zovem bagovitom igrom. :)

Poslednja izmena:
Nisam negativno nastrojen već razočaran. Skyrim je fantastična igra, ali je nedovršena. A takvu igru zaista treba vremena (i vremena i vremena) da se završi.

Neke questove nisam ni pokušavao da igram zbog silnih bagova koje ste naveli ovde (Thief guild, pa i main). Naravno ljudi koji su više igrali, imali su više bagova. Ja sam igrao "samo" 30 i kusur sati pa sam prestao (kada sam uhvatio sebe da grindam, to sam sam kriv, a ne igrica). Mislim da je trebalo da sačekaju još par meseci pa da izbace igru, ali razumem i ekonomski aspekt. Igrice se najbolje prodaju u praznično vreme, posle kada prođe nova godina prodaja će drastično da opadne. (zato recimo mislim da igre koje čekam, a to su GW2, SC2: HoTS i DoTA2 nema šanse da izađu u prvom kvartalu 2012.).

A što se tiče fallouta, igrao sam vanilla verziju "trojke", i postao sam OP jako brzo. Bukvalno sam išao naokolo i gazio sve živo bez problema. Postalo mi glupo, te nisam ni završio igru :(

Sada čitam da ljudi ovde imaju problem i sa patchom, i štaviše traže način da urade rollback... znači patch još više problema pravi :d . Malo me sve to plaši. Čini mi se da su mnoooogo zbrzali celu stvar.

Sigurno da ću igrati još Skyrim, samo ću da sačekam neki patch da ljudi najzad kažu da nema više bagova oko samih questova, a onda ću (kao što sam i rekao ranije) da pljunem pare i da kupim igru, jer definitivno to zaslužuje. Do tada ne dam parice. Možda sam malo licemer, ali *** :(

E da, mali offtopic, ali kada već spominjem plaćanje igara. Skyrim je oko 50e ako se ne varam (ili je 60? nebitno). Neko je ranije u temi spomenuo da igra ima 70+ sati gameplaya (ima mnogo više, ali to je valjda neki optimum, naravno i main quest su speadclear-om završili beše za neka 2h? Pričam o temeljnom igranju). Što ispadne manje od jednog evra po satu zabave. A računajte da bioskopska ulaznica, koja nudi recimo 2h zabave nije ispod 3e (za premijere i više, ponekad mnogo više). Ili ulaznica na neki koncert ili nešto, često košta 30e+, tako da ispadne da je gaming zapravo najjeftinija vrsta zabave po jedinici vremena. E sada, naravno u gaming mora da se dodatno uračuna ulaganje u opremu (komp, skupe grafičke karte itd.), ali i u drugim vidovima zabave ima "dodatnih troškova" tipa sok i kokice za bioskop :d .

Zato sam uvek za to da se igrice kupuju, i sve što igram sam zapravo kupio (osim Skyrima za sada ;) ). Ali opet, nešto mi se ne daju pare za nekompletan proizvod :( . Baš baš su zbrzali *** :(

Nisam negativno nastrojen već razočaran. Skyrim je fantastična igra, ali je nedovršena. A takvu igru zaista treba vremena (i vremena i vremena) da se završi.

Neke questove nisam ni pokušavao da igram zbog silnih bagova koje ste naveli ovde (Thief guild, pa i main). Naravno ljudi koji su više igrali, imali su više bagova. Ja sam igrao "samo" 30 i kusur sati pa sam prestao (kada sam uhvatio sebe da grindam, to sam sam kriv, a ne igrica). Mislim da je trebalo da sačekaju još par meseci pa da izbace igru, ali razumem i ekonomski aspekt. Igrice se najbolje prodaju u praznično vreme, posle kada prođe nova godina prodaja će drastično da opadne. (zato recimo mislim da igre koje čekam, a to su GW2, SC2: HoTS i DoTA2 nema šanse da izađu u prvom kvartalu 2012.).

