Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

Vazi necu vise

Nikog ni ne briga G2 i da li vredi u odnosu na ovog Teslu

Bio je to xiaomi mi2, eto to je taj kinez koji je izisao godinu dana ranije pre LG G2,
mogu slobodno da kazem da je jos i danas odlicna kupovina, ne prodaje se vise nov, ali ima zato mi2s koji je izisao u vreme LG g2

Poslednja izmena:
Ajde sad kad si se lepo ispricao reci koji je to telefon da prodam ja odmah moju G2 i da ga kupim zajedno sa Teslom ako stvarno jede za dorucak G2.

Protiv botova se ne može izboriti. ***, malo, malo pa eto ga sendvič i guarana, a ja do ručka nemam ništa :)

Newcomer: primer Hun TV-a je dobar,jer si iste modele u Madjarskoj sa porezom nalazio 200e jeftinije nego u Srbiji... pa posle kada dodas VAT skidanja na granici i sl ... ihaj...
ili kada sam prosle godine uzeo u nemackoj LG 42-ku za 350e (sa porezom jel),isti taj model je bio u lokalnoj radnji u Srbiji za 700e,na netu oko 650?

ZeeGerman: lepo sam napisao: zasto ne napravis sam svoj brend? Ako CT drzi konce kao sto tvrdite,zasto im dozvoljavate,zasto se sve zavrsava na kontra postu ZeeG vs Duke?

...
eto , to je živa istina i tuga i jad ove zemlje i tržišta. I ne tražite više krivca na stranama proizvođača i globalne zavere o kvalitetu i kako nas mrze ti iz inostranstva pa nam daju loše proizvode i cene. Istina je, na žalost kao i obično, da smo sami sebi najveći zlotvori. I svi mi, cca 7 miliona poštenih (uslovno rečeno) kupaca u ovoj zemlji, plaćamo telefone 30% skuplje zbog par baraba po telekom nabavkama i distributerskim menadžerima koji kasnije tamo milionske kuće i kola kupuju.

+1
Na našem tržištu caruju monopoli i karteli i to je najveći problem. Od opreme za bebe, do pogrebne opreme i svega između, sve je skuplje min. 30%, a često i više od 100%. I ta cena je takva u startu, kod uvoznika, a ne zbog maloprodajnih marži.
Sa druge strane, uvek sam se pitao zašto neko ne napravi firmu i radi normalno. Prvo, ne daju ovi veliki igrači i njihovi eksponenti u državnim organima. Drugo, kod nas i vlasnik kioska odmah hoće da bude veliki gazda. Treće, čak i najpošteniji pre ili kasnije pređu na tamnu stranu, jer pošteno ne može da zaradi novac koji zarađuju ovi "sivi" i crni", a i razne inspekcije mnogo više vole one koji im gurnu 100€ nego one koji pošteno rade i takvima će uvek da nađu neku sitnicu zbog koje će da ih maltretiraju. Kod nas je sistem takav da se nepoštenje isplati.

Skoro 10 strana pljuvanja,a niko ni da spomene makar pohvalu za pokusaj da se nesto "domace" napravi...
Pa kad nema ni 1% domaćeg u ovom telefonu. Čak niko ne pljuje ni sam telefon koji je tipičan štanc-kinez, i to prošlogodišnji model prilično sumnjivog proizvođača, kakvih imaš pun Aliexpress. Ono što meni smeta je lažno predstavljanje, i fekalni marketing koji prati celu ovu priču. Naručeni tekstovi u novinama, bajke o kontroli kvaliteta, o radu tima domaćih stručnjaka i sl.

Idem danas u Usce, nadam se da ga ima tamo da vidimo to cudo koje nudi malo, a kosta puno.
Neko je pisao o cryptonu, ja sam ga dobio u kompezaciji pre nekih 5 godina 32" i dan danas radi ok.Da li bi ga kupio tada po mp ceni, ni u ludilu ali sam ga dobio pa skoro 40% nize.Da li je los, nije ali je bio preskup kao sto je i ovaj telefon.Prodaja ce ici lose, ct ce olupati cenu i to je to.

