Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

^ Prateci main quest sam svratio u jedan gradic i tamo me je presreo jedan lik koji zna kome mogu da se obratim za clanstvo. Ne secam se tacno naziva grada ali cu videti veceras kad budem nastavio sa igrom pa cu ti poslati.

Nije neophodno da pratis main quest , nego eto , ja slucajno svratio tamo da vidim kakve muke muce lokalce :p

Jel ovaj +5 bonus za 5 skilova za svaku rasu ( http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Races ) znaci da ce se ti skillovi i brze levelovati od ostalih ili ne ? (Kao u Oblivionu major/minor) Posto mi se cini da destruction mnogo sporo napreduje u poredjenju sa one handed. Cini mi se da treba bas mnogo da przim vatrom da bih podigao destruction za jedan level a one handed bukvalno udarim 10 puta oruzjem i leveluje se. Ako je tako uradjeno onda je najbolja rasa za tu kombinaciju Imperial , on ima pocetni bonus i na destruction i na onehanded .

Pise da za svako povecanje skilla dobijas XP koji se dodaje na level progress, ali da vise dobijas kada se veci skill poveca (npr 60 na 61), nego manji (nego 15-16). Tako da svastarenje bas nije dobro za level progress, jer perkovi su bas jaki a ima ih 250.
Detalji:
http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Leveling

За Дарк Брадерхуд, пробајте фору из обливиона, да убијете неку недужну особу, и у току спавања ће се већ јавити неко.

Ajde neka neko provjeri dali moze otvoriti "data files".

Ja ne mogu otvoriti, a hocu da ubacim "no kill moves" mod.

Nisam siguran, ali mislim da je Data Files zamracen jer nema jos Construction seta koji se uz TES3 i TES4 dobijao odmah uz igru.

je l' ovde postoji mark i recall magija? mnogo me smara ovo vracanje s kraja pecine do mesta gde sam usao

je l' ovde postoji mark i recall magija? mnogo me smara ovo vracanje s kraja pecine do mesta gde sam usao

U 99% slucajeva na kraju pecine postoji i izlaz nazad u Skyrim.

Nego jel neko izvalio sta su oni "Powers" tj. cudnim jezikom (nalik na Klingonski) ispisane reci po zidovima sirom Skyrima?

...kako sam izgrindo magije i lvl. na pocetku onih kompanjona, na onom liku sto mi posle da mac da mu naostrim... vec sam lvl 15, magije preko 40, a samo prvog zmaja smo ubili, svet i kvestove nisam pipnuo jos...

Da li si pokušao sa Azura's Star?
...ne znam na sta mislis... ako mislis na neki kvest to jos nisam dirao, samo malo po onom selu i gradu, i onaj veliki na pocetku za trgovca, sa kandzom. Napunio sam pety soul gemove sa kosturima u gradskoj katakombi, ali za dzinove nemam jos onih grand soul gemova... Kad te grand nadjem i pocnem da punim onda cu krenuti da enchatujem..ove pety mislim da koristim samo za dopunjavanje oruzija. Kupio sam knjigu za uzimanje dusa pa s tim radim... 60sec traje magija na kripu... Odlicni su efekti kad cupa dusu dok krip umire:-devil-:

Poslednja izmena:
Smeta mi sto kada hocu da prebacim iz treceg lica u prvo (na F) , to traje neke 2-3 sekunde, zavisi koliko je odzumirano. Moze li to nekako da bude instant?

Može li ovo čudo da se igra iz trećeg lica (ili kako se već to zove :d ), znači perspektiva igrača kao u Gothic-u, ovo mi davež i ide mi na nerve da gledam samo sekiru/mač ispred sebe kako vitlaju, tj. da vidim samo ruke?

Valjda nije loš RPG, bar se nadam.

^ moze, samo misem skrolujes

Valjda nije loš RPG, bar se nadam.
...meni za sada vise dungeon-crawler sa kvestovima idi-donesi-prenesi... videcu kasnije.

Poslednja izmena:
Ok, hvala - znači odskrolujem unazad, i to ostaje tako, ili igra dođe na pametnu ideju da kameru tokom makljaže prebaci u prvo lice?

^...ne prebacuje, ali ima nekad glupih animacija killa.

Smeta mi sto kada hocu da prebacim iz treceg lica u prvo (na F) , to traje neke 2-3 sekunde, zavisi koliko je odzumirano. Moze li to nekako da bude instant?

+1... i meni to smeta, instant bi bila prava stvar.

Poslednja izmena:
Ok, hvala, baciću narednih dana malo pogled na neki test i reakcije igrača po forumima, verovatno ću je kupiti, deluje zanimljivo. :)

Mozes li bacit pod spoiler dje su kvestovi vezani za Dark Brotherhood ? To su mi najbolji kvestovi iz Obliviona, odma cu se uclanit ako me prime :-devil-:
pricaj u Riftenu u vezi decaka Aretino koji je pobegao iz sirotista i napravio ritual da dozove Dark Brotherhood... ostalo ces vec videti

^taj kvest sam i ja pokupio, odma na pocetku u riverwoodu kod krcmara.

