Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

naravno da sam zvao dexpress. oba puta su rekli da nisu ni preuzeli posiljku. i da je to sve kako treba. a statusi su "ceka na preuzimanje" a zatim "kod kurira beograd". zato sam i pitao. do sada kada je dexpress preuzimao posiljku ona bude preuzeta istog dana/noci kada se i pojavi status "ceka na preuzimanje". sada nije preuzeta a pise i da je kod kurira.

mozda nekome bude od pomoci. dexpress nije preuzeo paket, proslo 20 dana. ne znam zasto. zvao ih 3x nista se nije desilo. rekli mi da je sve kako treba.

kontaktirao temu podrsku - na pocetku ai ali se brzo pojavila i realn(ij)a osoba. odgovorila posle par minuta da sacekam jos 3 dana i u slucaju da se do tada nista ne desi sa posiljkom dobicu refund. tako je i bilo. treceg dana dobijem povrat novca u kreditu i plus 1000 din kupon na 1001 din potrosnje. hvala lily.

mozda nekome bude od pomoci. dexpress nije preuzeo paket, proslo 20 dana. ne znam zasto. zvao ih 3x nista se nije desilo. rekli mi da je sve kako treba.

kontaktirao temu podrsku - na pocetku ai ali se brzo pojavila i realn(ij)a osoba. odgovorila posle par minuta da sacekam jos 3 dana i u slucaju da se do tada nista ne desi sa posiljkom dobicu refund. tako je i bilo. treceg dana dobijem povrat novca u kreditu i plus 1000 din kupon na 1001 din potrosnje. hvala lily.
Na kraju ce ti stigne posiljka kad budes i zaboravio za nju,meni se to desavalo par puta.

Nema carine i pdv, tj vec je uracunata u cenu, ne placas dodatno nista.
znaci ima :)
da sacekam jos 3 dana i u slucaju da se do tada nista ne desi sa posiljkom dobicu refund. tako je i bilo. treceg dana dobijem povrat novca u kreditu i plus 1000 din kupon na 1001 din potrosnje. hvala lily.
to onda nije refund, refund je kada ti vrate pare koje si im dao. ovako su tvoje pare i dalje kod njih, a ti i dalje nisi dobio ono za sta si im dao pare…. zasto bi im onda davao opet pare kada se tako ponasaju prema tebi?

tebe ne treba da interesuje kurir, posta, carina… dao si im novac da ti isporuce na adresu koju si im ostavio u vreme za koje oni samo kazu da ce isporuciti. ako toliko ne mogu da obezbede…. zasto ja da ih nagradjujem i podrzavam njihov posao.

to onda nije refund, refund je kada ti vrate pare koje si im dao. ovako su tvoje pare i dalje kod njih, a ti i dalje nisi dobio ono za sta si im dao pare…. zasto bi im onda davao opet pare kada se tako ponasaju prema tebi?
Postoji opcija povrata novca na karticu, ali traje malo duže, zato se ljudi uglavnom opredele za povrat u vidu kredita koji leže instant :)

naravno da traje malo duze, tako je svuda. ali tako imas novac nazad i odes da kupis negde drugde gde ces mozda proci bolje :)

I ne kreditiraš Temu zbog iznad navedenih razloga koji ne treba uopšte da te zanimaju.

Stigo mi paket, narucio maskicu za telefon, neke cetkice za dtailng auta bagatela po 100ak dinara, cetka z apranje felni za 200 dinara, kutijica za hard disk za 400 dinara kod nas nisam mogao da nadjem za manje od 1000 dinara.

Apropo kredita i refundacija, bolje ide procedura pri opredeljenju za kredit, a na kraju krajeva, možete da ga skupljate i kroz price adjustment, plus za istu stvar tražite korekciju više puta i taman.

tebe ne treba da interesuje kurir, posta, carina… dao si im novac da ti isporuce na adresu koju si im ostavio u vreme za koje oni samo kazu da ce isporuciti. ako toliko ne mogu da obezbede…. zasto ja da ih nagradjujem i podrzavam njihov posao.
Nema, nista dodatno to je pitao.
A ti ako tvrdis da ima dokazi da si ista ili iko platio DODATNO carinu i pdv sto je covek i pitao.

nisam to rekao

napisao si da nema carine i pdv, ja sam napisao da ima

citirao sam celu tvoju recenicu

da si napisao:
carina i pdv je vec uracunata u ceni koju placas, ne bih nista ni pisao.

ovako si sam sebe protivrecio u istoj recenici.

Druze,lepo sam napisao da nema dodatnih troskova i da Temu racuna sve u cenu proivoda, sto ga tupis sada, nije mi jasno, al eto zanimaj se ako bas nemas sta pametnije da radis.
Ziv bio...

ne vidim problem u ponasanju ikoga i drami oko izgubljenog paketa. temu je spakovao sve kako treba. poslao. stiglo je u srbiju. paket je prosao "carinu". paket je nestao u srbiji posle carine. konkretno nikakve veze problem nema sa prodavcem vec sa kurirskim sluzbama ovde. prodavac mi da refund + poklon. tako da sam narucio ponovo ono sto je bilo naruceno i nalazilo se u paketu koji je nestao.

po tome sto si napisao ako jednom posta zagubi paket ti vise nikada neces da narucujes od prodavca zato sto je posta izgubila paket i ne treba da podrzavas tog sto salje zato sto je posta izgubila paket. to je tvoj izbor. moj je ovo sto sam uradio. isto tako narucujem sa alija iako par od stotina paketica godisnje nisam dobio. to ne dovodi u pitanje da li cu opet da narucujem sa alija,
uz sve ovo, ja nisam trazio nikakav savet sta treba da radim ili ne radim ni sa kreditom ni novcem ni prodavcem ni posiljkama.

Poslednja izmena:
naravno, tvoj izbor.
samo nisi ti izabrao da ti neki kurir donosi robu, nisi ti trazio kada da ti se ta roba isporuci. ti si prihvatio sve uslove prodavca i dao mu svoj novac za njegovu uslugu. ako on ne ispuni uslugu, to je njegov problem, sledeci put neka bira bolje saradnike.

Temu mi je napisao da ce mi paket preko aksa stici kada stigne u Srbiju da li moze da se desi da dodje do promene kurirske sluzbe kad prodje carinu?

Pa ranije je bilo ako paket pocinje sa PT i zavrsava se sa RS moze stici i preko city expresa i preko posta , ali kada napisu da je aks onda nema promene , samo da mi ne zeznu ssd a majice neka guzvaju ispeglacu.

Pa ranije je bilo ako paket pocinje sa PT i zavrsava se sa RS moze stici i preko city expresa i preko posta , ali kada napisu da je aks onda nema promene , samo da mi ne zeznu ssd a majice neka guzvaju ispeglacu.
Moze,meni je do carine pisalo posta,juce kad je proslo carinu promenili na city,i to nije prvi put.

Nazad
Vrh Dno