Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Majko moja, kakva sablja ... sad me ladno lozis da gubim vreme na kovanje! :(

Nego, Mages guild bre ima 2x bolju pricu nego main quest :D

Najveca prevara je Alchemy+Smithing+Enchanting, posto mozes da stackujes bonuse na smithing i enchanting iz potiona i opreme, ali me mrzi da levelujem Alchemy, a i ovako je suvise lako.

Poslednja izmena:
Ja tek poceo da igram, kupio konjinu za 1k golda da bih posle 5 min naisao na bandite od kojih sam mogao da je uzmem za dzabe, i ladno crkla konjina u borbi na nezgodnom sejvu :D

Ljudi, gde se uzima quest za companions (ex Oblivion fighters) guild?

U Whiterun-u se nalazi zgrada u kojoj su smesteni...iznad onog parkica pre nego pocnjes da se penjes kod Jara...

Poslednja izmena:
Thx exste.

...sinoc sam konacno uvatio jednog zmaja u planinama, negde na putu izmedju Whiterana i Winterholda, vec sam bio pomislio da se nesto ubagovalo pa ih nema... Krenuo sam bio u univerzitet u Winterholdu i planirao da pocnem sa resavanjem magijskog gilda, ali sam naleteo na neki svetionik i ode celo vece oko njega...
... u utrobi onog stvora u svetioniku nasao sam neki kvest item, lobanja, pa ako neko zna za koji to kvest treba, da ne nosam to u inventu:
TESV.jpg

Poslednja izmena:
@uruk
Taj svetionik je deo kvesta iz mage college-a. Bas sam ga i ja nocas presao :)
Samo procitaj dnevnike koji su pored leseva unutra...

Nemam (ili ne umem) preko tapatalka da stavim spojler a ionako nije nesto... Tu lobanju samo trebas na vrhu svetionika da spalis jer je to valjda bila poslednja zelja premunulog (uzasno mi se spavalo nocas pa ne tvrdim bas 100% al probaj obavezno kad si vec tu)
Inace one bube unutra sa sve onom njihovom "kraljicom" su mi bile zaebanije nego dzin i zmaj zajedno :-\

Poslednja izmena:
Ja sam Lvl 16 trenutno i nema sanse da se pobijem sa zmajovima i mamutima na "finjaka" :D ... A i redovno nabasam na ponekog lika (najcesce banditski vodja) koji me odvali iz jednog udarca... Igram na master tezini kao "dvorucni" uz strele, destruction i jos ponesto...igra je bruka...Nisam ni Whiterun zavrsio sa kvestovima (Companions tek poceo)...uzivancija. Moram da dodam da je muzika fenomenalna.

Hehe koji feeling - fajt sa prvim zmajem u igri je trajao i trajao, ubiboze muke sa strelama, ispucao ih gomilu, ginuo gomilu puta od jednog polivanja vatrom ili ugriza...i jeee pobeda. Uf, ne vratilo se. Sad malo da se budzim da sledeci fajt docekam spremniji...i onda posle par dana u igri setam livadom i krece ona dragonslayer muzika, WTF oko mene samo pcele? Kad BAAM eto zmaja, NOOOOO :d

Poslednja izmena:
Ja sam Lvl 16 trenutno i nema sanse da se pobijem sa zmajovima i mamutima na "finjaka" :D ... A i redovno nabasam na ponekog lika (najcesce banditski vodja) koji me odvali iz jednog udarca... Igram na master tezini kao "dvorucni" uz strele, destruction i jos ponesto...igra je bruka...Nisam ni Whiterun zavrsio sa kvestovima (Companions tek poceo)...uzivancija. Moram da dodam da je muzika fenomenalna.

Hehe koji feeling - fajt sa prvim zmajem u igri je trajao i trajao, ubiboze muke sa strelama, ispucao ih gomilu, ginuo gomilu puta od jednog polivanja vatrom ili ugriza...i jeee pobeda. Uf, ne vratilo se. Sad malo da se budzim da se za sledeci fajt budem spremniji...i onda posle par dana u igri setam livadom i krece ona dragonslayer muzika, WTF oko mene samo pcele? Kad BAAM eto zmaja, NOOOOO :d

Svaka cast ako igras na masteru,ja cu prvi put ipak na Adept odnosno normal,pa cu onda da zarolam nekog stelt ubicu na masteru :D

^... i ja igram na master tezini, maga, mamuti i dzinovi nisu problem sa nabudzenom destrukcijom i somonovanjem... resava se sve sa distance, a u onim uskim hodnicima preprecim put sa atronachom i opet impact magije. Banditski bosovi i jaci neprijatelji uglavnom bespomocno na kolenima cekaju smrt... moglo bi se reci da za sad imaju srece, jer nemam dovoljno velikih gemova za njihove duse:-devil-:

edit:
...impact je po meni OP... za sada jedini veci propust koji sam primetio, cak je i zmaj bio ustondiran posle svakog udarca.