I sami ce videti da su napravili gresku zbog ovolike cene, jer ga niko nece kupiti

p.s. napisao sam koji ono telefon jede lg za dorucak,

Pa kad nema ni 1% domaćeg u ovom telefonu. Čak niko ne pljuje ni sam telefon koji je tipičan štanc-kinez, i to prošlogodišnji model prilično sumnjivog proizvođača, kakvih imaš pun Aliexpress. Ono što meni smeta je lažno predstavljanje, i fekalni marketing koji prati celu ovu priču. Naručeni tekstovi u novinama, bajke o kontroli kvaliteta, o radu tima domaćih stručnjaka i sl.

Doace sam napisao sa navodnicima Mirza... ostatak tvog posta stoji...

Ali Slave i njegov kinez... haos :D

ZeeGerman: lepo sam napisao: zasto ne napravis sam svoj brend? Ako CT drzi konce kao sto tvrdite,zasto im dozvoljavate,zasto se sve zavrsava na kontra postu ZeeG vs Duke?

Zato sto nemam moc. Trzisnu i finansijsku. A bogami i politicku.

Onako...na finjaka....jel ti to mene malo "z"? Mislim, ne kapiram, pa...

Poslednja izmena:
Idem danas u Usce, nadam se da ga ima tamo da vidimo to cudo koje nudi malo, a kosta puno.
Neko je pisao o cryptonu, ja sam ga dobio u kompezaciji pre nekih 5 godina 32" i dan danas radi ok.Da li bi ga kupio tada po mp ceni, ni u ludilu ali sam ga dobio pa skoro 40% nize.Da li je los, nije ali je bio preskup kao sto je i ovaj telefon.Prodaja ce ici lose, ct ce olupati cenu i to je to.

Drago mi je (ne sprdam se, ozbiljno mislim) da si imao srece sa CRYPTON proizvodom. Ipak...ako cemo da idemo u dublju analizu, neka se javi onaj batica iz CT-a i neka kaze neki detalj o procentima vracenih/servisiranih CRYPTON uredjaja (TV-a, navigacija, MP3/4 player-a).

Na kraju krajeva (da ne polemisemo o ceni), ako je bio dobar - zasto ga vise nema? Crkla fabrika? :) Neko je zapalio? :d Strajkovali "mali zuti"? :D
Sagradili novu, pa nije moglo isto ime?

pa kad ti isti taj "proizvođač" to jest Komtrejd ima i svoj medij tj Telegraf.
A da ne spominjem uložene pare u prijatelje kompanije, što zvanično što nezvanično, pa eto ti svuda iskače "srpski brend tesla".
Da se razumemo, nisam ja protiv Tesle ili Cryptona, nego sam protiv monopolističkog stava bilo koga, i uvek. I nije mi jasno da su ljudi iz Komtrejda izgubili orijentir toliko i da se ponašaju na ovaj način, a pre par godina su bili na suprotnoj strani i u odbrani srpstva i tržišta od napada zlih stranaca i njihovog brenda. Tad su novine brujale o tekstovima o nekakvim generalima koji nam prodaju robu sumnjivog kvaliteta iz neprijateljske države.
Makar je ta roba imala nisku cenu, iako je bila lošeg kvaliteta.

Ispada sad, treba da kupujem lošu robu po visokim cenama, da bih bio patriota.

Komtrejd - stidi se.

xiaomi mi2 jede g2 za dorucak? u kom to svetu?
eventualno je tu negde

Poslednja izmena:
Naravno drzavni vrh cesto posecuje Comtrade u Beogradu, a i u regionu.

Pa normalno, burazerska ekonomija - ja tebi ti meni...

Takav nam je mentalitet i tu nema pomoći - nije važno šta znaš, već koga znaš ;)

