Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

pa ako covek nema tog troska banke kod aliexpress, onda je do temu, a ne banke :)

lepo postavis da temu uzima eure i nema konverzije (oh wait)

Ako je nekome stalo do 60 dinara po porudzbini onda otvorite iRacun u rajfajzenu besplatno i ustedecete tih 50-60 dinara.

pa ako covek nema tog troska banke kod aliexpress, onda je do temu, a ne banke :)
Pa ako smo vec utvrdili da neke banke nemaju taj trosak, onda nije do Temu. Sta cemo sad? :)
Kada kazemo do banke, to moze biti domaca banka, moze biti strana banka, posrednicka banka, moze biti vrsta kartice koja se koristila, moze biti procesor kartica, ili bilo ko u tom lancu.

Bilo kako bilo, na Temu se moze kupovati bez tog troska konverzije, u zavisnosti od toga koju domacu banku koristimo.
Ali to nije nesto sto Temu naplacuje i sigurni smo da ne mozemo da razumemo kao trosak dostave. :D

Jel ima da je neko naručio nešto sa Temu i da je zadovoljan poručenim, ono, da mu koristi, radi itd?
Moja gospođa je imala jedno 3-4 porudžbine, svaašta nešto za krojenje, neke torbice, prišivke, nalepnice itd, sve stizalo u roku od 10 dana. Ono što je poručeno i što piše u opisu, to je i stiglo.
E sad, nismo naručivali ništa tehničke prirode . Sa Alija sam naručivao i zadovoljan sam, al koliko ovde vidim, opasno se kuka na tehniku sa Temua, pa zato i pitam za iskustva
ja sam narucivao automatske mini pumpe za saksije sa tajmerom- kada nisam kod kuce da sam sistem zaliva -sve sve ok radi dosta garderobe koja je extra kvaliteta alata sve je ok bilo.cebad orekrivke peskire sve kvalitetno neuporedivo jeftinije nego kod nas Uvek gledaj broj podzbina i ocene kupaca

Jedno pitanje
Postoje isti proizvodi od različitih prodavaca a cene se razlikuju, uglavnom neke sitnice.
Planiram da naručim neke gluposti za WC od prodavaca koji nemaju recenziju za taj proizvod a jeftiniji je, hoće li mi doći roba sa defektom ili je i to sigurno kao kod onih što imaju 300-400 komentara?

Jedno pitanje
Postoje isti proizvodi od različitih prodavaca a cene se razlikuju, uglavnom neke sitnice.
Planiram da naručim neke gluposti za WC od prodavaca koji nemaju recenziju za taj proizvod a jeftiniji je, hoće li mi doći roba sa defektom ili je i to sigurno kao kod onih što imaju 300-400 komentara?
Moje iskustvo, za sada, je da nema razlike, treba gledati sto nizu cenu. Ali ne sumnjam da kod nekih proizvoda moze biti razlika u kvalitetu, ako je prodavac dobavio iz neke fabrike koja koristi losije sirovine ili ako je prodavac kupio neku skart seriju pa gleda da utopi sto pre.

Ono sto sam primetio u nekoliko situacija je da se pojedini prodavci koji su novi na platformi probijaju tako sto ponude suludo nisku cenu u odnosu na ostale, a proizvod je standardnog kvaliteta ili viseg.

Pošto znam da Temu obično šalje sve zajedno u jednom paketu, šta se dešava sa carinom ako je ukupna vrednost porudžbine 110€?
Pitam prosto da li da razdvojim pošiljku u dva segmenta ili nema potrebe.
I možda mi je promaklo ali ne nudi mi nigde opciju da promenim valutu sa dinara

1726017155072.png

Poslednja izmena:
Pošto znam da Temu obično šalje sve zajedno u jednom paketu, šta se dešava sa carinom ako je ukupna vrednost porudžbine 110€?
Pitam prosto da li da razdvojim pošiljku u dva segmenta ili nema potrebe.
I možda mi je promaklo ali ne nudi mi nigde opciju da promenim valutu sa dinara

Pogledajte prilog 457548
Posalju ti dva ili vise paketa kako ne bi presao tih 50e.

Hvala. a šta je sa ovim valutama u dinarima, jel to nešto ne vidim gde mogu da promenim u evre?

Ne mozes, ako si iz Srbije placas logicno dinarima ako si iz EU ili neke druge zemlje tipa USA placas u € ili $ tj u lokalnoj valuti zemlje rezistenta, nije kao na AE-u.

Ne mozes, ako si iz Srbije placas logicno dinarima ako si iz EU ili neke druge zemlje tipa USA placas u € ili $ tj u lokalnoj valuti zemlje rezistenta, nije kao na AE-u.
Nije uopšte logično da plaćam u dinarima ako koristim PayPal gde su mi dolari, npr. pa da mi radi bespotrebnu konverziju i da gubim novac.

Recimo na AliExpressu plaćam često u evrima a i Mobi Banka dozvoljava da na istu debitnu karticu držim i dinare i evre.