A što se tiče fallouta, igrao sam vanilla verziju "trojke", i postao sam OP jako brzo. Bukvalno sam išao naokolo i gazio sve živo bez problema. Postalo mi glupo, te nisam ni završio igru :(

Sada čitam da ljudi ovde imaju problem i sa patchom, i štaviše traže način da urade rollback... znači patch još više problema pravi :d . Malo me sve to plaši. Čini mi se da su mnoooogo zbrzali celu stvar.

Sigurno da ću igrati još Skyrim, samo ću da sačekam neki patch da ljudi najzad kažu da nema više bagova oko samih questova, a onda ću (kao što sam i rekao ranije) da pljunem pare i da kupim igru, jer definitivno to zaslužuje. Do tada ne dam parice. Možda sam malo licemer, ali *** :(

E da, mali offtopic, ali kada već spominjem plaćanje igara. Skyrim je oko 50e ako se ne varam (ili je 60? nebitno). Neko je ranije u temi spomenuo da igra ima 70+ sati gameplaya (ima mnogo više, ali to je valjda neki optimum, naravno i main quest su speadclear-om završili beše za neka 2h? Pričam o temeljnom igranju). Što ispadne manje od jednog evra po satu zabave. A računajte da bioskopska ulaznica, koja nudi recimo 2h zabave nije ispod 3e (za premijere i više, ponekad mnogo više). Ili ulaznica na neki koncert ili nešto, često košta 30e+, tako da ispadne da je gaming zapravo najjeftinija vrsta zabave po jedinici vremena. E sada, naravno u gaming mora da se dodatno uračuna ulaganje u opremu (komp, skupe grafičke karte itd.), ali i u drugim vidovima zabave ima "dodatnih troškova" tipa sok i kokice za bioskop :d .

Zato sam uvek za to da se igrice kupuju, i sve što igram sam zapravo kupio (osim Skyrima za sada ;) ). Ali opet, nešto mi se ne daju pare za nekompletan proizvod :( . Baš baš su zbrzali *** :(

Ne slažem sa tobom da je nekompletan proizvod, da su radili još 6 meseci na igri opet bi postojali neki bagovi. Jedno je kad igru testira desetak ljudi, a sasvim drugo kad igru počne da igra stotinehiljade ljudi, tek tada devolperi mogu da stvarno shvate kakvi sve bagovi postoje i da počnu da rade na njima. Jednostavno igra je ogromna i normalno je da ima neke bagove.
Ako si igrao ostale njihove igre, onda se moraš složiti da im je ovo igra koja ima najmanje bagova.

Poslednja izmena:
Igra je jako zanimljiva. Jedino što me odbija da je igram, je očajan combat sistem. Nadam se nekom modu gdje će ovo biti popravljeno (npr. bar nešto slično kao u M&B:W).

Pa igrao sam Oblivion samo iz TES serije, i nešto se ne sećam da ima ozbiljnih bagova u bitnim questovima?

edit: ulete Mauser. Meni je combat sistem baš dobar. Ono "zanosi" kada udara, tetura se kada popije udarac. Nema više trčanja u nazad dok odapinješ strele i praviš od protivnika jastuče za igle :)

Poslednja izmena:
Pa igrao sam Oblivion samo iz TES serije, i nešto se ne sećam da ima ozbiljnih bagova u bitnim questovima
Ne sećam se ni ja :), mada sam ga ja igrao čini mi se 2007. a tad je već bio debelo pečovoan.
Znam da je F3 imao bugove kad je izašao, kao i Fallout New Vegas, koja je bila jedna bagovitijih igara koje sam igrao.

edit: ulete Mauser. Meni je combat sistem baš dobar. Ono "zanosi" kada udara, tetura se kada popije udarac. Nema više trčanja u nazad dok odapinješ strele i praviš od protivnika jastuče za igle :)

Ма to sa combat sistemom je profesionalna deformacija nas Warband igrača. Svima ostalima je dobar tu nema zbora ali kad navikneš na bolje ovo je malo smešno ;)

Mau53r igraj sa magom kao ja.

Nego mene više nervira sistem napredovanja koji je isti od Arene na ovamo. Sve što treba je da ponavljaš istu radnju u nedogled i eto nabudženog skila...

Citam na netu da igra vidi samo 2gb rama. Kako moze da se namestim da koristi vise?

