Šta je novo?

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Ja ne mogu da skontam u ovoj igri vizuelnu razliku sa ambient occlusion i bez... Chini mi se da izgleda isto samo shto prepolovi fps... :/ Chak ne kontam ni ono podeshavanje za boje 8/16bit, i to mi isto izgleda, a igra poleti na 8bit... :/

nece da krene?

kada stratujem igru na play ekran pocrni i u pozadinis se cuje igra...ima zvuk ali nema slike? Ima li neko ideju. Koristim catalyst 8.12. Verzija igre je "izleceni GOW".

Ni sa AO ukljucenim na max ne pada ispod 40 fps ali ima strasan mouse lag :S:

Ufff meni sa ukljuchenim AO pada sa 9800gtx na 20, totalno neigrivo.. A ne kontam razliku sa max AO i bez AO, isto bre izgleda il sam ja corav.. :D

Ma AO daje nekakve glupave senke na ivicama objekata i prostorija. Po meni totalno nepotrebno i pritom extremno zahtevno.

Kada startujem igru, slika skakuce, i treperi moze epilepsija da se dobije, drajveri Catalyst 9.1, kako da resim ovo da li neko zna?

Reseno Catalystom 9.3

Poslednja izmena:
Meni na masini iz potpisa sve na max i taj AO valjda, 4xAA u 1680x1050, ide oko 30-40FPS, a pada i na 20 u zahtevnijim delovima, a ide i na 50-60 ponekad... Igra nije losa vredna je skidanja...

Zahtevnost je prevelika u odnosu na to shto daje grafika... U principu bez SSAO moze da se igra lepo (za sada sam probao samo na drugoj mashini sa GTS250).

Kako ide sa 9600 gt grafikom na rezoluciji 1680*1050?

Meni na masini iz potpisa sve na max i taj AO valjda, 4xAA u 1680x1050, ide oko 30-40FPS, a pada i na 20 u zahtevnijim delovima, a ide i na 50-60 ponekad... Igra nije losa vredna je skidanja...

Kod mene ako je uključen AO, automatski ne mogu imati uključen AA.

Ambient Occlusion ne daje toliko koliko uzima. Čak i bez njega igra izgleda sasvim solidno i radi na max podešavanjima sa 2XAA u 1680x1050 bez vsync-a održavajući veoma prjatan framerate preko 30 pa čak i u najzahtevnijim scenama.
Najbitnije je da je igra zadržala atmosferu i "šmek" iz prethodnog dela, mada ovo se može i uzeti kao mana pošto se i nisu mnogo odmakli od već viđenog koncepta prethodnika.

U igrama zatvorenog tipa SSAO i nije toliko bitan.

kada stratujem igru na play ekran pocrni i u pozadinis se cuje igra...ima zvuk ali nema slike? Ima li neko ideju. Koristim catalyst 8.12. Verzija igre je "izleceni GOW".

Predji na pravu stranu :)

@Marac
Pa i ne može na xp-u, na visti nisam probao, tamo bi trebalo da može zbog mogućnosti forsiranja iz drajvera... a inače AO na medium (kod mene) je zahtevan skoro u dlaku koliko i 4xAA... Za sada, nisam nešto oduševljen igrom...

Ja ne mogu da skontam u ovoj igri vizuelnu razliku sa ambient occlusion i bez... Chini mi se da izgleda isto samo shto prepolovi fps... :/ Chak ne kontam ni ono podeshavanje za boje 8/16bit, i to mi isto izgleda, a igra poleti na 8bit... :/

Kako ne vidis? Obrati paznju, evo ti primera iz L4D:

without-ao.jpg

with-ao.jpg

Na prvoj slici ga nema, na drugoj ima... eno, bas tamo, tamo gde ti strelica pokazuje :d:d:d

"No, really. Look closer." :p
http://techreport.com/articles.x/16681/3

Primetna je razlika sa i bez ambient occlusiona, bolje je naravno sa ukljucenim.

Evo nekih screenshotova...

Prilozi

• DarkAthena1.jpg
    DarkAthena1.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 95
  • DarkAthena2.jpg
    DarkAthena2.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 99
  • DarkAthena3.jpg
    DarkAthena3.jpg
    122 KB · Pregleda: 96
BTW, ovaj feature bese "nVIDIA exclusive" only?

P.S. Se samo meni cini, ili ovaj novi Riddick nekako ima cartoon-ish look&feel?
(Dizelova ruka, npr.)

BTW, ovaj feature bese "nVIDIA exclusive" only?

Nista za tebe :p

P.S. Se samo meni cini, ili ovaj novi Riddick nekako ima cartoon-ish look&feel?
(Dizelova ruka, npr.)

