AS 5 je matora, prilicno davno izbacena. Svasta se pojavilo od tada, normalno da ima i boljih.
Samo sto su se ljudi prilicno vezali za legendu![]()
I sta je zakljucak, kako je najbolje nanositi pastu?
Pozdrav
Ja sam zakljucio da sam krivo naneo. Razmazao sam po celoj povrsini i postoji mogucnost da sam zarobio vazduh. Sad da nadjem neku srednje gustu pastu pa da lupim X. Sta mislite o Zalman ZM-STG2?
Win Win radnje... ?najradije bi uzeo Ocz Freeze , al ne mogu da je nadjem.
Win Win radnje... ?
I sta je zakljucak, kako je najbolje nanositi pastu?
Pozdrav
Po milijarditi put(ne kazem tebi konkretno vec uopsteno), stavis tufnu na sred procesora ili ti zrno i zavrsena prica.
to moze na kulere sa ravnom osnovom, a na ove sa direct heat pipe touchom nece da moze, ima onih zareza sva pasta pi se zaustavila na centralne dve ivice HDT.
Moglo bi se reći zaludno mada:
Ja uvek kanem kap na sredinu i odma' stavljam kuler.
Ali, primetio sam (odavno) da su ivice HS-a procesora višlje nego dublja sredina i kada se pasta "razlije" u obliku kruga kako je neko zapazio, po sredini procesora, one ivice su u direktnom kontaktu za bazom kulera.
Prilikom montaže ili blagih pomeranja kulera dok je prikopčan u Socket-u (recimo zamena ventilatora, naglo pomeranje kućišta...), može HS procesora da zagrebe bazu kulera. To možda i ne smeta performansama ništa bitno ali sutra kada prodajete kuler na njemu ima riseva (ogrebotina). Ili vas to nervira a skinuli ste kuler samo da zamenite pastu i sada morate da ga i polirate...
Tako da Vicious-Deeds-ova "radnja" ima nekog smisla jer da je bilo paste po celom HS-u procesora verovatno nikad ne bi bilo nikakvih ogrebotina.
Da li neko ima iskustva sa jeftinijim pastama, tipa Spire SilverGrease Pro, CM High Performance ili ona Manhattan ?
Treba mi nesto za bartona i northwooda i za gpu, a nisam trenutno pri nekoj kinti sada, pa da znam sta da radim. . .
Da li neko ima iskustva sa jeftinijim pastama, tipa Spire SilverGrease Pro, CM High Performance ili ona Manhattan ?
Treba mi nesto za bartona i northwooda i za gpu, a nisam trenutno pri nekoj kinti sada, pa da znam sta da radim. . .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari