Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Koliko je skyrim bolji od obliviona 4 realno?igram sad oblivion ok je al nista sad specijalno igrao sam i bolje od obliviona

Po grafici ili prici? Mislim jel samo ides i rokas ili ima i zagonetki

Jel moze da se zavrsi main quest ili je ubagovan, smor mi je da ga krecem ako ne moze ?

Igra je brutalno dobra.

Igram vec nekih 20h, a od toga sam potrosio mozda sat vremena na main quest, cisto kako bi otkljucao dragon shoutove.

Sad sam upravo pukao 5k ''evrica'' na kuci u Whiterunu... kuca je fantazija... dve kutije i krevet :D

Evo par slika sa avanture mog cobana...

http://imageshack.us/g/339/tesv2011111217364605.jpg/

Ako znate gde moze igra da se nabavi posaljite mi poruku molim vas. :)

Joj kako sam se *****ao u izboru... znaci, besan sam ko ris a nemam save da vratim nazad :) Izabrao sam Stormshits umesto Legionara i zazalio sam. Prvo, Ulrich je seronja. Drugo, uzasno mi ide na nerve sa svojim stavom i trece - naterao me je da spalim Whiterun u kojem imam kucu i koji mi je bas prirastao za srce :cuss:

Ajde neka neko provjeri dali moze otvoriti "data files".

Ja ne mogu otvoriti, a hocu da ubacim "no kill moves" mod.

Ja tih problema nemam, pošto Skyrim ima bezvezan borbeni sistem odlučio sam da igram maga i tu nema problema sa finishing moves ;)

Dobar je Skyrim, malo je grafika prevaziđena ali je relativno ok. Najviše me nerviraju određene isprane teksture. Biće dobra grafika kada se pojavi neki texture mod.

Ostatak je dobar, mnogo bolji od Obliviona i dopada mi se što su konačno razgraničili klase.

Igram conjuration maga, Bretonku i super je. Čini mi se da je sistem sa dve ruke mnogo pogodniji za igranje maga nego fightera.

Šteta samo što nema levitacije i što nema custom magija, bilo je prostora i za jedno i za drugo, nije mi jasno što su izbacili.

Ne razumem kako je grafika prevazidjena?Za jedan RPG naslov(najbolji ikada) je i vise nego odlicna,jedino sto nevalja su senke!To se vidi pogotovo na licima NPC-ova i samog junaka,sve nesto treperi!Kada bi se to moglo skloniti ili ublaziti bilo bi odlicno!

Da, Kudi bas si suptilan *** :D

Ma bre pobesneo sam :D

Ne razumem kako je grafika prevazidjena?Za jedan RPG naslov(najbolji ikada) je i vise nego odlicna,jedino sto nevalja su senke!To se vidi pogotovo na licima NPC-ova i samog junaka,sve nesto treperi!Kada bi se to moglo skloniti ili ublaziti bilo bi odlicno!

Senke i gomila tesktura su ocajne... graficki ova igra nije nesto preterano bolja od Obliviona na steroidima.

Poslednja izmena:
^
Ja sam cak ocekivao i losije od ovoga,dok mi je Oblivion delovao nekako graficki prazno i sivo,bez imalo kolorita!Bolja mi je i od Witchera 2,kako kaze @nex999,od onog zagora su me pekle oci posle pola sata igranja!Naravno da bi dobrodosao neki mod,ali i da ostane ovako,nemam zamerke!

Slazem se da senke malo trepere, ali mi je i dalje grafika odlicna. Jako mi se svidja dizajn nivoa, za razliku od Obliviona gde se fakticki nalazite u nekom levku gde su planine okolo, a onaj grad dole u centru. Doduse i Morrowind ima slicnu (ali invertovanu) strukturu gde je vulkan u centru, ali mi je mnogo lepsi od Obliviona.

Oblivion delovao nekako graficki prazno i sivo,bez imalo kolorita!...
Oblivion siv i bez kolorita?!:trust: Ja se sa tim uopste ne bih slozio, ali ako bi gledali tako kao ti da je Oblivion siv i bez kolorita, onda se za Skyrim komotno moze reci da je radjen u crno bijeloj tehnici. :d

...Bolja mi je i od Witchera 2...

Hehe... Samo sam ovo cekao da procitam.:smoke: Skyrim bolje izgleda od W2?! Pa uporedite samo kvalitet tekstura i sjenki, ostalo da ne pominjem! Iako je Skyrim open worl igra to nije opravdanje za ovako prosjecnu grafiku. Nije grafika uopste losa ali rece da je bolja od Witchera 2 je glupost. Zato bolje nemojte vise o tome da raspravljamo, jer grafika nije vazna toliko... Zar ne?! ;)

ja mislim da sam pre nego sto sam dosao do 2 levela opljackao 15 kuca :D nisam mogao da trcim , vrhunac je kad sam ukrao jaja od *****ke :D

Slazem se da W2 ima objekte sa vise poligona, ostrije teksture i neke fine efekte, ali je mnogo lepse igrati open world igru gde se uzivis u svet u kom igras.

Btw. smeta mi sto se u Skyrimu drvece ne leluja pod vetrom (!?) (ili mozda neki settings nisam postavio ?)

^
Ja sam cak ocekivao i losije od ovoga,dok mi je Oblivion delovao nekako graficki prazno i sivo,bez imalo kolorita!Bolja mi je i od Witchera 2,kako kaze @nex999,od onog zagora su me pekle oci posle pola sata igranja!Naravno da bi dobrodosao neki mod,ali i da ostane ovako,nemam zamerke!