Pricao sam za nase kartice, PP nisam nijednom recju spomenuo. Placaj karticom, Gpay(kao ja) i skida ti din bez konverzije ikakve, sto bre ljudi komplikujete, na AE placajte u €.
Ja isto na AE placam u €, ali da si citao moju predhodnu poruku koju si citirao, lepo napisah, nije isto kao na AE. Na temu svako placa u nacionalnoj valuti odnosno EU koji imaju sredstvo placanja u € njima su cene u €, Englezima u £ itd.

ja sam narucivao automatske mini pumpe za saksije sa tajmerom- kada nisam kod kuce da sam sistem zaliva -sve sve ok radi dosta garderobe koja je extra kvaliteta alata sve je ok bilo.cebad orekrivke peskire sve kvalitetno neuporedivo jeftinije nego kod nas Uvek gledaj broj podzbina i ocene kupaca
Može li link tog automatskog sistema za zalivanje biljaka na terasi, koji se pokazao kao dobar i efikasan?

Pricao sam za nase kartice, PP nisam nijednom recju spomenuo. Placaj karticom, Gpay(kao ja) i skida ti din bez konverzije ikakve, sto bre ljudi komplikujete, na AE placajte u €.
Ja isto na AE placam u €, ali da si citao moju predhodnu poruku koju si citirao, lepo napisah, nije isto kao na AE. Na temu svako placa u nacionalnoj valuti odnosno EU koji imaju sredstvo placanja u € njima su cene u €, Englezima u £ itd.

Meni Temu kao naplati u dinarima (preko Apple Pay), a Inteza me posle duži u evrima, i tu nastane neki dodatni trošak u konverziji. Ne vidim način da to promenim.

Pričali smo o ovome. Zavisi od banke, npr. kada se plati preko Temu-a, Raiff i OTP obračunavaju direktno u RSD (napomena Raiff ima 1% provizije jer je naplatno mesto u inostranstvu). Erste, NLB i Intesa kovertuju RSD u EUR.

Edit: Nema načina da se promeni, Temu nudi samo naplatu u RSD. Ako ste u prvoj grupi koristite dinarski račun (OTP i Raiff to rade automatski jer su kartice povezane na oba računa), a ako ste u drugoj grupi koristite devizni račun.

Mobi Banka na svu sreću naplaćuje u dinarima. Nije bilo dodatnih troškova.

Izleteo mi neki video na tiktoku neke barbike lol, priča o refundu ako cena padne a pošiljka poslata u zadnjih 30 dana, detaljno prikazuje kako to izvesti, ja probao i stvarno radi, 350 dindži refundirano :D
Dobra fora, pričalo se o tome ovde ranije ali ne znam zašto nije me zanimalo ili nisam ukapirao o čemu se priča, trebala mi neka barbika koju u životu nisam video pre tog klipa, da mi fino objasni :ROFLMAO:
barbiamerika se zove hahah
btw iskače mi gomila tih temu haulova lmfao

Pričali smo o ovome. Zavisi od banke, npr. kada se plati preko Temu-a, Raiff i OTP obračunavaju direktno u RSD (napomena Raiff ima 1% provizije jer je naplatno mesto u inostranstvu). Erste, NLB i Intesa kovertuju RSD u EUR.

Edit: Nema načina da se promeni, Temu nudi samo naplatu u RSD. Ako ste u prvoj grupi koristite dinarski račun (OTP i Raiff to rade automatski jer su kartice povezane na oba računa), a ako ste u drugoj grupi koristite devizni račun.
MTS bivsa banka meni u din skida nema konverzije nikakve.
Pa nije baš da svi plaćaju u nacionalnoj valuti...

Pogledajte prilog 457653
BAM na medjunarodnom monetarnom trzistu nicemu ne vredi, iz tog razloga njima je dato da losije prolaze jer uvek imaju konverziju, kod nas ne. Kao sto rekoh pored drugih ni bivsa Mts banka ne radi konverziju vec direkt u RSD skida i obracunava.

Poslednja izmena:
Da li je još imao slučaj da mu Temu refundira ceo iznos za pošiljku (dostavljenu na paketomat) jer nisu dobili info od Pošte Srbije da je isporučeno? Već druga pošiljka koju mi Temu refundira iz istog razloga.

Za prvu sam se dopisivao sa podrškom, objasnio da je sigurno neka greška u pitanju jer sam ja dobio pošiljku, čak sam uradio i review za par stvari a za jednu i refund, čisto da im dokažem da imam robu koju sam poručio. Zahvalili su se i poslali mi Request for Payment, da im vratim taj iznos koji su refundirali. U tih par dana su me čak i zvali iz pošte da pitaju da li sam preuzeo neku pošiljku na paketomatu. Mislio sam da je usamljeni slučaj ali izgleda da nije.

Juče mi je i druga pošiljka preuzeta sa paketomata refundirana tj. bio je pokušaj refundacije ali je moja prepametna banka (OTP) blokirala tu transakciju da bi me zaštitila od sumnjivih transakcija :cautious:

Pošta će obesmisliti Temu.

Sad ce Posta u strajk zbog TEMU :/

Covek pisao da koristi za brijanje. I na snimku se vidi da skida do koze.

Na konto one price oko provizije banaka.
Napravio virtuelnu kartice preko Intesine aplikacije.
Racun na Temu je bio 1991 rsd. Banka je skinula 2045 rsd. Tako da ima provizije.

Nazad
Vrh Dno