Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Jel ima da je neko naručio nešto sa Temu i da je zadovoljan poručenim, ono, da mu koristi, radi itd?
Moja gospođa je imala jedno 3-4 porudžbine, svaašta nešto za krojenje, neke torbice, prišivke, nalepnice itd, sve stizalo u roku od 10 dana. Ono što je poručeno i što piše u opisu, to je i stiglo.
E sad, nismo naručivali ništa tehničke prirode . Sa Alija sam naručivao i zadovoljan sam, al koliko ovde vidim, opasno se kuka na tehniku sa Temua, pa zato i pitam za iskustva

Dron samoubica 😋 :ROFLMAO:

@encarta

AE za tehniku , Temu za krpice i obucu...

Sta planiras da narucujes ?
Neke lampe koje bi kotistio za noćno pecanje i kampovanje, što za na glavu što ručne. Na Aliju ima već proverenih i dobrih, uzimali neki moji drugari, u rasponu cena 10-20€ ali na Temu je em manji izbor em i zo što sam našao mi nešto ne uliva poverenje.

Ako je i cena slicna, nema sta da razmisljas onda. Jedino ako ti je zelja da sto pre dobijes, a ne da potencijalno cekas 2-3 meseca.

Ja sam svasta nesto narucio, pa cu napisati iskustva.
Devojci je bas danas stigao paket, sve deluje ok kvaliteta, osim nekih stipaljki koje su od bas neke tanke plastike, ali mozda budu ok radile posao. Doduse, uzeti u obzir da nista nema ni trunku elektronike niti bilo cega slicnog u sebi, pa mozda i nije paket po kom treba generalno oceniti kvalitet stvari.

Ja sam narucivala, sto se nekih tehnickih stvari tice, wi fi mis, usb hub, mini lampe za stepenice za senzorom, ps5 stalak za hladjenje i led rgb svetla za tv...
Sem usb hub, kog nikako da testiram lepo, sve ostalo radi kako treba.
Uglavnom sam narucivala od svega po nesto, od tekstila do tehnike i zadovoljna sam.

Ima li neko da je porucivao, pa da moze da preporuci led sijalice za auto 9012 Hir2?

Jel ima da je neko naručio nešto sa Temu i da je zadovoljan poručenim, ono, da mu koristi, radi itd?
Moja gospođa je imala jedno 3-4 porudžbine, svaašta nešto za krojenje, neke torbice, prišivke, nalepnice itd, sve stizalo u roku od 10 dana. Ono što je poručeno i što piše u opisu, to je i stiglo.
E sad, nismo naručivali ništa tehničke prirode . Sa Alija sam naručivao i zadovoljan sam, al koliko ovde vidim, opasno se kuka na tehniku sa Temua, pa zato i pitam za iskustva
Stigla mi masinica Kemei 2299, mozete da ndjete link za nju u mojim postovima. Kupljena po preporuci drugara frizera. Nosena kod njega na prvu probu. Apsolutno sve pohvale za spravu. A on ima cak 3kom koje koristi za profi upotrebu. Samo .. OBAVEZNO jos kod prve upotrebe kap dve ulja za masinice kapnite na nozeve i tako uvek pred sredjivanje brade. Ima tog Wahl ulja na KP. Evo linka, narucena u medjuvremenu jos 2 kom, 1060 din/kom placeni svi.

za nase amaterske potrebe babaroga. Kod njega rade skoro dve godine non stop bez problema. Nozeve je vec po 2x na svakoj promenio. Imate i zamenske nozeve, mada mi on rece da ja nikada necu ni doci u situaciju da ih menjam, samo ako uvek kapnem ulje pre upotrebe. Trimer stavrno ne izgleda jeftino. Nastelovan je na oko 0.4mm da znate. Nema mogucnosti setovanja na cistu nulu, ali za tim nema ni potrebe, pogotovo za nas amatere, jer lako moze da se malo recne koza. Ima nacina, ima dosta snimaka na yt kako su to ljudi budzili, ali meni jednostavno to nije potrebno. Vec sam ga nekoliko puta koristio za bradu i zulufe i odlican je. Cak i jedno celo brijanje palo, bukvalno za 2min gotovo. I da.. dopunite bateriju obavezno pre prvog koriscenja, ali isklkucivo sa ne jacom strujom od 500mA, znaci usb na pc ili laptopu. Takodje pazite na zastitinik plasticni, koji je skoro neprimetan preko nozeva, i prilicno tesan, da masinicu slucajno ne startujete bez da ga skinete.

Poslednja izmena:
Jel realno da je 3x jeftinije nego kod nas.
https://share.temu.com/RnJzIWiHXcA
Isto tako lik prodaje RAPALA (najpoznatiji brend varalica na svetu za ribolov) naočare, polarizovane itd za 3000 dinara rok isporuke 2-4 nedelje 😂, mada i po radnjama je cena slična i nađem ih na Temu, slike u nastavku, naravno bez natpisa rapala, al i takvih ima. Ja poručio DAIWA slične za 300 dinara.

Prilozi

• FB_IMG_1725404523386.jpg
    FB_IMG_1725404523386.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20240904_010439_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240904_010439_Samsung Internet.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 32
nije fake, to je jeftina verzija
Kod:
https://www.amazon.com/Razer-DeathAdder-Essential-Gaming-Mouse/dp/B094PS5RZQ

a nasi su halavi...

Stigla mi masinica Kemei 2299, mozete da ndjete link za nju u mojim postovima. Kupljena po preporuci drugara frizera. Nosena kod njega na prvu probu. Apsolutno sve pohvale za spravu. A on ima cak 3kom koje koristi za profi upotrebu. Samo .. OBAVEZNO jos kod prve upotrebe kap dve ulja za masinice kapnite na nozeve i tako uvek pred sredjivanje brade. Ima tog Wahl ulja na KP. Evo linka, narucena u medjuvremenu jos 2 kom, 1060 din/kom placeni svi.

za nase amaterske potrebe babaroga. Kod njega rade skoro dve godine non stop bez problema. Nozeve je vec po 2x na svakoj promenio. Imate i zamenske nozeve, mada mi on rece da ja nikada necu ni doci u situaciju da ih menjam, samo ako uvek kapnem ulje pre upotrebe. Trimer stavrno ne izgleda jeftino. Nastelovan je na oko 0.4mm da znate. Nema mogucnosti setovanja na cistu nulu, ali za tim nema ni potrebe, pogotovo za nas amatere, jer lako moze da se malo recne koza. Ima nacina, ima dosta snimaka na yt kako su to ljudi budzili, ali meni jednostavno to nije potrebno. Vec sam ga nekoliko puta koristio za bradu i zulufe i odlican je. Cak i jedno celo brijanje palo, bukvalno za 2min gotovo. I da.. dopunite bateriju obavezno pre prvog koriscenja, ali isklkucivo sa ne jacom strujom od 500mA, znaci usb na pc ili laptopu. Takodje pazite na zastitinik plasticni, koji je skoro neprimetan preko nozeva, i prilicno tesan, da masinicu slucajno ne startujete bez da ga skinete.

Znaci dobra je za brijanje?

Šteta što nema rapoo miševa na temu 😢

Naleteo sam na to ali ne znam koliko verujem kinezima da udisem to :/

Ja sam to uzimao kao sredstvo protiv komaraca. Pa su mi komarci pravili zurku.

Da budem iskren ja bi to stavio na terasu a ne unutra jer imam komšije koje, naravno neće da se truju cigaretama u stanu nego izađu na terasu da truju sve ostale.
Tako da bi ja to zapalio na terasi pa nek dimi, samo da traje duže a ne 5 minuta.

Šteta što nema rapoo miševa na temu 😢

Ima nekih "Jomaa" 🤷‍♂️ izgledaju interesantno, kao kopija logija!

Poslednja izmena:
Nije tačno da Temu ne naplaćuje dostavu. Svaki račun koji platite veći je od prikazanog na sajtu. Na njihovom sajtu npr. piše da ste nešto kupili za 1800 dinara, a sa kartice vam skinu 60-70 dinara više. Taj novac vam ne vrate, i to nije nikakva rezervacija. Moja banka ne skida provizije. Dakle, postoji neki problem, a skandal je to što na sajtu Temu nije prikazan pravi iznos nego manji. Zatim, vreme isporuke nije mnogo kraće od Aliexpresa. Meni stižu stvari sa Alija za oko tri nedelje, od Temu sam dobio za dve. Temu iskazuje cene u dinarima, a kad se plaća dinarskim karticama, najverovatnije naplaćuju naknadu za konverziju (to je vrv ona razlika s početka posta). Da li je to konverzija ili neka druga taksa, nisam siguran ali ja to razumem kao trošak dostave, jer su od mene to naplatili. Nisam uspeo da na sajtu Temu vidim cene u evrima, niti da platim evrima kako bih eventualno izbegao troškove konverzije, ali na Aliju to mogu. Poručio sam samo dva paketa sa Temu. I što se mene tiče moja saradnja sa njima je završena. Aliexpres je spor oko kineske nove godine, pre i posle je u redu. Pretraživanja na Temu su lošija i asortiman je siromašniji. Zaključak: Probajte, i uverite se, možda vam ne smeta da vam naplaćuju konverziju i slične skrivene troškove (meni od toga raste pritisak, ma koliko iznos bio zanemarljiv), ali po mom mišljenju lošiji su od Aliexpresa i ja više neću da kupujem od njih. I da dodam još jednu stvar, ta vezana kupovina čiji je uslov da iznos mora biti najmanje 1700 dinara na Aliju ne postoji. To je mehanizam za izvlačenje para, pa kad kupite neku nepotrebnu sitnicu da ispunite uslov ona vam zapravo povećava cenu artikla koji vam je potreban, pa on više i nije toliko povoljan.

Svaki račun koji platite veći je od prikazanog na sajtu.
TLDR, ali ti dodatni troškovi prilikom transakcije su do tvoje banke. Ja plaćam preko PayPal i vrednost porudžbine se preko PayPal-a skine sa platne kartice i iznos se svuda poklapa (korpa = PayPal = banka).

Koristi šta ti više odgovara i ne uzrujavaj se.

Pozdrav

@SerZ

Ne naplacuje Temu nista vise od prikazane cene - problem su dvostruke/trostruke konverzije
pri placanju.

Niske cene vaze samo za prvih par kupovina i za razne gluposti koje nam u sustini nisu ni potrebne

Je l' neko kupovao skoro torbicu, pederušu, za novac, telefon, za svaki dan ?

Pa mislio sam da uzmem dve tri između ostalog neku jeftiniju od 2-3e i eventualno jednu do desetak e.

TLDR, ali ti dodatni troškovi prilikom transakcije su do tvoje banke. Ja plaćam preko PayPal i vrednost porudžbine se preko PayPal-a skine sa platne kartice i iznos se svuda poklapa (korpa = PayPal = banka).

Koristi šta ti više odgovara i ne uzrujavaj se.

Pozdrav
Napisao sam tekst informativnog sadržaja za ljude koji te informacije traže. Hvala na savetima, ali, kao što sam već rekao u prvom postu, ja sam sa kupovinom na sajtu Temu završio. Ovo je odgovor i Sasi022, koji pominje konverzije, o kojima sam takodje govorio. Poredio sam Aliexpres i Temu i opisao svoje iskustvo. Isti nacin, ista kartica, ista banka, isti uslovi, a razlicita praksa. PayPal nije predmet moje price i necu njime da placam. Ne lobiram ni za koga, ali moje iskustvo sa Temu je loše. Svima kojima je Temu super želim još bolje,

@Laufer

Te najjeftinije po istoj ceni imas i kod "domacih kineza" - ima svasta
za 300-500 dinara.
I modela koji se svakodnevno mogu nositi , a da se ne pokidaju za godinu dana i
isto tako moze da se desi da se unutrasnje pregrade pocepaju za mesec dana i
da su rajsferslusi losi od prvog dana.

@SerZ

Koji racun i koju karticu imas ?
Koju valutu si oznacio na AE ?

Da li je to konverzija ili neka druga taksa, nisam siguran ali ja to razumem kao trošak dostave, jer su od mene to naplatili.
Mozes ti to da razumes kako hoces, ali to nije trosak dostave.
Kao sto si i sam rekao, to je konverzija, ali ne naplacuje je Temu vec banke.

U temi je bilo reci o tome ranije, razlicite banke razlicito naplacuju konverziju, kod nekih nema tih troskova po recima pojedinih clanova, a kao sto su prethodni clanovi ovde to vec naveli.

Nazad
Vrh Dno