Šta je novo?

Tesla TV

Iskreno, moj savet ti je da zaobiđeš Tesla modele, ako je budžet problem možda bolje ići na Vivax, mada mislim da treba izbegavati sve te proizvođače.

Da si rekao Vox,Fox pa ajde nekako 😉. Elem eno moj Tesla 50E602,prvi model Tesla brenda,radi vec 10 godina bez greske.Opamecen je Eon boxom od kako postoji Eon.

Jel si uporedio današnje modele tipa vox vs vivax budzetske pa da imaš neku sliku?
2 modela koja sam uporedio vivax je bolji.
Tesla neznam šta nudi,ali ako nudi kao i ostale tehnike u odnosu na konkurenciju treba ih zaobići.
Da se ogladim pošto ima dosta modela ne znači da je pravilo sa svim modelima.

Od tih jeftinih brendova Tesla je apsolutno za svaku preporuku. Imaju korektan proizvod s obzirom na cenu, najbolji servis, jako dobru cenu.

Nikako 😂 Nisam imao živaca da po 3. put pakujem, vraćam, raspakujem i nameštam sve ponovo tako da koristim primerak #2 takav kakav je. Makar nema i mrtav pixel (uz svo ovo probanja po uglovima ekranu) kao što je imao primerak #1.

Ta probijanja su svojstvena za sve panele sa pozadinskim osvjetljenjem, negdje je izraženo manje, negdje više, panel lutrija...

Jedino je oled imun jer osvjetljenje nema.

@BitrAtE Ovde je definitivno baaaš preterano "izraženo". Naročito u gornjem desnom uglu prevelika površina.

Ta probijanja su svojstvena za sve panele sa pozadinskim osvjetljenjem, negdje je izraženo manje, negdje više, panel lutrija...

Jedino je oled imun jer osvjetljenje nema.
Pa to baš i nije tačno, imao philips 43pus7304/12 sa ips panelom i nema tih probijanja, a sada i grundig nano qled 65ghq8990 takođe sa ips panelom i nema probijanja(doduše ima blago vinjetiranje po ćoškovina ali je to stvarno neprimetno). Sve u svemu 2 Tesle Q65S939GUS su bile očaj živi i ja nisam mogao da gledam u to iako su mi ostali ukućani govorili da nisam baš normalan što mi to smeta jer kao eto vidi se samo u mraku(što je inače 90% vremena kako ja gledam tv).

A reci mi uopšteno BFS model kako radi obzirom da ima samo 1gb RAMa i 4gb prostora?
Ne koristim mu smart funkcije sem Irisa, koristim AppleTV box. Ni Iris ne bih koristio na njemu, da postoji app za AppleTV. Iris radi ok, bez kočenja i trzanja, ali ume povremeno da se sama app restartuje sama od sebe. E sad, da li je do aplikacije same, ili hardvera TV-a 🤷🏻
Što se ostalog tiče, za moj pojam radi dobro, nisam primetio da ga harver ograničava u svakodnevnom radu. Ni to probijanje svetla nisam primetio, ali i inače ne primećujem takve stvari često pa nemoj da se previše oslanjaš na moju reč što se toga tiče.

Poslednja izmena:
905bus i 906bus su bili odlični modeli. Čini mi se da nemaju pravog naslednika.

Poslednja izmena od urednika:
Jel moguće da su Tesla (Skyworth) indijanci stavili HDMI 1.4 umesto 2.0 (ili 2.1 ne daj bože 😝) portove na 4K TV? 😂😂😂

TV mi sa "High Speed with Ethernet" HDMI kablovima (sa 3 različit kabla) budi samo 4K 25 Hz i 4K 30 Hz, 50 i 60 Hz nema.

Kod mene na s906 radi 4K 60hz ali sam kupio kvalitetan hdmi kabel

Pozdrav, jedno pitanje. Prestao mi je funkcionisati daljinac za Tesla 40S605BFS. Naime, ne reaguje nijedno dugme, samo konstantno svetli po 3 puta zeleno svetlo na vrhu daljinskog (već dva dana tako svetli, odnosno blinka po 3 puta). Da li neko zna o čemu se radi?

Hvala...

Ja sam uzeo model Q65S939GUS juče i danas ga vraćam, tv ima odličnu sliku što se tiče boja, kontrast takodje ok za ips panel ali su probijanja led osvetljenja katastrofa. Probaću sa još jednim primerkom i ako je ista priča odustajem, a šteta jer je tv stvarno i više nego dobar za 52k koliko me je koštao.
Tri Tesle sam imao, kupio 2019. godine 2 od 43 inča i imale probijanje svjetla užaš. Srećom vratio sam ih i priznali su mi tada problem, uzeo TCL za te pare i sve ok bilo. Ponovo prošle godine uzeo Teslu 55", rekoh haj jeftina je, možda su popravili kvalitet, i opet probijanje svjetla isto tako kao u tebe i tu mi nisu priznali garanciju, kažu normalno je to. Prebacim je u spavaću i ove godine sebi uzmem Philips 55PUS8558. Nema probijanja, normalno sve (osim onih standardnih "problema" sa malo drugačijom nijansom sive po određenim uglom gledanja i sl. što ne smeta i i što je normalno kod svih IPS panela).

Dakle, Tesla ima krš panele i to je činjenica.

Ima li neko iskustva sa Tesla Q75S939GUS 75?

Što, nadaš se da će backlight biti ravnomerniji nego na 55" i 65" verzijama? 🤣

Što, nadaš se da će backlight biti ravnomerniji nego na 55" i 65" verzijama? 🤣
Što veća dijagonala, to je izraženiji problem. Skoro da i nema TV-a od 32" da ima taj problem. Od 55" pa naviše, skoro pa svaka Tesla ima taj problem.

Jednostavno imaju neki fail u proizvodnji. Mislim da nije dobro spojen okvir i vanjsko staklo sa panelom. Kad pritisnem rukom okvir na mjestu gdje probija svijetlo, tada je manje izraženo ili ga nikako nema. Čim pustim, tačno osjetim da taj okvir "diše" i da ima lufta između.

Sve u svemu, nije loš procesor, dobra je brzina, nema zastajkivanja, ali panel je užas živi. Po danu i nekako, ali po noći gledati, katastrofa. Crna ne postoji, već je siva od tog preljevanja.

Što veća dijagonala, to je izraženiji problem.
Znam, zato sam i i stavio 🤣 smajli na kraju komentara.

Nego, jel ove Tesle što kao podražavaju Dolby Atmos (poput spomenutog S939GUS) treba ili ne treba da izbace baner / indikator logo kao što to rade kad se pusti Dolby Vision sadržaj?
Pošto ja Atmos indikator ne videh nikad svejedno puštao sadržaj koji je ima audio track DD+ sa Atmos (= EAC3) ili TrueHD sa Atmos metadata.

Mislim da ni meni nije pokazivao baner dok sam ga imao(65S939GUS)

Ljudi,šta mislite o novom Tesla OLED tv, O949GUS, trebao bi izaći 2025. godine,zna li netko nešto o tome možda bolje, kolika će biti cijena tipa za 55 incni tv

^Nešto malo manja nego u 65" izvedbi

Dosta skupa cijena, 2000 eura znaci skoro, manje kosta LG OLED,hvala na informaciji

Kupih juče 43e635sus, nego može li mi neko reći kakvi su ono USB portovi sa zakrivljenim uglovima? Ne mogu da ubacim svoj USB koji koristim i za PC, a mogao sam da koristim i na svom starom Tesla TV-u?

Nije nije, baš piše USB 1/2, ali neće da uđe...
1000001339.jpg1000001340.jpg

Ja bih rekao da je to običan USB port (liči na portove sa usb produžnog kabla). Nov je, pa možda malo jače gurnuti i trebalo bi da "uđe"

Nazad
Vrh Dno