Šta je novo?

Tesla TV

Tesla je Comtrade brand, i Comtrade je i ovlašćeni servis. Tošin bunar, tu negde je. Da li se isplati popravljati to je već drugo pitanje.
 
Moji roditelji imaju Tesla 43S605BFS nesto manje od godinu dana ali se malo koristi jer im je to televizor u drugoj sobi. Elem, juce ga upalim, stigao neki Android update od 0.9GB instaliran bez problema (Android 9 u pitanju) i posto sam se nacekao da se instalira nakon instalacije sam ugasio TV nisam ni gledao na kraju :)

Danas upalim TV i skontam kad se podigne sistem da se pojavljuju neke vertikalne linije kao neki sum (linije se naizmenicno pojavljuju, kao da setaju) i u samom meniju tako i ako gledam TV (MTS box) preko HDMI -a. Znaci pojavljuje se i u bilo kojoj aplikaciji (Youtube, Netflix...), meniji za podesavanje, sve preko HDMI-a najvise se primeti na staticnim svetlim elementima a najmanje na pokretnoj slici pogotovo ako si 2-3 metra od TV-a. Ovo sigurno nije ranije bilo i sumnjam da je nesto update sjebao.

Inace kad upalim TV ide TESLA logo sa belim slovima i nema tog suma, pa onda krene ANDROID logo koji je prvo statican i tu nema suma i onda taj logo predje u animirani i tu krece sum. Zato mi deluje da je do Android sistema konkretno sve ok dok ne ucita drajver za graficku ili tako nesto i tacno se primeti taj prelaz na Android logu jer u tom trenutku slika malo potamni i krece sum. Kad bi postojao neki test mode, da se ne dize Android pa da proverim bar hardverski da li je ok.

Da li je neko imao slican problem? Da li neko ima isti model ili TV iz iste serije (druge dijagonale) da proveri kod njega kako je.
 
Ako se to pojavilo nakon updatea,najlakse ti je da mu uradis factory reset pa da vidis da li si resio problem.
 
Probao sam i factory reset, bilo je opet isto.

Medjutim danas nakon sto sam ovde pitao upalio sam tv ponovo, i cim se podigao sistem na trenutak su se pojavile linije i onda su nestale, gledao tv jedno vreme, otisao na youtube i sve ok i kad sam se vratio na home meni da nesto podesim opet su se pojavile.

Znaci izgleda da malo ima problema a malo ne sto znaci da kad bi reklamirao tv jer je jos u garanciji, kod njih bi se bas potrefilo sve da radi koliko imam srece.

Sad sam skroz iskljucio tv iz struje pa cu da vidim da nema veze sa zagrevanjem tj da sve radi ok dok se tv ne zagreje malo mada sumljam zato sto je sve ok dok se ne podigne Android a onda krece.
 
Odmah sam posumljao na hdmi kabal jer smetnje su bas takve kao kad je los kabal ali me buni sto se to desava i kad se gleda youtube ili podesavas nesto na tv-u tj ne gledas nesto sto dolazi sa hdmi izlaza.

Evo sad sam bas probao, iskljucio hdmi kabal iz tv-a i iskljucio mts-ov box iz struje i samo upalio tv, nema problema dok je tesla i android logo na tv-u, kad krene animirani android logo krenu smetnje. Tv je doduse radio jedno vreme pa je ugasen ali je ostao ukljucen u struju tako da cim sa ga upalio krenule su smetnje, nije bilo kao prosli put da je jedno vreme radio ok.
 
Poslednja izmena:
Izgleda da postoji neki hardverski problem. Celu noc je tv bio iskljucen iz struje, iskljucen hdmi i mts box. Jutros upalim samo tv, pojavi se Tesla logo, stoji tu dugo i samo se ugasi. Probao sam jedno 10 puta ista stvar. Iskljucim iz struje, sacekam malo, probam, opet isto, zaglavi na Tesla logou i samo se ugasi.

E onda sam prikljucio hdmi kabal i upalio mts box pa onda tek tv i gle cuda upali se tv i nema smetnji. Ali nakon nekog vremena krecu smetnje.

Znaci, sad mi je krivo, roditeljima sam savetovao da od jeftinijih televizora uzmu Teslu a ne Vox, Fox i sl a ovaj tv za nepunih godinu dana nije radio punih 5 dana ukupno (5x24h) i stajao je iskljucen iz struje skoro uvek...
 
Desava se. Pozoves Tesla servis,oni posalju brzu postu kod tebe,predas televizor iza 5-6 dana dobijes poravljen. Vrlo brzo resavaju reklamacije
 
Kako to funkcionise tacno da objasnim roditeljima, posto se sutra vracamo za NS. Oni su tv uzeli u Gigatronu (koji nije u njihovom gradu) nisam znao da moze direktno Tesla da se kontaktira.
 
Imas na njihovom sajtu objasnjenje. A mozes i da pozoves +38111 201 55 55.
 
Izbacili su naslednika S905BUS serije, sad je to S906BUS. Koliko vidim na sajtu dodat je soundbar (mada u opisu za zvuk stoje identični podaci kao za 905 seriju) i ima android 10 umesto 9. Dijagonale u ponudi 43, 50, 55 i 65.

 
Главне податке о чипсету, радној и склафишној меморији, типу панела - неће да објаве.
 
Ne treba gledati ovaj onlajn shop, tu nema svih podataka. Na sajtu svaki model ima pdf fajl sa specifikacijama. Konkretno za ove S906 modele piše da je
RAM / Storage 2 GB / 16GB,
CPU CA53 Quad core,1.5GHz
GPU Mali-G5

Tip panela ne piše.