Poslednja izmena:
Tako sam i ja poceo od sinoc, posto nisam ranije imao spellove za atronacha, pa ga sad koristim za pecine takodje. Ali nemam destruction magije za daljinu jos uvek (tipa fireball i sl). Prvog zmaja sam ubio samo zahvaljujuci tome sto sam se krio u kuli, ali prc kad me savata na poljani:D Da nije bilo dva mamuta u blizini mogao bi samo da bezim ... :p

Poslednja izmena:
....mene je zakacio plamenom jednom, jedva sam stigao da prebacim na heal... sa obe ruke punim, a on me przi i opet uspem da napunim... nisu to bas dobro izbalansirali. Potove za lecenje i magiju nisam jos ni probao.
Jedva sam uvatio tog prvog zmaja, da nije przio neke paukove opet ne bi sleteo... znaci voli zive mamke :)

Poslednja izmena:
I ja peglam na master tezini, quick save & load rade svaki cas :) Inace jel se mora zapoceti main quest da bi se nabasalo na nekog zmajceka ? :)

Da. Odradis samo onaj deo u Whiterunu i eto ih :)

^Nije neophodno. Ona riba iz Blades-a vam da mapu dragon burial grounds-a, pa mozete tamo da ih trazite i bez main quest-a.

Ja sam tako igrom slucaja naletao i na po 2 od jednom... nekoliko puta :p

Poslednja izmena:
Jeste vezano za main Q.

Kako da se uclanim u Dark Brotherhood ? Ostale gilde sam nasao a trenutno resavam ljubavne probleme zitelja skyrima :)
Bas je cool quest kad se napijes s onim monahom.

Kako da se uclanim u Dark Brotherhood ? Ostale gilde sam nasao a trenutno resavam ljubavne probleme zitelja skyrima :)
Bas je cool quest kad se napijes s onim monahom.

Odradi onaj quest u kom treba da ubiješ nastojnicu sirotišta, quest se uzima od dečaka u Windhelm-u... Kad je gruneš, nakon nekog vremena će ti u random gradu prići kurir koji kaže da je od nekog sumnjivog lika, obučenog u crno dobio, poruku za tebe. Na njoj piše "We know" dalje ne znam kako ide :) Verogvatno čekaš da se sama priča razvije.

Poslednja izmena:
Može li neko ko je igrao main quest da napiše gde je neka pauza u priči tj. kad se može odlutati na side quest-ove. Da se ne desilo da stignem do nekog dela gde se traži brzo delovanje tipa požuri i stigni tamo a ja odlutam na milion side questova. Jeste možda glupo pitanje ali nekako mi logično da se držim timeline-a.

Ja sam npr. odradio Graybeards i to predlažem svima jer će vas naučiti par novih shout-a. Posle toga sam stupio u kontakt sa Blades-ima i tu sam stao. Sada trošim sate na side questo-ove i nje mi jasno kako su uspeli toliko da ih naprave. Neki se igraju i po 2-3 sata. Ova igra opušteno može da nakuca 100 sati gameplay-a.

i nje mi jasno kako su uspeli toliko da ih naprave. Neki se igraju i po 2-3 sata. Ova igra opušteno može da nakuca 100 sati gameplay-a.

Nisi igrao prethodne TES-ove? :) Slobodno pikaj side q koliko hoćeš, neće se odraziti na main quest (osim što ćeš biti jači ali ćeš imati i jače protivnike).

Ste naleteli na ovog iritantnog lika? Totalno sam se valjao kad sam mogao da mu odgovorim sa "Problem?" :D

Prilozi

• TESV 2011-11-15 12-55-03-30.jpg
    TESV 2011-11-15 12-55-03-30.jpg
    560.8 KB · Pregleda: 195
Nisi igrao prethodne TES-ove? :) Slobodno pikaj side q koliko hoćeš, neće se odraziti na main quest (osim što ćeš biti jači ali ćeš imati i jače protivnike).

Igrao i Morrowind i Oblivion pa čak i Redguard ali ništa posebno. Odradim dosta side questova ali posle mi dosadi. Ali ne znam kako da opišem ovde mi sve deluje dosta zanimljivije. Side quest-ovi i lokacije su dosta raznovrsniji sa više sadržaja. Možda je i razlog što skoro nismo imali pravi RPG (Po meni Witcher 2 je podbacio). Možda je i prednost što mi više leži ovaj setting tj. sam Skyrim sa svojim uticajem Nordijske mitologije izmešane sa TES svetom. Prava kombinacija. Ne znam da li bi mogao da igram sa nekim drugim likom osim sa bradatim Nordom i sekirom u rukama :)

E to je pravi hejter! Hejtuje i ono cime je impresioniran! :D

Vec igram 30h, a main questa se jos nisam dotakao. Ovo ce se sigurno igrati godinama... Jedva cekam da izbace Construction Kit, pa da se moderi bace na posao.

Sad sam krenuo da se fokusiram i na smithing. Jedan 'tip' ukoliko zelite da ga brzo levelujete - samo kupite sto vise iron ignota i leather strips, i pravite iron dagger. Do level 100 smithing se lagano stize, a onda mozete napraviti i dragon armor...

Nazad
Vrh Dno