E ovako. Pozdravljam pojavljivanje ovog telefona t.j. u potpunosti podrzavam Comtrade i Tesla brend. Da dodam da je i ceo tekst ekstra i da nemam nista protiv pravljenja bilo kojih uredjaja u Kini. 80% potrosacke elektronike se proizvodi u Kini.Takodje bih dodao da 80% populacije kod nas koja bi kupila novi telefon nema pojima o mobilnoj tehnologiji (osim onog osnovnog ,naravno) tako da im se moze prodati i "cigla" i bili bi srecni. Medjutim ovo je potpuna kopija telefona iNEW 7 koji kosta oko 17000 rsd naravno ako se poruci iz Kine e sad nema govora o nikakvom nasem dizajnu kontroli kvaliteta itd. Jer kao sto rekoh Tesla6 je potpuno isti telefon iNEW7 samo sto je nalepljen brend Tesla. Za 25000 rsd su morali da STVARNO urade sopstveni dizajn i ugrade bolji hardver i u pocetku bi mozda bili na pozitivnoj nuli ali bi napravili jaku osnovu za sledece modele a sa pametnim poslovanjem mozda i jedan od jacih brendova u ovom delu Evrope a i sire. Ali ne lezi vraze, i u Comtrade-u ima previse alavih japija koji nisu ni videli ozbiljnu ekonomiju i trgovinu tako da me ne greje sunce da ce ovaj brend opstati duze vreme.
P.S. Nisam izgoreo po glave da placam garanciju 10000 dindzi. ;)

Jel neko negde procitao nesto o eventualnim OTA update-ima za Teslu :smoke:

Čitajući prvu stranu reklame, pardon, testa, samo sam čekao rečenicu tipa "takođe i iPhone se proizvodi u Kini" :S: Tužno...

Poslednja izmena:
ZeeG: izvini,ovaj Slavisa potrovo i forum i Palic i Vojvodinu i sve kineske fabrike pa kasnim sa postom...

Ne,nema finjaka i sl,nisam direktno na tebe mislio vec je pitanje zasto se to desava tj zasto se i dalje desava...

Ok, relax ;)

Kazem...nisam hejter, cak naprotiv.....nisam zahtevan korisnik (samo sam onaj koji voli gedzete) i da SAD kupujem telefon, bas bi mi bilo interesantno da pazarim ovaj telefon...ali imajuci u vidu da sam iole informisan - 25.000 RSD ne bih dao sve i da mi....da ne lajem.

Takodje, imam ogromno iskustvo (licno, i od velikog broja kupaca sa kojima sam imao direktan kontakt) sa CRYPTON brendom - sto mi samo dodatno daje za pravo da ovako komentarisem. Kvalitet je takav kakav je - i svestan sam istog. Nervira me "propaganda" na koju tesko ko da moze da utice. Zapravo....tako je i u politici, sportu....i u svim sferama danasnjeg zivota (ne samo u Srbiji).
***. :(

Tema je otisla malo "nakrivo", ali bih voleo da vidim odgovore na neka pitanja sa prethodnih strana. Ne, nemam nameru da pisem mailove ekipi iz CT-a, pa da iste ja intrepretiram ovde. "Neka slova ovde osvanu direktno iz njihovih tastatura".

Poslednja izmena:
Na kratko sam ga samo pogledao i ekran je uzasan, bled nekako, ispran.Veoma malo aplikacija je instalorano, naravno tu je telegraf app.Kasnije cu da odem malo vise da ga procackam.

obrati paznju da ima neku foliju preko, dobar je ekran kad se skine

Slazem se upotpunosti da su trebali bar malo da promenu dizajn da bi bili ipak svoji, originalni, pa jos i da kazes da je telefon sredjivan od strane comtradea. Sto nisu uzeli npr iuni u2 sa 3gb rama kao model za kopiranje.

Juce citajuci test o ovom tesla telefonu, sam ostavi komentar misleci da je vidljiv samo u delu za tesove telefona i uredjaja. medjutim nisam znao da su kometari sa testova povezani sa ovdasnjom temom. Da sam znao ne bih uopste komentarisao.

Poslednja izmena:
Gotovo je sad Slave,po evrope potrovano...

Čitajući prvu stranu reklame, pardon, testa, samo sam čekao rečenicu tipa "takođe i iPhone se proizvodi u Kini" :S: Tužno...
Ako pricas o prvoj strani bench testa ono je svakako tuzno.. Kao da sam procitao kurir ili informer,ali kapiram da mora da se zaradi neka lova sa strane.

Poslednja izmena:
Procitao sam test do kraja, ali i komentare na ovom sajtu i ne mogu da poverujem koliko ljudi mogu da pisu o necemu sa cim nisu imali iskustva. Srbin uvek sve najbolje zna, a najvise o onome sto nije koristio. Zato nas je nas palancki mentalitet uvukao u blato iz kog nikad necemo isplivati. Ne znam kakav ce po kvalitetu biti Teslin smartfon, zato ne zelim da ga komentarisem, ali samo zelim da kazem da su me isto tako raznorazni pametnjakovici pre kupovine Teslinog Tableta H785 ubedjivali da to ne kupujem jer po njima, "to nista ne valja", "pokvarice se i pre nego sto ga otpakujem" i slicno, a ja sa pomenutim tabletom ne da nemam nikakvih problema, vec radi izvanredno, jedno deset puta bolje od Acer Iconie, ali i od Samsung Galaxy Tab-a, koji mi je zagorcao zivot. Kvalitet displeja je na nivou duplo skupljeg Galaxy Tab-a kao i brzina u radu i sve drugo. Prema tome, nejasno mi je ovoliki stepen nagadjanja o uredjaju koji se jos nije pojavio u prodaji. Sacekajte da se pojavi, pa tek onda iznesite utiske da li je dobar ili ne.

Procitao sam test do kraja, ali i komentare na ovom sajtu i ne mogu da poverujem koliko ljudi mogu da pisu o necemu sa cim nisu imali iskustva. Srbin uvek sve najbolje zna, a najvise o onome sto nije koristio. Zato nas je nas palancki mentalitet uvukao u blato iz kog nikad necemo isplivati. Ne znam kakav ce po kvalitetu biti Teslin smartfon, zato ne zelim da ga komentarisem, ali samo zelim da kazem da su me isto tako raznorazni pametnjakovici pre kupovine Teslinog Tableta H785 ubedjivali da to ne kupujem jer po njima, "to nista ne valja", "pokvarice se i pre nego sto ga otpakujem" i slicno, a ja sa pomenutim tabletom ne da nemam nikakvih problema, vec radi izvanredno, jedno deset puta bolje od Acer Iconie, ali i od Samsung Galaxy Tab-a, koji mi je zagorcao zivot. Kvalitet displeja je na nivou duplo skupljeg Galaxy Tab-a kao i brzina u radu i sve drugo. Prema tome, nejasno mi je ovoliki stepen nagadjanja o uredjaju koji se jos nije pojavio u prodaji. Sacekajte da se pojavi, pa tek onda iznesite utiske da li je dobar ili ne.

pa pojavio se, evo ja ga testiram vec dva dana, pisao sam svoja iskustva i okacio 2 klipa
pravim ih jos

nije ovde problem brend, koliko je cena diskutablina

Niko nije rekao da je Tesla krs, ali da je precenjen jeste. Takodje suvise je prljava kampanja.

Pročitao i ja prvu stranu Bench-a a i poneki post u ovoj temi pa me zanima - jesu to pojedinci testirali lično telefon pa se ne slažu sa onim što piše u Bench testu ili vam baš dosadno na ovoj vrućini pa onako, izmišljate (pošto dokaze, lična iskustva???? i rezultate testova niste priložili) da vam prođe vreme?

@fkloznica

Cisto da se zna da je moj tekst od druge strane pa nadalje, nisam pisao prvu stranu, niti smatram da je bila potrebna. U ostatku testa mislim da sam bio korektan, nije bilo nekih ozbiljnih nedostataka da budem preterano kritican, niti sam bilo sta dizao u nebesa. Potpuno se slazem da je cena nesto visa, ali sta da se radi.

Sto se love tice, molio bih da ne pisete o stvarima koje ne znate. Niti je bilo ko dobio pare da se napise test, niti je bilo ko meni pricao sta da pisem. Benchmark ne posluje tako. Da li je moglo da se ostrije napise - moglo je, slazem se, ali Benchmark nije sajt nekog blogera koji ce svaki smartfon da ispljuje jer mu je tako doslo. Nista se ne ulepsava u bilo kom nasem testu, uvek izrazimo svoje misljenje, ali da smo u nekim testovima blagi - slazem se. Ovaj smartfon nije nesto specijalno, to zna i Comtrade, a da previse hvalimo nesto na silu to Benchmark nikad ne radi. Jedini pravi problem je ovde cena, a zna se da je ovo rebrand vise puta pominjanog modela.

Nazad
Vrh Dno