Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve je to ok, ja sam samo kritikovao coveka koji nije onda dao pravu cenu jel pise 770 evra a u stvari je oko 800. To ti je kao kada bi na sajtu Tehnomanije pisala cena 100 evra na primer a kad odes kod njih onda u dinarima bude kada se preracuna u evre 130. Ja samo zelim da bude posteno istaknuta cena. E o tome ti govorim ,nadam se da smo se razumeli. I nadam se da prodavac tv-a ne stuca :).

Poslednja izmena:
Probaj auto da kupiš u Srbiji od zvaničnog dilera pa da vidiš šta je dranje, jedan kurs, druga banka i njen kupovni kurs ......

Pa zato sam i zapoceo pisanje o placanju i o onome sto se napise u oglasima a sta je stvarna cena . Nego ode ovo u off...

Kada vec kritikujes nesto onda poredi babe sa babama i zabe sa zabama.Poredi tv u srbiji +placena carina +placen sa porez sa istim takvim u srbiji pa onda nadji mesto za kritiku.To sto je bilo ponudjeno je najniza cena za takav tv koja se moze naci u bilo kojoj radnji u srbiji ali popust je prosao pa sada mozes da poredis sa sverc komercom u madjarskoj ili ako hoces legalno da prodjes onda budi frajer pa ga lepo prijavi na nasoj grani pa palti carinu i porez.
Ako uspes da nekako ostvaris garanciju kod nas znaj da ce ona biti samo 12 meseci,drugih 12 meseci ti je cist rizik ako se nesto desi a znajuci sta je i kako onda je onih drugih 12 meseci itekako bitno.

Poslednja izmena:
Mislim da su ovde više ljudi kivni na naše prodavce koji prodaju televizore (i druge stvari) po sumanuto visokim cenama (čast izuzecima), nego što je stvar u tome da li treba platiti carinu ili ne. Naravno da treba, ali kako objašnjavate situaciju da je nekome isplativije da "skokne" do Segedina, kupi neki dobar LED TV, uzme AFA-u, na granici plati carinu i naš pdv, vrati se do npr. Bg-a i na kraju mu sve izađe povoljnije?
Znam čoveka koji je tako pre oko godinu dana kupio TV za koji je ovde trebao da plati okvirno 1500 evra, a kupio ga je u Segedinu i sa troškovima goriva, putarina, carine i pdv-a (sa odbitkom Mađarskog pdv-a) ga je izašao 300 evra jeftinije.
E... to je misterija:)

Mislim da su ovde više ljudi kivni na naše prodavce koji prodaju televizore (i druge stvari) po sumanuto visokim cenama (čast izuzecima), nego što je stvar u tome da li treba platiti carinu ili ne. Naravno da treba, ali kako objašnjavate situaciju da je nekome isplativije da "skokne" do Segedina, kupi neki dobar LED TV, uzme AFA-u, na granici plati carinu i naš pdv, vrati se do npr. Bg-a i na kraju mu sve izađe povoljnije?
Znam čoveka koji je tako pre oko godinu dana kupio TV za koji je ovde trebao da plati okvirno 1500 evra, a kupio ga je u Segedinu i sa troškovima goriva, putarina, carine i pdv-a (sa odbitkom Mađarskog pdv-a) ga je izašao 300 evra jeftinije.
E... to je misterija:)

Marže bato, marže, koje su nenormalno visoke, pa je zato sve mnogo skuplje nego napolju, od odeće do tehnike. Meni je mnogo veća misterija zašto, kad već klepaju takve marže, ne nabave kvalitetne modele, nego sve nešto bez veze.

Kada vec kritikujes nesto onda poredi babe sa babama i zabe sa zabama.Poredi tv u srbiji +placena carina +placen sa porez sa istim takvim u srbiji pa onda nadji mesto za kritiku.To sto je bilo ponudjeno je najniza cena za takav tv koja se moze naci u bilo kojoj radnji u srbiji ali popust je prosao pa sada mozes da poredis sa sverc komercom u madjarskoj ili ako hoces legalno da prodjes onda budi frajer pa ga lepo prijavi na nasoj grani pa palti carinu i porez.
Ako uspes da nekako ostvaris garanciju kod nas znaj da ce ona biti samo 12 meseci,drugih 12 meseci ti je cist rizik ako se nesto desi a znajuci sta je i kako onda je onih drugih 12 meseci itekako bitno.

