*** ja sam iz NS-a, za druge sredine nisam hteo da govorim ali ne sumnjam da je situacija slična ako ne i gora. ja kad hoću dobro da se nasmejem odem do tehnomarketa kao da razgledam televizore a u stvari uvek sam u blizini kad prodavac ubeđuje nekog da pazari određeni tv. ako taj gleda samo led/lcd onda prodavac priča kako plazme ništa ne valjaju, kako može "to" da iscuri iz njih i onda mogu da ih bace. kad je situacija obrnuta onda pričaju kako se svi lcd-ovi prave u samo jednoj kineskoj fabrici pa proizvođači lepe svoje ime na njih i da nema nikakve razlike između vox-a i samsunga itd. jednom mi je bilo muka da slušam te bljuvotine i kad se prodavac udaljio objasnim toj osobi kako stoje stvari, međutim ta "glupača" je to rekla prodavcu (tipa onaj čovek mi kaže da to nije istina što ste mi vi govorili) i onda je ovaj još počeo mene da ubeđuje u te svoje gluposti, navodeći svoje veliko iskustvo jer on ipak radi tu i zna kako stoje stvari. mislim u sebi tako ti i treba budaletino kad hoćeš maloumnima da pomogneš i više tako nešto nisam ni pokušavao, od tada samo idem kad mi treba malo smeha
takođe me nervira što od svih televizora posakrivaju daljince, *** ako hoću da pazarim npr LG 47LM620s koji košta nekih 1200€ onda hoću i dobro da ga isčačkam u radnji da vidim da li mi se to i sviđa a ne da neke minuse otkrivam kući. ne daju ni da se ubadaju USB-ovi da se isprobaju mogućnosti playback-a. sreća pa svi imamo pristup YT-u pa može sve dobro da se prouči pre kupovine.
dotični TV sam spomenuo jer najverovatnije planiram da ga pazarim uskoro, hteo sam preko Mađara ali kad sam video da je razlika u ceni samo 150-ak evrića nije mi baš jasno u čemu je fora. kod dilera je 1050€ a u našim radnjama oko 1200€. Jel se to kod nas nešto popravlja situacija ili mi se čini?