Šta je novo?

Test Cooler Master Hyper TX -vs- HyperTX2

Cemu uopste sluzi ova polukruzna plastka???
Deluje kao neki usmerivac ali,zasto bi se vruc vazduh usmeravao prema delu ploce na kojem se (najcesce)nalazi jedinica za regulaciju napajanja procesora ?
Ta plastika sluzi za lakse skidanje ventilatora sa kulera. Nema nikakve veze sa usmeravanjem vazduha, jer kod Intela mozes da okrenes TX2 na bilo koju stranu.

TX2 je prilicno vreo kad bez ventilatora se stavi na klokovani quad ;)

Ta plastika sluzi za lakse skidanje ventilatora sa kulera. Nema nikakve veze sa usmeravanjem vazduha, jer kod Intela mozes da okrenes TX2 na bilo koju stranu.

TX2 je prilicno vreo kad bez ventilatora se stavi na klokovani quad ;)

Pa ko bi ga jos bez ventilatora stavljao na klokovani quad :exploder: ?

Da li bi se odsecanjem tog dela narushila kompaktnost kulera?
Zasto bi uopste odsecao tu plastiku..
Nego odvoj pare i idi kupi kuler...Odlican je...Lako se montira,lako menja pasta,ne kosta mnogo ,a hladi super...(jos da procita neko iz Cooler Master-a i da me nagradi sa CM690 za reklamu :D)
Temp u load 29-30 c ...sa orthos-om 57-59C ...CPU radi na 3240 mhz.Probao sam ga i na 3,3 Ghz iste temp.
:wave:

Poslednja izmena:
Evo i ja ga zakacio...Rekao bih da su temperature za oko 8-10C nize u odnosu na box varijantu i to sa pastom koja je nanesena fabricki(josh to nije dovoljno testirano ali otprilike).
Inace ,nisam odusevljen fizickim izgledom kulera i cini mi se da su "zakacaljke" za intel podnozja konkretnije i bolje odradjena nego za AM2.Meni ovo deluje pomalo klimavo ali 'ajde sad ...;)

CPU iz moja mašina hladim već par meseci sa ovim coolerom i napokon sam našao idealno rešenje.
Do sad sam ostavljao BIOS-u da reguliše kontrolu obrtaja i bio sam zadovoljan.
U starom malom kućištu temperatura je bila 33*C idle i oko 50*C full load (1h Orthos)
U novom CM 690 kućištu sa svim ventilatorima temperatura je pala na 31*C u idle (ali se umesto na 900rpm vrteo na 700 pošto BIOS reguliše temp) i 45*C fool load.
E sada sam pronašao optimum hlađenja i buke. U BIOS-u sam isključio regulaciju obrtaja i u speedfan-u sam se igrao sa % da vidim gde prestaje da se čuje. Sa 100% (2000rpm) došao sam na 60% (1400rpm) pri čemu je ventilator nečujan i hladi odlično.
Temperatura je u momentu kucanja ovoga 26*C a u sobi je ~21*C (pritom mi rade uTorent i winamp).
Ovo sve je na 1.6v u biosu tj 1.58v u SpeedFan-u. Kada smanjim na 1.55, tj 1.54 po SF temperatura dolazi i do 25*C, ali je onda nemoguće dođi do ove brzine, tj tada moram da spustim na 280x9 tj 2.52GHz što je opet za ovaj CPU dosta, ali ja nekako volim da to radi na 2.6GHz (volim okrugle brojke) :D

Poslednja izmena:
ja sam odavno uzeo TX2 ali ga nisam probao na moj Venice 3000 jer nema potrebe kad box radi posao.Temperatura je 30c idle i negde oko 50 load tako da mislim da sa TX2-om bih dobio nesto slicno kao ti Neo.
CPU radi na 290x9 i 1,42v savrseno.:smoke:

ee

e stigao mi je taj TX2....

Ovako...

Prvo sto sam primetio je losha izrada heat pipova na zavrsecima i
na mestima gde se savijaju ka plocici. Drugo je OCAJNA zavrsna obrada
plastike na vrhu (tamo gde pishe CM) Sve u svemu nista toliko
specijalno koliko sam se nadao da ce biti... Hvala sto dizete te gluposti
do te mere da sam pomislio da kupujem vrh vrhova!!! Provaljujem da mi
je cak i zao da stavim tako nekvalitetnu stvar na proc od 15000 dinara!
temp idile od 17-22 ... kada ga optereti do 39-40,,, kore su na 52.. klok
je na 3000. nemam napajanje i memoriju za vishe! Ovo je stabilan klok..
Jos da napomenem da postoji razlika izmedju ovog.. i stok kulera jer je stok
dizao temp do nekih p50,c169,c269. Ajde da se slozimo da je ok.. Ali bre
smanjite tenzije oko tih gluposti stvarno sam racunao da je ono zavrsna
obrada malo profesionalnija!

Pa druže to je CoolerMaster, shvati i ti i ostlali da je to samo još 1 fuš firma u nizu...
Hoćeš vrhunsko vazdušno hlađenje za tvoj procesor od 15K Dinara?
Kod nas u Srbiji u MP možeš da kupiš neki Thermaltake model i to je to.
Ili da kopaš po forumima u potrazi za nekim Thermalright, ZALMAN, Scythe...

Lepo pise... KOLIKO PARA-TOLIKO I MUZIKE...(slazem se da su mogli da ga malo bolje ispoliraju)
Svi bi mi voleli neke Zalmane,Scythe..Ninje....ali i da odvojis pare nema da se kupe..
Za 20 E koliko je TX2 on je odlican..

e stigao mi je taj TX2....

Ovako...

Prvo sto sam primetio je losha izrada heat pipova na zavrsecima i
na mestima gde se savijaju ka plocici. Drugo je OCAJNA zavrsna obrada
plastike na vrhu (tamo gde pishe CM) Sve u svemu nista toliko
specijalno koliko sam se nadao da ce biti... Hvala sto dizete te gluposti
do te mere da sam pomislio da kupujem vrh vrhova!!! Provaljujem da mi
je cak i zao da stavim tako nekvalitetnu stvar na proc od 15000 dinara!
Човече, TX2 кошта 20 евра. :S: Важно је да добро хлади.

Kao sro rece covek vazno je da dobro hladi, ne znam stvarno sta si ti ocekivao za 20 evra.

Човече, TX2 кошта 20 евра. :S: Важно је да добро хлади.

Ali ljudi u pitanju je FIRMA!!! i 20e jeste 20 evra... ali neko 20 evra gleda kao 20
evra .. a opet neko tih 20 evra gleda kao 20 EVRA BRE. ****ni KINEZ ima bolju
zavrsnu obradu.. zakidas na performansama .. u kojima i treba da je razlika u
skladu sa cenama .. ne na zavrsnoj obradi plastike .. ma daj da je 5 e ocekujem
da se takva glupost barem dobro osmirgla na valjcima pre nego sto se stavi dalje
na traku.. mozete mi opet trubiti da je 20 evra 20 evra... KINEZ bi vishe paznje
obratio na to. ja kazem 20 evra je 20 EVRA BREEEEEEeeeeeee.

Ako si nezadovoljan sa 17 stepeni manje za 20 eura, onda si imao srece. Zamisli da si dao 100 za thermalright i dobio 22 manje i perfektnu obradu. Inace sto se tice zavrsne obrade moj tx2 nema nikakvih felera

ja imam tx 1 i zadovoljan sam ali me interesuje kakko se skida ovaj coller cu da ocistim prasinu...

***, ja upao u opasnu dilemu.

Razmisljam se da li uopste da kupujem cooler jer mi se cini da ovaj box korektno obavlja posao.
Idle ~ 35C, Load ~ 65C na masini iz potpisa.

E sad, licno zbog mene, 10C dole ne znaci, ali se nadam da bih sa boljim coolerom mogao da izguram do 3.4GHz opusteno (na 400x9 @1.55V comp se gasio jer je dostizao 85C).

Razmisljao sam i o GeminII, TT BIg Typhoonu, ali mi opet TX (TX2) nekako najvise nudi za te novce.
Sta mislite, vredi li i da li ima potrebe uzimati?

Kupi Titan TTC-NK34TZ, ima bolje temp za 1-2°C, trrebalo bi da je jeftiniji je i dobiješ (do duše jako malo) extra pastu uz njega.

***, ja upao u opasnu dilemu.

Razmisljam se da li uopste da kupujem cooler jer mi se cini da ovaj box korektno obavlja posao.
Idle ~ 35C, Load ~ 65C na masini iz potpisa.

E sad, licno zbog mene, 10C dole ne znaci, ali se nadam da bih sa boljim coolerom mogao da izguram do 3.4GHz opusteno (na 400x9 @1.55V comp se gasio jer je dostizao 85C).

Razmisljao sam i o GeminII, TT BIg Typhoonu, ali mi opet TX (TX2) nekako najvise nudi za te novce.
Sta mislite, vredi li i da li ima potrebe uzimati?

Naravno da vredi, pazi ako ti je sada temperatura 65C, racunaj da ce leti biti za 10C visa sto ce dostizati vec visokih 75C. Plus dobices na tisini, a i posteno 20e nije neka investicija.

hyper tx1/2 rade svoj posao za date pare e sad verovatno je moguce da uleti neki felericni primerak kao sto se meni desilo pre neki dan. Inace montirao sam vise od nekoliko hyper tx1 po familiji i komsiluku i ni sa jednim nisam imao problema izvadis kuler 4 klika i palis masinu. A onda je dosao hyper tx2 i ja sam proveo bar 2 sata u znoju i krvi(posto sam se iskasapio) i sva sreca da je ploca bila kvalitetna (abit p35 pro) pa je ostala citava od silnog pritiskanja. Udju tri cetvrti nece i posle dva sata stiskanja i krivljenja napokon je uhvatio :wall: Ali to mi se desilo na tom jednom doduse ostali su svi bili tx1.

Ja sam upravo montirao hyper tx2.Temperatura je 5-6 stepeni veca od temperature sa box kulerom !!

Das 20E i dobijes NISTA

Jel bitno na koju se stranu okrene mozda ?
Meni je sada ventilator okrenut na spoljnu stranu

Poslednja izmena:
bruka.Evo sada 74 stepeni sa orthosom ma small fft.Ocekujem da za 20E dobijem bar 5 stepeni manje

Nisi nesto dobro montitao provereno, sta ti znaci "Meni je sada ventilator okrenut na spoljnu stranu" moze da bude okrenut ka dnu kucista, ka vrhu prema napajanju, ka prednjem delu, i ka zadnjem delu. Ja sam probao sva rotiranja, i najbolje se dobija bar kod mene kada je okrenut ka prednjem delu kucista odakle uvlaci vazduh, a izbacuje ga pozadi gde je nakacena jedna dvanaestica koja takodje izbacuje vazduh iz kucista.

Očigledno nisi dobro montirao cooler. Obrati pažnju da svi pipci (predpostavljam da imaš neki c2d) moraju skroz da prođu. Pogledaj gore, neko je imao problema sam monitiranjem istog na 775 tako da proveri to. I cooler okreni tako da ti ventilator bude ili dole (duva ka vrhu kućišta) ili sa desne strane (duva ka zadnjoj stranici)

Sad cu da probam.
Meni je sada vwntilator okrenut ka zadnjoj stranu kucista

Pps.pipci su svi prosli i ventilator kuler stoji bas cvrsto

Poslednja izmena:
Ovo ga sada 76 stepeni perfektno namesten.....sada kada je ventilator okrenut ka prednjoj strani kucista.Duva kroz zadnji deo kucista ali izgleda da mu to samo odmaze.
Sva 4 pipka su kliknula i sto se toga tice nema problema.

Mora da je ovo neki pokvareni kuler.

Sad cu da stavim box pa da vidimo koji bolje hladi :D

Kolika bi trebala da bude prednost u odnosu na intelov 775 box kuler

Vrh Dno