Ok, hvala. Od VRAM osetljivih modova sam stavio "
optimized texture pack" (hibrid+vanila), tako da sam time zamenio Bethesdin hi-res, pa planiram da iskombinujem sa ovim tvojim low-res za okolinu.
ENB (ovaj Stalkadov konkretno:
http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=12180#content ) je tamo-vamo po performansama, da tako kazem.
Postoje dve verzije trenutno, jedna bazirana na ENB 1.02 i druga na 1.08 . ENB 1.08 radi duplo bolje, ali nema SSAO (niti ga podrzava ikako), i prijavljuje crash kad se izadje na desktop iz igre (sto nije strasno, a moze se izbeci ako se izadje prvo u meni) . 1.02 verzija sakati performanse, i load time (mora da se pritisne shift+F12 tokom loada, i onda opet kad ucita sejv) Ali zato izgleda sjajno. Danas sam odradio jedan fajt sa zmajem kod whiteruna i grafika je izgledala brutalno... (FPS ~25 pa navise, sa SSAO iz drajvera)
Uglavnom, najavio je novu verziju moda na novom ENB (1.09 valjda) koji ce raditi kako treba sto se tice grafike i biti brzi od 1.02 (ali opet nesto sporiji od 1.08) ... pa cu zato da sacekam jos malo, ovo mi toliko dobro izgleda da bih i grafiku menjao ... sto se mraka tice, ima opcija da se ne ubaci "dark dungeons" dodatak i onda ce biti uglavnom kao i pre, mozda sa malo vise kontrasta, (to cu tek da proverim).