Šta je novo?

Test Cooler Master Hyper TX -vs- HyperTX2

Pa pogledaj test. Ispada da je TX bolji.

Pa da ,al tu nesto nije kako treba, cim se javljaju toliki vlasnici tx-a2 koji imaju manje temp. Jel mos ti to da proveris jos jednom ako budes imao vremena?:wave:

Probaćemo opet kad nađemo vremena. Pošto smo i komša i ja u poslovima, tako da imamo vremena vikendom.

Hyper TX:

Njima definitivno tu nesto ne stima, meni posle poliranja ne prelazi 53 stepena TX2.

Poslednja izmena:
Jel moze da se smanji broj obrtaja TX2 nekako? Vrti se konstantno na 1900rpm i nije nesto narocito bucan kad otvorim kuciste ali kad zatvorim, stranica, valjda, vibrira ili se kroz ono sace cuje drugacije. Sa noctua ventilatorom su dosla dva 3pin nastavka kod kojih su prevezane zice pretpostavljam 7V i 5V. Kada se preko njih ukljuce ne mogu da se prate ocitavanja obrtaja. Da li ce biti isto i ako bih taj nastavak iskoristio za Fan na Hyper TX2?

Imas ASUS Q-Fan u bios-u; cekaj tebi vibrira stranica ili je bucan, ako ti vibrira stranica probaj da malo pritegnes one 'kao' stipaljke koje ti idu ka prednjoj stranici kucista i sto je drze. Mozes i te nastavke da stavis ali mislim da ti ovako "dinamickih" 1900 rpm vise odgovara.
off:
Kolke su ti temp na proc sa tim kulerom?

Strana kucista vibrira. I gornja ploca. Kad otskrinem prestane kao i kad stavim dlan odozgo. Kuler sam tek stavio i testirao sam ga samo 10ak minuta. Sa onom zvakom koja je vec na kuleru, 333x9 na 1.25V idle je 26 a load 46. Ali posle samo 10 min orthosa small ftt priority 9. Evo slike nije ni skakla temp vise. Pasce par sati test uskoro.

Prilozi

• 333x9 1.248.jpg
    333x9 1.248.jpg
    491.6 KB · Pregleda: 100
Evo i ja da dodam moje iskustvo sa ovim kulerom...
Kod mene od kako sam stavio TX2 temp.su nize za 10-ak C.Sa BOX kulerom temp. u orhos-u su isle i do 66 C, a sad u idle oko 30 C, a sa orthos-om oko 50 C (temp vrlo malo varira bez obzira koliko dugo ide orthos)..Procesor dizem do 3,3GHz sto ranije nikako nisam uspevao..:)

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    227.1 KB · Pregleda: 86
Imas ASUS Q-Fan u bios-u; cekaj tebi vibrira stranica ili je bucan, ako ti vibrira stranica probaj da malo pritegnes one 'kao' stipaljke koje ti idu ka prednjoj stranici kucista i sto je drze. Mozes i te nastavke da stavis ali mislim da ti ovako "dinamickih" 1900 rpm vise odgovara.
off:
Kolke su ti temp na proc sa tim kulerom?

Nece Q fan. Sta god da stavim 1900rpm. Danas mi je covek rekao kad sam kupovao da ne menja brzinu. Ako nekako moze bilo bi super.

Meni na asusovoj ploci p5b-e plus nije hteo da smanji obrtaje, dok sad na ga mi je non stop 1100 1200.

A isto konstantno takva vrednost? Probacu sa ovim nastavcima 7V i 5V ali necu moci da vidim broj obrtaja vec samo temperaturu. Jel su ti ove temp sa GA? Da li si smirglao bazu i koju si pastu stavio?

Ne to su temperature na asus ploci, baza je istolirana, pastu nisam imao kada sam montirao kuler, pa je ostala samo ona sto se zadrzala na procesoru, inace neka cm pasta.

Evo rezultata. Zmija! Hyper TX2 na 5V preko Noctua ULNA(Ultra Low Noise Adapter) radi na 692 RPM. Na 7V se vrti na 1100-1200. Postovacu temp i na default RPM. Dva ventilatora, 12ica pozadi i 8ica na HDove. Zatvoreno kuciste. I ohladio ga je na pocetne idle vrednosti za 4 minta.
Provalio sam sta zuji - ventilator na Palitu. Dok je vrteo box nisam ga cuo uopste a sad je jedina stvar koja se cuje - i ide mi na zivce.

Prilozi

• idle 680rpm.jpg
    idle 680rpm.jpg
    250.5 KB · Pregleda: 90
  • load 692rpm.jpg
    load 692rpm.jpg
    309.9 KB · Pregleda: 95
Ovo je na GA ploci pri naponu za cpu nesto ispod 1.4 1.397..., bez promene paste, znaci samo ono sto je ostalo na procesoru, btw procesor je na 3.4Ghz.

EDIT:kuciste je Chenbro Gaming Bomb, fabricki napred ima otvor za fan od 80 ili 92mm ali ja sam prosirio otvor i stavio 12-icu CM led koja usisava vazduh i hladi hardove, a pozadi je jos jedna 12-ica CM koja izvlaci vazduh.

Poslednja izmena:
Moracu i ja da mu udarim glanc, samo da nabavim neku pastu prvo. Koliki ti je def napon na E6300?
Sta ti je sa slikama? Megabajt ipo a ne vidi se nista.

Ekstra je taj TX 2. Razmishljam se da uzmem jedan kad mi stigne nova plocha.
Ovaj ASUS VR je pravo smece...sad tek vidim da sam godinu dana imao djubre u kucishtu.
Posle par skidanja i montiranja pukla mu je matica na backplat-u.

Evo temp pri 1900rpm(default). Napon sam podigao za 0.1V na 1.35V. Greje se za dva stepena manje od mog eksperimenta sa boxom kad sam stavio otvoreno kuciste uz vrata terase i napravio promaju. Tada je bilo toliko hladno da sam sedeo u jakni i patikama u sobi i smrzavao se a idle je bio 18C load 56C. Sada je idle 28 a load max 54C. Koliko mogu da ocekujem od poliranja i AS5 paste u odnosu na stock TX2 sa fabrickom zvakom. Samo nesto okvirno da znam da li sam odradio posao kako treba.

Prilozi

• 333x10 1.352V.jpg
    333x10 1.352V.jpg
    199.7 KB · Pregleda: 90
@Placebo
Pusti orthos small FFTs jedno sat dva pa okaci temperature onda ili pusti TAT on jos vise zagreje cpu.

evo sa orthosom od danas. OCCT sam odradio posto imam jedan screen sa temp kad sam testirao na terasi.

Prilozi

• 333x10 1.352 orthos.jpg
    333x10 1.352 orthos.jpg
    484.4 KB · Pregleda: 147
Ma nemoj da se zezas sa poliranjem, temperature su ti odlicne.

Jel mislis da mogu nesto da pokvarim? Ozbiljno pitam. Znam da su super i odlicno se klokuje ovaj primerak pa sam bas nalozen da ga picnem.

Ma neces nista da pokvaris, mozes samo da dobijes, pitanje je koliko (zavisi mozda ti je cooler dobar primerak pa i ne dobijes nesto puno), ali znas kako "djavo neda mira".:D

Ima li neko da ima intel e2160, po mogucstvu klokovan na recimo 3ghz, i stari hyper tx pa da kaze rezultate...Kupujem sledece nedelje cooler a ne znam dal da uzmem tx ili tx2...Tx sam najjeftinije nasao za 1650 a tx2 za 1440... mozda je ipak tx bolji hladisa :)...
I jos jedna stvar me interesuje, koji je tisi...ili su mozda isti po tom pitanju

Možda da pogledaš PRVI post ovog topica?
Jesi razmišljao o tome?

@Neo...evo ti identicnih rezultata Hyper TX2-jke sa vasim Hyper TX-om,
sto pokazuje da sa vasim testiranjem ili postavkom samog cooler-a nesto nije u redu.

Moj Hyper TX2 je postavljena skroz "fabrichki", tj. nije ni smirglan, ni poliran (isto se odnosi i na CPU).
Jednostavno je izvadjen iz kutije, CPU ociscen acetonom od stare paste i istaliran sa Hyper-om i zvakom koja dodje na njemu, cak mi je koliko vidim i voltaza CPU-a nesto veca, revizije procesora su nam iste, tj. L2, a temperatura manja!!!

Sa revizijom M0 bi na Hyper TX2 imao 100% bar za 5C nize temperature, sto znaci da treba da je suri ta revizija, ja nisam obratio paznju i zapala mi L2, al dobro sta da se radi.

Intel E2160@3GHz, Cooler Master Hyper TX2

Poslednja izmena:
Definitivno nesto nije bilo OK. I ja sam ga instalirao stock i odmah je skinuo oko 12 stepeni. Kasnije sam ga ispolirao i stavio AS5 ali nisam dobio nista. Mozda stepen dva.

Kupujem sledece nedelje cooler a ne znam dal da uzmem tx ili tx2...Tx sam najjeftinije nasao za 1650 a tx2 za 1440... mozda je ipak tx bolji hladisa :)...
Predpostavljam da si nasao polovni tx posto se vese ne proizvodi i nemoguce ga je bilo naci jos pre mesec dana a kamoli sada.

Nazad
Vrh Dno