Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Ja ga skinuh sa bitsoup.org , to je privatni torrent tracker, tu se pojavio danas . Ne znam di ga jos ima. Ime fajla je The.Elder.Scrolls.V.Skyrim.Guide.Pack.Walkthrough.Maps.Essentials.3.pdf.eBooks

u kom gradu mogu da nadjem opet neko drustvo lopova ili tako nesto svideo mi se ovaj comp quest ? cuo sam da negde ima jos neki thief klan nekih ubica ..

Ixinho,pošto nemam pristup tom privatnom torrent trackeru, molim te ko Boga da to uputstvo okačiš na neki hosting server i da i mi ostali možemo da to skinemo.

Puno hvala unapred !!!

Odlican Guide!Ovo treba citati mesec dana!Sada barem znam sta je Main Quest!

Poslednja izmena:
Jel se zmajevi neprekidno pojavljuju random na mapi ili postoji tacno odredjeni broj ili odredjeno mesto na kom ce se stvoriti? Da znam ako slucajno nekog propustim da ubijem da ne moram da ucitavam ranije pozicije... :)

Primetio sam da ne moras uopste ti da ubijes zmaja da bi mu uzeo dusu. Moze i giant ili tvoj pratilac. Ti valjda samo treba da budes u blizini i cisto radi reda da mu zadas par udaraca. :)

Ja sam primetio da ako idete goli nijedan prodavac vam nista nece prodati :)

Ufff, onaj kostur sto koristi disarm shout + ima " turret " koji ga pokriva... kada je uradio disarm shout ( odletelo mi oruzje u orbitu :D ) pobegao sam iz prostorije kao mala devojcica :D

Nisam ocekivao da ce u 2011 godini izaci igra koja ce mi se vise svideti od Human Revolution-a... definitivno moj izbor za GOTY 2011...

^ +1 . I moj takodje :)

Btw, jel neko uspeo da binduje dva ista oruzja na neki hotkey ? Imam dva sekirceta, identicna, medjutim kad ih stavim na hotkey, oni se stackuju jedan na drugi i ne mogu da ih pozovem preko neke brojke :/

Ufff, onaj kostur sto koristi disarm shout + ima " turret " koji ga pokriva... kada je uradio disarm shout ( odletelo mi oruzje u orbitu :D ) pobegao sam iz prostorije kao mala devojcica :D

Klin se klinom izbija.
U sred te iste prostorije bi trebalo da je ogromna rupa. Navedes ga blizu nje , i shout-ujes ti njega , posto klasicna borba zna da bude *******a. :d

Aj sad pitanje, a sto si setao go gradom? :d

Pa dok se ne ozeni, malo da spopada dok moze :) Cik neka proba to posle stajanja na lud kamen, ima steel ingot da mu se zakuca u glavu posle obrade iste na grindstone-u :D

Samo da kazem dobro vece svima i da podelim svoje odusevljenje ovom igrom. koliko me je Oblivion smorio, toliko mi Skyrim ima Morrowind vibe. Jeste streamlineovan i uklonili su neke stvari koje mozda nisu trebali (spell making), ali sve u svemu ovo je stvarno pravi naslednik Morrowind-a. recimo da je ES:O bio ES 3.5 a ovi je ES 4 :).
Nego, verovatno je neko vec primetio, a mozda i pisao ovde, da se s vremena na vreme kad se promeni likacija igra pretvori u slide-show, a cim se uradi Alt-Tab iz igre i vrati posle nazad, to nestane. Ima li neko pojma sta se desava s tim i da li postoji neko resenje?

prvo krenem ja da trazim zenu zaustavi me ***** u whitrun-u i kaze ja bi te zenio ahhhahahhahahah , bas je lepo odradjeno ozenio sam se sa onom lkusom iz white run-a sto hoce da potane trgovac , odusevio me sa cin vencanja jer sam se vencao u riftenu a na vencanju su bili svi prijatelji iz white run-a sem one hunterke koju sam odbio "D

Kako se uopste zeni ? ja jurcam go u tehno-viking stilu al ni jedna me nece :D

stavis amulet of mara na sebe i to je znak da trazis zenu , samo pazi da se ne ozenis sa muskarcem posto su i to dozvolili :( kad se dogovoris sa devojkom oko udaje odes u marin hram i svestenik ti zakaze vencanje i na njemu su svi kojima si pomogao i companioni.... onda te zena pita de da zivite kod nje ili u tvojoj gajbi ja reko kod mene a nisam jos nista dekorisao jer ne mogu da nadjem coveka koji dekorise

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da narokam XP za kovacku vestinu, ne mogu da nadogradjujem zacarane oklope i oruzja. Stigao sam mozda do 50 a da bih stekao tu vestinu treba da imam 60-70.
Kupovao sam xp kod npc-ova, pravio & nadogradjivao i citao svakakve knjige na koje naidjem ali mora da ima jos neki nacin.
Tebi treba arcane smithing perk a ne jaci skill

Sent from my SGS2

Nego, verovatno je neko vec primetio, a mozda i pisao ovde, da se s vremena na vreme kad se promeni likacija igra pretvori u slide-show, a cim se uradi Alt-Tab iz igre i vrati posle nazad, to nestane. Ima li neko pojma sta se desava s tim i da li postoji neko resenje?
Verovatno neki proces u pozadini preuzme primat nad Skajrimom.
Alt-tabovanjem, pa povratkom u igru, ona preuzme cpu.
Probaj da isključiš/pauziraš anti-virus (ako ga imaš).
Ako ne želiš da se petljaš sa manuelnim isključivanjem servisa i procesa, probaj IObit Game Booster koji privremeno isključuje sve nebitne procese i servise za igranje (i prikaže ti šta je isključio).
Ako primetiš razliku u fps-u, vidi šta je sve bilo aktivno pa se daj u exterminaciju istih. :)

Ja se preopteretio zmajevim kostima. A vala i dao sam i ovoj mojoj ribi sto me prati da mi ih nosi. :D Gde to da cuvam ako jos nisam kupio kucu? Ili u pocetku sve to da prodajem a kad zatreba za pravljenje oklopa onda da krenem da skupljam?

stevanix, pa dekoracije se kupuju kod istog lika gde si i kucu kupio.

Ja se preopteretio zmajevim kostima. A vala i dao sam i ovoj mojoj ribi sto me prati da mi ih nosi. :D Gde to da cuvam ako jos nisam kupio kucu? Ili u pocetku sve to da prodajem a kad zatreba za pravljenje oklopa onda da krenem da skupljam?

Ja sam upravo zbog toga kupio kucu u Whiterun-u za 5K golda i strpao sve zmajeve ostatke u kovceg pored kreveta. :)

Ma ovo je strasno, koji god kvest odlucim da odigram, usput odradim par novih kvestova, pokupim jos par novih i ocistim 5-6 lokacija. :)
Trenutno sam na putu od Whiterona ka Greybeardsima, dok dodjem do njih nakucacu bar 10 sati game pleya.

Sent from my HTC Wildfire

Kupio sam kucu u Whiterunu,i ne znam koja je moja lol. Nema na mapi nista. Kako da je nadjem? :d

Kupio sam kucu u Whiterunu,i ne znam koja je moja lol. Nema na mapi nista. Kako da je nadjem? :d

Ime kuce je Breezehome i ima je na mapi. Ako ne mozes da je pronadjes uz pomoc mape, to je druga kuca desno od glavnog ulaza, odmah iza kovacnice.

Ja nikako da skupim iole para. Taman skupim gomilu itema da prodam, te dok nađem trgovce koji sve kupuju (jer neki kupuju samo ovo, neki samo ono...), pa onda taman i kada nađem, nemaju para. Prosto se obradujem kada vidim da neko kupuje nakit (mislim da je to najviše isplativo u smislu pare/masa), a on jedva ima 1000 golda za trgovinu. Ma *** :D

I onda pokupujem skoro sve što mi iole treba, da bih uspeo da prodam i na kraju bidnem negde na nuli. A oružje i oklope ne uzimam uopšte. Samo one magične, i to baš vredne. One što se ponavljaju svako malo i ne uzimam.

Pitanjce... U Oblivion-u je postojala mogucnost sa kojim god NPC-om da razgovaras, imala je opcija kao (chit-chat), te je bilo moguce uticati na to kakav stav svaki odredjeni npc ima prema vama pa koliko mozes podici i spustiti cene ... itd.

Jel u Skyrim-u mozemo poboljsavaci cene kupo-prodaje samo povecavanjem lvl-a Speak-a (ili ti Speech-a)
Ja nikako da skupim iole para. Taman skupim gomilu itema da prodam, te dok nađem trgovce koji sve kupuju (jer neki kupuju samo ovo, neki samo ono...), pa onda taman i kada nađem, nemaju para. Prosto se obradujem kada vidim da neko kupuje nakit (mislim da je to najviše isplativo u smislu pare/masa), a on jedva ima 1000 golda za trgovinu. Ma *** :D

I onda pokupujem skoro sve što mi iole treba, da bih uspeo da prodam i na kraju bidnem negde na nuli. A oružje i oklope ne uzimam uopšte. Samo one magične, i to baš vredne. One što se ponavljaju svako malo i ne uzimam.

hmm ja sam kupio i kucu i konja i sad imam 10000 golda .. tako da ne vidim problem :p a lvl sam 19 tek..

Nadam se da kapiras, nesto mi mozak ne radi od jutros, tesko mi da objasnjavam :d

kapiran naravno , nego mi nije jasno ja sam otkrio jedno 10 reci i sve su novi shoutovi ni jedan mi ne poboljsava prethodne xD

Poslednja izmena:
Ja sam konja dobio kao quest reward, i to mislim da je najbolji u igri (ako postoji "gradacija" kao što je postojala u oblivionu). 17. sam lvl, i rokn'o sam 2 zmaja do sada. Nosim one krljušti i kosti, a nemam pojma šta ću sa njima. Kontam da će služiti kasnije za neki fensi armor, pa neću da prodajem, ali opet nemam gde da ih turim, non stop moram da izbacujem stvari kako bih mogao da idem uopšte. Prosto se obradujem kada vidim trgovca, i taman hoću da mu uvalim svo smeće koje imam, prc! On nema para. :d

hebeš takve trgovce

spoiler za konja:

Kao i u Oblivionu, konj Shadowmere se dobije kao nagrada za jedan od questova dark brotherhood-a. :) Kako mu sijaju okice, srećica! :d

P.S. ima li Unicorna u Skyrimu? Odgovorite u spoileru ako neko zna.

jel postoji varijanta da se igra potera u dx10?vidim da ima folder dx 10 a igra fura u dx9.....

Naisao sam na bag... Nakon sto sam pronasao elder scroll,treba da "Read the scrolls on the time warp area at the Throat of the World" I tu krene "film" i stoji u nedogled,nista se ne desava...
edit: Odbagovalo se posle 5-6 reloadovanja

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno