Šta je novo?

Telenor - poskupljenje!

Pazi, sa KT1000 platis 500, a imas 25 roming minuta ZA SVET (Telenor samo za Evropu!) koje se prenose vise od 4 meseca a mogu i da se iskoriste za parking ili sta god hoces :)
Nakupi se tu dovoljno da se smeskas Telenoru :)

A ti kad izbunaris tih 50% na PREMIUM paket, javi ;) A onda nam u sledecoj reinkarnaciji javi da si uspeo da iskoristis sve preneto iz tog paketa, barem jednom u godinu dana ;)
Kroz godinu dana ces opet platiti mnogo vise u Telenoru, a neces moci da iskoristis podjednako.

Sve ti je to samo marketing, niko to ne iskoristi.

Poslednja izmena:
Pisao sam o svom primeru i to u ovoj reinkarnaciji. Dakle vec godinu dana koristim 50% popusta na pretplatu (ugovor je na dve godine). Vazi za bilo koji paket (osim onih play) i mogu svakog meseca da ga menjam. Nijedan roming minut mi nije propao, jer bar tri puta godisnje odem negde preko. Posle potrosenih 300 min ka svim mrezama imam 4000 min u mrezi i 4000 SMS. Uz to je i 1 gb neta po punoj brzini pa dalje kao sto rekoh po 256.... I sve to za malo preko 1300 din.
A ovo prvo sto si napisao...25 minuta? u kojoj ino mrezi? Mts je jedini provajder kod nas koji i dalje cene formira u zavisnosti na kog provajdera se "zakacis" a ne da lepo sve ubaci pod zone kao Telenor i VIP. Uporedi cene pa ces videti koliko minuta mozes da pricas sa KT1000. negde mozda 25, a negde samo 2-3 min :p

Ne - u Evropi mozes 20 minuta na bilo kom operateru, sa KT1000 :) USSD callback i vozi :) Probao licno.

Elem, za tih 300 minuta imas 570 za MixNetM, a razlika je... 800+ dinara do PremiumL sa popustom. Imas znaci i za KT2000 skoro.

Pametan covek nece placati operateru 800 dinara za 20 roming minuta unutar evrope da moze da "troska", vec ce gledati kako da taj trosak smanji na 0.

Zbog ljudi koji ne razmisljaju racionalno o finansijama Telenor i moze da opstane.

Razmisli koliko im ostavljas svaki mesec.

Možeš da pričaš tih ~18min u roamingu a pretpostavljam da ostatak meseca telefon onda držiš u fioci?

Svako ima drugačije potrebe i tome prilagođava upotrebu telefona. Onaj ko stvarno dosta putuje itekako ima računicu da koristi ovaj paket. To nije onda "800din troška" već Xdin uštede koje bi ovako ili onako dao za roaming. Da se ne spominje Viber, Skype i ostalo, wifi nije svuda dostupan i na njih ne možeš uvek da se osloniš.

Na sve to ima faktički neograničen sms i razgovore u mreži i 4gb skroz upotrebljivog interneta mesečno. Prosto zavisi ko kako koristi telefon. Skoro sam i ja ovde pisao "svoj slučaj". Jednostavno kome je većina ljudi sa kojima kontaktira na telenoru, kad sve sračunaš teško da ima bolja alternativa.

Da je ponuda idealna i da je Telenor savršen, naravno da nije ali daleko od toga da nema šta da ponudi...

odavno sam ja zavrnuo slavine telenoru a pretprosle godine imao sam kod njih cak 5 kartica

do pre 6 meseci cela moja porodica je bila kod njih sad su samo dva clana i to na pripejd ostala

samo moja familija im je mesecno davala gotovo 100€ i to jos iz doba mobtela gotovo 15 godina i nikada ni jedan popust ili nedaj boze telefon na poklon

drali su nas kao sljivu ranku e sad mi je puko film da im placam za njihove "administrativne troskove" na ova dva pripejda dobijaju po 500 din. kao dopunu kad se potrosi

pa ako im se tako vise isplati samo napred

sve ce vise i vise ljudi da bezi od njih

Svaka čast imamo isto mišljenje.

Prilozi

• Screenshot_2014-02-20-08-21-31.png
    Screenshot_2014-02-20-08-21-31.png
    53.9 KB · Pregleda: 185
Zbog ljudi koji ne razmisljaju racionalno o finansijama Telenor i moze da opstane.

Grešiš alfa, opstao bi Telenor svakako... Jedino što bi tada bio primoran da ponudi minimum 50% niže cene u odnosu na aktuelne.

Možeš da pričaš tih ~18min u roamingu a pretpostavljam da ostatak meseca telefon onda držiš u fioci?
Zasto kad imam i MixNetM (uz KT1000) saobracaj za tu sumu? I opet placam manje.
MixNetM: 570
KT1000: 500
MTS Total: 1070
Telenor PremiumL uz popust: 1316.5
Razlika u korist MTS-a: 246.5RSD
Uz KT2000 bi imao 40-50 minuta u Evropi (u stvari imam KREDIT koji mogu za sta hocu da iskoristim, a ne samo za roming koji moze da mi propadne) a placao bi slicno PremiumL paketu.

BTW, imas i uz KT prilicno minuta u mrezi, plus mogu da se prenose.

Ko jos za licne svrhe baca pare na roming?
U stvari i firme ne bacaju, vec bas ako mora koriste. Sve ostalo se zove finansijska neodgovornost i tipicna je za drzavne firme koje radnicima placaju telefone :(

Poslednja izmena:
Zato i kažem, zavisi ko, šta, kako i za šta koristi. Šta meni ili nekome tamo znače minuti u MTS mreži ako pretežno zovem Telenor ili VIP nebitno. Dakle nije baš tako crno belo. Drugo zbog 200din razlike da nosim 2 broja, 2 telefona itd. Pa lud nisam :) Isto tako, ko većinu saobraćaja pravi u MTS nema priče šta je njemu isplativo.

Dakle ova tvoja računica:

MixNetM: 300min, 600sms, 600mb(64k unlimited), 0min u mreži + KT1000: 1000din kredita, 2000din za razgovore u mreži + sms i 300mb. Poziv sam zaokružio na 8din ali nisam računao uspostavu i podelio sam to na 2x1000din zarad prostije računice, dakle 125min poziva u mreži i 250sms otprilike.

Dakle MTS ukupno: 300min, 850sms, 900mb(64k unlimted), 18min roaming, 125min u mreži.

Telenor Premium M: 300min, 4000sms, 1gb(3gb 256k + 64 unlimited), 20min roaminga, 4000min u mreži.

Dakle, nacionalni minuti isto, sms 4,7x više na Telenoru, upotrebljivog interneta(900mb vs 4gb) 4.4x više na Telenoru, 2min roaminga više i 32x više minuta u mreži.

Što će reći, po ovoj tvojoj računici Telenor je samo 250din skuplji za ovoliko više saobraćaja, plus sve ti je na jednom broju, dakle ne moraš dodatno da investiraš u drugi telefon i da vučeš dva sa sobom, da imaš dva broja bespotrebno i slično. Po meni nema dileme u konkretnoj situaciji šta je povoljnije.

Što se roaminga tiče, opet kažem onaj ko putuje negde bar jednom u mesec dva nema dileme šta mu se isplati. Onome kome stvarno treba telefon i koji su prinuđeni da ga koriste i napolju negde ovo je super varijanta. U kombinaciji imam da bih imao roaming minute priča je skroz drugačija i tu se apsolutno slažemo.

Zato kažem, zavisi ko šta koristi i kakav saobraćaj pravi. Ko mnogo zove a pozivi su mu van mreže Telenor je tu najmanje isplativ i to je činjenica. No u nekim situacijama može itekako konkurentan da bude. U mom ličnom primeru čak i ubedljivo najpovoljniji ali o tome smo već diskutovali.

OK, ovo se slazem.

Pored toliko Voip provajdera ne znam zašto uopšte se i koristi roming ... (razumem za neke "hitne" slučajeve)

Za promociju Telenora :)

Da, to jeste. Za posao i mora tako.

Ja imam brdo rominga tako je to kada radiš customer support.
Velika mana Telenor Premium paketa je što nemaš načina da proveriš stanje roming saobraćaja, tj koliko minuta si potrošio, koliko ti je ostalo. jedino da se uzdaš u spostvene logove :) Dakle, nema ni USSD koda, ne pomaže ni poziv call centru
Dobra stvar je to što je kod dolaznih poziva u romingu tarifiranje na sekund (odlazni 60 + 60).
Obratite pažnju ako imate i Premium paket, i Travel Sure dodatak (ovo se meni desilo, zaboravio sam na ovaj dodatak u momentu promene paketa). Tada se roming saobraćaj tarifira na način koji ni Telenor ne ume da objasni :)

Informacija koju ja imam je da se saobraćaj obračunava tako što se prvo troše minuti iz Premium paketa pa tek onda iz travel sure dodatka, po cenovniku i uslovima korišćenja za travel sure.

Poslednja izmena:
Vrh Dno