Šta je novo?

Tesla TV

Da li neko zna koji su paneli u tv Tesla 50S905BUS i u Tesla 43S905BUS.Planiram da kupim jeden od ova dva i ne mogu da pronadjem sigurnu informaciju o tome.

Da li neko zna koji su paneli u tv Tesla 50S905BUS i u Tesla 43S905BUS.Planiram da kupim jeden od ova dva i ne mogu da pronadjem sigurnu informaciju o tome.

Ja bih pre za slican, cak i manji, posebno sad dok su na akciji uzeo OZON Z5600, model koji bi odgovarao, 55ica npr. ima ispod 40k. Hisesense podbrend, paneli kao u njihovim tv-ovim B7000 serije. Imas na bnech youtube kanalu test. Za krajnje budzet 4K modele odlican izbor, posebno ako je prvi 4K TV koji se uzima.

S serija je mislim Skyworth a paneli su verovatno Boe. Za ovo drugo nisam siguran.

Iz serije S905BUS po navedenom kontrastu na tesla.info samo 50" je VA (4000:1) dok su 43", 55" i 65" IPS (1200:1). Zato paparazzo ima problem sa uglovima gledanja na svom 50" dok kod njegovog brata to nije slučaj na 65". Paparazzo ako si u mogućnosti zameni ga za 55" verziju.
Inače lično sam u potrazi za pristojnim TV-om i sve više naginjem ka ovoj 905 seriji. Mislim da za te novce je dobra kupovina, pristojna slika, ima android, radi EON, a dolazi sa 5 godina garancije. Ako neko ima 55" neka ostavi utiske, to mi je trenutni favorit.

Kod mog brata je 55-ica, ne 65. I kao sto rekoh, gledao sam ga, doduse par puta i to na kratko, ali mi se slika dopala. Inace op.sistem Android TV je jako dobar. Jeste da treba tv-u malo duze da se ukljuci, ali poslije sve pohvale. Pretraga glasovnom komandom radi fenomenalno! Prepoznaje bez greske sve izgovoreno

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Kod mog brata je 55-ica, ne 65. I kao sto rekoh, gledao sam ga, doduse par puta i to na kratko, ali mi se slika dopala. Inace op.sistem Android TV je jako dobar. Jeste da treba tv-u malo duze da se ukljuci, ali poslije sve pohvale. Pretraga glasovnom komandom radi fenomenalno! Prepoznaje bez greske sve izgovoreno

Uopste mi nije jasno kako su uspeli da odrade da mi se tv bukvalno ukljucuje posle 2 minuta. Da li toliko podize android... Neverovatno sporo... Ne isplati se gasiti ga...

Može li neko da kaže šta je bolje: Linux ili Android sa stanovišta korišćenja.
Nije u opticaju broj i količina aplikacija i ostalo već samo kakav je korisnički osećaj kad se koristi pre svega za gledanje TV programa.

Android druze. Taj linux na njemu je toliko osakacen. Zatrebace ti nekad nesto, yt, netflix, hbo go, da ne pricam za Kodi. Opet ja da uzimam uzeo bih neki non smart T serije jer vec imam dva Eon boxa i jedan Mibox. Opet ako ces ga koristiti samo za gledanje kanala preko kabla sa karticom ili dvbT2 zemaljske mreze mozda je Linux brzi.

Android druze. Taj linux na njemu je toliko osakacen. Zatrebace ti nekad nesto, yt, netflix, hbo go, da ne pricam za Kodi. Opet ja da uzimam uzeo bih neki non smart T serije jer vec imam dva Eon boxa i jedan Mibox. Opet ako ces ga koristiti samo za gledanje kanala preko kabla sa karticom ili dvbT2 zemaljske mreze mozda je Linux brzi.

Hvala na odgovoru.

Može da se podesi "Fast Boot", u LiveTv modu (dok prikazuje neki od tv kanala) pritisneš "OK" da uđeš u quick meny / more (više) / TV setups (TV podešavanja) / pa skroluješ dole do Fast Boot i na njemu pritisneš OK da ga uključiš.
Ne znam koja je razlika, da li onda kod gašenja ide u sleep mod, hibernaciju... ali pali se bukvalno za par sekundi.

Pre par dana sam uzeo Tesla 55s905bus TV, pa da podelim par iskustava.
Prvo dа kažem da nisam neki napredan/zahtevan korisnik, pa moja zapažanja ne nose keku stručnu relevantnost, ali mogu nekome da koriste. 🙂
Osnovno - ja sam veoma zadovoljan ovim TV aparatom (android, 4k ), naročito uz ovu cenu (206€)
Iako sam bio skeptik prema ovakvim "markama" TV aparata, nakon malo više guglanja, a i saveta servisera u mom gradu, shvatih da to nije baš ono što sam mislio. Konkretno ovde celu platformu (a ekran sigurno) radi TCL, tako da je ovaj ISP panel veoma dobar i za moj ukus 4K video je više nego dobar. Uglovi gledanja odlični, kao i boje, kontrast osvetljenje, oštrina...
Sam izgled ostavlja utisak mnogo više klase: ram je veoma tanak, nekoliko milimetara, donja lajsna nije ražna imitacija brušenog metala, već crna plastika sa neupadljivom teksturom kože...
Daljinac odličan, glasovne komande rade iznenađujuće dobro. Vrlo lako se povezuje sa ruterom u stanu, sa telefonima, bluetooth uređajem.
Po meni, manji nedostatak je nepostojanje 3,5 izlaznog konektora za slušalice. (postoji samo 3,5 AV/in). Bluetooth slušalice se vrlo lako povezuju, ali su neupotreblive za gledanje programa jer zvuk kasni 0,5 do 1sekunde. Jedino rešenje ce biti da nabavim "digital to analog converter" koji će sa optičkog audio izlaza konvertovati digitalni audi u analogni signal i obezbediti 3,5mm izlaz za žičane slušalice. (koliko vidom, to košta oko 30€ u našim radnjama)
Android radi odlično, kao i već predefinisane vrednosti za video i za to jasna uputstva i objašnjenja imate na Youtube Benchmark video oTesla s905 televizorima.
I meni je na početku smetalo što se TV sporo pali (duže od minuta) ali sam našao u podešavanjima uključenje za fast boot, pa se sada pali za par sekundi. Ako neko zna u čemu je razlika i da li ovaj način vuče neke posledice neka kaže.
"Google assistant is not ready!" je bio još jedan problemčić, pa nisam mogao da koristim voice command, ali sam to po savetima sa neta rešio tako što sam u aplikacijama/sistemskim aplikacijama, našao google app i deinstalirao updates, i sada radi ok.
Za strimovanje 4K sadržaja neophodan je dobar ruter, te ako ne uspem da poboljšam moju kućnu mrežu koja kreće od 50Mbit/s, moraću da razvučem nekih 20m lan kaba do TV-a, paralelno sa već postojećim koji ide do MTS-ovog set-top-boxa.
Dobrodošao bi mi svaki savet za podešavanje Mts ZXHN H168N rutera i kućne mreže. Dodao sam i TP-link ruter koji sam podesio da bude repeater/ extender, ali on trenutno isporučije tek nekih 15-20Mb/s što mi je malo za 4K sadržaje.
Takođe, potrebni su saveti za Chromecast povezivanje sa desktop račinarom, laptopom, kao i za SteamLink povezivanje igrica sa računara na TV...

Pre par dana sam uzeo Tesla 55s905bus TV, pa da podelim par iskustava.
Prvo dа kažem da nisam neki napredan/zahtevan korisnik, pa moja zapažanja ne nose keku stručnu relevantnost, ali mogu nekome da koriste. 🙂
Osnovno - ja sam veoma zadovoljan ovim TV aparatom (android, 4k ), naročito uz ovu cenu (206€)
Iako sam bio skeptik prema ovakvim "markama" TV aparata, nakon malo više guglanja, a i saveta servisera u mom gradu, shvatih da to nije baš ono što sam mislio. Konkretno ovde celu platformu (a ekran sigurno) radi TCL,

Zar nije kod Tesla televizora oznaka T za TCL, a S za Skyworth?

Jeste, T je oznaka za Tesla televizore naporavljene od strane TCL-a.

Gde si ga nasao za 206e?
Uuuu, izvinjavam se. Moja greška u kucanju ( ne znam odakle se pojavila ta cifra)
Cena je (meni i dalje prihvatljiva) 45.000din (u gigatronu sa dodatnim popustom za plaćanje Visa karticom), a propustio sam ponudu u Tehnomaniji gde je bio 34.990 za crni petak.

Da podelim i ja svoje utiske o tesla tv-u... Vec 6 meseci koristim Tesla 40S605BFS i mogu reci da sam prezadovoljan tv-om (za taj novac naravno, postoje i bolji modeli ali i po boljoj ceni 🙂 , za ove pare je odlican).

Slika tv-a je dobra, boje su ok, uglovi gledanja odlicni, nema probijanja svetlosti itd..., zvuk je onako, cuje se pristojno, nema gubitka kvaliteta i sustanja kada se pojaca, nema izrazenih niskih tonova i u poredjenju sa LG tv-om, koji imam u drugoj sobi, zvuk je nekako dublji, ili narodski receno kao "iz bunara" (mada ovo poredjenje i nije bas relevantno jer je taj LG iz vise serije od tesle, takode je i kostao nekoliko puta vise nego tesla, tako da kolko para tolko muzike, opet za cenu tesle zvuk vise nego dobar), ono sto je takodje + kod ovog modela sto je daljinac BT povezan tako da ne mora da bude direktno uperen u tv da bi radio, moze cak i iz druge sobe 🙂 (aplikacija Tesla tv remote na telefonu takodje odlicno radi, bez greske cak ova aplikacija za Teslu radi bolje nego aplikacija za LG tv).

Smart sistem je odlican, android prevelikih mogucnosti moze se naci svasta i ono sto me je takodje iznenadilo da sve radi odlicno, bez seckanja, zastajkivanja itd, sto me je inace iznenadilo, obzirom na hardver tv-a ocekivao sam mnogo slabije performanse, vise bagova, seckanja... potrebno je malo duze vremena oko ucitavanja nekih zahtevnijih aplikacija (opet to ne traje predugo, nekih 4/5 sekundi ali primeti se razlika u odnosu na ono sto je vecina nas navikla da se na telefonu pokrene za sekundu/dve a tv-u je potrebno 5...) ali sve radi bez problema, bar ono sto sam ja probao (netflix, hbo go, kodi, buggy racing i jos neke sitnije igre...) ali generalno tv vise nego sposoban za sve aplikacije. Chromecast radi odlicno, nema lag-a sve je fluidno...
Ono sto nisam uspeo da aktiviram na tv-u je glasovna pretraga, nakon pritiska tastera na daljincu za gugl asistent na samom daljincu svetli zelena lampica (kao da daje signal da mogu da kazem nesto sto hocu da pretrazim) ali na samom tv-u se nista ne desava, verovatno postoji nesto sto u podesavanja moze da se sredi ali nisam se bavio time obzirom da mi ta opcija ne znaci puno, ali pored ove ima jos par sitnica koje mi smetaju...

Povremeno se desava da prilikom menjanja kanala na tv-u dodje do zastajkivanja, pritiskom na P+/P- taster na daljincu tv nekad zna da "zabaguje" na par sekundi, u vecini slucajeva radi sve fluidno i istog trenutka nakon pritiska tasteta ali nekada tv kao da se zbuni, pokusam da promenim kanal i ne desava se nista, pomislim da nisam lepo pritisnuo taster, pritisnem jos par puta ali nista... i nakon par sekundi tv promeni nekoliko kanala (onoliko koliko sam puta pritisnuo taster dok sam mislio da ne radi 😀 ), ovo se ne desava cesto ali i kada se desi resim tako sto resetujem tv kroz podesavanja (meni > podesavnja > podesavanja uredjaja > ponovno pokretanje) i to je to, potrebno mu je mozda 40 sekundi ako ne i ceo minut dok se ne resetuje ali posle radi bez greske (opet napominjem ovo se jako retko desava, par puta se ovo desilo za 6 meseci...), probleme koje sam video u prethodnim postovima vezano za ovaj model da ceo tv zamrzne i nista ne pomaze, ili da prilikom svakog paljenja menja izvor prikaza, meni se to ni jednom nije desilo tako da verujem da je to neki problem/fabricka greska u tim modelima tako da je bolje reklamirati i zameniti za drugi model ako ne budu uspeli da poprave to. Takodje vidim da dosta vas ima problem oko sporog paljenja, sto je slucaj i kod mene, tv-u je potrebno 10-ak sekundi da se upali nakon pritiska tastera na daljincu, nakon 6/7 sekundi prvo se cuje ton a nakon toga posle par sekundi se pojavi i slika, ovo je u pocetku bilo iritantno ali vremenom sam se navikao da mu je potrebno malo vise vremena dok se upali tako da mi vise i ne smeta 🙂 .

Ovo su neki moji utisci o tv-u, nadam se da nisam nista izostavio, odnos ulozeno/dobijeno odlican (jos 5 godina garancije, mislim da ne moze bolje 😀), u odnosu na svoju cenu tv stvarno pruza mnogo toga.

Poslednja izmena:
Opali neki enter bokte :smash:

Problem sa Google play store na Tesla 55s905bus: ne radi searc!
Ne mogu da dodam ni jednu aplikaciju koja već nije ponuđena. Bilo šta da ukucam u search polje, prikazuje da ništa nije nađeno.
Brisao sam Cash i Data i iz Google play store app i iz Google play servicess app, deinstalirao updates... ništa ne pomaže.
Ima li ko rešenje za ovaj problem.
-Takođe, kada na desk top racunaru otvorim Stremio u Play store, piše da nije podržan za ovaj TV ( Tesla 55s905bus - (SWTV))
-Kada u play store otvorim StbEmu, onda je Install dugme zasenčeno i ne reaguje na klik, mada se vidi da je ta aplikacija moguća i na TV-u...
Pomagajte, ništa mi ne ide od ruke... 🙁

Probaj preko fleša da instaliraš ili još bolje preko Send files to tv aplikacije sa Google Play.
Stremio provereno radi i na AndroidTV platformi. Naravno, ne može da se instalira sa Google Play zašto što je pravljen za klasičan Android. Skini apk sa sajta.

Poslednja izmena:
Pisi Tesla podrsci. Meni su recimo iz Foxa slali firmware za sad vec stari Fox tv. Tad sam utvrdio da je u njemu Lg panel.

Tesla 607SUS, sa 54.000 na 35.000 akcija...
4k, netflix dugme, HDMI 2.0, milina [emoji16]
e1a0ecac54b506edaaeeaa361ed0ad07.jpg
bfe23c584739d0ea34e87473d38b8ffe.jpg
e3d3970ccdde62cb5f8bd1118c7ba47a.jpg

Da li je moguce da na Tesla 65s905bus ne mogu da gledam filmove preko USBa? Uopste nemam opcije na Source pored HDMI i ostalih ulaza... USB vidi na androidu kao dodatni prostor samo... u flesku ne mogu da udjem. Ne mogu da verujem, ako ta opcija ne postoji... je l neko probao?

Instaliraj FX File Explorer. Onda preko njega mozes da udjes u flesku normalno i pokrenes sta zelis. Imas ga na Play Store

Instaliraj FX File Explorer. Onda preko njega mozes da udjes u flesku normalno i pokrenes sta zelis. Imas ga na Play Store

Hvala ti na pomoci. Instalirao sam ali nesto nije u redu. Postavicu dole par slika.
Kada udjem u USB drive, izbacuje neku gresku, kao na drugoj slici... u ostalim folderima, prepozna, slike i neke dokumente, tipa word, ali video zapise ne vidi. Kada udjem u Cleaning tools, pokazuje da video zapisi zauzimaju 68% memorije...

Mozda nesto radim pogresno.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Mozda ti je taj video u nekoj specificnoj ekstenziji pa ga difoltni program ne prepoznaje. Da probas da instaliras neki drugi, vlc player na pr.

Ma tu ima sve.. uglavnom su mkv i mp4 formati filmova i serija.

Da li ima veze sto nisam cekirao 7 dana free trial?

Poslednja izmena:
Probaj xplore file manager, iz prodavnice takodje. On cak ima i neki svoj plejer. Ja ga oduvek imam na sva tri boxa i telefonu. Preko njega prebacujem fajlove sa tel na boxeve.

Како је флеш форматиран? Који фајл систем? Можда је до тога. Пробај да промениш.

Послато са Nova 5T

Nazad
Vrh Dno