...po meni je jako los dnevnik sa kvestovima, samo naslov zapise i nista vise...

Poslednja izmena:
^taj kvest sam i ja pokupio, odma na pocetku u riverwoodu kod krcmara.

...po meni je jako los dnevnik sa kvestovima, samo naslov zapise i nista vise...

dnevnik je odlican,vise informacija ti i ne treba jer te strelica navodi gde da ides...nema ko u morrowindu pola dana izgubis da nadjes neku pecinu :p

...kako sam izgrindo magije i lvl. na pocetku onih kompanjona, na onom liku sto mi posle da mac da mu naostrim... vec sam lvl 15, magije preko 40, a samo prvog zmaja smo ubili, svet i kvestove nisam pipnuo jos...

...ne znam na sta mislis... ako mislis na neki kvest to jos nisam dirao, samo malo po onom selu i gradu, i onaj veliki na pocetku za trgovca, sa kandzom. Napunio sam pety soul gemove sa kosturima u gradskoj katakombi, ali za dzinove nemam jos onih grand soul gemova... Kad te grand nadjem i pocnem da punim onda cu krenuti da enchatujem..ove pety mislim da koristim samo za dopunjavanje oruzija. Kupio sam knjigu za uzimanje dusa pa s tim radim... 60sec traje magija na kripu... Odlicni su efekti kad cupa dusu dok krip umire:-devil-:

Azura's Star je najjaci gem u igri,samo u njega je mogla da stane dusa od Golden Saint-a u morrowindu,ako se ne varam...oblivion nisam igra :p

Azura's Star je reusable Grand Soul Gem. Dobijaš ga kao nagradu... Daedric quests - Azura, baš kao u Oblivion-u. Slučajno sam naleteo na Shrine of Azura. Rekoh, zašto da ne. :)

Mislim da već od drugog, trećeg nivoa možeš aktivirati quest. Pa, ako si voljan, od Winterhold-a kreneš južno i ubrzo ćeš primetiti shrine. ( Praktično, odmah ispod grada. )

kod ovih koje sam ja radio za onaj koledz magija dvaput su me odveli u pecine u kojima mi je trebalo sat vremena da prodjem sve i poubijam, i onda jos po pola sata da se vratim skroz nazad da izadjem i bas sam se smorio, pocecu da ostavljam pola ovih stvorenja nepoubijano, cisto da bih imao sta da radim u povratku :)

inace, nije valjda ovo sve sto od kvestova za taj koledz? uradio sam dva-tri i odmah postao arch-mage

pricaj u Riftenu u vezi decaka Aretino koji je pobegao iz sirotista i napravio ritual da dozove Dark Brotherhood... ostalo ces vec videti

E super, probacu odma.

Nego, pokupio sam previse kvestova, ne znam dje cu prije. Odem da radim jedan i dok ga odradim nakacim jos deset, jednostavno ne odbijam nista :D

dnevnik je odlican,vise informacija ti i ne treba jer te strelica navodi gde da ides...nema ko u morrowindu pola dana izgubis da nadjes neku pecinu :p

....meni je los, jer sad u naslovima i imenima lokacija ne mogu da provalim taj kvest vezan za Dark Brotherhood, a krcmar je to spomenuo ... mogu samo da nagadjam i trcim do strelice pa ako me usere.

@SMaK, probacu da nadjem to svetiliste.... a sta znaci reusable gem? moze vise puta da se koristi?

Poslednja izmena:
Kada je Azura's Star u pitanju, koliko god poželiš.

^ znaci ako ga korisitm npr. za enchantovanje prstena mogu posle da skinem, ako mi dosadi taj enchantment, i koristim gem za nesto drugo... :banana:

Poslednja izmena:
Vrede li one silne knjige da se uzimaju/citaju ili su sasvim beskorisne? Pritom ne mislim na one knjige koje se mogu kupiti vec na one koje se nalaze u zamkovima/kulama/pecinama...

Btw. kako sakupljate duse u te gemove i jel to moze za bilo koji gem, odnosno jel necim odredjeno cije duse mogu da se skupljaju?:S:

@Martin Mystere,
... u nekim knjigama ima kvestova, a iz nekih ucis skilove, odma ti javi ako si nesto nasao, pa ne moras da listas i citas ako neces...
Duse ja za sada skupljam magijom, moze i enchatovanim oruzijem, za jake kripove su potrebni veliki gemovi...

Poslednja izmena:
Upao u neki fortres na severozapadu lvl 7 i baja ladno dodje sa sekirom i odvali me od prvog udarca...posle trcao oko stola 5 minuta da bi ga sredio :d ...igra izuva!

Vrh Dno