Šta je novo?

Test Drive Unlimited

Pozdrav svima,

da li je neko upoznat sa izlaskom patch-a koji bi trebalo da donese neophodna poboljsanja vezana za loader pri uptrebi 8800 grafickih kartica. Novi driveri ne resavaju pomenute probleme i ocito je patch jedina varijanta koja preostaje ?

probaj da ppovecas flip que size na 4 ili 5 (default je 3) to je isto sto i pre-render images na nVidia kartama. MOZDA pomogne.

PS. Meni je mcLaren F1 GTR bolji od enzo ferr. Brze skrece kad su potrebna sitna zezanja po putu, tipa naglo obilazenje ili naglo prebacivajne u zaustavnu traku ili onu voznju uz samu ivicu puta :D

Takodje i Pagani Zonda je odlicna za duge trke, isto je jako odzivna na sitne zezancije, medjutim losije se ponasa u velikim lukovima i naglim skretanjima pod uglovima vecim od 45 stepeni. MC laren GTR je tu baba roga za sve :) (mozda je i stvar ukusa, ali tamo gde mi je sa enzom i zondom potrebno 70kmh da bi uspesno isekao i skrenuo u krivinu, sa F1 GTR-om odradim sa >90kmh

Imam i GTR F1 i dobar je ali je moj napumpani ENZO FERRARI zver za F1 GTR-a cak i kad je bio na default-u, tj. bez tuning-a. Ipak je po podacima u igri najbolji u HANDLING-u i BRAKING-u.

evo i slike

A jeste mozda malo GTR osetljiviji od ENZA ali je sporiji i nesvidja mi se linija koja je vec vise od decenije stara.
Zonda... mislim da ima najbolji zvuk motora. Po meni odmah iza Enza.
Nisam ljubitelj ferarri-ja ali nazalost drugih u igri su po klasama najbolji.
Pre ENZA sam se navozio F430-ice.

Nego jel izvozao neko 8000km, meni fali jos 800km.

Poslednja izmena:
Gdje je bre ovo 650000 enzo? :D Jel ovo polovni :) ja mislim da je F430 samo preko milion a ne enzo(uzasno nerealne cijene) CLS55 AMG milion ipo wtf :)

Gdje je bre ovo 650000 enzo? :D Jel ovo polovni :) ja mislim da je F430 samo preko milion a ne enzo(uzasno nerealne cijene) CLS55 AMG milion ipo wtf :)

Gresis silno, sinko pazi sad.

The MSRP for an the Ferrari F430 is between $168,005 - $227,000 in the United States.[4] The F430 costs is sold starting at about £120,000[5] in the United Kingdom and approximately €175,000 in the European Union
...

The Enzo was initially announced at the 2002 Paris Motor Show with a limited production run of 349 units and priced at US$643,330. The company sent invitations to existing customers, specifically, those who had previously bought the Ferrari F40 and Ferrari F50. All 349 cars were sold in this way before production began. Later, after numerous requests, Ferrari decided to build 50 more Enzos, bringing the total to 399.

A na aukcijama ili ti pri prodaji moze da se uzme preko MILION.
Sto znaci da vise vredi kao polovan nego nov a to je posledica da je napravljeno samo 400 vozila i svaki je atikvitet.

Kao sto vidis cene su u TDU realne. Jedino nije realno u slucaju enza to sto uopste mozes da ga kupis.

Problem sa tvojim cenama je u crack-u, tj. taj crack nevalja, skini poslednji (Vitality) crack sa http://www.gamecopyworld.com/ u njemu su OK cene ili igraj sa YASU. Te tvoje cene su 10x vece.