Inace reci da je ovo najbolji RPG ikada je vrlo pretenciozna izjava. Da je dobar jeste, da je najbolji - nije. Meni je iskreno Deus Ex HR daleko bolja igra :)

Ja sam neposredno pred izlazak Skyrima presao Deus Ex HR, dopao mi se, odlicna igra stvarno, ali ne vidim poentu porediti igru poput nje i jednu open world igru kao sto je Skyrim. Ja sam u Deusu pretrazio svaki moguci kutak, svaku alternativnu putanju, hakovao sve sto se moze hakovati i imao sam oko 20 sati gejmpleja, ovde sam proveo oko 10 sati , nisam jos fakticki nijedan quest uradio i nisam se mako dalje od pocetnog jezera i riverwooda. To je po mom misljenju, osnovna razlika koja otezava poredjenje.

^
+1
Upravo sam to poceo pisati,da ni ja ne bih uporedjivao ova dva naslova!Deus Ex je stvarno odlican,ali mi nije nekako drzao paznju i nisam imao taj osecaj da nemogu docekati da ga ponovo zaigram,jednostavno mi je nekako linearan,skucen,hm...!Presao sam ga sa zadovoljstvom!Da Skyrim nije ovoliko raznovrstan,verovatno ga nebi ni toliko hvalio!Sama igra te gura napred,daje milion mogucnosti sta bi mogao da radis!Tamo gde mislis da nema nista na kraju se iznenadis,uopste ne mozes da predvidis sta te moze snaci,sta mozes da otkrijes itd...Neke je verovatno i odbila,zato sto je previse zamrsena,puna informacija i sama igra ti ne daje sve na tacni!To je ono sto ja volim!Imam i sada puno pitanja,ali prosto zelim da ja to resim!:)

Poslednja izmena:
Pa da, skucenost vs sloboda, to je neka gruba komparacija atmosfere u ove dve igre i u vecini igara danas uopste. Na stranu to sto Skyrim na grafickom polju nije briljirao i napravio enormni pomak u odnosu na prethodnika, ipak pruza ono sto retko koja igra danas moze , a to je ta sloboda da se setkas gde god hoces, radis sve kad god ti hoces, a ne po nekom predefinisanom redosledu koje nam sve igre serviraju, atmosfera tog doba, lepi predeli za skakutanje, plivanje, setkanje, tonu kvestova, i jedan zavidan replay value. Vec na samom pocetku izbor opredeljivanja za pobunjenike ili imperijalce govori dosta o tome da ce biti zanimljivo odigrati jos jednom/vise puta, a o rasama/klasama da ne pricam.

da vas pitam :D sad sam lvl 6 ne radim questove istrazujem naleteo sam na neku pecinu uglavnom tu su oni duhovi plavi sto se izvinjavaju kad hoce da te udare i na kraju tunela upadnem u zamku u onaj zatvor i sad nemam vise onih sprava za provalu sta da radim ? :F

Ljudi kako da se odvežem, ja sam tek krenuo da igram i video sam raspored komandi, ali nikako ne mogu da se odvežem i uvek mi kaže da sam vezan. Kako da prođem ovaj prvi nivo kada zmaj napada ?

cim to pitas , igra nije za tebe :p

Pa interesuje me igra, inace ne bih ni pitao. Ajde molim vas, trebam pomoc.

Trci malo, bezi od zmaja pa ces se odvezati :)
Ja sam lvl17 ali oprema mi je uzas... imam neki skrnavi mac koji pravi 20dmg + 20 fire :( Inace u Riftenu ima toliko dobrih kvestova za Thiefs Guild plus nije crno-beli svet ko ostatak gradova :) covece nisam ni usao u grad ko covek a vec su krenuli da me pipkaju po dzepovima i da mi prete smrcu :D

I sad dva uzasno teska spoilera, ne citati :)
Kad pokupite kvest od klinca koji doziva Dark Brotherhood u Windhelmu i kad vas posalje u Rift da ubijete kucepaziteljku u sirotistu, nemojte trositi previse vremena na hide&seek - pridjite joj slobodno dok vristi na decu i zabijte joj mac pravo u grudi a onda slobodno odsetajte kroz vrata iza nje.

Ako cujete pricu o Butheru u Windhelmu i ako se nadjete u njemu kada se u blizini gradske rtvacnice, na mestu gde su nadgrobne ploce, desi ubistvo, nakon malo price sa strazom, svedocima i likom u palati, treba da pratite trag krvi koji vodi od mesta ubistva do kjedne kuce. Uzasno je tesko pratiti tragove krvi uvece jer su teksture shit ali snacicete se. Posle toga mudro cekajte da dobijete kljuc, istrazite kucu do poslednjeg coska i kada procitate dnevnik, pravac u zamak da se zalite na Wizarda koji je u stvari ubica.

Poslednja izmena:
Imas dobru sekiru(Ebony war axe 37 dmg) na mestu koje se zove Dead man respite koju uzimas od Olafa na kraju nivoa kad ga ubijes.Inace ovo je prvi kvest na koji te salju bardovi iz grada Solituda da povratis neku knjigu.A ovo sto si stavio pod spoiler je tacno tako sam i ja odradio.

Ja sam lvl20 i morao sam da povecam nivo tezine jer je na Adept postalo prelako. Fajter mac i stit kombinacija + kovacki zanat za bustovanje opreme i oruzija i niko ti ne moze nista.
Ps. nasao sam krunu za onog samozvanog kralja ali mu je ne dam nego je ja nosim :p

Odes u magije pa levi klik na magiju koju hoces, odes u iteme, pa desni klik na mac koji hoces :)

Vrh Dno