Šta je novo?

Test Drive Unlimited

kako koji auto, a i ne znam na sta tacno mislis. Ako mislis da je mnogo teze skretanje nego u NFS-u recimo, onda tako treba i ja kazem : Hvala ATARI-ju zato sto je tako !

e hvala ti skonto sam. u ceacku sam imo neke fajlove koje sam prebacio i sad radi. igra je odlicna al samo imam problem sa vozanjem :trust: tesko upravljam. jeli to cilj igre da bude realni ili je do auta?

Zavisi šta koristiš: za tastaturu i ostale digitalne kontrolore isključi enable wheel, za sve ostale analogne gamepade i volane uključi. Eksperimentiši sa osetljivošću ali najbolji ti je set generalno steering sensitivity na max, linearity na sredinu. Neko koristi i kvačilo iako nema analognu pedalu za tu namenu, ali to je užasno zeznuto i meni nikad nije uspevalo. Inače, sa isključenim automatskim kvačilom se postiže neuporedivo bolje ubrzanje jer je sa automatskim prilično sporo šaltanje brzina.
U svakom slučaju ti preporučujem bilo koji analogni kontroler, a čuo sam da je najbolji x-box gamepad, jer ima čak 4 analogna inputa, dva džijstika i dva 'okidača', a i nije ništa puno skuplji od klasičnog PC analognog gamepada.

predjoh onu trku od 200Km za 56:00:30 i onu od 189.9Km za 46:01:56. koja su vasa vremena? :)
btw. Enzo Ferrari rula :smoke:

Poslednja izmena:
e hvala ti skonto sam. u ceacku sam imo neke fajlove koje sam prebacio i sad radi. igra je odlicna al samo imam problem sa vozanjem :trust: tesko upravljam. jeli to cilj igre da bude realni ili je do auta?

Ukljuci driving assistance i bice ok. :)

Nisu mi ponudjene rezolucije vece od 1280x1024 pa kako da sredim to?

1360x768 mi je rezolucija na Sony Bravia 32" pa zato pitam... :)

malo sam kopao po igri i evo sta sam nasao. najvise u single playeru je moguce doci do 91%. u multiplayeru je moguce dobiti 90 poena, sto ce reci 9%. neko je pitao pre nekoliko stranica sta jos treba od 89% da se uradi. evo sta sam nasao:
1. buy at least 10 Ben Sherman items
2. own at least 10 *ecko unltd.items
svaka od ovi stavki daje po 10 poena, sto ce reci ukupno 2%. na onih 89 se dobija dakle 91%. to je sve. ja sada pocinjem champion level :type:
edit: sada videh da kod italijanskog tunera ima i Edonis?!

Poslednja izmena:
malo sam kopao po igri i evo sta sam nasao. najvise u single playeru je moguce doci do 91%. u multiplayeru je moguce dobiti 90 poena, sto ce reci 9%. neko je pitao pre nekoliko stranica sta jos treba od 89% da se uradi. evo sta sam nasao:
1. buy at least 10 Ben Sherman items
2. own at least 10 *ecko unltd.items
svaka od ovi stavki daje po 10 poena, sto ce reci ukupno 2%. na onih 89 se dobija dakle 91%. to je sve. ja sada pocinjem champion level :type:
edit: sada videh da kod italijanskog tunera ima i Edonis?!

Na žalost, ni u multiplayeru se ne može stići do punih 100%, jer je onih zadnjih 1% potrebno da pobediš u par interclub trka, što je nemoguće, jer isti ne rade, sem ako imaš 4 igre (legalne) u istom lanu, na istom routeru, sa po dva igrača u dva kluba. Koliko je to retkost, pokazuje to da sam možda njih dvojcu trojcu video do sada da nose ACE titulu: Odlična igra koja bi trebala da se zove Test Drive: Unfinished :crash:

1 pitanje. na 66% sa igrom.
presao sam sve trke sa zlatima, ali mi fali jos 31 misija sa razvozenjem modela, dostavom kola...
problem je sto ne mogu nigde da ih nadjem.
od onoga sto mi fali i sto ne mogu da ostvarim je sledece:
1. 15 kuca (imam samo 5)
2. 50 kola (imam 26)
3. kilometraza (presao sam oko 2600 od 5k milja)
4. otkrio sam 66% puteva.

sta bi trebalo da radim da mi se pojave te misije?

igra je odlicna, ali ima potpuno debilan sistem napredovanja. treba da skupljas garderobu da bi napredovao i sl. gluposti :S:

Jedini način da otkriješ sve trke i zadatke jeste da ideš ulicama i putevima kojima nisi prošao, da bi ih otključao i njih i preostale trke. Neki zadaci su malo odmaknuti od ulice (na parkinzima) pa obrati pažnju. Kad odključaš sve puteve, dobićeš i kuću na brdu kao nagradu.
Što se garderobe tiče, za 5 minuta možeš da pokupuješ sve što ti treba za napredovanje, tako da to i nije neko smaranje, u odnosu na sve ostalo.

Poslednja izmena:
aha, i ja sam to provalio. juce sam bas krenuo da trazim preostale puteve i naleteo sam na jos nekih 15-ak misija. treba jos 10-ak da otkrijem. inace, bas smara to trazenje lupom nepredjenih puteva. bas su pokvarili gameplay time, ali dobro, igra je svakako odlicna...
:wave:

Tdu je super,samo da se ispactchuje i optimizuje prvo.Jedina zamerka je losa optimizacija engine-a ali je to delom opravdano komlpeksnoscu same igre.Ja sam ga skoro odigrao 2 put ali na drugaciji nacin od prvog puta.Tacno je to da moraju svi putevi biti otkriveni ne bi li se pojavile novi eventi.

Što se garderobe tiče, za 5 minuta možeš da pokupuješ sve što ti treba za napredovanje, tako da to i nije neko smaranje, u odnosu na sve ostalo.
Nisam ni primetio da garderoba ima uticaj na game progress :D

patch je obavezan, naravno. inace, igra jako ceni dual core procesor, prosto mi je poletela na novom kompu :)
nista, odoh da otkrivam puteve :S:

da, 1.66 mislim da se zove. obavezno ga instalirati! obavezno!

Patch 1.66 stvarno ispravlja neke bugove tipa zvuk i jos neke sitnice ali fps je isti.Postoje oni drugi fixevi za brisanje lisca i papira koje vetar raznosi,tu se mozda malo dobije na fps-u.Nesto sam primetio recimo na pocetku kad ima previse trka,tad stvarno fps mnooogo pada a sad kad sam "pri kraju"mi je fps stvarno na zadovoljavajucem nivou.One teksture zgrada stvarno nisu optimizovane ili sta vec.Cim se pojavi neka zgrada,fps drasticno pada.

najbitnije sto 1.66 donosi je to da ti sejv vise ne puca, pa ne moras da krenes igru ispocetka. a tu je bio i onaj problem kada se sam po sebi prepolovi fps. toga nema sa 1.66.
anyhow, ja predjoh i sve mislije. sada sam na 78% i mogu teoretski da nakarikam jos 10% igrajuci single player. ali da kupujem jos 8 kuca, jos 16 kola i da vozim jos 1500 milja mi ne pada na pamet :)
igra je odlicna, ali je doslo vreme da se rastanemo :)

Ne da je odlična, nego me je naterala da prvi put u životu ljuljnem dosta para za original, a nešto kasnije i još 7 puta toliko za jedini pristojni volan na tržištu, te na kraju za novu konfiguraciju koja može da povuče sve to zajedno bez problema. Ako ovako nastave i sa drugim nastavkom, ostaviće me žena :d a deca će me zamrzeti jer im nedam ni blizu kompjuteru :-devil-:
Ali sve to bi odavno dosadilo da nije online dela, koji je pun problema i bagova, ali ipak produžava životni vek igre bar 5 puta.

koliko si platio igru?

koliko si platio igru?
oko 35 evra sa poštarinom, što je prava sitnica u odnosu na sve ostalo.
Da bi sve izgledalo kako Bog zapoveda, na to dodaj (ako već nemaš):
Dual ili Quad Core procesor
minimum GForce 7900GT ili 8600GT, a poželjno je i 8800GTS(ili GTX)320MB verzija, ako imaš monitor iznad 20"
2GB RAM
Logitech G25 :eyebrows:
Tek kad izvučeš iznad 40fps u min 1280/1024, sa x4AA i max detaljima (HDR nije obavezan i previše je zahtevan za ono šta nudi) na 21" skrinu, možeš da kažeš da znaš kako TDU treba da izgleda.
...plati pa klati....
ps: kao što sam kasnije video iz tvoje specifikacije, ti imaš ono što treba. Ako se odlučiš za online, javi se. Box i ja se odavno nismo videli, jer sam ja čekao da mi stigne nova mašina, ali nema razloga da sad ponovo ne počnemo sa "seansama".

Poslednja izmena:
Problem!!!

Posle nekog vremena normalnog rada igre pojavio mi se sledecji problem,sve dok ne upalim mapu igra radi bez problema ali kad upalim mapu pojavljuje se ova poruka i pritiskom na "ok" igra se gasi.Instaliran je Test Drive Unlimited v1.66A Patch i potrebni "dodatak".Pokusavao sam sve mogucje kombinacije u firewall opcijama(korsitim zadnji KIS)od potpune zabrane izlaza na internet igri do slobodnog pristupa i nista se nije promenilo.

Da li neko ima resenje za ovaj problem?
p.s. razocaran sam novim NFS pa se vracjam TDu posto ga nisam celog presao:p

Nešto mi se čini da je problem u "dodatku". Kako se ono zove trka? TSFE0045?! 0.0km? Nešto opasno nije u redu sa tvojom verzijom. Da li te igra vraća na desktop ili samo na profile screen?
I ne znam kakve veze ima pristup internetu ako koristis "dodatak" i imaš offline profil.

@wroomster:
ma odlicno meni igra radi (ne ide ispod 40fps, a je uglavnom izmedju 50-60fps) sa 2xAA i 16xAF iz drajvera, ali tesko cu sa svojom igrom igrati multiplayer :S:
:wave:

Posle nekog vremena normalnog rada igre pojavio mi se sledecji problem,sve dok ne upalim mapu igra radi bez problema ali kad upalim mapu pojavljuje se ova poruka i pritiskom na "ok" igra se gasi.Instaliran je Test Drive Unlimited v1.66A Patch i potrebni "dodatak".Pokusavao sam sve mogucje kombinacije u firewall opcijama(korsitim zadnji KIS)od potpune zabrane izlaza na internet igri do slobodnog pristupa i nista se nije promenilo.

Ja sam imao slican problem, mada nemam nikakve "dodatke" preko patch-a.
Evo probaj ovo, sigurno ne moze da skodi...

Pokreni exe fajl i uradi "delete radial.cdb" i videces da se size vratio na 0kb. Meni je ovo resilo problem lose konekcije i pucanja igre. Znaci sve sto treba, je da pokrenes fajl i pritisnes delete pre svakog (drugog, treceg) pokretanja igre.

Javi da li si resio problem.

Prilozi

• radialeng.rar
    294.6 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Da bi sve izgledalo kako Bog zapoveda, na to dodaj (ako već nemaš):
Dual ili Quad Core procesor
minimum GForce 7900GT ili 8600GT, a poželjno je i 8800GTS(ili GTX)320MB verzija, ako imaš monitor iznad 20"
2GB RAM
Logitech G25 :eyebrows:
Tek kad izvučeš iznad 40fps u min 1280/1024, sa x4AA i max detaljima (HDR nije obavezan i previše je zahtevan za ono šta nudi) na 21" skrinu, možeš da kažeš da znaš kako TDU treba da izgleda.

Mozda ga malo pretera oko zahtevnosti, kod mene u pomenutoj rezoluciji sa 8AAx16AF + HDR, cini mi se da ne ide ispod 50-60 FPS.

Box i ja se odavno nismo videli, jer sam ja čekao da mi stigne nova mašina, ali nema razloga da sad ponovo ne počnemo sa "seansama".

Cestitam na novoj makini, i valjda se vidimo online. :wave:

@wroomster problem je bio u "dodatku" stavljen je novi i sad radi sve savrseno,nije mi palo na pamet da je do toga sve sam mislio da je do loseg podesavanja.

@BOX85 problem resen,ali hvala u svakom slucaju:wave:

p.s. igrao sam se malo sa grafickim podesavanjima i igra sad radi u 800x 600 max 4AA fps ne pada ispod 25,prosek 35 [igram iz pozicije gde se samo vidi brzinometar].

@m!st!cx>
Ja sam imao isti problem.Verovatno si instalirao save game sa neta.Problem verovatno prave trke koje su kreirane za online pa kada predjes preko njih misem javi ti da je konekcija izgubljena zato sto si ti offline.
Jedini nacin je da na mapi prebacis da ti pokazuje lokacije umesto trka.Ja nisam uspeo nista drugo da uradim

Ok, prvi put kad sam instalirao igru sve proshlo ok, nisam imao ni patch preshao oko pola igre i morao sam format c, sad instaliram sve ok pokrenem igru kupim kucu i kao dobijem kordinate za trku ondem tamo i trka ne krene samo stoji tako u nedogled, ako izadjem iz igre i ponovo se vratim o5 ce mi biti predodredjeni kordinati za tu trku ali svaki put kad odem tamo trka ne krene, ubacio sam i patch ali nije pomoglo, shta bi moglo da bude?

Vrh Dno