Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ne znam sta tebi nije jasno i o kakvim javnim tajnama pises?
-Dobijes proizvod koji je ostecen, a koji si slikao ili snimio prilikom otvaranja paketa i oni ti jave da ne moras da vracas, jer im se verovatno ne isplati povracaj, pogotovo ako je nesto jeftino.
-Druga opcija je da ti posiljka stigne i u njoj je vise jeftinih proizvoda, sve je ispravno, ali je povracaj skuplji za 1 ili vise proizvoda koje zelis da vratis iz bilo kojeg razloga nego sto proizvodi vrede i jave ti da ne moras da vracas.
-Ima verovatno jos opcija, ali sam kao primer naveo ove 2.

Jel se javlja nekome još greška na Temu aplikaciji ili na desktopu slow connection i sl i ne prikazuje prozivode?
Probao na telefonu sa čišćenjem cache i storage kao i reinstal aplikacije i dalje isto.
Za desktop nemam pojma šta da radim, na jednom kompu radi na drugom neće
To se dešava kad praviš nove naloge pa te upecaju 😂😂😂

Verovatno zavisi i od situacije, vrednosti povratka, ali možda i od kurirske službe koja je isporučila paket. Zato sam i postavio pitanje, jer očigledno nekima traže povrat, a drugima ne, čak i za skuplje stvari. Po FB grupama sam video da se ljudi hvale kako dobijaju povrat novca i za jednu stvar od 2-3 hiljade dinara i više iz porudžbine.
To je sad malo kao i svi novi na tržištu, posle će da stisnu. Svesno rade sa gubicim da navuku masu. Sve oni to lepo evidentiraju ko je vraćao i koliko i onda kad budu počeli da odbijaju povrat onda će mo da se ljutimo.

Ima li nekoga da je narucivao 18650 lion baterije, da je ustanovio da su ok, mozda cak i testirao ... da postavi link ..
Treba mi malo vise kom (oko 20), a ipak se vecina njih na Temu bar na izgled ni po cemu ne razlikuje od "domacih" koje prodaju po duplo vecoj ceni. Cak i u nasim zvanicnim prodavnicama, ne samo kod prodavaca na KP.
A koliko vidim sa Alija zbog ptt-a apsolutno svaka varijanta pada u vodu

Da li se meni čini ili je temu poskupeo od otvaranja kod nas? Deluje mi dosta skuplje od Alija

Ne cini ti se. Poskupeo je sto je i ocekivano bilo u jednom momentu da ce se desiti a poskupljivace sve vise i vise.

Prva stvar je zakon ponude i potraznje.
Ogroman broj ljudi narucio je nesto sa Temua i postoje oni koji ce tek naruciti a kada je potraznja velika za necim samim tim i cene idu gore. Pogotovo novi korisnici nece ni znati kakve su cene bile pre i kada prvi put udju na Temu delovace im jeftino sto i zapravo jesu neke stvari u odnosu na nase prodavnice.

Druga stvar transport. Mi dobijemo prevoz za dzabe a to je neko tamo morao da plati.
Da se ne lazemo, da im se ne isplati Temu ne bi ni poslovao na taj nacin i sa tim cenama.
Sve u svemu, sve vuce jedno drugo i sve je to izracunato.

I ali ekspres plaća poštarinu na neke stvari pa je džabana i dalje. Mislim da je fora u brzom transportu, da je zato skuplje. Ali evo ja sam sa alija narucio paket i stigao je u srbiju za 7 dana, ako dođe do mene za još 7 to će da bude najbrži paket sa alija koji sam ikad poručio :)

Sigurno da i taj brzi transport igra ulogu samo sto taj brzi transport vise ne postoji😬
Prvo narucuvanje sa Temua stiglo je za tacno 10 dana, sada ovo drugo narucivanje cekam 20 dana i jos uvek stoji status: U tranzitu preuzeta od posiljaoca 27.09.

Kinezi sigurno ne bi stalno isli u gubitak.

Promet i Alibabe i PDD-a se meri u desetinama milijardi dolara godisnje ,
pa se za transport sa AE i Temu-a izdvajaju milioni.

I na AE i na Temu sa manjim pauzama uvek postoje prave akcijske cene.

O brzini isporuke postoji tema Pracenje posiljki :)

Sigurno da i taj brzi transport igra ulogu samo sto taj brzi transport vise ne postoji😬
Prvo narucuvanje sa Temua stiglo je za tacno 10 dana, sada ovo drugo narucivanje cekam 20 dana i jos uvek stoji status: U tranzitu preuzeta od posiljaoca 27.09.
Probaj Shein, ne znam zbog čega nema te teme ovde na forumu, daleko je bolje sve nego na Temu, sličan fazon jedino što nema ograničenja za artikle, dakle sve je prikazano a ima i više stvari nego na Temu čak iako su ispod 1000 dinara, dakle nema veze sa carinskim ograničenjem, recimo medicinski neki prozvodi, to sam primetio, tipa aparat za merenje pritiska, termometar itd. toga na Temu uopšte nema.
Ali najbitnije u celoj toj priči je da se paket šalje DHL-om i da stiže za 4-5 dana, minimalna porudžbina zato postoji, oko 2300 rsd , ne mogu da se setim koliko tačno trenutno ali tu je 100 din manje više.
Naravno ako se hoće besplatna isporuka, u suprotnom i može ispod, mada ne znam, verujem da je tako.
Pretpostavljam da se carini paket iznad 50e, to isto ne znam ali logično je, moj prvi paket je nekih 40e izašao.
DHL express, donesu ti paket na vrata, gospodski, jedino ako DHL ne popizdi pa se tu nešto promeni, ako uzme ovo sada maha kao Temu :)
Mislim da u januaru država sklapa sa njima ugovor kao sa Temu, ili počinje od januara da se primenjuje, tako nešto.

Imas i merace za pritisak i termometre na Temu, problem kod Sejna je sto je preskup ja gledao i na to sto sam hteo mi trazili preko 30€ na shipping totalno neisplativo. Verovatno ce biti drugacije i bolje kad bude reseno kao sa Temuom ali bojim se da tada necemo videti cene preko 50€ kao i sa Temuom

Linkuj to ako ti nije problem, ili slikaj, baš me zanima sad, postoje kutije za merače pritiska i slično, na slikama se vidi aparat ali ne prodaje se aparat zapravo, termometre imaju za hranu samo i sl. , ne za ljude.
Verovatno si imao ispod 20e porudžbinu pa ti nije free shipping.
Inače sami proizvodi nisu ništa skuplji nego na Temu.

Mislim ok, javljam samo, mislim da se ne zna toliko o toj aplikaciji, ja saznao pre desetak dana slučajno sasvim.
Ko šta voli neka izvoli.

Istekao edit, evo ovaj fazon recimo :

Prilozi

• 1.png
    1.png
    437.6 KB · Pregleda: 60
  • 2.png
    2.png
    326.5 KB · Pregleda: 60
Simpatično mi je da je refund opcija isključena ako ideš "redovnim putem" preko ordera već te uvek upućuju na "return".

Danas sam odneo da vratim paket sa TEMU na šalter, gde sam nalepio onu povratnicu/adresu i podatke, i na šalteru me je ova pitala odakle meni broj TS......RS rekao sam da su mi to dali sa sajta da tako odštampam, kazala mi je da ona to ne može tako da unese nego mora preko postexpress-a sa PX.....RS, vidim posle da su već skoro svi podaci na potvrdi o prijemu bili ispisani i prelepila je tu nalepnicu, zanima me da li će sada špedeks znati od koga je i koji order je u pitanju? ima li ko slična iskustva sa prelepljivanjem?

nisam ništa platio, jedino što nisam imao kesu pa sa kupio onu kovertu sa nekom zaštitom, ubuduće ću pažljivije otvarati kese u kojima stižu paketi.

Ono što sam primetio da broj post express-a pojavio se B2B na dan i vreme +2 minuta kada sam pokrenuo postupak za povrat.

I moju nalepnicu odstampanu preko Temu sajta su prelepili na prijemu u posti, dobio sam refund isti dan bez problema.

Linkuj to ako ti nije problem, ili slikaj, baš me zanima sad, postoje kutije za merače pritiska i slično, na slikama se vidi aparat ali ne prodaje se aparat zapravo, termometre imaju za hranu samo i sl. , ne za ljude.
Verovatno si imao ispod 20e porudžbinu pa ti nije free shipping.
Inače sami proizvodi nisu ništa skuplji nego na Temu.

Mislim ok, javljam samo, mislim da se ne zna toliko o toj aplikaciji, ja saznao pre desetak dana slučajno sasvim.
Ko šta voli neka izvoli.

Istekao edit, evo ovaj fazon recimo :
Hvala za ovaj shop nisam znao za njega.
Jedino mi cudno sto nas nema na spisku zemalja kad hocu mobilni da ubacim.
Ali ok registrovao sam se mailom pa cemo videti.

Porudžbina od 28. avgusta mi nije stigla, najnovija poruka od Temu-a:
Izvinite! Vaš paket nije mogao biti isporučen. Izvršili smo kompletan povraćaj novca za 3 proizvoda.Ako paket stigne kasnije, možete ga zadržati besplatno.

Za povraćaj će biti potrebno nekoliko dana, još nije stigao, plaćeno preko PayPal-a.

Citam po netu za Shein da je stigao u Srbiju ali kad sam probao da porucim aplikacija ili web stranica nas nema kao zemlje da izaberes dostavu :(

Nije jos uvek stigao ali je u planu uskoro, pisalo se pre nekoliko dana o tome.

Nezvanično se spekuliše da u Srbiju dnevno stiže oko 70.000 paketa Temu, a da Pošta distribuira oko 20.000. A proizvode kupcima donose City Express, M-ONE, Transfera i D Express.

Posto je bilo price oko toga kako funkcionise (potencijalno) vracanje proizvoda kada radite refundaciju za neki od proizvoda, evo ga moj slucaj od pre 5 minuta.

Temu return.png

Ceo proces refundacije je u ovom slucaju bio prakticno automatski. Odmah sam stavio da mi se refundira u vidu Temu kredita, kako bih iznos dobio instant, a nakon te potvrde sam odmah dobio i info da ne moram da vracam proizvod.

Danas sam odneo da vratim paket sa TEMU na šalter, gde sam nalepio onu povratnicu/adresu i podatke, i na šalteru me je ova pitala odakle meni broj TS......RS rekao sam da su mi to dali sa sajta da tako odštampam, kazala mi je da ona to ne može tako da unese nego mora preko postexpress-a sa PX.....RS, vidim posle da su već skoro svi podaci na potvrdi o prijemu bili ispisani i prelepila je tu nalepnicu, zanima me da li će sada špedeks znati od koga je i koji order je u pitanju? ima li ko slična iskustva sa prelepljivanjem?

nisam ništa platio, jedino što nisam imao kesu pa sa kupio onu kovertu sa nekom zaštitom, ubuduće ću pažljivije otvarati kese u kojima stižu paketi.

Ono što sam primetio da broj post express-a pojavio se B2B na dan i vreme +2 minuta kada sam pokrenuo postupak za povrat.

Evo danas je stigao refund, ide preko paypal-a, jer je tako i plaćen. Skoro u istom momentu po vremenu sa sajta pošte kako je preuzet paket od Špedeks-a, meni je stigao e-mail.

Imao sam iskustva za neke dve stvari manje vrednosti da nisam morao da vraćam. Bio bih zadovoljniji da ne moram da tražim refund ili vraćam nazad.

Stigao refund na karticu a danas stigla i narudžbina za koju Temu tvrdi da ne treba da plaćam.

Osim rebate 100, postoji li još neki kod koji radi kod nas?

Nazad
Vrh Dno