Šta je novo?

Tesla Smartphone 6 (iNew 7)

To što slaviša voli i često menja telefone ne mora da znači da treba da zna varijacije svih modela na svetu. Pogotovo ne mora da zna tačne specifikacije modela koji ga ne zanimaju.

Što se tiče g2, vlasnici i zagovornici istog u 2015. me neodoljivo podsećaju na vozače golfa 2 pre nekoliko godina a danas vozače fijat stila, If you know what i mean. [emoji6] [emoji2]

Nisam ni ja upućen u varijacije svih mobilnih telefona (pogledao sam na netu specifikacije kada mi je čudno bilo da postoji LG G2 sa različitim RAM memorijama), ali on govori o ovom telefonu, 2,3 osobe ga ispravljaju i ponovo se vodi polemika oko LG G2.
Moje pitanje je sasvim na mestu bilo, a iskreno i tvoj odgovor samo dodaje težinu mom pitanju. Kako osoba koja i nije baš upućena u telefone (citiraću te
Pogotovo ne mora da zna tačne specifikacije modela koji ga ne zanimaju.
možeda znati kroz ovakav
No , ja svakako necu kupiti ovaj tesla telefon, a takodje ni LG G2, vec cu kupiti nesto boleje, tj vec sam kupio a za neznatno vise para
odgovor da je pravu stvar izabrao?!

Što se tiče g2, vlasnici i zagovornici istog u 2015. me neodoljivo podsećaju na vozače golfa 2 pre nekoliko godina a danas vozače fijat stila, If you know what i mean.

Samo što 90% tržišta, a i 90% novo izbačenih telefona ima specifikacije daleko slabije od G2 (ne Golfa 2), koliko novih telefona ima čipset u rangu Snapdragona 800?

Poslednja izmena:
Ne fali im ništa ali svakao nisu najbolji na svetu. Tj, nisu ni blizu dobri koliko njihovi vlasnici pričaju o njima da su dobri. [emoji2]

A vreme ih je svakako pregazilo što njihovi vlasnici nikako ne žele da priznaju.
Haha ovo je dobro :D
Ovaj telefon samo bruka ime Tesle i ništa više, o specifikacijama/ceni tek je suvišno govoriti (čak i ako uzmemo da je G2 izašao sada, a ne pre DVE godine)

U principu ideja tehnološko-tabloidnog opismenjavanja Srbistana je ok, ali ne po ovoj ceni - 120-150€ max za ovaj uređaj...

Poslednja izmena:
Izgleda da su "novinari" uz telefon i sendviče dobili i uputstvo na koji način da objasne neukim Srbima kako je kineski proizvod = srpski brend = srpski proizvod =.... Malo me uhvatio transfer blama dok sam čitao ove opise.
Mene je uhvatio malo više.
Komika i tragedija.

Izvinjavam se sto sam napisao pogresno u vezi G2 telefona da ima verzija sa 3GB RAM-a, no to je jos samo gore po njega. Ja u zivotu nisam video ruzniji telefon, i ozbiljno kazem da ispred mene na stolu imam LG G2 i ovaj tesla telefon i da moram da izaberem, izabrao bi Teslu. Ako cemo vec o starosti telefona, oba su pregazeni vremenom, tako da se mogu svrstati u istu grupu telefona. No moj telefon koji imam je isto vec eto 8 meseci star ( mislim moj je star malo vise od mesec dana) no svakako je bolji nekoliko puta od LG G2 iako je kinez. :)
Mislim da ovi sto hejtuju tesla telefon, ga hejtuju jer se pravi u Kini, a ne kod nas. I naravno da svako ko se razume u telefone ce naruciti telefon iz Kine koji njemu odgovara a oni koje to ne interesuje ce kupiti telefone u Srbiji za duplo vecu cenu.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto sam napisao pogresno u vezi G2 telefona da ima verzija sa 3GB RAM-a, no to je jos samo gore po njega. Ja u zivotu nisam video ruzniji telefon, i ozbiljno kazem da ispred mene na stolu imam LG G2 i ovaj tesla telefon i da moram da izaberem, izabrao bi Teslu. Ako cemo vec o starosti telefona, oba su pregazeni vremenom, tako da se mogu svrstati u istu grupu telefona. No moj telefon koji imam je isto vec eto 8 meseci star ( mislim moj je star malo vise od mesec dana) no svakako je bolji nekoliko puta od LG G2 iako je kinez. :)
Mislim da ovi sto hejtuju tesla telefon, ga hejtuju jer se pravi u Kini, a ne kod nas. I naravno da svako ko se razume u telefone ce naruciti telefon iz Kine koji njemu odgovara a oni koje to ne interesuje ce kupiti telefone u Srbiji za duplo vecu cenu.

Taman te ljudi zaboravise ,a ti opet pocinjes:D

Ja ga hejtujem isključivo zbog cene, realno pošto i ti pratiš temu kineski telefoni znaš da ovaj telefon ne vredi ni blizu 220e.

Strašno mi je to što mora duplo da se zaradi na telefonu.

Sto bi Prljavi Hari rekao: " Misljenje je poput dupeta - svako ga ima. " Elem, porediti LG G2 i Tesla Smarthphone 6 je kao da poredis BMW i Skodu. Jednostavno, nije ista klasa, specifikacije su drugacije i generalno, ciljna grupa je drugacija. G2 imam i mogu samo dobre stvari o tom telefonu da kazem. Smartphone 6 sam probao i telefon nije los, za taj novac je OK, mada je cena mogla da bude i niza.
Ako se vec pravi poredjenje, najbolje je uporediti ovaj telefon sa Lenovo S60 ili P780...

mislim da vecina kritika nije upucena protiv telefona vec protiv Komtrejda koji dere sa cenom i zeli da na lepe oci (patriotizam, neupucenost, zatucanost, kroz lazi, lazni marketing, stvaranje lazne atmosfere, itd) prodaje ovaj telefon po veoma povoljnoj ceni po Komtrejd.

+1

Kupio gde? Kakve veze ComTrade Shop ima sa Comtrade-om? Apsolutno nikako nisu povezani, potpuno dve različite stvari i nemaju veze jedna sa drugom - prva je domaća retail prodavnica, druga je kompanija Comtrade System Integration Srbija, deo međunarodne korporacije. Mnogi mešaju ove stvari, samo je slično ime.

Svojevremeno, ovo se krilo kao sto zmija krije noge. Sad je situacija obrnuta :)
Gizmo, jos da kazes da je ime slicno sasvim slucajno i onda oskara da dobijes ;)

-----------------------------------

Elem, moram i ja da kazem nesto na ovu temu....malo vise na temu samog brenda, manje na temu samog telefona.

Smatram sebe prosecnim, cak ispodprosecnim korisnikom, imajuci u vidu moje potrebe i nivo znanja. Nivo poznavanja trzista, cena, ponude, marketinga mi je ipak na malo vecem nivou. Sa trece strane, freak sam kada je tehnika u pitanju...i cesto sam u stanju da "bacim" pare na tehniku koja mi ne treba i cije mogucnosti necu iskoristiti ni 50%. Dakle - kao clan foruma, eto u koju kategoriju ja spadam.

Kao takvog, mene zanima sledece:

1. Zasto se CT odlucio za "Tesla" brend? Nemam ja nista protiv toga, sve je to marketing, ali da se nadovezem na pitanje - zasto je CT odustao od CRYPTON brenda? (mogu i ja da odgovorim, ali bi voleo da vidim odgovor od drugih aktivnih clanova foruma, pogotovo onih koji zdusno brane TESLA brend, odnosno CT)

2. Iole informisaniji korisnik zna sta moze da ocekuje od ovog telefona, dovoljno je da pogleda specifikaciju. Recimo, za moje licne potrebe, ovaj telefon je vise nego korektan. Cak, vec godinu dana koristim kineza (JIAYU) slicnih karakteristika, i prezadovoljan sam. Dakle...da kupujem danas telefon - Tesla 6 bi mi savrseno pasovao....samo da mu cena nije takva kakva jeste. Pitanje glasi ZASTO mu je tolika cena? Da li je pitanje "koliko ovaj telefon po jedinici kosta CT?" spada u domen poslovne tajne? Koja mu je zaista cena po jedinici, kolika je marza retailerima? Ne rang/opseg, vec tacna cifra (na navedenu MP cenu)?
Moze li neko da odgovori na ovo pitanje (bez nagadjanja)?

3. I de8ilu je jasno da u danasnje vreme ne postoji negativan marketing. I de8ilu je jasno da se danas nista ne pravi da bude dugotrajno (kada je IT u pitanju, ovo nikada i nije bio slucaj). Ipak, mene zanima koja je poslovna logika CT-a? Koja je poslovna logika i retailera koji ce da prodaju CT-ov brend? Cinjenica je da dokle god ima ovaca - vukovi nece da pasu travu. Svaka roba ima svog kupca. Itd Itd. No, da li CT-u treba jos jedan CRYTON? Da li retailerima treba jos jedan CRYPTON (na kraju krajeva, njihovi prodavci ce biti na udaru kupaca/korisnika, a ne serviser koji treba nesto da "sredi" ukoliko moze i hoce)?
Da li je CT zaista toliko profitirao sa CRYPTON-om, pa im se isplati da se zaje*avaju ponovo na slican nacin!?

Zaista ne hejtujem, vec ne mogu da skapiram neke stvari (mozda sam slep pa mi treba otvaranje ociju). Price o upotrebi Tesle kao brend, price o re-brendiranju kineza, price o "nije proizvedeno u Srbiji" su zaista tesko sra*e i silovanje forumskog prostora i ne bih se time bavio. Samim tim, iako se autori nisu potpisali - smatram da je tekst na sajtu korektan.

Neko je na prethodnim stranama napisao da CT marketinski siluje trziste i to je istina. Bez obzira sto je dobar deo ljudi ovde svestan toga, kao sto rekoh - negativan marketing ne postoji. Uvek ce postojati oni koji ne znaju ili manje znaju...ili ih jednostavno ne zanima. Uostalom, pogledajte ovo:

http://www.tech-lifestyle.com/vesti/tesla-smartfon-6-vise-od-ocekivanog/

Ovakav tekst kosta 300 evra. Shodno tome - ponavljam, tekst na benchmarku je vise nego realan i korektan. Ono sto je, iznad svega, nekorektno - je cena (a bench apsolutno nema veze sa cenom.....bar se nadam :)).

Kupaca ovog telefona ce biti. Dovoljno ili ne, jedino sto je merodavno je (pr)ocena CT-a, koja svakako nece biti javna (a i ako bude javna - tesko da ce da bude 100% iskrena). Toliko ponavljana rec - marketing :)

Spreman sam da ulozim (da se kladim) trocifrenu vrednost evropske monetarne jedinice da ce TESLA brend (CT-ov) postojati samo u secanju u roku od max 3 godine

Idi trolaj negde drugde, nisi vise zanimljiv, svi znamo da je G2 telefon koji postavio standarde 2013 tako da tesko i koji kinez sada u 2015 moze da se poredi sa njim pogotovo "Tesla".

CosmicDawn: je napisao(la):
Dobar dan,Mene bolje poznaju Bench clanovi sa dela foruma za tablete, i oni znaju da nisam clan bilo kakvog marketing odeljenja. Ideja da dodjem na Bench forum je dosla iz nase zelje da pomognem korisnicima sa eventualnim nedoumicama ili potencijalnim problemima i to je jedino sto sam do sada cinio i sto cu ciniti u buducnosti. Na Benchmarku je solidan broj clanova koji me znaju uzivo ili onih kojima sam pomogao na direktan nacin.Najvaznija stvar je da cu uvek postovati misljenje svakog od vas, a sugestije u bilo kom segmentu su i vise nego dobrodosle.Vezano za sam telefon, da ne odem offtopic.Kao neko ko je clan Tesla tima ja sam verovatno osoba koja je najvise koristila novi telefon u test fazi. Kada bih krenuo da pricam svoje utiske, zaista bih zvucao kao marketing, sto mi uopste nije cilj.Ono sto hocu da vam prenesem jeste cinjenica da je u ovaj telefon ulozeno mnogo inzenjerskih sati da se telefon prilagodi (customizuje) korisnicima na najbolji moguci nacin, a sve ispod same haube. Vi spolja vidite telefon koji podseca na kineski model sa sajta, ali unutra to uopste nije slucaj. Ista je stvar i sa softverom, gde sam i licno ucestvovao u prilagodjavanju istog.Zato sam i napisao u prethodnom postu da bi telefon prvo valjalo isprobati uzivo, pa tek onda donositi sud. I sada i kada telefon izadje, uvek me mozete kontaktirati na [email protected]">[email protected]
Sve to stoji, ali cena je i dalje neprimerena. Realno ne bi smela da bude viša od 150 EUR, a ako dođe do saradnje sa operaterima trebao bi da ima veom popularnu cenu već sa osnovnim paketima.
Inače posedujem h7, još od kad se pojavio i bio je jedan od tableta sa najboljom cenom.

Skoro 10 strana pljuvanja,a niko ni da spomene makar pohvalu za pokusaj da se nesto "domace" napravi...
Nije CT blesav,znaju oni sta i kakve cene igraju ulogu i verujem da dobar procenat cene nabija drzava (slucajevi Hun TV-a su dobar primer) te je zato takva cena... a ne mogu javno reci "***,ljudi,drzava nas dere ko sansku..."
Da je tako lako,ajmo mi da napravimo nas brend u cast Bencha,npr BencH smartfon,extra logo vec imamo,delimo "velike" marze na ravne casti :)
Lakse je pljuvati nego uraditi...
Ne,ne branim CT i cini mi se da nikad nisam imao nista sa njima...

U Nemackoj je sasvim normalno da svaka kuca/firma ima svoj brend (kao i svaki megamarket),svi su made in PRC i to nikog ne tangira,gleda se cena,customer support i garancija...

Sa druge strane imam ovo,cena na eBay.de je 150e,uvoznik nemacka firma i garancija 2 god:
THL 5000 Dual SIM Smartphone
5000 mAH Battery
Android 4.4
5.0inch FHD Touch Screen
MTK6592T Octa Core 2.0GHz
RAM 2GB
ROM 16GB
Bluetooth WIFI NFC
Videi i cackao ga,telefon je extra za taj novac,vlasnik prezadovoljan...

kao i armiju ostalih kineskih telefona tipa Cubot,Wikko,Ulefone,Timmy,DooGee,slicne cene i spec...

ili sin nedavno kupio Huawei P8 Lite za 200e u Media Markt (poznat po ne jeftinoci),telefon je stvarno super,pogotovo SW resenja mi se svidjaju...

ALI,to je Nemacka... u Srbiji,gde ti je drzava najveca prepreka pa tek ostalo,stvarno treba hrabrosti za ovakve poteze...

Neka pokusaju,narod ce videti/odluciti sta im je dobro... mislim da su srbi dobri u proceni cena/kvalitet zahvaljujuci bogatom iskustvu neimastine (nazalost) te ce svakako vreme pokazati sta i kako....

Poslednja izmena:
ja recimo nikada nisam imao problem sa brendom i uvek mi se svidjalo sto tesla nudi zanimljive tablete po ceni nizoj od konkurencije
ali koliko god voleo brend, ne mogu da zazmurim na to da je cena prevelika za ovaj procesor sto je unutra
da je u pitanju bio onaj intel na 1.83ghz, ovaj telefon bi bio direktna konkurencija asus zenfone 2 ze500cl i ze550ml modelima

nadam se da ce u sledecem telefonu biti intel

Poslednja izmena:
slavisaj: je napisao(la):
Uvek postoje oni koji nesto vise vole ili nesto manje vole. Npr ja nikad ne bi kupio LG G2, jako losa izrada, izgleda veoma plasticno. Dok ovaj Tesla izgleda odlicno, i verujem da je dobar telefon upitanju. Za tu cenu, stvarno vredi
Kao da si napisao: ja nikada ne bih kupio Mercedes A klase, suviše je plastičan i nivo izrade nije na nivou Mercedesa. Ali da vidiš kakvu sam Floridu našao, prava limuzina.

Skoro 10 strana pljuvanja,a niko ni da spomene makar pohvalu za pokusaj da se nesto "domace" napravi...
Nije CT blesav,znaju oni sta i kakve cene igraju ulogu i verujem da dobar procenat cene nabija drzava (slucajevi Hun TV-a su dobar primer) te je zato takva cena... a ne mogu javno reci "***,ljudi,drzava nas dere ko sansku..."
Da je tako lako,ajmo mi da napravimo nas brend u cast Bencha,npr BencH smartfon,extra logo vec imamo,delimo "velike" marze na ravne casti :)
Lakse je pljuvati nego uraditi...
Ne,ne branim CT i cini mi se da nikad nisam imao nista sa njima...

U Nemackoj je sasvim normalno da svaka kuca/firma ima svoj brend (kao i svaki megamarket),svi su made in PRC i to nikog ne tangira,gleda se cena,customer support i garancija...

Sa druge strane imam ovo,cena na eBay.de je 150e,uvoznik nemacka firma i garancija 2 god:
THL 5000 Dual SIM Smartphone
5000 mAH Battery
Android 4.4
5.0inch FHD Touch Screen
MTK6592T Octa Core 2.0GHz
RAM 2GB
ROM 16GB
Bluetooth WIFI NFC
Videi i cackao ga,telefon je extra za taj novac,vlasnik prezadovoljan...

kao i armiju ostalih kineskih telefona tipa Cubot,Wikko,Ulefone,Timmy,DooGee,slicne cene i spec...

ili sin nedavno kupio Huawei P8 Lite za 200e u Media Markt (poznat po ne jeftinoci),telefon je stvarno super,pogotovo SW resenja mi se svidjaju...

ALI,to je Nemacka... u Srbiji,gde ti je drzava najveca prepreka pa tek ostalo,stvarno treba hrabrosti za ovakve poteze...

Neka pokusaju,narod ce videti/odluciti sta im je dobro... mislim da su srbi dobri u proceni cena/kvalitet zahvaljujuci bogatom iskustvu neimastine (nazalost) te ce svakako vreme pokazati sta i kako....

Ne - primer sa HUN TV nije uopšte dobar.
Cena "mađarskih" televizora je takva zbog "VAT game" tj PDV prevare, najvećim delom.
A drugim, manjim delom zbog 5% carine koja postoji u Srbiji, i zbog nešto više margine distributera i retailera nego što je to slučaj u drugim zemljama. Ali za televizore, ta povećana margina nije kao za Telefone, znam da je samo 3-4% veća nego recimo u istoj toj Mađarskoj.

Problem sa cenama telefona u Srbiji je sasvim druge prirode.

Istina je da je carina na telefone 5%, što je stvarno neverovatno jer to nema ni jedna krštena zemlja u Evropi (ispada da štitimo lokalnu proizvodnju smart telefona, koja ne postoji). Međutim tih 5% nije razlog za to što su nam cene Samsunga 40% više od ostatka kontinenta, što su cene Apple-a 30% više, što su cene LG-a 35% više, itd itd ... čak i Huawai i ZTE i svi ostali brendovi koji se prodaju preko distribucije u Srbiji imaju povećanu cenu najmanje 20%.

A jedan od glavnih, ako ne i glavni i jedini krivac za to je upravo kompanija KomTrejd, koja je svojim vezama i vezicama "zatvorila" tržište srpskih Telekoma, i to na način za koji ljudi u normalnom svetu idu u zatvor odmah.
Zbog tog povećanog "troška" prema ljudima u operaterima, cene telefona su povećane toliko da to nema više nikakvog smisla i logike. I sve cene u "open marketu" moraju da budu usklađene sa tim cenama prema Telekomima ... koje su takve kakve jesu,

eto , to je živa istina i tuga i jad ove zemlje i tržišta. I ne tražite više krivca na stranama proizvođača i globalne zavere o kvalitetu i kako nas mrze ti iz inostranstva pa nam daju loše proizvode i cene. Istina je, na žalost kao i obično, da smo sami sebi najveći zlotvori. I svi mi, cca 7 miliona poštenih (uslovno rečeno) kupaca u ovoj zemlji, plaćamo telefone 30% skuplje zbog par baraba po telekom nabavkama i distributerskim menadžerima koji kasnije tamo milionske kuće i kola kupuju.

Ja ga hejtujem isključivo zbog cene, realno pošto i ti pratiš temu kineski telefoni znaš da ovaj telefon ne vredi ni blizu 220e.

Strašno mi je to što mora duplo da se zaradi na telefonu.

Pa dobro slazem se da je cena preterana, ali ga ne hejtujem, valjda ce ga kupiti neko.
Eto ni G2 ne hejtujem, ali ga ne bi kupio
no ni G2 a ni Tesla nisu u mojoj sveri zainteresovanosti :)

A kod nas su cena, customer support, servis i garancija na vrhunskom nivou? Stiti se korisnik ili neko drugi?

...ili bezobrazluka?

Kao i uvek....bice i zadovoljnih i nezadovoljnih....a realnost po pitanju odnosa cene/kvaliteta, odnosno realnost po pitanju kompletne usluge ce da vuce ka nuli. Drzava je kriva uvek (u vecoj ili manjoj meri), no....krajnji korisnik najcesce je u najlosijoj poziciji.

Kao da si napisao: ja nikada ne bih kupio Mercedes A klase, suviše je plastičan i nivo izrade nije na nivou Mercedesa. Ali da vidiš kakvu sam Floridu našao, prava limuzina.
Kako si pogodio da nikad ne bi kupio mercedes A klase . Kao sto ne bi kupio ni audi, ni bmw,... vise volim Japanska vozila. Japanska vozila i kineski telefon su najbolji spoj. Nemacka vozila ne vrede toliko koliko kostaju.

Idi trolaj negde drugde, nisi vise zanimljiv, svi znamo da je G2 telefon koji postavio standarde 2013 tako da tesko i koji kinez sada u 2015 moze da se poredi sa njim pogotovo "Tesla".

Pa ti se onda ne razumes u kineske telefone. Postavio je standarde iz plastike 2013. Moj kinez koji je izisao godinu dana ranije je jeo za dorucak taj LG G2. Namerno necu da kazem koji kinez je u pitanju, taj prosli a i sadasnji.

Izvinjavam se na OFFu

Sačuvaj tajnu za sebe i ne pominji više, jer nikoga nije briga za tvog tajnog kineza :D

Lol, i onda neko na ovom forumu dobija savete od osobe poput ove.

Cisto da bi te neko shvatio kao objektivnog ajde ipak reci koji je to kinez jeo za dorucak g2 a izasao je godinu dana ranije pre njega.

Vrh Dno