Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Kod mene je od 50-60 fps uvek,ali sam zato smanjio AA na 2 i AF na 4,a sve ostalo na ultra podesavanja!Ne mogu se ni ja navici na skrolovanje kroz inventar i meni!Malo su glupavo to napravili!

Poslednja izmena:
Igra RAZBIJA!!!
Kretanje je i dalje poprilicno rtd (trece lice) ali je za klasu bolje od new vegasa svakako.
Grafika je (meni) skroz OK, igra lepo radi mada sam stavio i onaj pechic. Inventory/stats i skills su urnebesni ali moramo da se pomirimo sa konzola_like kontrolama... :(
Za meni je neko spomenuo da pola kontrola radi mise, pola ne, i .. u pravu je :) nazalost :/
Sve u svemu mane su, za sada, daleeeko ispod gejmpleja i onoga sto igra izgleda nudi, a sada odoh nazad :smoke:

pao sam sa marsa molim bez iščudjavanja zbog pitanja .

hir gouz-

Da li će se neprijatelji levelovati zajedno sa mnom kao u (nepatchovanom) oblivionu ?

@lepi kokan

Hm, trcim po mapi i upravo naleteh na grupicu kostura koji su me iz 3 udarca ubili, mislim da toga u Oblivionu nije bilo.

Nekoliko postova unazad napisah da sam najvise vremena proveo uz morrowind i oblivion, cak vise uz morrowind tako da se dobro secam kakvo je levelovanje bilo :) ali gospodin kokan pita kakav je ovde sistem u poredjenju sa oblivionom , pa mu ja odgovorih :)

Šta je ovo? Ne mogu kroz menije da idem samo mišem? Pola funkcija ne radi kada je miš u pitanju, izbacili x360 igru za pc kao i uvek... Budale.

Jel moze preko gamepada?

Edit: Da preciziram pitanje - jel probao neko da igra preko gamepada na pc-ju?

Poslednja izmena:
Jedna stvar me malo buni. Napolju, gde god da idem,skacem,plivam,udaram fps je 60,min je 55, bez ikakvih dropova, a u bilo kakvom zatvorenom prostoru dropovi su veoma veliki, u najobicniju kolibicu udjem i fps varira i do 40, cim izadjem napolje zakuca se na 60 ...oblivion je u zatvorenom prostoru imao konstantan fps, napolju je varirao dosta...nidje veze..

@lepi kokan

Hm, trcim po mapi i upravo naleteh na grupicu kostura koji su me iz 3 udarca ubili, mislim da toga u Oblivionu nije bilo.

A ja sad naleteh na grupu gianta, jedan me samo udario i postao sam eksponat :) A u drugom pokusaju me zgazio mamut. Naravoucenije: ne pokusavajte da lovite mamute :)

Nije lose nije ... jedino mi se nesvidja inventar i to oko menija... Uvek mi stavi oruzije u pogresnu ruku ?? kako da stavim u jenu ruku mac a u drugu neku magiju?

^^ mozda treba neki perk.

I !

Ne, nije isti fazon kao u Oblivionu za ono levelovanje, svet je statican, jedino se kao tamnice lockuju na tvoj lvl kad 1. put uđes unutra.

Tako je bar pisalo,a sad da li su u međuvremenu nesto malo promenili ,ne znam.

EDIT:

Win !!! :D
[YOUTUBE]K27GuSSha0s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Jel nekome puca igra ? Meni se pokrene udje u main menu i cim kliknem stisnem neko slovo na tastaturi ili bilo sta samo izadje iz igre -.-

jel jos neko ima problema sa misem/tastaturom? vise ne mogu da razaznam sta da koristim u kojim situacijama, kroz opcije recimo mogu samo uz pomoc tastature, ista situacija i pri kreiranju lika...ono je blagi uzas.
a grafika sto je na nivou obliviona ....:wall:

Za FOV kucajte u konzoli npr fov 90. Ovo morate uraditi svaki put kad upalite igru.

Maksimalna grafička podešavanja.

Skyrim.ini

[General]
sLanguage=ENGLISH

uExterior Cell Buffer=36

[Display]
fShadowLODMaxStartFade=1000.0
fSpecularLODMaxStartFade=2000.0
fLightLODMaxStartFade=3500.0
iShadowMapResolutionPrimary=2048
bAllowScreenshot=1

[Audio]
fMusicDuckingSeconds=6.0
fMusicUnDuckingSeconds=8.0
fMenuModeFadeOutTime=3.0
fMenuModeFadeInTime=1.0

[Grass]
bAllowCreateGrass=1
bAllowLoadGrass=0

[GeneralWarnings]
SGeneralMasterMismatchWarning=One or more plugins could not find the correct versions of the master files they depend on. Errors may occur during load or game play. Check the "Warnings.txt" file for more information.

