Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

da li neko ima iskustva sa situacijom slicnoj ovoj: dexpress isporucuje. od prosle nedelje status ceka na preuzimanje, i kod kurira centra bgd? za istu posiljku temu forsira da se preuzme iz paketomata asap. naravno, posiljka je negde i pitanje je da li su oba statusa lazna, ili dexpress ima neki problem sa posiljkom ili nesto trece?

Pozoves dExpress i proveris.

NIkako se ne isplati , cene za neke stvari su petostruko vece nego pre 2 meseca, a claim credit se povecao za 40 50 posto

^ jesu. Imam razne stvari dodate, i gledam, ne verujem koliko su skocile cene. 16" monitor koji sam skoro uzeo za 4500, sada je 10500 primera radi.

Ja razumem njihov model poslovanja, da ubiju konkurenciju i osvoje trziste, te onda povecaju cene, ali sam ocekivao da to rade postepeno, a ne preko noci.

Pozoves dExpress i proveris.

naravno da sam zvao dexpress. oba puta su rekli da nisu ni preuzeli posiljku. i da je to sve kako treba. a statusi su "ceka na preuzimanje" a zatim "kod kurira beograd". zato sam i pitao. do sada kada je dexpress preuzimao posiljku ona bude preuzeta istog dana/noci kada se i pojavi status "ceka na preuzimanje". sada nije preuzeta a pise i da je kod kurira.

Ja imam jedan od 10. maja koji je zaglavljen na 'flight departure'. Već su počeli da pristižu kasnije poručeni paketi.

Imaš i taster 'Speed up' 😂.

Verovatno izađe iz telefona bromazepam kad ga pritisneš.

Juče mi je za ovu porudžbinu Temu nudio da uradim cancel ili reorder jer je možda izgubljena.

Danas se pojavila na putu ka carini. Videćemo na šta će da liči kad se pojavi...

Poliester ne može sa se uceba(tek tako) pamuk moze ako se ne pere adekvatno.

Poslednja izmena:
^ jesu. Imam razne stvari dodate, i gledam, ne verujem koliko su skocile cene. 16" monitor koji sam skoro uzeo za 4500, sada je 10500 primera radi.

Ja razumem njihov model poslovanja, da ubiju konkurenciju i osvoje trziste, te onda povecaju cene, ali sam ocekivao da to rade postepeno, a ne preko noci.

Чувајте новац са картице

Plaćam PayPal balansom, nisam ga linkovao na Temu, kod PP mi je obavezan 2FA, te se nadam da neće biti zloupotrebe. Apropo preduvanih cena, registrovao sam se i brisao naloge, baš da vidim da li ću uhvatiti Flash sale, ali mislim da je scam. Kad ono, na jednom od njih mi izađe da kupim dve stvari za manje od minimalne poštarine i dobijem kupone za popust. Tako i bi. Uvidim da sam greškom naručio nešto sasvim deseto, odradim delimičnu refundaciju, sistem sračuna srazmeran odbitak od kupona, ali opet sam bio na dobitku, jer mi je pogrešan artikal nabudžio korpu. Odradim još jednu porudžbinu, pojavi mi se sutradan ekstra popust za jedan artikal po onome što mi nametnu i uzmem monopod, uklopim korpu sa još jednim kuponom i završim priču. Mislio sam da će 4 pozivnice za besplatne poklone da budu stvarnost, međutim uvažili su samo 3 od 7, tako da i za to mislim da je isto scam. Sad budžim stvari u korpi po ranijoj taktici da mi kasnije ponude neki kupon, pošto su redovne cene nerealne.

Poslednja izmena:
Koji je najlaksi nacin da se proizvodi iz liste zelja ili iz korpe pronadju ili prebace u claim credit kupovinu? Ubih se pretrazivajuci i ne mogu da pronadjem u ponudi za claim identican proizvod, od istog prodavca, kao onaj sto mi je u listi zelja recimo

Stigla automatska hranilica za japance, ovo je fenomenalna stvar.

Prilozi

• 20250531_161923.jpg
    20250531_161923.jpg
    129 KB · Pregleda: 128
  • 20250531_161949.jpg
    20250531_161949.jpg
    237.5 KB · Pregleda: 131
Koji je najlaksi nacin da se proizvodi iz liste zelja ili iz korpe pronadju ili prebace u claim credit kupovinu? Ubih se pretrazivajuci i ne mogu da pronadjem u ponudi za claim identican proizvod, od istog prodavca, kao onaj sto mi je u listi zelja recimo
Kad ukucaš claimcredit i prođeš dalje do izbora proizvoda, trebalo bi da ti izađe ekran da izabereš proizvode iz korpe koje želiš, tako je barem kod mene, upravo probao... Ne znam za wishlist da li može nešto slično, ali ovo sa korpom bi trebalo da funkcioniše...

Kad ukucaš claimcredit i prođeš dalje do izbora proizvoda, trebalo bi da ti izađe ekran da izabereš proizvode iz korpe koje želiš, tako je barem kod mene, upravo probao... Ne znam za wishlist da li može nešto slično, ali ovo sa korpom bi trebalo da funkcioniše...
Hvala izgleda da radi, nikad nisam drzao proizvode u korpi nego u listi zelja i bilo ih je bas tesko naci u claimu, ovo sa ubacivanjem u korpu izgleda radi. 🍻

Plaćam PayPal balansom, nisam ga linkovao na Temu, kod PP mi je obavezan 2FA, te se nadam da neće biti zloupotrebe. Apropo preduvanih cena, registrovao sam se i brisao naloge, baš da vidim da li ću uhvatiti Flash sale, ali mislim da je scam. Kad ono, na jednom od njih mi izađe da kupim dve stvari za manje od minimalne poštarine i dobijem kupone za popust. Tako i bi. Uvidim da sam greškom naručio nešto sasvim deseto, odradim delimičnu refundaciju, sistem sračuna srazmeran odbitak od kupona, ali opet sam bio na dobitku, jer mi je pogrešan artikal nabudžio korpu. Odradim još jednu porudžbinu, pojavi mi se sutradan ekstra popust za jedan artikal po onome što mi nametnu i uzmem monopod, uklopim korpu sa još jednim kuponom i završim priču. Mislio sam da će 4 pozivnice za besplatne poklone da budu stvarnost, međutim uvažili su samo 3 od 7, tako da i za to mislim da je isto scam. Sad budžim stvari u korpi po ranijoj taktici da mi kasnije ponude neki kupon, pošto su redovne cene nerealne.
Da li kada placas putem pp preko kartice da li se direktno trose dinari ili se vrsi konverzija i da li ti naplate u dinar istu cenu koja je navedena u korpi,
I spomenuo si 2FA zanima me da li kada placas dobijes poruku od pp ili samo kad se logujes na nalog, meni je isto ukljucen 2FA ali stize mi samo kad se ulogujem na nalog, nisam placao na temu preko pp jesam preko aliex.

Mozda mali off-topic, ali da se nadovežem na ovo za plaćanje. Otvorite iRacun u Raiffeisen banci, i koristite taj za plaćanje. Ovde još daju 3000. Sve se online završava. Ja otvorio za Temu/Ali i po potrebi samo prebacim novac na račun u plaćam.

Da li kada placas putem pp preko kartice da li se direktno trose dinari ili se vrsi konverzija i da li ti naplate u dinar istu cenu koja je navedena u korpi?
Ne plaćam karticom. Koristim dolare koji se pretvaraju po PP kursu i to je trenutno 99.5 ili 99.7 zavisi kako kog dana obračunaju.
I spomenuo si 2FA zanima me da li kada placas dobijes poruku od pp ili samo kad se logujes na nalog, meni je isto ukljucen 2FA ali stize mi samo kad se ulogujem na nalog, nisam placao na temu preko pp jesam preko aliex.
Ukucam user i pass pa mi PP potraži 2FA kod iz authenticatora umesto SMS OTP.

Mozda mali off-topic, ali da se nadovežem na ovo za plaćanje. Otvorite iRacun u Raiffeisen banci, i koristite taj za plaćanje. Ovde još daju 3000. Sve se online završava. Ja otvorio za Temu/Ali i po potrebi samo prebacim novac na račun u plaćam.
Zanimljiv predlog.
Daj jos neki info o tom racunu ako moze. Deluje bas super za online kupovinu.
Da li je besplatan dok traje promo period a posle se placa ili...
Da li znas kurs po kom se vrsi obracun itd...
Moze i na pm ako je off topic.

uzeo impact driver sa 7999 na 4499 i obrisao kartice
posle prvih 00:00 daje credit back 200% - ispalo je da je to max 4000din na potrosenih 5,6k tako da sam odustao (odustao bih sve jedno)

uzeo jos par stvari sa popustom 1000 na 1001 i ovo sa 1000 off uz 2500 na 6400.

Prilozi

• Screenshot_20250601-000722.png
    Screenshot_20250601-000722.png
    352 KB · Pregleda: 83
  • Screenshot_20250531-082902.png
    Screenshot_20250531-082902.png
    290.4 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot_20250529-212455.png
    Screenshot_20250529-212455.png
    366.9 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_20250531-084821.png
    Screenshot_20250531-084821.png
    304.1 KB · Pregleda: 73
Kako se dobija povracaj od 200% ili to random ide, uzeo bih stvari za preko 6000 dinara, pa trazim najbolji nacin da vratim nesto kredita?

nisam siguran da daju 200% nasumicno. napisao sam sta sam juce radio na temu, pa je to, mozda, dovelo do credit back od "200%"
  • 3 porudzbine ukupno oko 8000
  • obrisao kartice - prvenstveno zbog nestajanja sredstava, sto sam pisao u temi aik banka. i jos jednom clanu i meni su nestala sredstva i obojica smo placali na temu.

sto se tice povracaja kredita na slici imaju pravila koja sam slikao: po njima daju npr na 9000 din: 2x(9000-5000)+2300=2x4000+2300=10300 din povracaj

medjutim, ova zadnja recenica, je u stvari pravilo br 1 a to je da "nagrade su limitirane u odredjenim... situacijama" tako da kada sam probao sa 8,9000 dobijao sam max 4000 povracaj. sto znaci da je 200% credit back cista prevara. svejedno ne bih opet kupovao jer sam uzeo pre toga sta sam hteo ali sam probao da vidim sta se desava i koliki je popust realno. realno je da je slicno kuponima. s tim sto ovde, koliko se secam, mora da se ulazi svaki dan i da se deo po deo kredita uzima i to traje izvesno vreme. mozda i celih nedelju dana.

Kako se dobija povracaj od 200% ili to random ide, uzeo bih stvari za preko 6000 dinara, pa trazim najbolji nacin da vratim nesto kredita?

sacekas da ti se pojavi limited time discount za to sto trazis: narandzasto polje sa vrednoscu popusta - dodao sam sliku. a onda odes u svoj profil i na nekoj od strana dobijes ponudu za 23.000 din popusta u kuponima. ako imas srece ponudice ti da uzmes 2 proizvoda da bi aktivirao kupone. ako ne, ponudice 6. sacekas da ponudi 2. za par sati probas. imas fotku i za to.

pre nego sto uzmes 2 proizvoda imas rules - proveri da li ce da ti daje kupon od npr 2500 na 6400 sto ti se najvise isplati. cesto ne daje te nego par od 1000 sto ti se ne isplati ako imas jednu stvar da pazaris od 5,6,7 hiljada.

iskoristis taj limited time popust + kupon i to ti je 1000+2500=3500 popusta. nema kredita u buducnosti, nema uslova. sve zavrsis odmah. platis manje i gotovo. nadam se da je nekome pomoglo... ako neko ima neki savet neka podeli. poz

Prilozi

• Screenshot_20250601-000905.png
    Screenshot_20250601-000905.png
    287 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20250601-154536a.png
    Screenshot_20250601-154536a.png
    64.5 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20250601-160438b.png
    Screenshot_20250601-160438b.png
    492.7 KB · Pregleda: 30
Nazad
Vrh Dno