Kako da se borim pod vodom? Jel je to uopšte moguće. Čim zaronim on skloni oružje

Konj mi je odavno poginuo. Sad naleteh slucajno na konja bez vlasnika (pojavio se dok sam se rokao sa zmajem). Evo prati me najnormalnije kao da je moj, gde god da uradim fast travel. :)

EDIT: Ipak me vise ne prati. Crko da Bog da! :d

a kakva su realno poboljsanja posle toga?

Upravo sam odradio sta treba da igra prepoznaje vise od 2GB memorije. Sad cu da vidim ima li razlike.

Poslednja izmena:
Poceo sam main quest sa lvl 63 da radim a zavrsio sa 66 :p Mislio sam da je duzi iskreno, nekako mi je kratak bio, al svejedno, imam preko 100+h igranja :D Igrao sam na master tezini, igra godine definitivno :)

Dobro si rekao "kad navikneš na bolje ..." Evo izlazi ovaj Creation Kit u januaru pa vidjet ćemo moding zajednicu.

Konj mi je odavno poginuo. Sad naleteh slucajno na konja bez vlasnika (pojavio se dok sam se rokao sa zmajem). Evo prati me najnormalnije kao da je moj, gde god da uradim fast travel. :)

EDIT: Ipak me vise ne prati. Crko da Bog da! :d

Upravo sam odradio sta treba da igra prepoznaje vise od 2GB memorije. Sad cu da vidim ima li razlike.

Ajde javi ima li poboljšanja

Poceo sam main quest sa lvl 63 da radim a zavrsio sa 66 :p Mislio sam da je duzi iskreno, nekako mi je kratak bio, al svejedno, imam preko 100+h igranja :D Igrao sam na master tezini, igra godine definitivno :)
Wow, ti si mu ga bas dao po levelovanju. :D Reci mi kako je islo levelovanje posle lvl 50. Po onome sto sam citao na netu trebalo bi da ide jaaako sporo!?

Ne radi, tj prihvata komandu ali nece da izbaci nista iz inventara :(
Mozda nemas istu knjigu. To je za knjigu "Arcana Restored". Meni je upalilo. Koju knjigu ti pokusavas da izbacis?

Poslednja izmena:
390102_10150438094408416_300760038415_8591838_1656471845_n.jpg

Wow, ti si mu ga bas dao po levelovanju. :D Reci mi kako je islo levelovanje posle lvl 50. Po onome sto sam citao na netu trebalo bi da ide jaaako sporo!?

Mozda nemas istu knjigu. To je za knjigu "Arcana Restored". Meni je upalilo. Koju knjigu ti pokusavas da izbacis?

Children of the Sky :d

Pa znam ali koja je to fora da zarad "kačenja" praznične sezone (noć veštica, dan zahvalnosti i šta već) žure sa izbacivanjem igre koja je bukvalno poluproizvod. Ubagovano gomilu questova. Raznih bagova na sve strane. A da ne pričamo što se ovakva igra uopšte i pravi za konzole. Za konzole su sportske igrice, tabačine i te stvari...

Ovo je zaista sramota. Zamisli da kupiš nov auto, a onda posle čekaš novu verziju kojoj ne otpadaju točkovi u toku vožnje :d
Sta ces... Ljudi su toliko zurili da izbace igru 11.11.'11. Sad ce da je krpe do 12.12.'12. Original cu kupiti tek kad igra bude koliko-toliko sredjena jer mi se trenutno ne daje 4000 din za nesto za sta patch pravi jos veca sr*nja.

Sta ces... Ljudi su toliko zurili da izbace igru 11.11.'11. Sad ce da je krpe do 12.12.'12. Original cu kupiti tek kad igra bude koliko-toliko sredjena jer mi se trenutno ne daje 4000 din za nesto za sta patch pravi jos veca sr*nja.

igra uopste nije poluproizvod i radi odlicno.. ti bagovi koji se spominju su jako sitne stvari u odnosu na to kako igra funkcionise kao celina.. jedino taj u main quest koji se resi za 2min.. igram je i uzivam... u odnosu na druge igre ova radi savrseno ;)

Nazad
Vrh Dno