Izgleda da ni ti nisi dobro procitao sta sam napisao u prvom postu kao i posle u odgovoru. Nego udri sa kritikom.
Ali to vec nije moj problem.

Poslednja izmena:
Da li neko zna nesto vise o LG 32LM611S LED 3D (link) i LG 32LW4500 (link), na papiru izgleda dobro (3D cinema, 200hz ili 100hz), a sad da li vredi tih 380-400e (mene bi izasao oko 320-330e, u radnji naravno), ili je to neka "osakacena" verzija?

Poslednja izmena:
Premalo tih 32inca,premalo. Da je bar 40..ja sam mislio da ce mi biti preveliki u sobi,sada se kajem sto ne uzeh veci..

Ide se na to da imamo male bioskope u sobama, tako da je svaki tv mali iz najnize ponude, u ovom slucaju 32".

Jedino ako je soba 5m2 onda moze da bude i dobra dijagonala 32".

Koliko bi mogao da kosta Samsung LE40D503 u Madjarskoj? I jel ima neko na forumu ko dovlaci to, ja sam okolina Subotica

Najmanje 383 Evra (-afa= 301).

Da ne otvaram novu temu, preporučite mi neki Led TV 40 inča (eventualno 37). Smart TV mi nije potreban, samo kvalitetna slika i to je to. Preferiram Samsung ali može i neka druga marka

Taj tv ima moj drugar.Kupio ga kod nas na nekoj akciji u idei ali mislim da on nema u sebi player koji pusta hd filmove tako da mu je to velika mana.Tv ima ok sliku ali ja ga licno ne bih kupio iz razloga sto ne moze preko usb-a da pusta mkv filmove.
Koliko bi mogao da kosta Samsung LE40D503 u Madjarskoj? I jel ima neko na forumu ko dovlaci to, ja sam okolina Subotica

Da li je neko imao iskustva sa kupovinom Philips televizora u Madjarskoj? Kakva je situacija sa garancijom?

Mislis na ono dok je tv ugasen pa na daljincu pritiska ovim redom info-menu-mute-power i onda udje u servisni menu.
E sad moje pitanje kako u servisnom meni-u promeniti ime tv-a na d 5005?Zakacio si link ali ako si vec probao vise bih voleo da mi ti objasnis ako nije problem.

Procitao sam svih 5 strana sa onog linka sto si okacio i trebalo bi da se ovako odradi ako sam dobro razumeo

Here are step by step instructions on how I did this:
1. Access the service menu by pressing (in succession) Info, Menu, Mute, and then Power when the TV is in stand-by.
2. In the Service Menu select Option , then arrow down to Model and select.
3. Then select model D5005 by using left/right arrow keys.
4. Exit by pressing return key twice, power off then on again. (did not do a factory reset)
The TV should have video playback from usb.

To je sve oko podesavanja ili ima jos nesto?

reci drugaru da u servis meniju promeni model na d 5005 i imace sve ;) probano provereno radi

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=20&t=2127

Poslednja izmena:
Koliko mi se cini, razlika u ceni kod "Madjara" i u prodavnicama nije velika kao nekada.
Naravno, kod Madjara je prednost sto mozes uci u servisni meni i pogledati o kom panelu se radi pre kupovine.

Da li neka online prodavnica kod nas prodaje televizore, a da je moguce vratiti tv u roku od nedelju dana ako nisi zadovoljan(tj. ako ti zapadne CMO)?

Koliko mi se cini, razlika u ceni kod "Madjara" i u prodavnicama nije velika kao nekada.
Naravno, kod Madjara je prednost sto mozes uci u servisni meni i pogledati o kom panelu se radi pre kupovine.

Da li neka online prodavnica kod nas prodaje televizore, a da je moguce vratiti tv u roku od nedelju dana ako nisi zadovoljan(tj. ako ti zapadne CMO)?

Šta znači CMO i kako se proverava vrsta panela?