[Archive]
sResourceArchiveList=Skyrim - Misc.bsa, Skyrim - Shaders.bsa, Skyrim - Textures.bsa, Skyrim - Interface.bsa, Skyrim - Animations.bsa, Skyrim - Meshes.bsa, Skyrim - Sounds.bsa
sResourceArchiveList2=Skyrim - Voices.bsa, Skyrim - VoicesExtra.bsa

[Combat]
fMagnetismStrafeHeadingMult=0.0
fMagnetismLookingMult=0.0

[Papyrus]
fPostLoadUpdateTimeMS=500.0
bEnableLogging=0
bEnableTrace=0
bLoadDebugInformation=0
[Water]
bReflectLODObjects=1
bReflectLODLand=1
bReflectSky=1
bReflectLODTrees=1

SkyrimPrefs.ini

[General]
fBrightLightColorB=1.0000
fBrightLightColorG=1.0000
fBrightLightColorR=1.0000
iStoryManagerLoggingEvent=-1
bEnableStoryManagerLogging=0

[Imagespace]
bDoDepthOfField=1
iRadialBlurLevel=2

[Display]
iBlurDeferredShadowMask=3
fInteriorShadowDistance=3000.0000
fShadowDistance=8000.0000
iShadowMapResolutionSecondary=1024
iShadowMapResolutionPrimary=2048
iShadowSplitCount=2
iMaxAnisotropy=16
fLeafAnimDampenDistEnd=4600.0000
fLeafAnimDampenDistStart=3600.0000
fTreesMidLODSwitchDist=0.0000
fGamma=1.0000
fDecalLOD2=1500.0000
fDecalLOD1=1000.0000
fSpecularLODStartFade=2000.0000
fShadowLODStartFade=200.0000
fLightLODStartFade=3500.0000
iTexMipMapMinimum=0
iTexMipMapSkip=0
iWaterMultiSamples=0
iMultiSample=4
iShadowMode=3
bTreesReceiveShadows=0
bDrawLandShadows=0
bFull Screen=1
iSize H=1050
iSize W=1680
fMeshLODFadePercentDefault=1.2000
fMeshLODFadeBoundDefault=256.0000
fMeshLODLevel2FadeTreeDistance=2048.0000
fMeshLODLevel1FadeTreeDistance=2844.0000
fMeshLODLevel2FadeDist=3072.0000
fMeshLODLevel1FadeDist=4096.0000
iScreenShotIndex=2
bShadowMaskZPrepass=0
bMainZPrepass=0
iMaxSkinDecalsPerFrame=25
iMaxDecalsPerFrame=100
bFloatPointRenderTarget=0
sD3DDevice="NVIDIA GeForce GTX 570"
bFXAAEnabled=0
iShadowMapResolution=4096
fShadowBiasScale=0.1500
iShadowMaskQuarter=4
iAdapter=0
iPresentInterval=1
iShadowFilter=3
bTransparencyMultisampling=0
bDrawShadows=1

[Grass]
b30GrassVS=1
fGrassStartFadeDistance=7000.0000
fGrassMaxStartFadeDistance=7000.0000
fGrassMinStartFadeDistance=0.0000

[MAIN]
bGamepadEnable=0
bCrosshairEnabled=1
fHUDOpacity=1.0000
bSaveOnPause=1
bSaveOnTravel=1
bSaveOnWait=1
bSaveOnRest=1
fSkyCellRefFadeDistance=150000.0000

[GamePlay]
bShowFloatingQuestMarkers=1
bShowQuestMarkers=1
iDifficulty=2

[Interface]
bDialogueSubtitles=1
bGeneralSubtitles=1
bShowCompass=1

[Controls]
fGamepadHeadingSensitivity=1.0000
fMouseHeadingSensitivity=0.0125
bAlwaysRunByDefault=1
bInvertYValues=0
bGamePadRumble=1
bMouseAcceleration=0

[Particles]
iMaxDesired=750

[SaveGame]
fAutosaveEveryXMins=15.0000

[AudioMenu]
fAudioMasterVolume=1.0000
fVal7=1.0000
uID7=0
fVal6=1.0000
uID6=0
fVal5=1.0000
uID5=0
fVal4=1.0000
uID4=0
fVal3=1.0000
uID3=94881
fVal2=0.4000
uID2=466532
fVal1=1.0000
uID1=554685
fVal0=0.8000
uID0=1007612

[Clouds]
fCloudLevel2Distance=262144.0000
fCloudLevel1Distance=32768.0000
fCloudLevel0Distance=16384.0000
fCloudNearFadeDistance=9000.0000
[TerrainManager]
fTreeLoadDistance=75000.0000
fBlockMaximumDistance=250000.0000
fBlockLevel1Distance=70000.0000
fBlockLevel0Distance=35000.0000
fSplitDistanceMult=1.5000
bShowLODInEditor=0

[NavMesh]
fObstacleAlpha=0.5000
fCoverSideHighAlpha=0.8000
fCoverSideLowAlpha=0.6500
fEdgeFullAlpha=1.0000
fEdgeHighAlpha=0.7500
fEdgeLowAlpha=0.5000
fTriangleFullAlpha=0.7000
fTriangleHighAlpha=0.3500
fTriangleLowAlpha=0.2000
fLedgeBoxHalfHeight=25.0000
fEdgeDistFromVert=10.0000
fEdgeThickness=10.0000
fPointSize=2.5000

[Trees]
bRenderSkinnedTrees=1
uiMaxSkinnedTreesToRender=20

[Decals]
uMaxDecals=1000
bDecals=1
bSkinnedDecals=1
uMaxSkinDecals=100
uMaxSkinDecalsPerActor=60

[LOD]
fLODFadeOutMultObjects=15.0000
fLODFadeOutMultItems=15.0000
fLODFadeOutMultActors=15.0000
fLODFadeOutMultSkyCell=1.0000

[Launcher]
bEnableFileSelection=1
bShowAllResolutions=1
uLastAspectRatio=4

[BlurShaderHDR]
bDoHighDynamicRange=1

[BlurShader]
bUseBlurShader=0

[Water]
iWaterReflectHeight=512
iWaterReflectWidth=512
bUseWaterDisplacements=1
bUseWaterRefractions=1
bUseWaterReflections=1
bUseWaterDepth=1

Rezoluciju upišite po želji.

Oba ini fajla se nalaze u Documents\My Games\Skyrim

Si uzeo ova podesavanja? Ja inace koristim samo tastaturu kroz menije i vec sam se navikao..

Provalio, ukoliko Vam izbacuje iz igre kad udjete u Main menu i bilo sta da kliknete, morate u Windowsu , u opsijama od zvuka staviti na 48000 Hz o_O sad bi ih mlatio motkama koliko je bagovita igra :test:

jel jos neko ima problema sa misem/tastaturom? vise ne mogu da razaznam sta da koristim u kojim situacijama, kroz opcije recimo mogu samo uz pomoc tastature, ista situacija i pri kreiranju lika...ono je blagi uzas.
a grafika sto je na nivou obliviona ....:wall:

Ja sam jedva kreirao lika. Odavno nisam igrao ovako neprilagodjenu igru za PC sto se tice kontrola. A i generalno optimizacija je na nivou dosadasnjih Bethesdinih igara, fps opada u trenucima kada se nista ne desava i u nezahtjevnim scenama.

Nego ja imam jos jedan problem a to je zvuk u igri, jedva se cuje. Morao sam u Win da sve odvrnem na max i dalje nije toliko glasno koliko bi trebalo. Zna li neko resenje za to?

Poslednja izmena:
fps opada u trenucima kada se nista ne desava i u nezahtjevnim scenama.

Ovo je i meni enigma. Za pohvalu je load time. Od trenutka ulaska u igru do ucitanog sejva prodje nekih 10ak sekundi sto nisam dugo video. Main quest mi ne pada na pamet jos dugo da pocinjem, sutra popodne cu lepo da krenem sve iz pocetka, i da pazljivo napravim lika, veceras sam trckarao po mapi i naisao na nekoliko veoma interesantnih zanimljivosti, al necu nikome da spoilujem :)

Jel su to izbacili klase? Vec se dva puta levelujem i niko ništa ne pita. Prebrzo mi ide levelovanje,jedan quest i par bandita i sve samo skače. Nisam još ušao u priču,istražujem tek prerano mi za ozbiljnije utiske.

dosao sam do prvog zmaja, i igra nonstop puca dok je borba. nikakav error, nista, samo pukne na desktop

Jel moze preko gamepada?

Edit: Da preciziram pitanje - jel probao neko da igra preko gamepada na pc-ju?

Ja sam probao preko gamepad-a i bolje je nego preko tastature i misa, barem meni.

Ja po mom ukusu mogu slobodno da je proglasim za igru godine!3 sata sam opalio bez prekida,to je za mene rekord,a inace sto mogu da izdrzim a da se ne smorim je sat vremena i onda moram napraviti pauzu!Ovde ima toliko toga da se uradi da je to za svaku pohvalu!Polako se navikavam i na koriscenje inventara!Svidja mi se sto su onako krupno odradili svaki item i veoma je pregledan inventar!Od mene ocena 10/10!

Ja stigao do prvog smesnog bug-a:

I tako on ide sa strelom u glavi.. jel ce on puno da me prati? Posto me ta strela nervira pa da ne moram da loadujem pre one bitke dok nije dobio ovaj ukras :d

Inace sto se tice kontrola i meni je bilo zbunjujuce - kad sam prvi put usao u mapu mislio sam da cu jedino sa alt+f4 da je ugasim :)

Ali sam kasnije provalio, sve kontrole su tipa sa E ili Enter se prihvata/ulazi, sa Tab se exituje tj. ide unazad (kao i otvara se glavni meni za skillove, inventar itd.) a sa WSAD ide gore-dole-levo-desno. (I ponekad se po potrebi koristi mis, tj. levi ili desni klik za magije npr.)
I meni je bilo zbunjujuce kreirati karakter ali evo sad sam se vec skroz navikao na kontrole..

Sto se tice magija, ako ti je jedna ruka slobodna moze se uci u listu magija i kliknuti na fire npr. da bude na levoj ruci (a u desnoj sekirica ili mac). Samo je malo pogubno sto se mac u desnoj ruci koristi levi klikom misa a magija u levoj ruci sa desnim klikom :p
Malo je *******o selektovati magiju ali je moguce (meni je jos *******ije objasniti :d )

Ili moze po jedna magija na svaku ruku (ali opet je izvrnuto sa misem).

Inace meni igra sa E6750 na 3.2GHz, GTX460 768mb i sa 8GB rama ide solidno oko 30-60fps.
Stavio sam na custom podesavanja, nesto izmedju high i ultra (morao sam jace senke posto inace skacu i skrnave su).

Ja po mom ukusu mogu slobodno da je proglasim za igru godine!3 sata sam opalio bez prekida,to je za mene rekord,a inace sto mogu da izdrzim a da se ne smorim je sat vremena i onda moram napraviti pauzu!Ovde ima toliko toga da se uradi da je to za svaku pohvalu!Polako se navikavam i na koriscenje inventara!Svidja mi se sto su onako krupno odradili svaki item i veoma je pregledan inventar!Od mene ocena 10/10!

Mislim da sam u jednom preview videu video da se svaki item u inventaru moze pogledati izbliza, okretati u 3D, zumirati itd. a sad u igri toga nema? :trust:

Senke su stvarno skrnave.Jedinu zamerku imam na selektovanje oruzija i magija!To su mogli da odrade sa tasterima 1,2,3...!Tako da svako moze da napravi kombinaciju koja mu odgovara,a ovako svaki put kad hoces da nesto menjas onda se igra pauzira da bi promenuo ono sto ti treba!Na neki se nacin gubi draz u borbi,ali sta je tu je,moze proci i ovako!
@AtiRage
Na to sam i zaboravio,a i ja sam gledao taj video!Mozda i moze!

Poslednja izmena:
Odlicna igra, predobra! Snezno planinski pejzazi su fantasticni, prosto osecas hladnocu dok igras. Kao slag na tortu dodje cinjenica da mi igra radi odlicno na podesavanjima izmedju high i ultra, na 1680x1050, bez AA. Jos kad bi imao vremena da je igram... :(

Senke su stvarno skrnave.Jedinu zamerku imam na selektovanje oruzija i magija!To su mogli da odrade sa tasterima 1,2,3...!Tako da svako moze da napravi kombinaciju koja mu odgovara,a ovako svaki put kad hoces da nesto menjas onda se igra pauzira da bi promenuo ono sto ti treba!Na neki se nacin gubi draz u borbi,ali sta je tu je,moze proci i ovako!
@AtiRage
Na to sam i zaboravio,a i ja sam gledao taj video!Mozda i moze!

Ima selektovanja oružja i magija na 1,2,3...Označiš oružje,potione ili magije na F u inventaru kao favorite i onda na Q ih izlistaš i vezuješ za odgovarajuće brojeve na tastaturi. Posle toga menjaš na te brojeve.

Vrh Dno