Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

Cisto da se zna da je moj tekst od druge strane pa nadalje, nisam pisao prvu stranu, niti smatram da je bila potrebna. U ostatku testa mislim da sam bio korektan, nije bilo nekih ozbiljnih nedostataka da budem preterano kritican, niti sam bilo sta dizao u nebesa. Potpuno se slazem da je cena nesto visa, ali sta da se radi.

Dobro je, više-manje. Juče dok sam čitao prvu stranu, nisam mogao da verujem šta si "ti" pisao. Nisam želeo ni da komentarišem. Sada mi je jasnije.

Ja kada sam procitao par recenica na prvoj strani teksta pomislio sam da citam telegraf. Ono objasnjenje gde je proizvodnja a odakle su brendovi, je hmm. Jeste sve se pravi u Kini ali nije sve "kinesko".

Poslednja izmena:
Ja kada sam procitao par recinica na prvoj strani teksta pomislio sam da citam telegraf. Ono objasnjenje gde je proizvodnja a odakle su brendovi, je hmm. Jeste sve se pravi u Kini ali nije sve "kinesko".

taj "argument" potežu carevi koji furaju goophone kopije i koji hoće da ti kažu da je njegov falš isti kao tvoj pravi iphone jer "sve se pravi u kini"

Stvarno nepotreban deo u testu. Da jeste i vas iPhone ili samsung su napravljeni u Kini i ovo je vidite iz Kine. Jeste da ovakve telefone sklapaju uz burek ali nije bitno, kosta 250 eura. Mora da je dobar. I cajnizi koji iole postuju kontrolu kvaliteta ne valjaju se za smesno pare.

@ilidan
evo ovako, nisam se mnogo mesao u raspravu, ali ja recimo testiram ovaj telefon

pocecemo od stanovista prosecnog korisnika koji i ne zna toliko o hardveru i kome to ne znaci niste specijalno
takva osoba ce uzeti telefon, videti da je lep, da lepo radi i biti sasvim zadovoljna

onda ce se tu naci neke osobe koje imaju predstavu sta znaci 2gb rama i quad core procesor, pa ce mozda kupiti telefon zbog toga, a posle opet videti da lepo radi i biti zadovoljni

onda ce se naci ljudi koji se malo vise razumeju, pa ce se neki odluciti za telefon, a neki ne u zavisnosti od toga sta preferiraju
ti ljudi ce verovatno praviti poredjenja i eventualno naci i neku bolju ponudu

sa druge strane postoje ljudi koji kupuju kineske uredjaje direktno iz kine, koje ne interesuje ni srpsko, a ni neko drugo trziste, jer oni svoje uredjaje narucuju online i svakako ce naci ponudu koja im odgovara upravo tamo

naravno, postoje i ljudi koji preferiraju intel poput mene, pa im ovaj telefon nece biti primamljiv zbog svoje mtk platforme

u glavnom, telefon ce sigurno imati neku ciljnu grupu
ne verujem da ce to biti patriote i ludaci kao sto se ovde pominje, vec jednostavno prosecni korisnici kojima je bitno da je telefon lep i da radi bez problema i vrlo verovatno pretplatnici postpaid ugovora kod operatera

za mene licno je ova cena previsoka s obzirom koji se procesor nalazi unutra, ali ne mogu da kazem da je telefon los, mada bi naravno bio daleko bolji da u sebi ima intel procesor kao sto su to imali svi tableti pre njega

u tom slucaju bi se dobio uredjaj koji bi verovatno bio konkurentan asus zenfone 2 ze550ml i ze500cl modelima i koji bi verovatno imao daleko vecu ciljnu grupu

pravim video snimke, tako da cete videti i sami kako telefon radi, ako vec sami niste imali prilike da ga probate

Poslednja izmena:
lenovo s60 isto kosta ili slicno a ima bolji chipset i duplo manje interne memorije.

@fkloznica

Cisto da se zna da je moj tekst od druge strane pa nadalje, nisam pisao prvu stranu, niti smatram da je bila potrebna. U ostatku testa mislim da sam bio korektan, nije bilo nekih ozbiljnih nedostataka da budem preterano kritican, niti sam bilo sta dizao u nebesa. Potpuno se slazem da je cena nesto visa, ali sta da se radi.
ja sam znao da nisi pisao ti, zato sam i pitao ko pise. dobro je zaista da je tako, da citam onda od druge strane, a prvu ne mogu a da ne prokomentarisem... poceo sam da citam i apsolutno mi nije bilo jasno na kom sajtu ja to citam. mislim da benchmark ne treba da se bruka prvom stranom testa. ono je stvarno tuzno- pominjanje blueberry-ja i kao u fazonu ajde ti idi u kinu pa pokreni pricu, neko pravdanje gde se sta pravi, i neki fazon kao pravi se u kini, tacka. kao da se ja raspravljam sa tekstom covece, nije u redu. pa onda fraze: radnici cackaju nos i slicno. mislim malo je cudno. i uvredljivo za citaoce. nije lepo tako pisati, ja mislim da ce svi ovde da se sloze da se ta prva strana obrise, da se bench ne bruka, a i da sam test moze da se cita. a mogli bismo i da napravimo peticiju ko je za da se prva strana obrise. glasanje pet dana, da se vidi ko je za sta glasao, i onda kad se zatvori ako pobedi da se brise vi lepo obrisite, a ako se ispostavi da se narodu svidja neka ostane. da vidimo da li slusate volju clanova :) a mislim da je to i za dobrobit samog sajta, da ne pravite klovnove od sebe.

Klasicno uvaljivanje , kupis 5000tel po 50$ i kasnije prodajes po 250e sirotinji na rate...

Biće ovo korektno uz vaučer od 7000 dinara :)
Ko sad uzme po ovoj ceni debelo će se zeznuti...

Ko je kupio ''domaci'' Punto aka Zastavu 10 na kredit kupice i ovaj fon na rate :) :)

Jbote sta se sve danas ''zove'' Tesla.. ocekujem uskoro i Tesla ''domaci'' TV, peglu, mikser.. smart bojler.

tesla televizori vec postoje

inace, ne vidim problem u brendu...da zanemarimo celu pricu oko uredjaja, cena i ostalog

ako neko ima mogucnost da legalno dobije ime za brend, onda i treba da ga dobije, a to sta ce da nudi pod tim brendom je iskljucivo njegova stvar

edit:
jel moze neko da mi objasni foru sa zastavom 10?
nikada me nije zanimalo preterano, ali sada me zanima :)

Poslednja izmena:
@ilidan
evo ovako, nisam se mnogo mesao u raspravu, ali ja recimo testiram ovaj telefon

Da ne citiram ceo post.

Pa o tome i pričam. Ako imaš telefon, testiraš ga onda je i logično da napišeš svoje utiske o telefonu. Sad, koliko je neko objektivan (i da li uopšte želi da bude objektivan) prilikom iznošenja svojih utisaka je sasvim druga priča. Ako rešim da kupim telefon iz ovog cenovnog ranga (mada ću verovatno da idem na neku jeftiniju varijantu) naravno da bih hteo da pročitam utiske korsnika, i tvoj utisak, naravno. Recimo, rekao si da preferiraš Intel čipset, što ovaj telefon nema. Ako napišeš da ne bi kupio ovaj telefon zato što nema Intel čipset iako radi i sa MediaTek to ću da poštujem jer kažeš da i sa ovim čipsetom radi dobro.

Ali u ovoj temi, a i u mnogim drugim temama (Windows 10 tema) imamo nešto sasvim drugo. Najveći kritičari, na ne kažem pljuvači su ljudi koji ne koriste i nisu probali proizvod. Formirali su mišljenje na osnovu ničega i sad ga prosipaju kao da je to apsolutna istina dok su oni koji su radili test i napisali recenziju na osnovu dobijenih rezultata "prodane duše", "zinulo im d**e za pare", "od nećega mora da se živi" i slično. Daj, bre, ponudite dokaz da nije tako kao u recenziji. Jednostavno, sve je teže da nađem kvalitetnu temu gde stvarno mogu nešto korisno da saznam. A to je glavni razlog zašto već 10 godina redovno posećujem ovaj forum i portal.

Jeste off ali da dodam i skorašnji napad na Flash player. Najglasniji pobornici gašenja Flash player-a su ljudi koji ga ne koriste, koji ga i nemaju instaliranog na računaru. "Najveće zlo otkad postoji internet! Trebalo bi ga zakonom zabraniti! Evo, ja ga neman instaliranog već godinu-dve i ne treba mi!". Pa, kad ga ne koristiš šta se javljaš i komentarišeš? Ne koristim ni ja Google Chrome pa ne pričam da bi ga trebalo zabraniti i saseći monopolizam Google-a ili šta već.

Zaboravih da dodam, i Huawei telefoni su kineski pa im ništa ne fali. A ne fali im zbog standarda kvaliteta koju Huawei ima za svoje proizvode. Ako su i ovi iz ComTrade-a insistirali na kvalitetu onda će i ovi telefoni valjati. A da li su ili nisu može samo vreme da pokaže.

Poslednja izmena:
Zaboravih da dodam, i Huawei telefoni su kineski pa im ništa ne fali. A ne fali im zbog standarda kvaliteta koju Huawei ima za svoje proizvode. Ako su i ovi iz ComTrade-a insistirali na kvalitetu onda će i ovi telefoni valjati. A da li su ili nisu može samo vreme da pokaže.
Mogao si bez ovog...Huawei vs ComTrade...samo je razlika u tom sto je ComTrade nasao fon koji se vec izvesno vreme prodaje(potpuno isti) pod drugim imenom i zalepio tesla na njega;)

Poslednja izmena:
Ovu temu više ne treba komentarisati.
Sve je rečeno. Btw, bacio sam pogled i na ostale vesti povezane sa ovom sa linka iznad. Sramota zaista.

tesla televizori vec postoje

inace, ne vidim problem u brendu...da zanemarimo celu pricu oko uredjaja, cena i ostalog

ako neko ima mogucnost da legalno dobije ime za brend, onda i treba da ga dobije, a to sta ce da nudi pod tim brendom je iskljucivo njegova stvar

edit:
jel moze neko da mi objasni foru sa zastavom 10?
nikada me nije zanimalo preterano, ali sada me zanima :)

Ja iskreno imam problem sa brendom...previše se eksploatiše lik Nikole Tesle i blati na neki način sa ovakvim kinezštinama..generički telefon bez i trunke inovativnosti kakvu je posedovao pomenuti naučnik..a o drugim kvalitetima i ne pričati

Karakteristike koje su za klasu iznad cene. Koja notorna laž, stvarno mere nemaju.
Nije me bilo briga za ovaj kineski spin off ali ovako lagati i prosipati pamet je smejurija.

Poslednja izmena:
Jedva cekam teslu 6s ili 7 kada izadju iphone 6s i galaxy s7 :)

Ovako -

pokusao je lane Blueberry da prospe pricu o troskovima, koju ce prvom prilikom da copy-paste i comtrejd cim vide da ne moze da se "sakrije" poreklo uredjaja od ljudi -

uvoz, atest, garancija

nijedan navedeni razlog jos tada za Cat tablet, nije bio dovoljan da se cena nasvira ovoliko.
Ranije je postojao neki Rocket iz Francuske koji je radio identicne fore - rebrend tableta i telefona. Tada je cena bila a njihove uredjaje, 30% veca nego kineska. Comtrejd je marzu digao za 200%

dok ne skapira iko od njih kako se radi posao i ako vec hoce da guraju pricu o "domacem uredjaju" to su trebali da stave da se prodaje po sto manjoj ceni. Dakle ne ni srednja cena, iz razloga sto ovo nikad nece moci da se vodi kao premium uredjaj, vec najniza moguca gde ce TEK tad moci da opravda neki "plus" u celoj prici - solidan kvalitet za male pare << zbog toga je dobar.

Da su ovo tutnuli na najjeftinije moguce, cela srbija bi kupila telefon, i profit bi im bio daleko veci nego ovako kad budu prodali 3% od te cifre, po 210 evra.

Poslednja izmena:
Cene preko Mts i Vip paketa.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1437754848192.jpg
    uploadfromtaptalk1437754848192.jpg
    946.9 KB · Pregleda: 310
Neko napravi pametnu zgradu i u njoj zaposli pametne ljude koji naprave pametan telefon..........

Auuu dal moguce da ide ovako u mts i vip na ove pakete hahahah..,...
Ismejah se ziv,ja vise se mislim gde zivim dal u srbiji ili sanjam vise hahah
Kontam svakom se nesto svidja,svako se u nesto malo razume,pa se informises,raspitas za nesto....
Ako po ovoj ceni ide ovaj telefon,bice da sam ja lud skroz na skroz :)

Vrh Dno