Po meni jeste mana ako ne moze da sa usb-a cita mkv format.Tek kad pustis neki hd film na tom tv-u vidis kvalitet slike.Jer na nasoj budjavoj kablovskoj televiziji kvalitet i ostrina slike su na minimumu.Konkretno moj drugar koji je kupio samsung d503 ima neki stari racunar koji je star 6-7 godina i nema sanse da pusti hd film sa kompa.On nema love da pojacava racunar da bi sa njega pustao hd filmove tako da mu je jeftinija varijanta da je u startu izdvojio par hiljada vise i dobio video player u tv-u koji cita sve formate.
E sad rekose ovde na forumu da na ovom d503 modelu moze u servisnom meni-u da se promeni model tv-a i da ce onda citati mkv file pa cemo probati.Ja iskljucivo skidam sa neta mkv filmove igledam ih na platnu dijagonale 224 cm i slika je fenomenalna.Jer ako hoces kvalitet onda samo mkv ili original blu ray film.
I ovo je razlog nekupovine ??? Svasta

Jos jedan nonsens

Poslednja izmena:
I ovo je razlog nekupovine ??? Svasta
Meni je ovo bio prioritet kod kupovine TV-a pre godinu dana, kao i mogućnost reprodukcije DTS zvuka. Mogao je neki model TV-a da ima sliku do bola dobru, ali ako TV nije imao mogućnost da reprodukuje mkv preko USB-a, sa sve DTS zvukom kod mene nije imao prolaz.
Na kraju sam uzeo Samsung UE40D6100SW i za sada sam prilično zadovoljan.
Tako da... Nije svakom nebitno ono što tebi očigledno jeste.

Mislis na ono dok je tv ugasen pa na daljincu pritiska ovim redom info-menu-mute-power i onda udje u servisni menu.
E sad moje pitanje kako u servisnom meni-u promeniti ime tv-a na d 5005?Zakacio si link ali ako si vec probao vise bih voleo da mi ti objasnis ako nije problem.

Procitao sam svih 5 strana sa onog linka sto si okacio i trebalo bi da se ovako odradi ako sam dobro razumeo

Here are step by step instructions on how I did this:
1. Access the service menu by pressing (in succession) Info, Menu, Mute, and then Power when the TV is in stand-by.
2. In the Service Menu select Option , then arrow down to Model and select.
3. Then select model D5005 by using left/right arrow keys.
4. Exit by pressing return key twice, power off then on again. (did not do a factory reset)
The TV should have video playback from usb.

To je sve oko podesavanja ili ima jos nesto?
Ja sam tako odradio i dobio je video playback. Stim sto mu sad i ne treba jer ga koristi kao monitor..
Jedino sto trebas da skupis muda i nadas se da neces brikovati tv, to sto je ovde prosao ne znaci da ce i kod tebe.. ali opet ja bih to uradio :)

Šta znači CMO i kako se proverava vrsta panela?

CMO je "najkrs" (ako se tako moze reci) od svih panela. Samsung>AU Optronics>CMO

Svi 40" i veci su Samsung paneli tako da bi trebao da se brines samo ukoliko uzimas TV manje dijagonale.

CMO je "najkrs" (ako se tako moze reci) od svih panela. Samsung>AU Optronics>CMO

Svi 40" i veci su Samsung paneli tako da bi trebao da se brines samo ukoliko uzimas TV manje dijagonale.

Hvala. Još nisam uzeo "tanki" TV, kad ga budem uzimao, naravno da će biti 40", za veći teško da će biti novaca? A kako da proverim vrstu panela kod manjih dijagonala i da li se tim postupkom može brikovati TV? Hteo bih kod komšije da proverim koji ima 32".

Ako neko vec planira kupovinu, samsunga 40d503,neka obrati paznju na model samsung 40d550,daleko kvalitetniji model,a razlika u ceni je mizerna.Jedina prepreka je sto ga skoro vise nema preko u prodaji.

Pazi, taj slucaj sa tvojim prijateljem je takve vrste da mu to resava problematiku ali reci da TV ima ogromnu manu nije pravi odabir reci, bar ne meni. Meni je kvalitet slike i broj hdmi konekcija presudan.

Tako da... Nije svakom nebitno ono što tebi očigledno jeste.

Slazem se ali isto tako reci da Audi Q5 nije dobar i ima " manu " zato sto u fabrickoj GPS navigaciji nema mapa Srbije i da to bude razlog nekupovine nema smisla. Ako me razumes, Tv se kupuje u nacelu zbog kvaliteta slike i za cenu od 350 eura sve sto dobijes preko je odlicno, osim ko placa 1000 eura pa moze da trazi i malu decu da mu radja.

Isplati li se uvoziti 300€+ graficke kartice iz madjarske?

Koji TV do 340-350e i 32"? Za gledanje programa sa IPTV i filmova sa PC-a...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno