Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Zasto se "data files" ne mogu otvoriti?

Sa onim dzinovima sto cuvaju mamute nije se zezati, nazalost ovo nije znao zmaj kog sam pokusao da slayujem :D. Nekoliko udaraca toljagom po glavi i zmaj pao kao zec. A posle toga dzin se samo odgega, iduci za svojim poslom, kao da se nista nije desilo. Nema sta, pravi bad ass!

Za sad koristim iskljucivo Healing i Flames u kombinaciji sa sekirom / buzdovanom. :) Strele su odlicne za rokanje iz daljine.

Inventrar je katastrofa i na PC-u je morao da bude drugacije resen! Verujem da na konzolama funkcionise skoro pa savrseno.

Btw, 7-8 sam lvl i otkrio sam ove lokacije (80% na nogama)... :)

Posle 15-ak sati trcanja po celoj mapi uz par ociscenih pecina (ne moze sve da stane u samo dve slike), trenutno lvl12. :)

Sad polako krecem neke kvestove.

Prilozi

• TESV 2011-11-13 00-01-37-45.jpg
    TESV 2011-11-13 00-01-37-45.jpg
    135.8 KB · Pregleda: 169
  • TESV 2011-11-13 00-02-03-89.jpg
    TESV 2011-11-13 00-02-03-89.jpg
    155.7 KB · Pregleda: 153
Ma i te diznove ubijes lako...stara fora u igri za te jace protivnike...uglavis se na neke stene gde ne moze da te dohvati i udri strelama...posle 15ak strela pada ko sveca...i zmajeve isto, samo nadjes zaklon kad on krene da bljuje vatru i punis ih strelama...nema zime s ovom kombinom :d

P.S. dobro ce mi doci ove tvoje slike da se orijentisem sta mi je promaklo :d

Poslednja izmena:
Posle 15-ak sati trcanja po celoj mapi uz par ociscenih pecina (ne moze sve da stane u samo dve slike), trenutno lvl12. :)

I kako su oznacene na mapi te pecine koje su ociscene? Neko spomenu da je ovde uvedeno to da su ociscene lokacije obelezene, al ja to na mapi ne vidim.

Nasao sam ovo resenje,pa mozda i pomogne!
Otvoris konzolu i upises sledece: movetoqt mq202

Našao sam i ja način da pređem, kad god se zaglavi, priđeš mu, drndaš E do iznemoglosti ili čučneš (sneak) pa se vratiš, onda se "odglavi"... Završio sam taj quest ali batalim glavni storyline dok ne srede to...

Ako se igra kombinacija one handed (sword + shield) i destruction, koje statse podizati? magicka+health ili stamina+health ili pak sva tri? Jos uvek se nisam odlucio za klasu, setkam se po mapi i planiram tek sutra/prekosutra da krenem iz pocetka, natenane :)

Sta mislite, je l' bi moglo ovo da radi na laptopu sa ATI Mobility Radeon HD5650 1GB, Athlon II X2 P340, i 4GB rama? U rezoluciji 1366x768 naravno, posto je 15" ekran.

Dali je neko kupio kucu u Windhelm-u?Odem kod onog steward-a i ne nudi nista,a po gradu se prica da se njemu obratim!

I kako su oznacene na mapi te pecine koje su ociscene? Neko spomenu da je ovde uvedeno to da su ociscene lokacije obelezene, al ja to na mapi ne vidim.

Predjes misem preko lokacije i pise da je ociscena.

Ja sam i dalje u Whiterun-u, prosto je neverovatno koliko kvestova ima u ovako malom gradu. Ako se pridruzite Companionsima ima da se umorite igrajuci :)

Poslednja izmena:
Ako se igra kombinacija one handed (sword + shield) i destruction, koje statse podizati? magicka+health ili stamina+health ili pak sva tri? Jos uvek se nisam odlucio za klasu, setkam se po mapi i planiram tek sutra/prekosutra da krenem iz pocetka, natenane :)

Ja koristim kombinaciju Destruction (flame) + one handed sword i dizem konstantno health i mana.

