Misko je napisao(la):Za 15 da, za 17" i 20ms je malo.
majka je napisao(la):...
ne kapiram, zasto bi na manjoj povrsini bio dovoljan sporiji odziv nego na vecoj za istu svrhu?
Misko je napisao(la):...
Nemam pojma, samo znam da sam imao 30ms Samsunga 15", a sad imam 17" 20ms i tu su negde po odzivu mozda je malo bolji Acer AL712. Kao npr. 25ms 15". Najbolji odziv koji sam do sada video ima ADI A715.
nije ovo nikakva visa matematika - jednostavno, na manjem ekranu je manje uocljiviji blur, potvrdjeno u praksi. i to tako potvrdjeno da nisam osecao potrebu da lupam glavu zbog cega je to tako.majka je napisao(la):ne kapiram, zasto bi na manjoj povrsini bio dovoljan sporiji odziv nego na vecoj za istu svrhu?
za igre nema problema, posebno sa novijim monitorima koji rade filtriranje (imaju jednostavan image procesor u sebi). problem su slova i fine linije, ali toga ima slabo u igrama.Laza je napisao(la):Mene interesuje da li je moguce na TFT-u smanjiti rezoluciju u igri na recimo 640x480 i na sta uopste lici koriscenje drugih rezolucija osim optimalne? Da li je upotrebljivo ili ne?
sto se tice windows-a i filmova prezadovoljan sam, dok bih u photoshop-u voleo malo lepse prelaze u nekim bojama...
Ufff pa ja bas zbog toga uzeh Acer-a mozda nije sampion po pitanju odziva, ali sto se tice boja sigurno je vrh.
kada otvorim recimo crtez velicine 2480x2000 ili sl. pa u njemu lupim na odredjenim povrsinama gradient pa to sve uvelicam na cca 300% nervira me malo sto je hansol 710p imao bolje prelaze na nekim bojama.
vecina je ok ali ipak...
ne kapiram, zasto bi na manjoj povrsini bio dovoljan sporiji odziv nego na vecoj za istu svrhu?
Ivan® je napisao(la):...
ni ja to ne kapiram....i nekako sam siguran da je to prazna prica.....
Evo trenutno upaljeni i jedan 15 i jedan 17, dodji da te ubedim da nisu prazne price.
molder_ je napisao(la):ljudi i dalje mi niko nije odgovorio sta je sa odzivom kod filmova sa dvd-a za samsunga sa <30 ms odzivom?.Koja je optimalna cena za 5 meseca stari samsung 171s ?pozdrav
pa novi 172 v je 360 evra ?!!Cena otprilike 350+/- 10€ zavisi koliko dead pixela ako ih uopste ima.
molder_ je napisao(la):pa novi 172 v je 360 evra ?!!Cena otprilike 350+/- 10€ zavisi koliko dead pixela ako ih uopste ima.
clear type je za likove koji ne mogu da se naviknu na to da windows ne radi aa na tt fontovima. na crt-u se to ne vidi zato sto je ceo aa-ovan OIvan® je napisao(la):kolko vidim, microsoft koriscenje cleartype prikaza preporucuje samo za tft monitore sa digitalnim ulazom....inace ce biti preivse "blurry" ...
Bahati [SiD] je napisao(la):...
clear type je za likove koji ne mogu da se naviknu na to da windows ne radi aa na tt fontovima. na crt-u se to ne vidi zato sto je ceo aa-ovan O, a na tft-u verovatno nekome smeta pa je napravljen clear type.
samo, propustio sam poentu diskusije o clear type-u. zasto ga ustvari pominjes?
yogi je napisao(la):Lepo se nasmejah,aa tt....
Kazi bre lepo sta je u stvari cleartype i cemu sluzi,posto ja ne
kapiram,a i ono sto sam ceprkao po netu mi nije nesto pomoglo![]()
Ivan® je napisao(la):pa u vezi sa digitalnim ulazom....pa rekoh samo da spomenem....ok... mozda i nije toliko bitno![]()
Bahati [SiD] je napisao(la):...
jes malo konfuzno, al razumi me, malo sam (D)
![]()
Stavi 60Hz i razbistriće ti se pogled i bez DVIjaIvan® je napisao(la):kolko vidim, microsoft koriscenje cleartype prikaza preporucuje samo za tft monitore sa digitalnim ulazom....inace ce biti preivse "blurry" ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari