Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto je 40ES6100 model za 2012 godinu (oznaka ES) dok su modeli 40D6500 i 40D6510 iz 2011 godine a sve sto je novo to je i skuplje.

da ali u normalnim zemljama stari modeli pojeftine kad dođu novi a novi upadnu u istu cenovnu kategoriju, što je i sasvim logično da se desi. kod nas stari ostanu po 2-3 godine sa istom cenom a novima samo skače

Ljudi vrlo dobra tema, mislim da sam procitao svih 19 strana :). Takodje planiram da nabavim tv iz madjarske i troumim se izmedju ovih:

42LV340
42LW4500
42LW5500

Znam da je ovaj prvi najlosiji ali je zato i najjeftiniji, pa ako budem mogao da se otvorim uzecu neki od ova druga dva. Meni treba pomoc ako neko zna ljude koji donose ovo iz Madjarske da mi posalje kontakt na mail, a bio bih jos zahvalan i na nekim savetima za ove televizore... Toliko od mene za prvi put :)

Pozdrav!

U Srbiji jos bar mesec dana nece biti tog tv-a a sto se tice cene i ako ga bude sigurno nece biti ta cena. Bice skuplji kao i sva ostala tehnika.

U srbiji je jos pre 3 nedelje stigao st model i cena je sa porezom tacno 830 eura.

Kimtec je uvezao jednu kolicinu, a distribuira ih "nezvanicnim" kanalima. Cena za 50ST50 je oko 1120EUR.

Pozdrav

Nisu kanali nezvanicni nego niti jednog veceg trgovca panasonik ne interesuje bar za sada.Samsung i lg cine 90 posto sveukupne prodaje u Srbiji a razlog je agresivan marketnski pristup i sve ostalo sto danas imaju korejanci a to sve daje vetar u ledja da se u radnjama pravi dobar obrt njihovih proizvoda.
Uradio sam za potrebe jednog malog istrazivanja sledece.

U radnji u kojoj se nalaze samsung ,lg i panasonik televizori na identicnim policama i uz identican broj televizora jednog brenda na jednom mestu posmatrao sam kupce koji im prilaze i to pravo sa ulaza.Velika vecina njih recimo 80 posto mozda i vise je odmah isla ka korejanskim brendovima i razgledala ih.Najmanji broj je isao ka panasoniku gde sam uspostavio kontakt sa njima i iz razgovara sam odmah video da oni tacno znaju sta traze i da su pre toga bili informisani na raznim forumima i da ih samo panasonik zanima.
Kupci samsungai lg-ija su apsolutno dosli po inerciji marketinga, ne razumeju se mnogu u tehnologiju za njih je lcd pojam kvaliteta slike jer su tako culi a prodavci im mogu prodati bilo kakvu pricu gde je plazma gas koji ce iscureti posle odredjenog vremena.Najaci kontrast je za njih najbolji i to je to. Naravno ocekuju da ce jagodinska palma imati istu sliku kao hd demo materijalu u prodavnici i na prodavcu ostaje jako malo da uradi jer je kupac pecen 90 posto za kupovinu samo uz neku malu bajku na kraju i to je to.

Poslednja izmena:
Chim ljudi chuju 2-3x vishe struje i chim chuju da se mozhda pojavi burn-in..bezhe.....a to je realnost, a josh je led tanji lepshi....
Josh sluchajno vide neku 1024x768 plazmu zaostalu u marketu .....ode sve dovraga :)
90% ljudi necje videti razliku u slici...tj ..sutra kada ne budu imali LED i NEO plazmu jedno pored drugog...imacje shta imaju...necje se nervirati oko burn in-a i oko potroshnje struje....
Tom filozofijom i 90% ljudi kupi TN monitore za pc, zar ne pored s-pva i s-ips i BUDU zadovoljni....Da svaki dan gledaju jedno pored drugog...mozhda bi im bilo zhao....ali ovako..to je to..monitor dijagonale x" .....
Nije samo marketing....

E da a onda dodju kod mene i vide IPS i kazu vau sto je tebi dobra slika, a ja onda kazem, sta da vam radim, niste hteli da me slusate :)

Kupci samsungai lg-ija su apsolutno dosli po inerciji marketinga, ne razumeju se mnogu u tehnologiju za njih je lcd pojam kvaliteta slike jer su tako culi a prodavci im mogu prodati bilo kakvu pricu gde je plazma gas koji ce iscureti posle odredjenog vremena.Najaci kontrast je za njih najbolji i to je to. Naravno ocekuju da ce jagodinska palma imati istu sliku kao hd demo materijalu u prodavnici i na prodavcu ostaje jako malo da uradi jer je kupac pecen 90 posto za kupovinu samo uz neku malu bajku na kraju i to je to.

ovo ti je 99,99% kupaca u NS-u predstavljeno u dve rečenice. samo što je još žalosnije većina NS kupaca bira Novel kao glavnu prodavnicu, a oni su poznati po tome da kao aktuelne prodaju modele stare 5-6 godina. i to po cenama koje su čak i veće nego novi 2011-12 modeli i onda ljudi pomisle vidiš ovaj samsung A330 je skuplji od ovog D500 :)D) mora da je znatno bolji. iako to nama koji pratimo tržište zvuči *****no, polovina kupaca kod nas tako razmišlja a druga polovina kupuje Adlere, Vox-ove, Telefunkene (jer Telefunken je nekad bila jako poznata i cenjena marka) i nemaju pojma kakve su krševe uzeli, čak su i prezadovoljni.

Ljudi su neupuceni i proda im se ono sto im se gurne pod nos ali sta je sa onima koji sve znaju pa uhodavaju plazmu 300 sati pre normalne upotrebe?

oni odustanu otprilike posle 50 sati:smash:

Da je samo u NS-u, takvi su kupci generalno kod nas, ne daj bože da se informišu pre nego što kupe, prodavac zna najbolje, a onda kad im uvale crevo bude kasno

*** ja sam iz NS-a, za druge sredine nisam hteo da govorim ali ne sumnjam da je situacija slična ako ne i gora. ja kad hoću dobro da se nasmejem odem do tehnomarketa kao da razgledam televizore a u stvari uvek sam u blizini kad prodavac ubeđuje nekog da pazari određeni tv. ako taj gleda samo led/lcd onda prodavac priča kako plazme ništa ne valjaju, kako može "to" da iscuri iz njih i onda mogu da ih bace. kad je situacija obrnuta onda pričaju kako se svi lcd-ovi prave u samo jednoj kineskoj fabrici pa proizvođači lepe svoje ime na njih i da nema nikakve razlike između vox-a i samsunga itd. jednom mi je bilo muka da slušam te bljuvotine i kad se prodavac udaljio objasnim toj osobi kako stoje stvari, međutim ta "glupača" je to rekla prodavcu (tipa onaj čovek mi kaže da to nije istina što ste mi vi govorili) i onda je ovaj još počeo mene da ubeđuje u te svoje gluposti, navodeći svoje veliko iskustvo jer on ipak radi tu i zna kako stoje stvari. mislim u sebi tako ti i treba budaletino kad hoćeš maloumnima da pomogneš i više tako nešto nisam ni pokušavao, od tada samo idem kad mi treba malo smeha :D

takođe me nervira što od svih televizora posakrivaju daljince, *** ako hoću da pazarim npr LG 47LM620s koji košta nekih 1200€ onda hoću i dobro da ga isčačkam u radnji da vidim da li mi se to i sviđa a ne da neke minuse otkrivam kući. ne daju ni da se ubadaju USB-ovi da se isprobaju mogućnosti playback-a. sreća pa svi imamo pristup YT-u pa može sve dobro da se prouči pre kupovine.

dotični TV sam spomenuo jer najverovatnije planiram da ga pazarim uskoro, hteo sam preko Mađara ali kad sam video da je razlika u ceni samo 150-ak evrića nije mi baš jasno u čemu je fora. kod dilera je 1050€ a u našim radnjama oko 1200€. Jel se to kod nas nešto popravlja situacija ili mi se čini?