 
A za displej na osnovu visokog kontrasta mislim da je VA. IPS ne bi imao onako visok kontrast kakav je naveden u specifikacijama.
 
Razlikuju se specifikacije na sajtu i njihovom online shop-u. Na sajtu ispada da su sve veličine sa VA panelom jer im je kontrast preko 9000:1 na svakom modelu. Na onom online shopu je situacija slična seriji 905, gde su kontrasti za 43, 55 i 65 navedeni 1200:1 što mu dođe IPS panel, dok je 50 sa kontrastom 4000:1 tj. VA. Definitivno zbunjujuće.
 
S905S605T609T607T393 / 319 / 303 / 300
-2020-2020-2018-2019
RAM; 2,25 GBRAM; 1 GBRAM; 1.5 GB DDR3RAM; 1 GB DDR3RAM; 768MB DDR
Storage; 16 GBStorage; 8GBStorage; 4 GB FlashStorage; 4GB FlashStorage; 4GB Flash
CPU; 4 x ARM Cortex A-53, 1.0GHzCPU; 4 x ARM Cortex A-53, 1.1GHzCPU; Dual Core, A-53CPU; 2 x ARM Cortex A-9CPU; 2 x ARM Cortex A-9
GPU; Quad core, ARM Mali-450GPU - Triple core, ARM Mali-470GPU; Quad Core, ARM MALI-450 MP4GPU; Quad Core, ARM MALI-400GPU; Dual Core, ARM Mali-400
A za displej na osnovu visokog kontrasta mislim da je VA. IPS ne bi imao onako visok kontrast kakav je naveden u specifikacijama.
Svi imaju IPS osim T605 koja ima MVA . Jezivo je koliko pogrešnih informacija se može naći na sajtovima maloprodaja.
 
To su stari modeli koje si ti nabrojao, i to što si napisao je prepisano sa Teslinog sajta, a na tom istom sajtu imaju i nove S906 modele i za njih su navedene mnogo više vrednosti kontrasta, tako da za njih mislim da su VA paneli.
 
Pozdrav drugari,
ako može pomoć. Imam Tesla TV 43S605BFS sa android 9, problem mi je što mi nakon pretrage kanale sortira po azbučnom redu, a ne kako ih je pronašao odnosno kako ih je sortirano kablovski operater, da li se to može promeniti, nisam uspeo da nadjem.
 
Ako ima opciju sortiraj po LNC-u onda je ukljuci. Ako ni tad ne sortira onda stavi kao zemlju pretrage Nemacku ili neku skandinavsku zemlju i izvrsi ponovo pretragu kanala.
 
Pozdrav. Planiram da kupim Tesla TV 40S605BFS. Negde ranije sam pročitao da S seriju pravi Skyworth kompanija za koju se nedavno saznalo da preko svojih televizora špijunira korisnike. Da li je neko zna da li se to špijuniranje odnosi i na Tesline televizore?

Hvala unapred.
 
Ако имаш Фејсбук и инстаграм - нема потребе да бринеш.
Ne razumem kakve veze fejsbuk i instagram ima sa špijuniranjem? Ako si mislio na to da koristim internet samo za ta dva, u tom slučaju ne. Špijuniranje se ne odnosi na curenje podataka, već Kinezi dobijaju podatke o tvojoj mreži, koliko korisnika je na mreži, kad se konektuju i sl. Mada, tražio sam malo po netu, izgleda je Skyworth otkazao partnerstvom sa firmom koja im je radila "špijuniranje".
 
Mislio je na to što Facebook i Instagram dele više od 50 posto podataka svojih korisnika sa drugim firmama. A ti se brineš zbog neke tamo kineske aplikacije za skupljanje podataka, dok ovima veselo sam daješ pristanak da rade isto.
 
Не само то што им весело дајеш пристанак, него сам објављујеш све своје приватне ствари да би се похвалио где си био и шта си радио... Јер, џабе поједена комплет лепиња на Златибору за 350/400/500 дин, ако то нико није видео. А то што си исту такву комплет лепињу могао у Ужицу појести за 100-140 дин ( а на 25 км си од Ужица ) - па није то то.
Е, да... Немој мислити да се односи на тебе или било кога појединачно ( мислим на овога што брине за скајворт ) - генерално као друштво смо отишли у qрац.
 
@nixylive
Kupi Tesla tv slobodno. Za naše tržište rade posebne modele koji imaju posebnu vrstu privatnosti i filtriranje svih vrsta upotrebe od strane korisnika. Samo kad koristiš mobilni, u istoj prostoriji moraš ga ugasiti! Mobilni, ne TV!
 
Mislio je na to što Facebook i Instagram dele više od 50 posto podataka svojih korisnika sa drugim firmama. A ti se brineš zbog neke tamo kineske aplikacije za skupljanje podataka, dok ovima veselo sam daješ pristanak da rade isto.
Za fb i ig znam da skupljaju podatke i znajući to i dalje koristim. Dakle, svesno im dajem podatke. Doduše, ništa ne objavljujem osim kad putujem i to je to. Smanjio sam poklanjanje podataka fejsu koliko god sam mogao. Ovi bez znanja korisnika skupljaju podatke sa mreže. S obzirom da je TV konektovan na Wi-Fi mrežu, ko zna šta još može da šalje kinezima sa kućne mreže.
 
Resenje je prosto. Zaobidjes Teslu i kupis neki drugi model. OPet, ko garantuje da iste takve podatke ne skupljaji i drugi proizvodjaci?
 
Nazad
Vrh Dno