Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Na Temu sam obavio svega par kupovina (do najnovijih dešavanja mi je Aliexpress bio generalno bolji izbor).

Ja sam od onih koji na Aliexpress uđe jednom dnevno da pokupi novčiće, i to je sve. Kupovine obavljam ciljano, tad kada mi nešto treba nađem gde je najpovoljnije u tom momentu i ako se može dodatno sniziti cena sa novčićima snizim je i obavljeno.

Šta bi bila odgovarajuća strategija za Temu? Ako je ima naravno.
Ne želim da visim u aplikaciji, igram igrice skupljam džiđža bidže i hranim šopingholičara u sebi.
Dakle zanima me kad nešto pazarim da obavim stvar po mogućnosti što brže i povoljnije uz minimalno robovanje sistemu.
Isto, ne interesuje me da gubim vreme na te gluposti.
1. Temu ne pokazuj ženi 😉
2. Koristi preko browsera, aplikacija je toliko dosadna sa iskačućim prozorima i "promocijama" da je to neverovatno, ja je deinstalirao.
3. Ima da se nađu iste stvari na primer USB fioke za 2,5" HDD koštaju isto pa i manje, adapteri za video kablove itd. a nema nikakve naplate kada to stigne tako da bolje da platiš malo više nego da čekaš tombolu naših ćacija, lutrijskog tipa.

Baciš pogled kod nas koje su cene ako je mala razlika gledaš da li plaćaš isporuku ovde jer poštarine u lokalu koštaju kao da dolaze van Mlečnog puta a sa Temu ti je free.

Mislim da je temu dosta ljudi razmazio sa claim creditom ako vam je kupovina sa cc samo “ok”,naravno da polako ukidaju nece sigurno doveka da daju dzabe,pa gde ima da obavis kupovinu a oni te jos caste 1000 dinara preko,sto puta su mi dali cc lupam kupis za 10k a vrate ti 11k i tako slicno,imam kupljenih stvari sigurno za nekih 400.000 a daj boze da sam dao 100.000 dinara kad oduzmes cc,nasim ljudima jedino da dele dzabe da bi bili zadovoljni.
Ne kada je sve 2x cene na aliju.. E to je problem, i zato ljudi ocekuju CC i ostale gluposti. Jer ako je 2x skuplje na temuu nego na aliju - pa kupicu ga na aliju. Pritom za vecinu tih promocija ne mozes bas da izaberes sta zelis, nego sta ti oni prikazu - i onda beskonacno skrolujes, trazeci bas ono sto ti treba (jer ti je u cart-u), medju gomilom drugih bespotrebnih gluposti koje pokusavaju da ti upselluju. Ceo biznis model im je malo prevarantski.
A steta. Umesto da iskoriste svoju dobru logistiku, integrisane carine, free shipping i dobar CS, i recimo sve ponude 25% skuplje nego na aliju - oni vode ovu prevarantsko-sibicarsku politiku. I da, i ja sam iskoristio puno CC (verovatno sam sve placao grubo u pola cene, mozda i 40% oglasene), i da, tada sam kao i vecina bio zadovoljan (secam se - uglavnom je CC na pocetku bio 2250din nazad na kupovinu preko 4200din), ali sada kada promocija nema - prosto se ne isplati - osim ako coveku bas gori, ili je zbog skupog shippinga nesto neisplativo sa alija.
Dobar/cist/jednostavan primer su mi oni mali pametni wifi satici - na aliju su 10-11$, i free shipping (bundle deal), a na temuu oko 2000din (super poklon inace). Ako mozes da ga kupis za 50% - super - kupicu ga na temuu jer je bolji shipping i sl, ali ako to nije slucaj, cak i sa carina+harac (posebno kada se ukombinuje sa jos 2 itema, pa se barem harac podeli), taj satic te sa alija izdje 13-14$, sto je i dalje dosta jeftinije nego na temuu.. Inace preporuka za sve koji ne znaju o cemu pricam - fin gadget/pokloncic za nekoga:
1774605722999.png

2. Koristi preko browsera, aplikacija je toliko dosadna sa iskačućim prozorima i "promocijama" da je to neverovatno, ja je deinstalirao.
Istina, ovo je posebno iritantno, preusmerio sam traffic preko AdGuard-a i eliminisana je većina iritantnih stvari koje bodu oči

bjov,​

To je "cherry picking". Isto može da se radi u oba smera.

Našao sam neki alat - baterijski ruter i na Aliexpress i na Temu. Na AE je oko 8000 dinara (sa isporukom), na Temu je oko 7000 dinara. Kada bude stigao, naplatiće mi dodatne troškove, pa će me sa AE koštati oko 10500, a sa Temua 7000. I da nekim čudom ne ocarine i naplate ništa dodatno, opet mi je jeftinije na Temu.

A imam i primera gde se nešto apsolutno ne isplati kupiti na Temu, čak ni sa kuponima i sličnim glupostima.

Pre neki dan mi je stiglo ovo:
1774607022913.png

Postoji isti model i na AE:
1774607143846.png

Treba pratiti artikal na više mesta i kad bude na akciji tada uzimati a za isporuku dopuniš sa nečim.

Ne kada je sve 2x cene na aliju.. E to je problem, i zato ljudi ocekuju CC i ostale gluposti. Jer ako je 2x skuplje na temuu nego na aliju - pa kupicu ga na aliju. Pritom za vecinu tih promocija ne mozes bas da izaberes sta zelis, nego sta ti oni prikazu - i onda beskonacno skrolujes, trazeci bas ono sto ti treba (jer ti je u cart-u), medju gomilom drugih bespotrebnih gluposti koje pokusavaju da ti upselluju. Ceo biznis model im je malo prevarantski.
A steta. Umesto da iskoriste svoju dobru logistiku, integrisane carine, free shipping i dobar CS, i recimo sve ponude 25% skuplje nego na aliju - oni vode ovu prevarantsko-sibicarsku politiku. I da, i ja sam iskoristio puno CC (verovatno sam sve placao grubo u pola cene, mozda i 40% oglasene), i da, tada sam kao i vecina bio zadovoljan (secam se - uglavnom je CC na pocetku bio 2250din nazad na kupovinu preko 4200din), ali sada kada promocija nema - prosto se ne isplati - osim ako coveku bas gori, ili je zbog skupog shippinga nesto neisplativo sa alija.
Dobar/cist/jednostavan primer su mi oni mali pametni wifi satici - na aliju su 10-11$, i free shipping (bundle deal), a na temuu oko 2000din (super poklon inace). Ako mozes da ga kupis za 50% - super - kupicu ga na temuu jer je bolji shipping i sl, ali ako to nije slucaj, cak i sa carina+harac (posebno kada se ukombinuje sa jos 2 itema, pa se barem harac podeli), taj satic te sa alija izdje 13-14$, sto je i dalje dosta jeftinije nego na temuu.. Inace preporuka za sve koji ne znaju o cemu pricam - fin gadget/pokloncic za nekoga:
Pogledajte prilog 533388
Pazi prevarantski jeste zato mora lepo da se cita i gledaju komentari,sto se tice cc svaki dan imam na 6500 potrosenih povracaj 5600,ja samo dodajem 900 dinara na sledecu porudzbinu i vrtim tako u krug,uzmem nesto sto kosta 6500 za 900 dinara pa neka je skuplje 3 puta opet sam dzabe proso,zadnji put su mi dali na potrosenih 19700 povracaj 17600,uzeo samsung galaxy watch 7 44mm koji kosta 23.000 i kad dobijem povrat uzeo sam sat za 5400 sto nema nigde,taj sat u srbiji kosta 24.000😂

Pa ti si pravi srećnik, možda si jedini na forumu sa tim procentom CC. Evo nek javi još neko ukoliko ima sličnu ponudu.

Evo ja sam dobio cc na potrošenih 3500 dobio 2950 cc, upravo jutros stigla ta pošiljka.

Prilozi

• Screenshot_20260327_124841_com_einnovation_temu_ContainerActivity.jpg
    Screenshot_20260327_124841_com_einnovation_temu_ContainerActivity.jpg
    84 KB · Pregleda: 140
Šta se dešava pri povratu proizvoda koji sam kupip sa kuponom od 1000 din. Znači cena je bila 5000 a ja sam kuponom smanjio na 4000. Medjutim nesvidja mi se i hocu da vratim. Da li mi vracaju 4000 ili 5000 u vidu kredita pošto znam da žive pare nevraćaju samo kao kredit?

Vraćaju ti samo kredit sa kojim si platio, ne i kupon. U tvom slučaju vraćaju samo 4000 kredita.

Isto tako ako ne i gore je navući se na portal poput BBC-a.

Izuzetno lepe 😀

Pogledajte prilog 533388
Screenshot 2026-03-27 at 15.28.09.pngScreenshot 2026-03-27 at 15.28.23.pngScreenshot 2026-03-27 at 15.28.32.png

Malo se i ja prebacio na Temu sa Alija. Kupih neke tende pa me navukli na Daily Rewards pa sam uzeo jos nesto sa kuponom i navukli me na Credit back. Realno sam uzeo ono sto sam hteo, mada necega 2x 🙂. Gledajuci ustedu ako se tako moze reci mozda je to nekih 50% njihove nabubudzene cene, realnije 30-40% bi trebao dobiti kredita nazad i tih kupona od 500 do 1500din. Taj od 500 moze biti OK za kupovinu do 1700din.

Ova Temu nagradna igra za 99 din., nije za svaku nagradu izvlačenje istog dana, nekad se čeka i po 2-3 dana! Kako to provaliti?

И ја сам приметио, и остали Шијоми телефони.

Postoji li na temu da se kupi 10gbps network kartica pcie?I koju bi ste mi preporučili.
Vidio sam da ima skener kao gore je glava od skenera koji skenira.Da li to valja pošto je koštalo neki 5 6 hiljada dinara

Da li je neko u poslednje vreme uopste osvojio nesto. Jedno vreme je bilo svaki dan da neko prijavi da je nesto dobio, cini mi se da ne dele vise sakom i kapom

Moje kolege na poslu, trojica dobili kutije sa alatom u poslednje dve-tri nedelje. Jednom stigla pre neki dan, ono je opasno lepo. Ostaloj dvojici još uvek na putu.
Za uređaje se stvarno niko ne hvali, to izgleda zategli. Mada je i izbor u poslednje vreme krajnje jadan, od ženskih torbica do šerpi na naduvavanje (šator inače, neko ga lepo preveo, svakako umrem kad god vidim).
Inače od danas je od 21h, čisto da znate 🙂

sto su iritatni sa ovim kao poklonima, uvek dobijem na onom tocku 6 free stvari, uvek zafali 0.1% da se sve 6 dobiju za free, jutros opet mi iskocilo sada je min za narucivanje 1000 dinara da se uzmu ali fali tih 0.1%

Nazad
Vrh Dno