Izvor wikipedia

Poslednja izmena:

pa zar nije kod vas u Podgorici taj f-430 oko 12.000 ? :d :wave: (salim se naravno)

@djwibe:

meni bolji f1 gtr, mozda nije po svim specifikacijama, ali moje prolazno vreme na krugovima na trkama je bolje, znam da sam bas poredio prvo zondu posto mi se ucinila najboljom za voznju, pa sam vozio pet puta za redom trku sa njom i imao vreme 3:56, pa posle sa f1 gtr-om iz prve 3:22, pa onda enzo posle 4 trke (ista trka, time attack, 5 laps) 3:30 i kusur, za prva dva vremena sam siguran. Dzaba sta tamo pise kad ja bolje, brze i lakse udjem u krivine, manje mi skace auto i lakse ga kontrolisem, enzo nece da driftuje, F1 GTR hoce :-devil-: :smoke: (nabudzen mi je enzo na L3, GTR je default bio, sad je i on dobio jos par konja :) ) Uostalom probaj sam, uzmi neku trku i vozi. Odo ja bas jos jednom da probam sad sa nabudzenim GTR-om :D

Pozdrav svima,

da li je neko upoznat sa izlaskom patch-a koji bi trebalo da donese neophodna poboljsanja vezana za loader pri uptrebi 8800 grafickih kartica. Novi driveri ne resavaju pomenute probleme i ocito je patch jedina varijanta koja preostaje ?

Patch izlazi, tokom meseca. Možda danas, možda i za 20 dana, neće da kažu. Rešiće probleme sa bagovima, ali nažalost, neće biti ništa od bolje optimizacije.

LooooL...ja ladno 80% igre presao sa tim suludim cenovnikom...i nisam se mogao nacuditi o'kle vama $$ za tako skupe makine?? :D ...pa taj Enzo je kostao oko 7 milki koliko se secam...i digao sam ruke od skupih kola...npr, shelby mustang 500 je kostao 2 miliona $ ...
Enivej, sad se lakse dise :)

Gresis silno, sinko pazi sad.

The MSRP for an the Ferrari F430 is between $168,005 - $227,000 in the United States.[4] The F430 costs is sold starting at about £120,000[5] in the United Kingdom and approximately €175,000 in the European Union
...

The Enzo was initially announced at the 2002 Paris Motor Show with a limited production run of 349 units and priced at US$643,330. The company sent invitations to existing customers, specifically, those who had previously bought the Ferrari F40 and Ferrari F50. All 349 cars were sold in this way before production began. Later, after numerous requests, Ferrari decided to build 50 more Enzos, bringing the total to 399.

A na aukcijama ili ti pri prodaji moze da se uzme preko MILION.
Sto znaci da vise vredi kao polovan nego nov a to je posledica da je napravljeno samo 400 vozila i svaki je atikvitet.

Kao sto vidis cene su u TDU realne. Jedino nije realno u slucaju enza to sto uopste mozes da ga kupis.

Problem sa tvojim cenama je u crack-u, tj. taj crack nevalja, skini poslednji (Vitality) crack sa http://www.gamecopyworld.com/ u njemu su OK cene ili igraj sa YASU. Te tvoje cene su 10x vece.

Izvor wikipedia
Ma znam ja kolike su realne cijene :) Nego ti pricham za cijene u igri :) Totalno nerealno... Znachi problem je do .exe verzije :D

Poslednja izmena:
OK Uspeo sam nekako da poteram igru normalno. Ne pitajte kako. I sad me interesuje sledece:
Where is the Ford tuner(ovo pitam jer sam video kad sam prodavao neki auto, skroz nabudzisanog Mustanga (saleen izvedba))? i Spazio sam Jednu zgradu na kojoj ogromnim slovima pise Lexus, ali mi ne da da udjem u nju, pa ja sad pitam da li uopste postoji lexus showroom (Japanese tuner shop budzise Nisan-e, Kawasaki-e, i Lexus-e), i where are the paint shops?

LooooL...ja ladno 80% igre presao sa tim suludim cenovnikom...i nisam se mogao nacuditi o'kle vama $$ za tako skupe makine?? :D ...pa taj Enzo je kostao oko 7 milki koliko se secam...i digao sam ruke od skupih kola...npr, shelby mustang 500 je kostao 2 miliona $ ...
Enivej, sad se lakse dise :)

:zgran: Tebi nije bilo nimalo lako igrati :) heheh, bar si se naigrao ko covek :p

:zgran: Tebi nije bilo nimalo lako igrati :) heheh, bar si se naigrao ko covek :p
:D :D tako je! Da se imade ferari ima da se oznoje guzevi!Ladno sam morao gomilu trka da ponavljam ne bi li skupio kesa za neki bolji auto...i onda puko sve za TVR :d koji je ispostavilo se, ocajan za krivudave brdske puteve...samo sam brojao bankine... i onda jovo nanovo skupljaj kes za nesto upravljivije :crash:
Al sad je ko sto rekoh, mucho betero :D

:D :D tako je! Da se imade ferari ima da se oznoje guzevi!Ladno sam morao gomilu trka da ponavljam ne bi li skupio kesa za neki bolji auto...i onda puko sve za TVR :d koji je ispostavilo se, ocajan za krivudave brdske puteve...samo sam brojao bankine... i onda jovo nanovo skupljaj kes za nesto upravljivije :crash:
Al sad je ko sto rekoh, mucho betero :D

Sta si uradio pa da ti je "mucho betero"?

imam problem, kad sam instalirao TDU i pokremuo ga, ekran je pocrneo i izbacio iz igre.. STO??? hvala...

@zmuci

Ja nagadjam da je do graficke, neki mimum minimuma bi trebalo da je ATi 9550/9600 XT ( citam da ljudima radi ) iako u readme-u pise 9800 Pro/6600 GT.

ne znamo ni kakav racunar imas, a ne znamo ni da gledamo u suljpa

Kao shto reche chovek ... :wave:

Poz, moze li neko da objasni sta je to High definition gaming?? ta opcija kod mene je zakljucana, kapiram da je ne podrzava moja graficka, ali voleo bih da znam sta je to..

Poz, moze li neko da objasni sta je to High definition gaming?? ta opcija kod mene je zakljucana, kapiram da je ne podrzava moja graficka, ali voleo bih da znam sta je to..

Mislim da je maximum setovanja, u 1600*1200 + rezolucijama. :)

To nije sigurno, ja mogu da teram 1600*1200 (tu rez i koristim) ali to je nesto drugo... sta....?:wall:

HD gaming INTRO pri pokretanju igre se odnosi na HD rezolucije, jer definicija HD Gaming-a ne postoji.
Drugo, ako mislis da se HD Gaming ukljucuje onom opcijom "HDR" u Video Settings-u
gresis, ovaj gresis silno sinko, jer to nema veze sa HD vec je to HDR - High dynamic range vidi ovde sto nazalost tvoja karta ne podrzava, a i meni TDU sa bez HDR-a izgleda bolje nego sa njim.

Sto se tice HD rezolucija, svaka rezolucija od 1280 pa na gore je HD.

http://www.cnet.com/4520-7874_1-5137915-1.html

on verovatno prica o HDR opciji u igri koju ne moze da ukljuci, samo je pobrkao malo Hygh Dynamic range for Hi definition gaming pa obrnuo teze i zbunio nas :d

Ne mozes da ukljucis HDR jer tvoja karta ne podrzava PS 3.0

Jos niko nije izvozio 8000km ili ti 5000mile. Aj ako je neko izvozao nek ostavi ovde SAVE

[SAVE => C:\ ... My Documents\Test Drive Unlimited\savegame
Spakovati u rar profil iz direktorijuma savegame.]

Ne mogu da verujem da jos niko nije izvozio ovo.

Poslednja izmena:
cekaj bre malo :) ja se odvalio od voznje , otkrio 97%puteva i nisam presao ni 3k kilometara :D

Ja preso 4617mile i bas mi smor da se vise vrtim u krug, da bi presao 5000, a zanima me da li ce da se otvori nesto dodatno ili ce to biti sve.
Trenutno imam 850 bodova ili ti 85% predjene igre, kad se odvoza 5000 dobija se jos 40 bodova sto ce da bude 890 (89%) a to je po mojoj proceni i MAX za single player, jer preostalih 110 bodova (11%) mogu da se dobiju multiplayer igranjem.

Ako nekog ne mrzi da izvoza jos 380mile (600km) ja cu postaviti SAVE ovde.

Poslednja izmena:
cekaj bre malo :) ja se odvalio od voznje , otkrio 97%puteva i nisam presao ni 3k kilometara :D

Eeee... mora jos mlogo da se vozi smekeru. Samo si razvozio cice! Nije to jedino zanimljivo u igri! :d

@ dhwibe
Izvozao sam 380mile... mnogo dobra trka. Podsetila me na hardcore trke u GranTurismu (endurance races) od minimum 2h voznje...

Poslednja izmena:
on verovatno prica o HDR opciji u igri koju ne moze da ukljuci, samo je pobrkao malo Hygh Dynamic range for Hi definition gaming pa obrnuo teze i zbunio nas :d

Ne mozes da ukljucis HDR jer tvoja karta ne podrzava PS 3.0

Nemojte me zameriti... malo sam popio :bottle: ....... da pobrkao sam loncice (mada nisam ni znao sta zapravo pitam :d ) ali sada kapiram... mislio sam na HDR opciju.... recite objektivno (oni koji mogu da teraju HDR) jeli mnogo bolje, bolje, isto ili losije(sto sumnjam) od obicnog rendering-a.

HD gaming INTRO pri pokretanju igre se odnosi na HD rezolucije, jer definicija HD Gaming-a ne postoji.
Drugo, ako mislis da se HD Gaming ukljucuje onom opcijom "HDR" u Video Settings-u
gresis, ovaj gresis silno sinko, jer to nema veze sa HD vec je to HDR - High dynamic range vidi ovde sto nazalost tvoja karta ne podrzava, a i meni TDU sa bez HDR-a izgleda bolje nego sa njim.

Sto se tice HD rezolucija, svaka rezolucija od 1280 pa na gore je HD.

http://www.cnet.com/4520-7874_1-5137915-1.html

Hvala na sajtu.... dobra stvar... jos kada bi mostovi i zgrade izgledali bas onako i u igrama..... ihhhh.... ;)

Eeee... mora jos mlogo da se vozi smekeru. Samo si razvozio cice! Nije to jedino zanimljivo u igri! :d

@ dhwibe
Izvozao sam 380mile... mnogo dobra trka. Podsetila me na hardcore trke u GranTurismu (endurance races) od minimum 2h voznje...

NE, NE, NE nisi me dobro razumeo, najduza trka je 200km i imas 1h valjda da je predjes, sto sa enzom ili slicnim makinama i nije neki problem, nego imas na INFO tabu kad udjes u kucu na jednom tabu opet koliko si ukupno presao mile(km) od pocetka igre. Treba preci 5000mile(8000km) da bi dobio 40p. Ja sam trke odvozio odavno nego mi je ostalo jos 380mile ili ti oko 600km da odvozim da bi uzeo tih 40p. Ali mi je mnogo smor da vozam, ipak je to dosta kilometara.

@Arko:
HDR u ovoj igri ne donosi neki bog-zna-kakav graficki bum...Za laike sve izgleda nekako...fino.Ali nista epohalno...S druge strane, treba videti tonemapping (blago menjanje boja na sceni kad se promeni vreme), eye-adoption efekat ( privikavanje oka-zaslepljenja kad se izadje iz senke na svetlost) ...feature tipican za kamere, pa sve izgleda vise "filmski"...i to je to. :)
Obavezno nadjite ovo ostrvo na Google Earth...bruka kako su ga preslikali.
@DLC: ah, ponestaje mi manekenki :D a taman sam nabacio SLR

Poslednja izmena:
da li je nekome u glavi NFS? ja sam ga potpuno potisnuo u mali mozak malog mozga :).
kakva igra! Spektakularno! i to sahranjeni Atari. cuo sam da otpustaju nekoliko hiljada radnika. verovatno ovako dobre igre moze da plati samo Ubisoft ili nazalost EA. Drz' se Atari.

Poslednja izmena:
Vrh Dno