Šta je novo?

Test Drive Unlimited

nikako nije simulacija ali je zato fantasticna arkada!

ja imam 22 kuce :d

To se zove pravi ljubitelj igre !
Koliko automobila imaš ? I ako hoćeš da voziš neki određeni - tražiš ga 5 minuta gde si "garažirao". Loše su to odradili . . .

Ja sam pre tri dana počeo da igram. 31% progresa. Imam 3 kuće i 10 automobila - svi kompletno tuned. Jedino mi žao što sam "nabrijao" i Enza - sad je ko raketa, nije mi prijatan free ride u njemu.

Poslednja izmena:
i ja sam vozao Enza na defu dosta dugo :) i tako je do jaja. handling je bruka :type: a kada ga tek levelujes na 3 :zgran:

TDU se ne može baš nazvati simulacijom vožnje, pre će biti da je strašno dobra arkada ;)

Ne kontam kako nije simulacija? Uporedi npr. sa NFS serijalom: u TDU ne mozes da uletis 200 na sat u krivinu bez kocenja a da ne proletis na travu ili da ne zapucas u neko drvo kraj puta, te ja dolazim do zakljucka da je igra realna, a pogotovo ponasanje kola. Arkada je NFS serijal, tu ste mogli ici 300 na sat i da ladno bez kocenja uletite u krivinu pod 90 stepeni, auto bi samo proklizao i voila...

Znaci simulacija bi bila sto realnije preneseno ponasanje vozila u igri, (ja ne kazem da je TDU savrsen, ali ovo sto vidimo je dalekooo bolje od svih dosadasnjih voznji), dok je arkada bas suprotno! Takodje, hocu samo da napomenem da TDU podbacuje po pitanju ostecenja vozila i u tom segmentu je totalna arkada. Ajde razmislite, simulacije bi bile i Live for speed , GTR2 , Race WTCC...

Ako grijesim, neka me neko slobodno ispravi!:) Pozz

Poslednja izmena:
Ne kontam kako nije simulacija? Uporedi npr. sa NFS serijalom: u TDU ne mozes da uletis 200 na sat u krivinu bez kocenja a da ne proletis na travu ili da ne zapucas u neko drvo kraj puta, te ja dolazim do zakljucka da je igra realna, a pogotovo ponasanje kola. Arkada je NFS serijal, tu ste mogli ici 300 na sat i da ladno bez kocenja uletite u krivinu pod 90 stepeni, auto bi samo proklizao i voila...

Znaci simulacija bi bila sto realnije preneseno ponasanje vozila u igri, (ja ne kazem da je TDU savrsen, ali ovo sto vidimo je dalekooo bolje od svih dosadasnjih voznji), dok je arkada bas suprotno! Takodje, hocu samo da napomenem da TDU podbacuje po pitanju ostecenja vozila i u tom segmentu je totalna arkada. Ajde razmislite, simulacije bi bile i Live for speed , GTR2 , Race WTCC...

E decko...
Ocigledno nisi igrao nijednu pravu simulaciju... pa mozes da pricas tako.
Nije 100% arkada, ali koja ozbiljnija igra danas to jeste ?

Ali ako se mora reci da li je dza ili bu, u pitanju je arkada ;), uostalom kao i sve dosadasnje igre iz Test Drive serijala...

Poslednja izmena:
Ovo je polu arkada polu simulacija po meni jer automobil se kao i u realnosti dosta zabacuje ,gubi mu se rep i pri kretanju(kod onih jacih s pogonon pozadi), i mora da se koci u krivinama makar bile i blage kad se vozi brze(doduse nekad se deesi da kocim a auto ne reaguje:S),a i tockovi ce 5 dana da proklizavaju ako ne znate kako da krenete s manuelnim menjacem(za automatski ne znam jer ne igram tako),koji doduse ima lag nevidjeno,treba mu 2 dana da prebaci brzinu 2 na vise ili 2 na nize.

Osecaj brzine ,pa nekad je realan a nekad stvarno izgleda kao da ides mnogo sporije no sto pise,ali... nista nije savrseno.Ali da je realnija od NFS serijala def jeste,test drajv je uvek bio ispred NFS-a po pitanju ponasanja automobila,ali su uvek neesto skenjali pa je TD serial bio u senci NFS seriala...

jedini realni i po meni najbolji NFS serial tj nastavak je bio Porsche Unleashed

A simulacije bi bile sto vlado kaze:GTR,GTR2,GT Legends,....

Poslednja izmena:

Slozicu se sa tobom da je TDU bolji po ponasanju nego NFS serijal. Ipak, i sa tim ce tesko i prici kategoriji simulacije. A staviti ga u isti kos sa GTR, LFS, GTL, rFactorom ili Race-om.....? Bilo bi isto sto i staviti nesto tipa Far Cry u ravan sa Operation Flashpoint-om. Ako posmatramo pucacine, TDU bi bio gde i Far Cry, NFS bi bio pandan Seriois Sam-u a Operation Flashpoint i pomenute simulacije voznje bi bile u istoj ravni. Izvinjavam se ako sam negde pogresio pri poredjenju pucacina, ne poznajem taj zanr uopste. Uglavnom, jasno je gde je poenta.
Ista ova paralela moze da se napravi i sa letackim igrama samo ja ne znam da navedem nijednu osim Flight Simulatora i IL2. Jasno je gde bi u ovoj prici bio MS FS.

TDU ipak pripada arkadnom, jako dobro uradjenom arkadnom tipu voznje.
Uostalom, mozes i sam da probas. Poiskljucuj sve pomoci i u TDU i u nekoj od gore navedenih simulacija pa probaj da vozis na tastaturi. TDU je vecina ovde tako i zavrsila do kraja i ne verujem da bi im volan mnogo olaksao voznju. Sa bilo kojom simulacijom ces moci da odvezes par celih krugova ali tek nakon, mnogo, mnogo vezbe. I na kraju ce najbrzi od tih tvojih krugova biti daleko sporiji od nekog ko to isto uradi sa volanom.

Poslednja izmena:
Ma teška arkada - po svim definicijama. Ali je zato odlična igra - čak se i igračima simulacija sviđa.

Nego - nađoh teleport za ono skriveno ostrvo - ali se ništa ne dešava ?

"I dalje tvrdim da je to najruznije pile koje sam ikad video ,mislio sam da gaje neko mlatnuo ruznom krpom po glavi..."

Nego - nađoh teleport za ono skriveno ostrvo - ali se ništa ne dešava ?

Treba ti 60 km/h (ili tako nesto) da bi se teleportovao :)

Mislim da treba 20, e sad cega :D, kmph ili mph.

"I dalje tvrdim da je to najruznije pile koje sam ikad video ,mislio sam da gaje neko mlatnuo ruznom krpom po glavi..."

To bole, jos malo pa oglasi, vuhuuuu :banana: :smash:.

Malo upadam u diskusiju ali ovako,
Pratim temu, ali sad ne mogu da izlistam sve, skidam Mega Pack trenutno.
Igrao sam pre par meseci TDU, obrisao igru, igra provela takodje par meseci kod ortaka, danas je ovaj vratio i ja resio da je ponovo instaliram i igram, i evo sad sam i instalirao.

Sad, moze li neko da me malo prosvetli, skidam dakle Mega Pack, sta onda njega instaliram.
Jel ima jos neki addon-i ili sta god sto bi mogao da skinem, za mapu ili tako nesto, sta je vec popularno ?
U Mega Pack-u, su koliko sam shvatio neki dodati automobili ?
Dakle, samo ako mi neko moze ukratko reci sta bi sve mogao da skinem pa da igram.
Hvala

Malo upadam u diskusiju ali ovako,
Pratim temu, ali sad ne mogu da izlistam sve, skidam Mega Pack trenutno.
Igrao sam pre par meseci TDU, obrisao igru, igra provela takodje par meseci kod ortaka, danas je ovaj vratio i ja resio da je ponovo instaliram i igram, i evo sad sam i instalirao.

Sad, moze li neko da me malo prosvetli, skidam dakle Mega Pack, sta onda njega instaliram.
Jel ima jos neki addon-i ili sta god sto bi mogao da skinem, za mapu ili tako nesto, sta je vec popularno ?
U Mega Pack-u, su koliko sam shvatio neki dodati automobili ?
Dakle, samo ako mi neko moze ukratko reci sta bi sve mogao da skinem pa da igram.
Hvala

To ti je to...novi automobili.U Mega Packu ima i patch za igru.
Ako te zanima nesto vise, postoje neki modovi, cisto sminka:
http://www.ataricommunity.com/forums/forumdisplay.php?f=606

Nazalost igra nije "otvorena" za modovanje, a to bi bilo sjajno...steta.

Naš'o sam skriveno ostrvo - bez veze . . .

Nego - tek sam sad počeo da vozim motore. Ne ide mi uopšte . . .
Ko da su napravljeni samo pravo da idu.

Jako me nervira što ne postoji kontrola inventara (vozila) , gde bi bio pregled svih vozila i njihovih osobina, lokacije (kuće) i sl. . .

Poslednja izmena:
E decko...
Ocigledno nisi igrao nijednu pravu simulaciju... pa mozes da pricas tako.
Nije 100% arkada, ali koja ozbiljnija igra danas to jeste ?

Ali ako se mora reci da li je dza ili bu, u pitanju je arkada ;), uostalom kao i sve dosadasnje igre iz Test Drive serijala...

Pardon gosn. Zdravko odigrao sam GTR, GTR2, Race WTCC kao i skoro sve Coline i znam sta pricam; al' dobro slozicu se ipak da je ovo na kraju jedna jako dobro odradjena arkada sa nekim elementima simulacije...:smoke:;)

P.S. ***a, ipak, ne mogu u potpunosti da se pomirim da je ovo cistokrvna arkada, kad to nije.:D

Je l probao neko hardcore mode?

@srdjan011
Strana 35 :wave:

Poslednja izmena:
Aha = )
Ja sam probao,i nisam primetio da je tezhe neshto... Sad ko za inat,ne mogu da pokrenem igricu... Bugs

Nego - tek sam sad počeo da vozim motore. Ne ide mi uopšte . . .
Ko da su napravljeni samo pravo da idu.

Sad sam skontao da bi trebalo da ima i naginjanje (levo-desno) i skretanje upravljačem. Ili grešim ? Ja imam samo naginjanje ? Ne mogu da nađem opciju u kontrolama za skretanje. Nemoguće je voziti motor - ne može da savlada krivinu dugačku pola kilometra. . .

Pfff. Probaj da podesish "senzitiviti" za steering bars = )

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne znam sta je sa ovom igrom, puna je bagova... Evo odskora ne radi koako treba, kada je pokrenem, odaberem kola u kuci i sada hocu da vozim, pise "saving please wait" i tako stoji i narvno zablokira... Takodje, usred igre me zna izbaciti na desktop bez razloga a nekada se javi poruka " network connection was lost" i tup ode na desktop...

Sta da radim, ima li ko slicnih problema?

Dap. Ja... Napisao sam resenje za "saving please wait" bug dwe-tri stranice unazad,pa pogledaj = )
Za "Network connection lost",josh uwek nema reshenja... Sem da pokrenesh opet... Probaj bez neta ukljuchenog,mozhda uspe? = )

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A, da nije taj vas aspirin slab,meni se takve bolesti nisu desavale sa farmaceutskom kucom ProperWorken1.0
:wave:

Vrh Dno