Meni ne deluje tako, mozda screen-ovi malo prevare, tokom igre definitivno nije takav osecaj.
A occlusion se vise oseti kada se igra nego kada se gleda screen, kod mene je na medium "sweet spot" za njega :)

Evo dva shot-a, prvi off, drugi na high ambient occlusion. Nesto je veca razlika u odnosu na L4D :D

Prilozi

• DarkAthena 2009-05-04 12-37-04-77.jpg
    DarkAthena 2009-05-04 12-37-04-77.jpg
    195.5 KB · Pregleda: 140
  • DarkAthena 2009-05-04 12-37-22-15.jpg
    DarkAthena 2009-05-04 12-37-22-15.jpg
    187.8 KB · Pregleda: 149
Poslednja izmena:
Konachno jedna dobra igra sa pochetka 2009 god. Dosta mi je vishe Wanteda, Sectora, Velveta, Wheelmana... Nabrojane igre sve zajedno su mi drzhale pazhnju sat vremena, ovu cu vala sa zadovoljstvom preci. Dobra je stvar sto je i originalni Ridik uvrshten, tako da ko nije preshao 1. deo (ja npr.) eto prilike. :)

Edit: U vezi sa AO... ne moze AA i AO u isto vreme?

Poslednja izmena:
Ah, well... more fps for me! :smoke:
Meni ne deluje tako, mozda screen-ovi malo prevare, tokom igre definitivno nije takav osecaj.
Malo izgleda na fotkama, majku mu...
A occlusion se vise oseti kada se igra nego kada se gleda screen, kod mene je na medium "sweet spot" za njega :)

Evo dva shot-a, prvi off, drugi na high ambient occlusion. Nesto je veca razlika u odnosu na L4D :D
Jes' nesto veca, istina... :d

Anyway, nadam se da je bolje "live", u igri, jer ovo na shot-ovima ne deluje nista posebno... bolje je nego u L4D, to jeste definitivno :D
Ipak, verujem da je tokom samog igranja mnogo bolje.

Ali u svakom slucaju, sa 104 frejma na 53... Jesus! :zgran:
Pali bre... thanks, but no thanks :p

U igrama zatvorenog tipa SSAO i nije toliko bitan.

Predji na pravu stranu :)

hocu kad bi znao koja strana je bolja:d

jos uvek nema resenja...neki su predlagali da se iskljuci iz catalysta anti alising ali kod mene i to ne pomaze..pitam se da li imam ispravan image koji se najnormalnije extrakovao i igra se instalirala bez problema, patchovao na 1.01. ubacio k-le mada onaj Tages folder ja nemam nakon instalacije i patcha na 1.01. nego moram da startujem igru pa on onda napravi Tages u koji posle ubacim k-le....bwhaaaaaaa:(

Poslednja izmena:
Jel probao neko one jucherashnje nvidia beta drajvere 185.68?
Kao optimizovani su za ridika posebno a kao tek kod ostalih igara pishe da daju boost od 10-40%.. Malo za ne poverovati al bash cu sada da vidim.
A taj AO tek sad vidim sa shotova da ima malo razlike, al stvarno chemu to kad se tako mizerno razlikuje, plus je bolesno zahtevno i ne podrzava AA koji je mnogo potrebniji od pojachanih senki u vec dovoljno mrachnoj igri.. Tupe ga s tim samo tako.. Bolje da su napravili ultrahigh texture.. :)

Poslednja izmena:
Djuuu ladno sa 185.68 drajverom igra poletela sa ukljuchenim AO!!
E pa tek sad vidim razliku, bukvalno gomila senki je u pitanju.. :)
Ne kontam samo shta se gadjaju izrazima kad se jasno vidi da su samo senke u pitanju..
Al ludilo kako je poletelo sa novim drajverima, ladno radi skoro duplo bolje.. :) (bez AO radi isto kao i sa starim drajverom)

Meni sa 9800GTX+ bez AO imam 60-70FPS u 1680x1050 sve ostalo na max ali AA iskljucen ! A sa AO imam oko 25-30 na tim istim mestima ! Gledao sam razlike i definitivno nije vredno razlike u performansama !

Jel to svi sa ATIjevim grafickama imaju problema sa pokretanjem / opcijama u igri ?
4870 512MB @ 9.4 Catalyst.

Jel probao neko one jucherashnje nvidia beta drajvere 185.68?
Kao optimizovani su za ridika posebno a kao tek kod ostalih igara pishe da daju boost od 10-40%.. Malo za ne poverovati al bash cu sada da vidim.
A taj AO tek sad vidim sa shotova da ima malo razlike, al stvarno chemu to kad se tako mizerno razlikuje, plus je bolesno zahtevno i ne podrzava AA koji je mnogo potrebniji od pojachanih senki u vec dovoljno mrachnoj igri.. Tupe ga s tim samo tako.. Bolje da su napravili ultrahigh texture.. :)

Valjda 185.81?

Ja sam sad stavio 185.81 ! I frejmrejt se popravio dosta imam oko 10FPS vise sa SSAO upaljenim na high i ostalim na max u 1680x1050 ! Sad mi ne pada ispod 30 skoro nikada a uvek je oko 30-40FPS. to je odlicno, znaci svi koji imaju nVidia karte nek skinu te najnovije beta drajvere ako hoce dosta bolje performanse.

Vrh Dno