Poslednja izmena:
Da je samo u NS-u, takvi su kupci generalno kod nas, ne daj bože da se informišu pre nego što kupe, prodavac zna najbolje, a onda kad im uvale crevo bude kasno

Cek' bre, jel' se ovde prica o bastenskoj opremi ili televizorima? :)

P.S. Kraljevski post :D:D:D

*** ja sam iz NS-a, za druge sredine nisam hteo da govorim ali ne sumnjam da je situacija slična ako ne i gora. ja kad hoću dobro da se nasmejem odem do tehnomarketa kao da razgledam televizore a u stvari uvek sam u blizini kad prodavac ubeđuje nekog da pazari određeni tv. ako taj gleda samo led/lcd onda prodavac priča kako plazme ništa ne valjaju, kako može "to" da iscuri iz njih i onda mogu da ih bace. kad je situacija obrnuta onda pričaju kako se svi lcd-ovi prave u samo jednoj kineskoj fabrici pa proizvođači lepe svoje ime na njih i da nema nikakve razlike između vox-a i samsunga itd. jednom mi je bilo muka da slušam te bljuvotine i kad se prodavac udaljio objasnim toj osobi kako stoje stvari, međutim ta "glupača" je to rekla prodavcu (tipa onaj čovek mi kaže da to nije istina što ste mi vi govorili) i onda je ovaj još počeo mene da ubeđuje u te svoje gluposti, navodeći svoje veliko iskustvo jer on ipak radi tu i zna kako stoje stvari. mislim u sebi tako ti i treba budaletino kad hoćeš maloumnima da pomogneš i više tako nešto nisam ni pokušavao, od tada samo idem kad mi treba malo smeha :D

takođe me nervira što od svih televizora posakrivaju daljince, *** ako hoću da pazarim npr LG 47LM620s koji košta nekih 1200€ onda hoću i dobro da ga isčačkam u radnji da vidim da li mi se to i sviđa a ne da neke minuse otkrivam kući. ne daju ni da se ubadaju USB-ovi da se isprobaju mogućnosti playback-a. sreća pa svi imamo pristup YT-u pa može sve dobro da se prouči pre kupovine.

dotični TV sam spomenuo jer najverovatnije planiram da ga pazarim uskoro, hteo sam preko Mađara ali kad sam video da je razlika u ceni samo 150-ak evrića nije mi baš jasno u čemu je fora. kod dilera je 1050€ a u našim radnjama oko 1200€. Jel se to kod nas nešto popravlja situacija ili mi se čini?

I ja mislim da se kod nas menja situacija,primetan je pad cena.Verovatno je opala prodaja pa daj sta das.Ja planiram da uzmem LG 42LM620s(ne svidja mi se samo sto ne dolazi uz njega USB wireless adapter),ovom modelu verovao ili ne je cena skoro ista ovde i madjar,ili opcija da se licno ide za HU pa da se ustedi ali i to nosi neke svoje rizike.Samsung kod nas drzi dobru cenu,za LG mi je bas cudno a i pomalo sumljivo.:)

Poslednja izmena:
OBAVEŠTENJE

Samo da znate da je Mađarska uvela velika ograničenja po pitanju izvoza za fizička lica kada je u pitanju povrat AFA-e zbog ogromnih zloupotreba i korupcije lokalnih (Horgoš, Kelebija i sl.) carinika.

Uveli su na koliko artikala u kojem cenovnom razredu možeš dobiti povrat AFA-e. Pod artiklom se podrazumevaju oni koji su pod istom šifrom.

0 - 1.000 HUF -50 artikala
...
50.000 - 100.000 HUF - 2 artikla
100.000+ HUF - 1 artikal

Kako se ovo zaobilazi i da li se uopšte može, ne znam.

*** al me hoće, skupim nekih 80% love za tv i oni sad useru sa tim. a da hoću kod nas taj tv treba mi još tih 20% + 70% ukupnog iznosa za srpski porez :D

Pa ako ćeš kupiti televizor u toj količini, onda te mera ne pogađa ;).

Meru su uveli pre 10-tak dana. Ne znam pravi razlog, ali nezvanično zbog ogromne korupcije mađarskih carinika (da jesu, jesu :)). Oni uopšte ne bi smeli da overavaju papire fizičkim licima koji na veliko izvoze (puni auti televizora, Milki, nutella i sl.) jer se očigledno radi o robi za preprodaju, ali koga briga. Pošto je uzelo ogromnog maha, a oni iz Budimpešte od toga ne vide ništa, rešili da stanu tome na kraj.

I kucaom sa da lokalne carinike uhvate u primanju mita da ih momentalno prebacuju na drugo radno mesto.

Da li ce to uticati na cene tehnicke koju prodaju " Madjari"?

mera se odnosi po jednom coveku odnosno jednom pasosu,zato sada bosanci sednu sa vama u kola da popune kvorum pa za svaki prelazak to jest da vam prave drustvo traze koju kintu.

To je tačno. I već ima likova koji prelaze sa nekoliko pasoša i bez saputnika :d :smoke:.
To je trenutna rupa, ali više ne može pun karavan iste robe. Ipak su uspeli da smanje preterivanje ;).

Povećaće korupciju i pokušaće izbaciti manje igrače ;).

Pa ako ćeš kupiti televizor u toj količini, onda te mera ne pogađa ;).

Meru su uveli pre 10-tak dana. Ne znam pravi razlog, ali nezvanično zbog ogromne korupcije mađarskih carinika (da jesu, jesu :)). Oni uopšte ne bi smeli da overavaju papire fizičkim licima koji na veliko izvoze (puni auti televizora, Milki, nutella i sl.) jer se očigledno radi o robi za preprodaju, ali koga briga. Pošto je uzelo ogromnog maha, a oni iz Budimpešte od toga ne vide ništa, rešili da stanu tome na kraj.

I kucaom sa da lokalne carinike uhvate u primanju mita da ih momentalno prebacuju na drugo radno mesto.

Prvi problem u ovoj koncepciji je ko je merodavan da odredi sta je za licnu upotrebu, a sta ne. U principu je i ranije postojalo pravilo da za preko 1000e nece da overe papir ako je iz Madjarske. Ako ste dolazili iz Austrije, Nemacke, overava se bilo koji racun (i od 10000e). Odluka je donesena na nivou Madjarske i to ne zbog korumpiranosti carinika (boli nekog uvo sta carinici uzmu, jer Madjarska svakako ima koristi od toga), nego zbog toga sto su potrosili unapred pare koje se na nivou EU dobijaju za povratak poreza, i sad krpe rupe tako sto zezaju. Sve u svemu, i dalje vas niko ne sprecava da 4 coveka sednu u kola i donesu 4 televizora, cak i svaki po dva ako se vrednost uklopi. Odrazice se na cene ovde svakako zato sto treba sad malo vise da se podmaze :). Sve u svemu, sacekajte svi 2-3 nedelje da se malo smire strasti i samo napred.

Razmisljao sam o LG, ali sam odlučuio da se otovrim i uzmem Samsung UE46ES6100. Jeftiniji je za oko 150e u Segedinu, jos kada bih prosao bez carine uštedeo bih jos 210e na povrat PDV. Kontam da su jako male šanse da se to desi, ali kaže mi drugar jedan "Što ne odeš busom?". Jel neko to probao uopšte i jel nekome to palo na pamet? Da li su stvarno veće šanse da naši ne naplate carinu onda?

To za bus je stvarno tako,moja drugarica je recimo bila nedavno busom i kaze da carinik uopste nije ulazio u bus... Jedino sto onda nema afe nazad jer busevi nece da stanu u red za afu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno