Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Pa normalno da je stari engine u pitanju. I niste uopce vidjeli sve tadasnje mogucnosti engina u Oblivionu, kao sto su dinamicne sjenke recimo. Njih su izbacili.
Ove Skyrim shotke puno ne odudaraju od Obliviona. Ali dizajn je puno bolji.
Evo i zasto:
The Elder Scrolls V: Skyrim looks almost the same on PC and consoles:
Teksture su bolje i osvetljenje je realnije. Ostalo je manje više isto što i nije šteta jer je broj poligona po sceni u Oblivionu veliki i za današnje pojmove. Dizajn je nešto bolji ali i dalje iza onoga što smo mogli videti u Morrowindu.
A znas da to moraju da napisu jer kako bi onda prodavali i pravdali kupovinu na konzolama
Ja cisto sumnjam da moze da izgleda isto ( pre svega ce tu biti ostrije texture , neki noviji efekti , AA , AF... ) ... a i kao sto rece, cim moderi budu malo provalili engine, possibilities for improvement are limitless :d
Teksture su bolje i osvetljenje je realnije. Ostalo je manje više isto što i nije šteta jer je broj poligona po sceni u Oblivionu veliki i za današnje pojmove. Dizajn je nešto bolji ali i dalje iza onoga što smo mogli videti u Morrowindu.
Morrowind Overhaul je neverovatan mod i uglavnom sve što vam treba za sređivanje Morrowinda. Instalacija traje i do 30 minuta, mora da se čita 25 strana upustva ali je to mnogo brže i lakše nego instalacija svakog moda ponaosob. Mogu se javiti sledeći problemi:
1) da vam ne radi mlox.exe - rešenje je vraćanje Regional Settings u Windowsu na United States
2) da izbacuje grešku pri pokretanju igre da fali snow.nif - rešenje je:
please refer to the FAQ, as you need to edit the morrowind.ini file, find the archives section in the ini and replace what is there with
Ako imate Win7 nemojte instalirati Morrowind u Program Files.
Mod od babe pravi devojku ali je BRUTALNO zahtevan. Koristi MGE pa se to može ublažiti ali su default postavke iz tutorijala preveliki udar na performanse. Doduše mod menja SVE teksture u igri i te zamenjske teksture su veće rezolucije od tekstura iz svih ostalih igara osim Crysisa.
Za one koje ne znaju, Morrowind nema:
- voiceover, mod to ne dodaje jer takav mod ne postoji
- napredne animacije likova, mod to dodaja nekim likovima
- rastinje i drveće, mod dodaje i jedno i drugo i to sve animirano
- voda je DX8, u modu voda bolje izgleda nego u vanilla Oblivionu
Čudo jedno šta su napravili od igre iz 2001. godine. Jedino što bode oči jesu zastarele animacije, neobično osvetljenje (mod dodaje HDR, Bloom, God rays ali je igra tako pravljenja da nema veliki broj izvora svetlosti pa samim tim nema ni puno senki i sve nekako izgleda uniformno kao da je osvetljeno jednom sijalicom) i najvažnije što je uvek bilo nemoguće modovati a to je broj poligona što je najvidljivije na likovima. Postoje modovi better bodies i better faces ali oni ne mogu promeniti broj poligona po liku tako i sa njima sve izgleda pomalo smešno za današnje standarde i jako oskače od okoline koja zaista izgleda sjajno i ne zaostaje u odnosu na npr. Risen.
Ko je rekao da uopšte imam želju da igram Morrowind. Mod sam instalirao da bih video kako radi i izgleda i da bih možda mogao da nekome pomognem ko nije igrao Morrowind a ima želju da to uradi. Ja sam u Morrowindu ostavio previše sati da bih mu se vraćao. Prešao igru sa tri lika i uzduž i popreko, skupio sve što se može skupiti i uradio sve moguće questove. Od mene dosta
Mnogo je Morrowind spartanski za današnje pojmove, interfejs je ko explorer iz Win95. Nije grafika jedini razlog zašto ljudi batale Morrowind kada ga probaju u 2011. godini. Gothic kec je mnogo više user friendly od Morrowinda, nisam verovao dok se nisam podsetio i Morrowinda.
Ono što bih igrao je Tamriel Rebuilt ali na moju žalost za devet godina razvoja jedva da su nešto prošili mapu van VVanderfell-a. Neće oni to nikada završiti a i ako završe Morrowind će tada izgledati ko što danas izgleda Space Invaders
Da se razumemo, kada bih mogao da biram između:
- toga da Bethsoft uposli sve raspoložive resurse i za nekih 6 godina napravi Elder Scrolls: Tamriel i posle toga naravno propadne i
- da izdaju ES češće nego inače i nastave sa uspešnim radom još nekoliko decenija
Pa ja nisam nikad odigrao Morrowind kad je izasao (igrao ga sat vremena i batalio), najvise me smorio nacin borbe, dok mi je Gothic 1 tad bio odlican
Sad cu mu dati drugu sansu...
Tamriel Rebuild ce uskoro isbaciti trecu Mapu 'Sacred East' a nakon tog josh jednu, ali bes quest-ova. Areal Igre sa tim mapama je tako velik, da je skoro nemoguce sve preci. Mada I ja verujem da ce jos puno vremena proci dok se ispuni sva mapa-. Ali uvek postoji mogucnost da se posle sav content prebaci na third party engine...
A sta se tice senki, Nova generacija MGE-X ce do dodati. I mnogo vishe...
Momci oko KingPix-a medjutim poceli rad na Gameplay Overhaul!
Morrowind Overhaul je neverovatan mod i uglavnom sve što vam treba za sređivanje Morrowinda. Instalacija traje i do 30 minuta, mora da se čita 25 strana upustva ali je to mnogo brže i lakše nego instalacija svakog moda ponaosob. Mogu se javiti sledeći problemi:
1) da vam ne radi mlox.exe - rešenje je vraćanje Regional Settings u Windowsu na United States
2) da izbacuje grešku pri pokretanju igre da fali snow.nif - rešenje je:
please refer to the FAQ, as you need to edit the morrowind.ini file, find the archives section in the ini and replace what is there with
Ako imate Win7 nemojte instalirati Morrowind u Program Files.
Mod od babe pravi devojku ali je BRUTALNO zahtevan. Koristi MGE pa se to može ublažiti ali su default postavke iz tutorijala preveliki udar na performanse. Doduše mod menja SVE teksture u igri i te zamenjske teksture su veće rezolucije od tekstura iz svih ostalih igara osim Crysisa.
Za one koje ne znaju, Morrowind nema:
- voiceover, mod to ne dodaje jer takav mod ne postoji
- napredne animacije likova, mod to dodaja nekim likovima
- rastinje i drveće, mod dodaje i jedno i drugo i to sve animirano
- voda je DX8, u modu voda bolje izgleda nego u vanilla Oblivionu
Čudo jedno šta su napravili od igre iz 2001. godine. Jedino što bode oči jesu zastarele animacije, neobično osvetljenje (mod dodaje HDR, Bloom, God rays ali je igra tako pravljenja da nema veliki broj izvora svetlosti pa samim tim nema ni puno senki i sve nekako izgleda uniformno kao da je osvetljeno jednom sijalicom) i najvažnije što je uvek bilo nemoguće modovati a to je broj poligona što je najvidljivije na likovima. Postoje modovi better bodies i better faces ali oni ne mogu promeniti broj poligona po liku tako i sa njima sve izgleda pomalo smešno za današnje standarde i jako oskače od okoline koja zaista izgleda sjajno i ne zaostaje u odnosu na npr. Risen.
to sto ti nazivas "zivo" nema veze sa grafikom... pa da ima foto-grafiku ne znaci da ce biti "ziva"... ili obrnuto
Ono sto me raduje ovde je glasina da je Bethesda "iznajmila" Arkane Studios da im pomogne u pravljenju igre... tako da je lako moguce da ce biti vise "ziva" od prethodnih delova.
Starce, grafika i teksture nisu jedine stvari koje se nude vezano za Skyrm. Na njihovom sajtu sam nasao mnogo informacija o prici, lovu na zmajeve i zasto odjednom zmajevi, cudnom severnjackom kultu i drugim sektama, napredovanju i sistemu lvl*ovanja, skilovima i perkovima, o NPC*ovima i AI, borbi, da li ce biti klasni sistem ili ne, o tome da li opet pocinjemo begom iz zatvora, itd.
Ja nisam neki fan prethodnih delova, tj. ne svidjaju mi se ti RPG elementi koji se ovde forsiraju, tako da necu kaciti i izdvajati to sto sam procitao na njihovom sajtu, ali me cude ljudi koji su obozavali ove igre... da se mire sa ovim davljenjem samo oko grafike i textura i endzina. Ili su to za njih ipak bile jedine stvari koje su najbitnije u ovim igrama?
Ma vidis da pricaju samo o onome sto su videli na forumu, a to je par tih teasera gde se jedino grafika i engine vide. Pricace oni i o atmosferi i gejmpleju , cim se bude pojavila igra... naravno cim budu odradili 15 stranica u ovoj temi cistog becnhmarka
...nije to, postoje na ovom forumu razne druge informacije o igri, nego izgleda da je vicini ipak najbitnija grafika u ovoj igri.
Npr. bole nekog sto su jos vise smanjili broj skilova i izbacili misticizam, ili sto nece moci da se bira klasa, nego ce morati da se igra sa likom koji je mesavina svega....
@ Uruk PRimetio sam da taj "Fenomen Grafike" najviše obitava na domaćim forumima i domaćom populacijom... Svi na svakom forumu o svakoj igri samo pričaju o detaljima, grafici, modelima... Ako odeš na strane forume, svaki 20-i post se bavi grafikom. Ljudi uglavnom diskutuju o nivou zabave koji će igra da pruži.
Mislim da je u pitanju naše srpsko dizelisanje po principu, Audi, BMW, AIR Max, pištolj, plavuša...
Mene plaši da je TES krenuo stopama DA2 i ME2/3 i sl. tj. zaglupljivanjem gameplay-a (ili je tim putem krenuo već u Oblivionu?).
@zuloom
Molim te ne lupaj i nas sto igramo RPG-ove da poredis sa nekim retardiranim klincima sto gledaju pink.......
O cemi da pricamo kad slika ima, sta mene briga gde se igra odvija kad neznam pa skoro nista o gameplay-u i onom "vaznom" po zvanicnim forumima naravno da se igra farba i to me uospte ne interesuje, za sada imamo jedino "realne" slike i tonu obecanja, ja o obecanjima ne zelim da komentarisem
...nije to, postoje na ovom forumu razne druge informacije o igri, nego izgleda da je vicini ipak najbitnija grafika u ovoj igri.
Npr. bole nekog sto su jos vise smanjili broj skilova i izbacili misticizam, ili sto nece moci da se bira klasa, nego ce morati da se igra sa likom koji je mesavina svega....
Lol, pa tako je oduvek. Ovo je Elder Scrolls zaboga
Zaista mi nije jasno zašto ne uvedu protok vremena kao bitnu varijablu u igri. Vreme se beleži ali osim lečenja nema nikakvu poentu. Taj njihov slobodni sistem lvlovanja je realističan i dobar ali ga zeza to što možeš otići od kompa, zaglaviti space i kad se vratiš Acrobatics na maksimumu. Kada bi vreme uticalo na događaje u igri, tipa da se nešto dešava iako ti nisi tuda prošao, da ljudi žive nezasivno od tebe, da čudovišta napadaju sela i gradove a da to nema nikakve veze sa tvojim likom, tada bi taj njihov sistem imao smisla. Naravno tako nešto bi predstavljalo najveću revoluciju u video igrama od pojave 3D grafike. Ali s obzirom na opšti trend da igre nazaduju a ne napreduju, teško da će do toga ikada doći. Bitno je da lansiraju dobar trejler sa avatar cgi...