Zato i kažem, zavisi ko, šta, kako i za šta koristi. Šta meni ili nekome tamo znače minuti u MTS mreži ako pretežno zovem Telenor ili VIP nebitno. Dakle nije baš tako crno belo. Drugo zbog 200din razlike da nosim 2 broja, 2 telefona itd. Pa lud nisam

Isto tako, ko većinu saobraćaja pravi u MTS nema priče šta je njemu isplativo.
Dakle ova tvoja računica:
MixNetM: 300min, 600sms, 600mb(64k unlimited), 0min u mreži + KT1000: 1000din kredita, 2000din za razgovore u mreži + sms i 300mb. Poziv sam zaokružio na 8din ali nisam računao uspostavu i podelio sam to na 2x1000din zarad prostije računice, dakle 125min poziva u mreži i 250sms otprilike.
Dakle MTS ukupno: 300min, 850sms, 900mb(64k unlimted), 18min roaming, 125min u mreži.
Telenor Premium M: 300min, 4000sms, 1gb(3gb 256k + 64 unlimited), 20min roaminga, 4000min u mreži.
Dakle, nacionalni minuti isto, sms 4,7x više na Telenoru, upotrebljivog interneta(900mb vs 4gb) 4.4x više na Telenoru, 2min roaminga više i 32x više minuta u mreži.
Što će reći, po ovoj tvojoj računici Telenor je samo 250din skuplji za ovoliko više saobraćaja, plus sve ti je na jednom broju, dakle ne moraš dodatno da investiraš u drugi telefon i da vučeš dva sa sobom, da imaš dva broja bespotrebno i slično. Po meni nema dileme u konkretnoj situaciji šta je povoljnije.
Što se roaminga tiče, opet kažem onaj ko putuje negde bar jednom u mesec dva nema dileme šta mu se isplati. Onome kome stvarno treba telefon i koji su prinuđeni da ga koriste i napolju negde ovo je super varijanta. U kombinaciji imam da bih imao roaming minute priča je skroz drugačija i tu se apsolutno slažemo.
Zato kažem, zavisi ko šta koristi i kakav saobraćaj pravi. Ko mnogo zove a pozivi su mu van mreže Telenor je tu najmanje isplativ i to je činjenica. No u nekim situacijama može itekako konkurentan da bude. U mom ličnom primeru čak i ubedljivo najpovoljniji ali o tome smo već diskutovali.