Ja koristim dual cast za destruction i heal, kao i dual wield sword (posto sam Nord pa bonus za to). Prvo probam Destruction, a ako napad ide sporo prelazim na melee. Mada nisam bas siguran da je i najbolja kombinacija, posto ako zatreba lecenje u toku borbe obe ruke su zarobljene tako da mora da se menja mac. Od dizanja idem 40-50% health, 25-30% ostalo. Pre izbora mozes i ovo da pogledas:

There are THREE categories of skills: Magic, Combat, and Stealth. Lavender-colored stats are for magicka-related skills. Orange-colored stats represent combat skills, and green-colored stats represent stealth-based skills. ALC (alchemy), although in blue, is a stealth-based skill. SMI (Smithing), although in blue, is a combat skill. SPE (Speech), although in blue, is a stealth-based skill.

Skyrim_race_starting_stats.jpg

Poslednja izmena:
Zapoceo sam "karijeru" :) Odlucih se za norda i za kombinaciju destruction/block + one handed weapon. U levoj ruci vatra (destruction) u desnoj ruci mace. Na hotkeys stavljen i stit tako da po potrebi u levoj ruci menjam vatru i stit ako je potrebno da blokiram udarce. Podizem manu i health a 1. perk u destruction je odlican - novice spells trose 50% manje mane, tako da je za pocetak igre paralelno przenje vatrom i udaranje macem po mom misljenju najbolja i najlaksa kombinacija . I naravno, igram na master tezini, gde stvarno mogu da se pomucim kad treba :)

@Geble , inace kako mislis da nord ima bonus za dual wield? Ima bonus za two-handed, ali to nije dual wielding. http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Races

Da, hteo sam da kazem two handed pa su obe ruke zauzete macem, ovo se provuklo sa magijom. :D

Poslednja izmena:
Trenutno sam u Windhelmu, presekao sam put, jedva sam se spustio u grad preko planine i prikljucio sam se njihovim trupama na jedvite jade. Severna oblast je konstantno pod sneznim olujama tako da se otezano vidi kada krene sneg i potrebni su lanci ;)

Jedan mali savet ako niste uspeli da nadjete prolaze posto sam dosta vremena proveo tumarajuci mapom.
Posto treba poprilicno vremena da se obidje cela planina, imaju prolazi (neki su kroz pecinu, neki su prelaz preko planine) tako da povezuju obe strane planine. Ponekad zatreba malo tumaranja da se pronadje, ali dosta ume da skrati put. Konkretno na one dve slike gore sto sam okacio (post #1203), jedan su one dve ikone pecine ispod kursora misa, drugi jugozapadno od Morthala oznacen kao dve planine sa pukotinom. Ima i jedan koji povezuje Winterhold i Whiteshore jugozapadno od Saarthala, ali se ne vidi na drugoj slici. Verovatno ima i jos neki, ali za sada znam za ova 3.

EDIT:
Heh, ladno su stavili Imperial City u daljini.

Prilozi

• TESV 2011-11-13 03-29-08-57.jpg
    TESV 2011-11-13 03-29-08-57.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
tnx ;) sat ipo sam igrao,presao milion km (zaboravim uvek na quicksave),i padnem sa planine dok sam gasio pljugu :( ....

Kako startujem igru krene uvod Bathesda i kad treba da pokaze pocetni screen igra crash-uje... jel ima neko resenje ?

...malo pre sam naleteo na dva ona dzina i krdo mamuta... brane neki kovceg pored ogromne logorske vatre, i reko aj da probam. Lvl 10, dignem flame atronacha, jedno dvadeset minuta sam ubijao tu dvojicu...samo fire i aatronach i ja, a kad klekne dzin onda mac... napeto je bilo do j, a usput i dva sabljasta tigra se ukljuce u borbu. Probao sam dzinovima da zarobim dusu, ali nisam imao dovoljno velik soul gem. Dosta zlata nose dzinovi i u kovcegu je bilo zanimljivih drangulija.

Poslednja izmena:
Au koliko zmajeva ima...pa slozio sam ih 5 do sad :d

Jel ovaj +5 bonus za 5 skilova za svaku rasu ( http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Races ) znaci da ce se ti skillovi i brze levelovati od ostalih ili ne ? (Kao u Oblivionu major/minor) Posto mi se cini da destruction mnogo sporo napreduje u poredjenju sa one handed. Cini mi se da treba bas mnogo da przim vatrom da bih podigao destruction za jedan level a one handed bukvalno udarim 10 puta oruzjem i leveluje se. Ako je tako uradjeno onda je najbolja rasa za tu kombinaciju Imperial , on ima pocetni bonus i na destruction i na onehanded .

Ja sam se opredelio za two handed i one handed strategiju, a budzim stamina intezivno 6 lvl sam. Kombinujem sneek pa onda iskacem i zadajem critical na najjaceg u grupi sa two handed, posle menjam na one handed i borim se sa destruction ili healing + one handed sa ostalima...i radi, mada verujem da ima i laksih kombinacija nekako mi ova kombinacija daje dosta adrenalina...Takodje forsiaram i smithing, alchemy i enchating kada god mogu...Magiju nadomescujem potionima za sada ali morace i neki skill poen da se pridoda kasnije, nedostaje mi malo bolji armor ali nisam jos prakticno ni poceo jos uvek lutam u okolini Rivervuda a potrosio sam sigurno 10 sati gameplaya...Jako mi se dopada sistem prikupljanja skill poena jednostavno igra te prati u onome sto radis...definitivno bolje od Obliviona sto je fenomenalno...

Igra je fenomenalna,mozda nisam objektivan buduci da sam zavoleo elder scrols od morowinda i obliviona koje sam presao al ja sam extra zadovoljan.
Najteze mi je na pocetku da kreiram lika posto imam nekoliko favorita tu redovno potrosim pola dana dok ne krenem da igram za ozbiljno :D.

@Ixinho
Pre par stranica sam neleteo na tvoj problem, i meni se desilo sinoc, i desilo mi se jos jednom kad sam prelazio craysis 2. Potpuno isti simptomi igra klizi, sve radi kao podmazano i odjednom pad fps na 10-15 kao da je puko drajver i gpu usage ode na 40% ili manje nikad preko toga, samo restart sistema pomaze.
Ne znam dal si ti OC svoju kartu al ja kontam da je to toga, smanjio sam malo OC i za sad je sve ok.

Pa meni se ovo nije ranije desavalo, a skontao sam da je pocelo da se desava kad sam stavio 222mb patch na onaj vec postojeci od 6mb i onda sam malo procackao sta je taj novi patch ubacio sve od fajlova i pobrisao sam low,medium,high,very high i neki installerscript od fajlova (nekako sam zakljucio da to nije potrebno :D , zato sto onaj prvi patch nije to ubacivao) i problem je za sada nestao. Inace nije do OC, jer se isto desavalo i kad vratim na default profil karte.

edit: kao da urekoh, opet se isto desilo :D

inace bukvalno treba smisliti dobru taktiku kako sta i po kom redosledu raditi ukoliko necete da dirate main quest. Ja sam po izlasku iz prvog dungeona (Helgen) odabrao da obilazim ono veliko jezero i cistim sve u njegovoj blizini, i uopste da ne idem u pravcu Riverwooda.

Poslednja izmena:
Hehe , na tragu sam... :d

Prilozi

• darkB.jpg
    darkB.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 159
Jeste li se već opredelili za stranu u ratu? Meni nekako glupo da kao Imperial radim za pobunjenike, iako je prerano za definitivno pridruživanje nekoj od frakcija, 95% ću u legiju.
A i da budem iskren naspram zelinila Cyrodill-a, Skyrim deluje kao teška vuko****na a Nordovi kao prljava banda :D Volim law & order ***. takav sam.

Inače jel video neko nekog Argonian-a ili Khajit-a? Nekako nedostaje ono šarenilo rasa iz prethodnih delova. I elf-ovi su retki. Mada kada čovek razmisli ko bi hteo da dobrovoljno emigrira u onu maglu i led :D

Vrh Dno