Šta je novo?

Termalne paste na testu

AS 5 je matora, prilicno davno izbacena. Svasta se pojavilo od tada, normalno da ima i boljih.

Samo sto su se ljudi prilicno vezali za legendu :)

Odlican link...

I sta je zakljucak, kako je najbolje nanositi pastu?

Pozdrav

Ja sam zakljucio da sam krivo naneo. Razmazao sam po celoj povrsini i postoji mogucnost da sam zarobio vazduh. Sad da nadjem neku srednje gustu pastu pa da lupim X :). Sta mislite o Zalman ZM-STG2?

Ja sam zakljucio da sam krivo naneo. Razmazao sam po celoj povrsini i postoji mogucnost da sam zarobio vazduh. Sad da nadjem neku srednje gustu pastu pa da lupim X :). Sta mislite o Zalman ZM-STG2?

Rekao bih ti da se ne zaludjujes sa glupostima :). Ja imam Xilence Silver Tim pastu, placenu oko 400 dinara i sasvim sam zadovoljan. Malo je losija od NanoFusiona (za 1 stepen), ali je redja i mnogo lakse se nanosi. Ako hoces neki pravi dobitak u hladjenju, ispoliraj bazu kulera i procesor. Pasta ti nece puno doneti.

Ispolirao sam i jedno i drugo,a kontao sam da probam da satvim pastu sa onom X metodom :p. Namam vise paste one koje sam dobio sa kulerom pa i ovako moram da uzmem neku pastu... Ova ZM-STG2 je nekih 750 dindzi 5g, znam jedino da je na aluminijum oxid bazi i da je srednje gustine... ne znam jel neko probao... najradije bi uzeo Ocz Freeze , al ne mogu da je nadjem.

Win Win radnje... ?

..nema nigde. Sve ste pokupovali :mad:
Nema veze , mislio sam tek da zamenim za koji mesec kad ugreje vreme malo. Valjda ce da ulati neka tubica do tada osim ako ne uzmem ovu ZM-STG2 u medjuvremenu.

Poslednja izmena:
Po milijarditi put(ne kazem tebi konkretno vec uopsteno), stavis tufnu na sred procesora ili ti zrno i zavrsena prica.

to moze na kulere sa ravnom osnovom, a na ove sa direct heat pipe touchom nece da moze, ima onih zareza sva pasta pi se zaustavila na centralne dve ivice HDT.

Za ove HDT bese ide dve crte, po pipe-ovima... ?

to moze na kulere sa ravnom osnovom, a na ove sa direct heat pipe touchom nece da moze, ima onih zareza sva pasta pi se zaustavila na centralne dve ivice HDT.

Ljudi bre sta vam je jel' ste pili crazy pills! :d

Na sve kulere, samo zavisnoti ako je HDT stavis malo vise paste isto na sredinu i cepas, imao sam i Xigmateka sa HDT, probao besprekorno funkcionise, prvo sam muvao pastu medju te zareze, mazao kod prvog montiranja, posle kod drugog montiranja probe radi, samo stavim na sred procesora, zalepim odozgo kuler, kada sam skidao taj kuler pasta je bila perfektno razmazana, da ne pricamo o tome da su temperature bile odlicne, sto je i najbitnije.

Pogledajte male snimke na internetu kako stavljaju pastu kada menjaju procesore na super kompjuterima pa ce vam sve biti jasno, to sto ljudi vole da se zamlacuju bez potrebe (pogotovu kod nas) to je drugo.

PS/A, na kraju krajeva probajte sami pa cete videti, mada se plasim kakvih sve ima neko nece umeti ni to da uradi, pa ce posle da bude "eto ne valja", zato mozda i bolje da mackate kulere i procesore do mile volje.

Poslednja izmena:
ja koristim već godinama sivu Titan Thermal Compound, Heatsink Paste, Nano Grease,nikakvih problema za sad.

Samo da prijavim. Danas sam lupio tufnu i temp. su mi iste kao i kad je bila namazana cela povrsina... Pastu sam koristio istu onu sto sam sa kulerom dobio (ostalo mi bilo od proslog puta taman za tufnu:)) ....Mozda zato sto mi je ova pasta pregusta za tufnu ...taman sam se ponadao da sam dobio 4 stepena manju temp. kad se setim da nisam klokno cpu :(

Poslednja izmena:
Moglo bi se reći zaludno mada:
Ja uvek kanem kap na sredinu i odma' stavljam kuler.
Ali, primetio sam (odavno) da su ivice HS-a procesora višlje nego dublja sredina i kada se pasta "razlije" u obliku kruga kako je neko zapazio, po sredini procesora, one ivice su u direktnom kontaktu za bazom kulera.
Prilikom montaže ili blagih pomeranja kulera dok je prikopčan u Socket-u (recimo zamena ventilatora, naglo pomeranje kućišta...), može HS procesora da zagrebe bazu kulera. To možda i ne smeta performansama ništa bitno ali sutra kada prodajete kuler na njemu ima riseva (ogrebotina). Ili vas to nervira a skinuli ste kuler samo da zamenite pastu i sada morate da ga i polirate... :)
Tako da Vicious-Deeds-ova "radnja" ima nekog smisla jer da je bilo paste po celom HS-u procesora verovatno nikad ne bi bilo nikakvih ogrebotina.

Cime i kako poliras kuler? Kapiram ako postoje brazde,ogrebotine da li koristis neku alatku ili hemikaliju ili sta?

Pa to sa tufnom je ok za neke kulere ali za neke koji imaju aluminijum nije.Moja vendeta mora da se stavi na sce 3 cevke.

Vidim da se Nano fusion sasvim dobro drzi. Samo neka mi neko objasni kako se ona razmazuje. Ja sam je nekada davno koristio i bila je bukvalno kao 2 nedelje stara zvaka, na kraju sam je bacio.

Da li neko ima iskustva sa jeftinijim pastama, tipa Spire SilverGrease Pro, CM High Performance ili ona Manhattan ?

Treba mi nesto za bartona i northwooda i za gpu, a nisam trenutno pri nekoj kinti sada, pa da znam sta da radim. . .

Da li neko ima iskustva sa jeftinijim pastama, tipa Spire SilverGrease Pro, CM High Performance ili ona Manhattan ?

Treba mi nesto za bartona i northwooda i za gpu, a nisam trenutno pri nekoj kinti sada, pa da znam sta da radim. . .

Uzmi onu koja je najjeftinija od tih i uzivaj.

A koliko kostaju jeftinije paste? Ja sam nasao noctua nth-1 za 500 kinti, pa ako je razlika 100-150 dinara bolje idi na nth-1, ako moze da se nadje jos po toj ceni.

Ma od 100 do 200din, a te noctuae mislim da nema nigde u NS, videcu sutra kolko ce mi ostati para kad uzmem neke ventove, pa mozda i uzmem neku bolju. . .

PS Evo sad sam video da ovo ima u ww, Prolimatech PK-1 Nano 1g, kolko sa gramom oze da se maze?

I za one koji su trazili Coollaboratory Liquid Pro FLussigmetall 1000dindzi u ww isto

Nazad
Vrh Dno