Šta je novo?

Tesla TV

TESLA G55S949GUS QLED 4K Ultra HD molim za neki savet oko ovog modela. Da li je ok. Imao LG otislo pozadinsko posle 3 god, sad imam hiswnse u7b posle 5 god ode pozadinsko.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, kako vi kontaktirate servis, poslao sam upit na formu na sajtu tesla.info, niko ne odgovara već danima, servis na poziv +38111 201 55 55 niko se ne javlja, i comtrade servis kad pozovem dok dočekam da se neko javi, kažu dobili ste DEX kurisku službu.
Zvao sam uglavnom između 15h i 17h.
Pokvario mi se TV nakon 4 godine, deo slike bude zaglavljen u nekoj boji.

Ljudi, kako vi kontaktirate servis, poslao sam upit na formu na sajtu tesla.info, niko ne odgovara već danima, servis na poziv +38111 201 55 55 niko se ne javlja, i comtrade servis kad pozovem dok dočekam da se neko javi, kažu dobili ste DEX kurisku službu.
Zvao sam uglavnom između 15h i 17h.
Pokvario mi se TV nakon 4 godine, deo slike bude zaglavljen u nekoj boji.
To ti je broj za kurirsku sluzbu da ti odnesu TV na servis.Broj telefona servisa je
Telefoni:

011 2096 702 ili 011 2096 885

Kako kod tesla tv-a znati koji je tip panela, da li je va ili ips? Ne nalazim nigde tu informaciju. Konkretno za modele 50e635sus i 55e635sus.
Vidim da je dinamički kontrast 5000:1. Da li to znači da je VA?

Poslednja izmena:
Kako kod tesla tv-a znati koji je tip panela, da li je va ili ips? Ne nalazim nigde tu informaciju. Konkretno za modele 50e635sus i 55e635sus.
Vidim da je dinamički kontrast 5000:1. Da li to znači da je VA?
Tesla 50e635sus i Tesla 55e635sus - Vrsta ekrana 10 bit VA

Zanima me da li neko ima iskustva sa sledećim problemom. Uzeo sam Tesla 55E635SUS pre neki dan, veoma često izađe iz aplikacije supernova, samo izađe u home screen. Na aplikaciji Eon se dešavalo da je crna slika a ton ima. Aplikacija Max radi bez problema. Svakako najviše koristimo supernovu, pa ako neko ima savet.

Jel ti ažuriran sistem na najnoviji? Play store aplikacije isto?

Ako nastavi da se problem ponavlja možda da se uradi farbrički reset nakon čega ide update sistema pa ponovna instalacija aplikacija. Ima malo posla oko toga, ali ako će rešiti problem isplati se (nije garantovano na žalost). Ništa drugo mi ne pada na pamet.

Ako nastavi da se problem ponavlja možda da se uradi farbrički reset nakon čega ide update sistema pa ponovna instalacija aplikacija. Ima malo posla oko toga, ali ako će rešiti problem isplati se (nije garantovano na žalost). Ništa drugo mi ne pada na pamet.
Hvala, sve pokušano i tv odnet na reklamaciju, videćemo šta će reći.

Godinu i dva meseca star 43E635SUS....nadam se da ovde ide glava za glavu....
1000001788.jpg

Kupio sam danas Tesla 43E635SUS pa evo malo utisaka.Do sad sam koristio na poslu Tesla 32 inca ali non smart.Sto se tice ovog modela generalno sam zadovoljan.Zvuk me je pozitivno iznenadio i iskreno nisam ocekivao ovako dobre zvucnike.Android je 11 ali je u odnosu na Xiaomi mi box S stariji security patch.A vidim da je takodje i malo drugaciji intefejs i da nema google tv kao Xiaomi.Ocekivao sam da ce dobiti neki update TV ali za sad nista.

Android lepo radi.Uporedjivao sam malo sa Xiaomi mi box S i tu su negde.Deluje mi da je Xiaomi malo brzi i da je bolje optimizovan.Jer mi nekako bolje klizi Android i brze radi.Ali generalno sam zadovoljan.U jednom momentu daljinac je poceo da brlja pa sam morao da ga resetujem.Daljinac je druga super pozitivna stvar.Dugmici su lepo rasporedjeni.I glasovni deo super radi.Sto se tice slike tu sam onako podeljen.Nije bas sjajna i za 4k sam ocekivao malo vise.Ali ima dosta i razlike odakle je source.Kad je npr youtube Costarica 4K onda je super.Sa EON , Supernova tu i tamo.Sto se tice prikljucaka HDMI su mogli malo lepse da rasporede.Ali ima 4 komada sto je po meni super.Ima i 2 USB,opticki izlaz i LAN sto je isto OK.Ima cak i cinc za entuzijaste.Tako da sa te strane ima sve sto treba.Osim sto fali izlaz za slusalice.Ali posto ja to ne koristim na TV meni to nije minus.

Ono sto ga izdvaja u odnosu na druge tv je sto nema glupe nogice nego postolje.To je meni jako bitno posto ne moram da razmisljam gde cu da ga stavim.Ono sta je minus su modovi za sliku koje ne bi preporucio da se previse menja.U svakom slucaju ko ocekuje ne znam sta mora da zna da je ovo ipak low budget 4k tv.I da ona narodna - koliko para toliko muzike.Steta je velika sto Tesla nije produzila akciju od 5 godina garancije.Ali , sta je tu je.Ono sto je pozitivno je sto je 4k tv i lepo se snalazi sa video snimcima i filmovima iz te klase.Slika bi mogla da bude lepsa ali sta je tu je.Za ovaj budzet - ne moze se vise ocekivati.Zvuk je po meni odlican i ja ovo nisam ocekivao.Daljinac isto jako dobro odradjen i home lepo odvojen kako treba da bude.

Android nije savrsen ali ono sta je dobro je da je originalni.I ocekujem da ce valjda biti neki update u buducnosti.Chromecast lepo radi i to sam isto odusevljen.Sto se tice pustanja sa USB oko flash USB se malo istripovao.Pise da nije podrzan USB flash a externi hdd koji je isti file format vidi normalno.Player je da kazem smesan.Malo su ga da kazem bolje odradili u odnosu na onaj klasican Tesla.Ali ima i mana jer npr folder sa slikama vidi kao empty iako je pun slika.Sto se tice filmova player je jednostavan.Nema nista da se podesava.Ima samo play , pause , stop i ono klasika ubrzavanje i usporavanje.Titl je dobar.Lepo su ga odradili.Ali ne vidim nikakva podesavanja fonta.Video mi je kvacice sto je ok.Tako da sto bi rekli player nije bog zna sta ali moze da prodje.S obzirom da moze da se skine iz play prodavnice bolji to i nije problem.Sve u svemu rezime je da ko hoce low budget 4K tv od 43 inca ja bi ga preporucio.Da je savrsen - nije.Da ima mana.Ima naravno.Ali od tv-a koji kosta na akcijama 200e zaista ne moze ocekivati cuda.

TESLA 43E635SUS

Pitanje za sve. Ovaj tv sam dobio i upario ga sa Yettel optikom+tv. Do sada nisam imao prilike da gledam stalno hd ili 4k snimke pa imam pitanje. Svi filmovi na svim programima, Hbo, showtime itd mi svi filmovi mu nekako se prebrzo krece sve, nekako cudno mi. Kao pre kada na starom tv gledas neke filmove b produkcije. Malo nervira. Je l ima nesyo do podesavanja ili tako "mora".

Pozdrav ljudi, bio bih zahvalan nekome da postavi apk fajl od aplikacije Move Smart od Supernove za android tv jer mi iz BiH ne mozemo preko Google Play doci do te aplikacije. Znam da je tema Tesla, ali eto moze li netko postaviti .apk fajl ako nije tesko, nema ga vise nigdje, bio je na apksos,vise ga nema

TESLA 43E635SUS

Pitanje za sve. Ovaj tv sam dobio i upario ga sa Yettel optikom+tv. Do sada nisam imao prilike da gledam stalno hd ili 4k snimke pa imam pitanje. Svi filmovi na svim programima, Hbo, showtime itd mi svi filmovi mu nekako se prebrzo krece sve, nekako cudno mi. Kao pre kada na starom tv gledas neke filmove b produkcije. Malo nervira. Je l ima nesyo do podesavanja ili tako "mora".
Kako mislis prebrzo?Ne kapiram?Mislis kao ubrzan snimak tipa ne ide play normalno.Ili ti je slika losa?Jesi probao neke druge aplikacije ili da pustis video sa flesa ili youtube?Ja ga bas koristim par dana i nisam primetio nikakve anomalije.Jedino sta sam primetio da se jednom u par dana daljinac zapuca.Tipa ides po Androidu i daljinac nema normalan odziv.Ali kad odradim restart radi odlicno.Ali ne desava se cesto ali mi se desilo 2 puta.Ali ovako slika je OK.Nije bas vrh slika i vidim razliku kad pustim npr sa mog Grundiga od 50 inca 4k.Vidi se da je slika malo slabijeg kvaliteta.Ali pusta normalno sve video.

Pozdrav ljudi, bio bih zahvalan nekome da postavi apk fajl od aplikacije Move Smart od Supernove za android tv jer mi iz BiH ne mozemo preko Google Play doci do te aplikacije. Znam da je tema Tesla, ali eto moze li netko postaviti .apk fajl ako nije tesko, nema ga vise nigdje, bio je na apksos,vise ga nema
Jedino sam ovo nasao da se vrti po netu :

TESLA 43E635SUS

Verovatno tzv. 'soap opera' efekat, isključi sve efekte u naprednim podešavanjima slike ili ih smanji na minimum.

Ugasio sam neku MEMC opciju i ti je to... Ono mi je toliko bilo neprirodno, sacuvaj boze...

Slažem se, većini ljudi to smeta, prva stvar koju radim kad kupim TV je gašenje svih tih efekata u naprednim podešavanjima slike.

Pozdrav ekipi, ako mi može neko pomoći,
Kupio sam Tesla tv tesla 43s635 Google TV i gledam kablovsku tv, Supernova preko CAM modula i prevod ne radi na određenim programima gde se mora ručno uključiti prevod. Sve sam pokušao, prošao kroz sva podešavanja, ali ništa. Daljinski uopšte nema tipku subtitle, ali kroz podešavanja sam sve podesio ali bez rezultata.
Danas mi je došao zamjenski TV isto Tesla malo noviji model 43s645 ali ista stvar, opet prevod ne radi.
Da li je neko imao istu situaciju sa Tesla TV ili nekim drugim Google TV??
Hvala svima

Nazad
Vrh Dno