Šta je novo?

Test Winchester-a 3500+ !

Brez, brez ! :d
Umesto plusa su Mhz ! :d :d

Cene U buducnosti

Svim momcima u rublici trtebalo bi da bude vishe nego jasno da ce u buducnosti nailaziti na sve skuplje i skuplje AMD procesore.
Objashnjenje je vrlo jednostavno: na pochetku si svoga puta,cena je niska,probijash se,ulozheni nofci se polako vracaju,izgradish novu fabrikicu,malo dignesh cene,ooooo vidish nofci se vracaju josh brzhe,izgradish josh jednu novu fabrikicu.....i tako dalje i tako bizhe i.....
i dodjosmo do toga da ce AMD procesori vrlo brzo biti u istom cenovnom rangu ako ne i skuplji od Intel procesora!
Ljudi,ja sam u tom poslu ali i vi mozhete videti makar cene za krajnjeg kupca
Uporedite cene 5 najjachih AMD procesora i odgovarajucih takmaca iz Intel familije (znam sada neki padaju sa stolice od smeha zagovarajuci prichu da takvi trenutno ne postoje).
Ako to ostavimo na stranu videcete da su cene za procesore tu negde a da ce vama faliti sve vishe nofaca u dzepovima!

Pa i da je A64 50% skuplji od P4, bolji je izbor 😉

Poslednja izmena:
abacus je napisao(la):
Svim momcima u rublici trtebalo bi da bude vishe nego jasno da ce u buducnosti nailaziti na sve skuplje i skuplje AMD procesore.
Objashnjenje je vrlo jednostavno: na pochetku si svoga puta,cena je niska,probijash se,ulozheni nofci se polako vracaju,izgradish novu fabrikicu,malo dignesh cene,ooooo vidish nofci se vracaju josh brzhe,izgradish josh jednu novu fabrikicu.....i tako dalje i tako bizhe i.....
i dodjosmo do toga da ce AMD procesori vrlo brzo biti u istom cenovnom rangu ako ne i skuplji od Intel procesora!
Ljudi,ja sam u tom poslu ali i vi mozhete videti makar cene za krajnjeg kupca
Uporedite cene 5 najjachih AMD procesora i odgovarajucih takmaca iz Intel familije (znam sada neki padaju sa stolice od smeha zagovarajuci prichu da takvi trenutno ne postoje).
Ako to ostavimo na stranu videcete da su cene za procesore tu negde a da ce vama faliti sve vishe nofaca u dzepovima!

sa ovim ne mogu da se slozim nikako jer kao sto vidis A64 jos uvek nije zagazio na trziste onako masovno (barem ne nase). nemas ih na svakom cosku, a cena im je prisla cifri od 100€ (sta ce biti kad ih bude). tu su sad ploce koje su jeftine i to pomaze ali procesora jos uvek nema dovoljno i onih koji se traze i to se jos uvek ne kupuje masovno(najveci problem) pa je zato i cena visa jer se malo uvozi...
samo ovde na forumu bi mogao da prodas 50 (pedeset) kompleta S939ploca+90nm3000+ pa ti gledaj.
u naredna tri meseca ima S754 da zameni SocketA i po ceni i po dostupnosti samo tako(nadam se tome)...

:wave:

delimir je napisao(la):
Pa i da je A64 50% skuplji od P4, bolji je izbor 😉
Ne znam sta uopste misle ljudi kada kupuju ringlu od presshota. A64 je sada jeftiniji, brzi u vecini stvari, hladniji, tisi, jos dobijes i firewall na NF3 250GB. Pored toga podrzava softver i operativne sisteme koji ce tek da zazive i arhitekturu koja ce tek da pokaze snagu.

drfedja je napisao(la):
Ne znam sta uopste misle ljudi kada kupuju ringlu od presshota. A64 je sada jeftiniji, brzi u vecini stvari, hladniji, tisi, jos dobijes i firewall na NF3 250GB. Pored toga podrzava softver i operativne sisteme koji ce tek da zazive i arhitekturu koja ce tek da pokaze snagu.

reklama bato, a i nekad je intel bio to sto neki misle da je i danas 😉

par reci o "proverenim informacijama"

Citao sam pazljivo.Sve vi to lepo zborite.I vidim da citate lepo engleski jezik.E sada:sve te lepe stvarcice koje jos niko nije probao imaju jednu osobinu:ispred njih ide gomila "proverenih izjava iz inzenjerskih krugova...itd".
ja se ipak drzim onoga:"dok ne probam-ne verujem".Praksa me je naucila da se tako ponasam.Pa svaka firma u marketinskom smislu plasira raznorazne "informacije" koje se sire nevidjenom brzinom preko foruma i slicniih sajtova.Rezultat svega je😛redrasude buducih kupaca.Cekam ja da sve to zazivi kod nas pa cu kupiti i probati.
I sta znaci:"ej pa to je provereno.Rekao je neki tamo inzenjer iz intela ili amd i sl."A ko zapravo zna ko je taj tip?Ekonomija je monstrum a nebih da budem ovca.
Tako ja lepo citao o presscot-u kako je vruc i sl.kupim njega a potom i drugu AMD 64 masinu i uporedim.Iste su temperature.AMD idle oko 50c a INTEL isto toliko.heavy load:intel oko 58c..(oko 4500rpm).amd oko 60c(oko 4000rpm).I sta sad?ko je lagao?ja imam ova 2 racunara a ko hoce da polemise o tome treba da je prvo probao kao ja pa da nesto trubi o tome. Pa nisam dzaba namerno sirio ghousta i na novi sistem.
A ko je uglavnom pricao o temperaturama?Ljudi koji jos nisu ni dogurali do 2000mhz a kamoli eksploatisali pomenute masine.Sve su to verovatno lepo"skuvali" u svojom glavama na osnovu citanja i "proverenih" prica.E svasta.
Zato pojedincima predlazem da se ne zanose prevodima stranih foruma i "rekla-kazala", nego da testiraju sto vise masina.A nove konstrukcije koje nisu jos u prodaji treba sacekati....pricati o tome je gubljenje vremena.

Poslednja izmena:
Jesi li merio to nekom sondom ili si 101% siguran u temp. informaciju koju ti daje tekuca verzija BIOSa?

ma znam zasto to pitas.bios je pravio gresku.obe ploce imaju udate biosa jer su imale problema sa ocitavanjem

i ne pricam zaista napamet.uvek sam puno ulagao u nove komponente i sada sam direktno bio u prilici da sve to isprobam.to je rezultat.tako da sam zakljucio da Intel ne radi nista napamet(imaju i oni nesto sto se zove"test lab").takodje sam iznenadjem koliko je Amd napredovao i tek ga sad priznajem za pravi CPU.izuzetno lepo i stabilno radi.brzina je iznenadjujuce dobra.malo me je pokolebao u igrici :"pain killer" ali mozda je do sistema.i onda se neko cudi sto mu je cena ista ili malo veca od intela.Pa kvalitet izrade vuce svoju cenu.ne mislim da je to samo marketing.amd nije vise socijala za ljude plitkog dzepa vec visoka klasa.ne kajem se sto sam ga kupio ali se ne kajem sto imam intel.uostalom:"koliko para-toliko muzike".
ovom tipu sto pise da ima AMD64 za 100eu da kazem:"daj lepo mi sada reci gde si to nasao".tvrdim da nema novog AMD64 za 100eu.poslusaj ti cika medveda i proveri prvo.ne skaci kao zdrebe pred rudu". 🙂

Ovde kod mene je Sempron 3100+ oko 100, a s754 2800+ moze i za 110 da se nadje (nikakve dilerske, vec krajnje maloprodajne cene u radnji) ; nije neverovatno da i kod vas moze da se iskopa.

@carnivora ursidae

Nemoj zameriti na komentaru, ali......
Pre dva meseca si se registrovao. Prvih 60 postova su ti skoro svi bili: "Samo Asus ploča i Intel procesor".
Onda si hteo da kupiš A64 i pitao si za ploče. Ljudi te lepo posavetovali, a ti mimo toga pazario MSI Neo Platinium (ili kako se zove) sa NF3, koja je bulja, a još joj je bios haotičan i više greje procesor i + dodaje vrednost temperature još veću nego što jeste.
Ploča može da greje procesor 5-6 stepeni više nego druga, bios može da doda još 4-10 stepeni nego što je stvarno, lošiji cooler može da doda 2-6 stepeni. To je min. 11 pa sve do 22 stepena, pa ti vidi.
Pitaj ljude kolika im je temperatura na Epox-u ili Chaintech-u sa NF3 i 2800+ ili 3000+ CG revizijom.
+ Merenje temperature na PressHot-u i A64 trebalo bi da se radi sa istim coolerom i sondom. Ja ne znam kakvog su kvaliteta BOX cooleri na Intelu i AMD-u, ali je najmerodavnije to odraditi sa istim posebnim coolerom.
Verovatno bi sada drfedja mogao roman o ovome da napiše. 😀

Izvini još jednom što je post ovakav, ali prozivaš ljude da pričaju napamet, koji sigurno imaju mnooogo više iskustva iz ove materije nego ti.

NHF

carnivora ursidae je napisao(la):
malo me je pokolebao u igrici :"pain killer" ali mozda je do sistema.i onda se neko cudi sto mu je cena ista ili malo veca od intela.

Još da si uradio čistu instalciju na novu ploču i A64 procesor, umesto što si samo ghostovao sistem od Intel platforme na AMD, tek bi video kako to dobro radi. 😀

a jesi li ti kupio tu msi plocu i probao ili si samo cuo da je "bulja".?
a ako nisi primetio da sam napisao da i dalje imam kombinaciju asus-intel. Na njoj odradjujem video kompresije(uglavnom).
kada sam se registrovao nema nikakve veze.mator sam i bavim se ovim sra....ima jos od prvih osmobitasha.pa ti racunaj.kakve onda veze ima kada sam se registrovao?ja nisam samo clan ovog foruma.
Za tebe da kazem da sam zadovoljniji intelom nego AMD-om.Barem u onim polsovima za koje ja koristim intel.amd nemoze da se meri.takodje mi jako smeta nedostatak multitasking opcije kod AMD jer nemam puno vremena i zadajem racunaru vise zadataka odjednom.intel mi to veoma glatko odradjuje.amd koci otvaranje prozora prilikom zahtevnijeg procesa u pozadini.
eh da.nisam pisao 60 postova o intelu pobogu.al ga ti sad nafatira.
ja zaista neznam dali si i koliko radio na novijim intel procesorima i kakva iskustva imas.mozda jesi pa eto...onda kazem..mozda i gresim.tu sondu nemam.imas je mozda ti?ili je neki "strucnjak" merio?pa to objavio.mene bas briga i za Intel I za AMD.ne reklamiram ni jednu firmu jer me za to nisu platili.ali neki se zaista tako ponasaju.e svasta.
ne zameram ti ja.....samo sam iskreno napisao sta mislim iz licnog iskustva jer ovde zaista svasta pisu.
jedan napisa da se kod presscota cesto menja podnozje zbog temperature.....pa koliko to cesto?nesto se ne secam da je neko to radio?napamet,napamet...uzas!
ps.odoh ja sad na par stranih foruma da isprevodim neke tekstove pa cu da ih plasiram ovde kako je amd zver a intel eksplodira posle par sati.cuo sam da se to desava.kazu i da intel moze da pravi tost.sad cu ja...samo cas.... 😀

Poslednja izmena:
i ne pricam zaista napamet.uvek sam puno ulagao u nove komponente i sada sam direktno bio u prilici da sve to isprobam.to je rezultat.tako da sam zakljucio da Intel ne radi nista napamet(imaju i oni nesto sto se zove"test lab").takodje sam iznenadjem koliko je Amd napredovao i tek ga sad priznajem za pravi CPU.izuzetno lepo i stabilno radi.brzina je iznenadjujuce dobra.malo me je pokolebao u igrici :"pain killer" ali mozda je do sistema.i onda se neko cudi sto mu je cena ista ili malo veca od intela.Pa kvalitet izrade vuce svoju cenu.ne mislim da je to samo marketing.amd nije vise socijala za ljude plitkog dzepa vec visoka klasa.ne kajem se sto sam ga kupio ali se ne kajem sto imam intel.uostalom:"koliko para-toliko muzike".
ovom tipu sto pise da ima AMD64 za 100eu da kazem:"daj lepo mi sada reci gde si to nasao".tvrdim da nema novog AMD64 za 100eu.poslusaj ti cika medveda i proveri prvo.ne skaci kao zdrebe pred rudu". 🙂
Govoriš kao da AMD do sada nije umeo da napravi procesor.

@čika medved 🙂
Ajde ako ti nije frka lepo instaliraj na toj AMD mašini Windows iz početka, updatuj BIOS pa onda pogledaj kako ti radi mašina i koje ti temperature prijavljuje. Možda ti nešto nije kako treba na mašini pa imaš takvo stanje.

uradio sam "update" biosa par dana po kupovini ploce jer je pokazivao 66c na "idle".sada je 50c na "idle".a lenjcuga jesam.ali cu ipak instalirati novi xp pa cu videti.samo me to jos koleba.
u svakom slucaju u pravu si.
skeniranje kaspersky antivirus rezultira 65 stepeni.
brzina defaultna

Poslednja izmena:
Ako imaš A64 CG steping i nisi žestoko klokovao procesor a imaš najnoviji BIOS i instalirao si drajver za A64, onda me zaista čudi da imaš 65 °C pri AV skeniranju.

E da, nemam (trenutno) A64 a ni Presshot mašinu. Mada sam poprilično informisan kada je u pitanju A64 platforma. Sačekaću da se Winchester malo omasovi i ispegla a onda ću verovatno da se upgradujem na Socket 939, trenutno mi i ovaj Athlon 1.1GHz odrađuje posao - teško ali ide.

pazi sad ovo.Q'N'Q se nije lepo snasao prilikom varijabilnog opterecenja cpu usled skeniranja KAV-a.kada sam iskljucio tu opciju temperatura nije presla 52c.

pazi sad ovo.Q'N'Q se nije lepo snasao prilikom varijabilnog opterecenja cpu usled skeniranja KAV-a.kada sam iskljucio tu opciju temperatura nije presla 52c.

Kod tebe nesto definitvno ne stima na kompu.Prvo uradi cist install Windowsa,i proveri da li si skinou zvakicu koju si dobio uz box culer,ako nisi skini je i namazi pastu i neces imati nikakve probleme sa pregrevanjem jer je A64-ka prilicno hladniji procesor od Intela P4

Ma, ghostovanje sistema nema veze. Nešto drugo tu ne valja na relaciji ploča-bios-driveri...

uh....do sada sam cesljao sistem...sada na dvx kompresiji ne prelazi 51c.to je vec mnogo bolje.poskidao sam neko djubre....registri su mi bili haos...a pasta je fabricka.stavicu kasnije neku bolju.

E baš si lenština. Instaliraj OS, drajvere i programe iz početka, po redosledu, kako Bog zapoveda. Onda, kada utvrdiš da sve šljaka kako treba, napraviš ghost, parkiraš ga na drugu particiju i miran si. Jednog dana, kada se sve slupa, raspakuješ ghost za 10 minuta, i sve je kao i pre.
Bez obzira što si se provukao sa ghostom sa Intel-a, i add new hardware, ima zaostataka, različitog djubreta, Intelovih skrivenih kerefeka (malo paranoje nije naodmet). Jel ti ponekad prazniš kantu za djubre ? 😀

ma hocu.....odradicu to samo sto je meni sistem nabudzen do daske.umrecu od instalacija.ali ok.danas smo ja i prijatelj odradili uporedne testove dvx kopresije :intel 478 socket,3.2ghz/amd64 3200+(ploce p4c800 asus,msi k8n;magistrala ista).amd je na duzinu video fajla od 10 minuta kasnio 15% u odnosu na intel.temperatura intela nije prelazila 45c a temperatura amd je dostigla vrh na 56c.odneo sam racunar i zadali smo iste zadatke uporedno.oba imaju box kulere i nisu OC.
ovaj intel(northwood) je u Ch placen 980 franaka pre godinu dana.uverio sam se videvsi racun.kada sam pitao zasto ,dobio sam odgovor da je to intel "A" klase.Kakava "a" klasa?kaze da postoje intel a,b i c klase.ovi c klase se navodno greju i nemaju taj kvalitet???!
Mada cinjenica ostaje da je amd 64 3200+ potucen za 15% od northwood-a a kod mene za 18% od presscot-a u cistom matematickom zadatku(kompresija avi fajla).e sad...ja sam lepo rekao da imam racunar koji mi zsluzi da CAPTURE avi-ja a AMD za neke druge stvari,pa se necu ni zaliti.hteo sam da uporedim i northwooda.
NOTAX:ma ok je za to ghostovanje.taj ghost pravim ceto.odradicu nov sistem i nema frke.a neznam odakle si se sad pobogu prepoznao u mojoj dobronamernoj kritici.
Iskreno,skeptican sam kad su u pitanju izjave stranih "inzenjera" popularnih firmi.mislim da nas dosta "farbaju" i pripremaju za kupovinu.ne kazem da nema tu istine ali bih sacekao pojavu na trzistu.ne zameri. 🙂

.a neznam odakle si se sad pobogu prepoznao u mojoj dobronamernoj kritici.

Kojoj kritici ?
Bez zezanja, nisam pisao post zbog neke kritike. Nisam ni registrovao.

PoZ

Kakava "a" klasa?kaze da postoje intel a,b i c klase.ovi c klase se navodno greju i nemaju taj kvalitet???! 🙂

Da, James Bond u svom notebooku uvek ima CPU "A" klase 🙂

ako procitas ponovo, ali ovaj put budi malo pazljiviji, videces da je tip napisao da je cena prisla cifri od 100€, a ne da neki A64 kosta 100€ 😉
a da ti cika Zile nesto kaze, ti imas taj tvoj jedan A64 i tog MSI-a, a ovde nekima prodje kroz ruke jedan komad dnevno pa ti gledaj i plus prvo si neke napao pa si onda ustanovio da kod tebe nesto u setup-u ne valja, kod mene na GA NF3 250 i 3000+ je idle bio oko 35c, ne kazem da je to tacno ali nije ni 50c kao sto ti kazes i cooler je bio hladan za vreme instalacije windowsa (nisam imao vremena da mu dam paprike ali bice i to uskoro, mozda vec sutra).

:wave:

koji setup???? :zgran: a to sto "prodje" nije isto i eksploatacija.a koga sam napao?jesam li pomenuo?na koga mislis konkretno?procitaj sad ti sta sam napisao.
sto se tice koriscenja ja radim u jednoj drzavnoj firmi sa 25 racunara koje i cesto odrzavam pa probam svasta.ploce po nekad menjam i 3 godisnje kod sebe jer sam hi-tech zaludjenik pa tu bacam pare.i sta sad?jesam li merodavan da pricam o racunarima koje nisam isprobao.pa lako je prepisivati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno