Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

Da, u tom prozoru, samo prepraviš podatke kao na onoj sličici što sam ostavio.
Ako imaš 3G signal, onda bolje drži 3G only.

Pj, hvala mnogo;), kada se vratim u Srbiju, probacu sve to pa cu napisati post sta sam uradio!!!:wave:

Danas sam uplatio dopunu za Telenor 3g prepaid internet u jednoj Telenor prodavnici, na računu piše tačno u 14:21. Kad sam stigao kući, negde oko 15:20, proverio sam stanje na 9848, i ova uplata još nije bila registrovana. Malopre (posle 19 h) opet proverim, i sada izgleda OK. Molio bih nekog upućenijeg da mi otkrije da li je ovo uobičajeno, imam običan prepaid broj kod Telenora, ranije Mobtela, već devetu godinu i sve obične prepaid uplate su se trenutno ukazivale...:sceptic:

Poslednja izmena:
Nisam nikada uplaćivao dopunu na taj našin. Uplatim kredit sa postpaid (stigne istog trenutka), aktiviram dodatak (uključeno istog trenutka).

Obrati pažnju da ti važi 60 dana do toliko sati, u koliko je akivirano. Ja sam mislio da je do ponoći pa sam za jedan broj mislio da imam vremena da dopunim, a oni isključili u istom satu akd je i aktivirano. Zove kolega i kaže na ovoj kartici nema ni kredita, ni megabajta :d
A on se povezao, potrošio preostali rkedit, misleći da ima uračunatog protoka.

Hvala na brzom odgovoru, verujem da je sve OK, ali nikad se ne zna. Jeste produženo tačno za dva meseca, do 05.01.2010., ali sate ne pominju..meni nije problem da uplatim par dana ranije, kao što sam i danas učinio, probaću stanje sutra-preksutra još jednom, pa ako sve bude OK, nema se brigam!,)

Sada su svi internet only prebačeni na APN: net?
Tarifni dodaci i regularna potrašnja ostaju na APN: internet?

Uzeo sam ovaj internet i za sad sam razočaran,jer sam ga probao na više mesta u gradu i svuda mi je veza bila edge....
što se tiče instalacije,to je zaista urađeno veoma jednostavno,jer sam mislio da ću imati problema,jer koristim leopard i zato što na prodajnom pakovanju nigde ne piše da je podržan ovaj os,tek kad otvoriš pakovanje,vidiš da ima uputstvo i za njega...

Poslednja izmena od urednika:
offtopic: Sve dok se pravila foruma postuju - niko nece biti banovan.

Sto se tice Telenor interneta, u poslednje vreme se ljudi zale na vezu ali jos nema razloga za paniku. Nadajmo se da ce se u skorije vreme situacija popraviti. A opet kod mene sve radi OK kao i dosada..

Na telefonu koju ima 63 karticu,na istim mestima gde koristim i laptop,imam 3g vezu,a na modemu imam edge...totalno mi je to nelogično...

Prebaci modem u 3G only režim.

nov sam na ovom sistemu,pa mi je bio malo problem da nađem podešavanja.Kad sam našao,sve sam sredio...

Jel sada daje bolje rezultate?

Slab je domet očigledno na ovim lokacijama,pošto od kad sam namestio to,imam jednu do dve crte prijema,al dobro.Sve je bolje nego edge.
Hvala u svakom slučaju.

Juce sam svratio do telenora,
| drugar ima problema sa modemom jako sporo radi, a uplatio je "7,2 mbps" xD , speedtest.net kaze 0,03 - 0,10 xD |
doceka me neka napucana i ja joj kazem: imam problema sa ovim, mozemo li da testiramo uredjaj ovde kod vas na nekom od racunara, a ona meni ladno: "nemamo uslova za to, nijedan od nasih racunara nema opciju da se modem prikljuci na njega"

Ja nisam znao sta da joj kazem, a da ne napravim neprijatnu situaciju :D pa sam se zahvalio i bez reci otisao, lol

Ovom liku sam rekao da je takav nacin pristupa internetu njesra, da raskine ugovor sto pre..
Ali opet ova napucana mi nije jasna, sto mi je to rekla, damn :bottle: :d

1. On nije uplatio 7.2mbps, jer niko ne garantuje brzinu. Zapravo, nisam ni siguran da li su trenutni modemi 7.2 ili 3.6mbps.

2. Sasvim je moguće (ja bih tako uradio :)) da na računarima u poslovnicama nemaju admin premise i nemaju mogućnost da instaliraju novi hardware. Probaj modem kod sebe ili na nekom trećem računaru.

Moguće je da je problem do modema, ali sve češće se dešava da su bazne stanice opterećene i da net radi sporije.
Jesi prebacio APN na "net"? (po defaultu je "internet")

Ja to znam, al on ne, zato sam i rekao da je uplatio "7,2" a imaju u ponudi i 3,6, naravno teoretsku brzinu.

Probao sam na 5 racunara razlicite lokacije i situacija je ista, tj. slicna |radi kao dialup ili gore|

Kapiram i da su bazne stanice preopterecene i to sam mu napomenuo, lose vreme, svi su kuci zabodeni za kompom..

Vidis nisam ni pomislio da su im zabranili da rade bilo sta sem onog sto je propisano, logicno, i ja bi tako :)

Jedino od opcija sto sam imao su *edge i wcdma/hsdpa ili tako nesto, a u svakom podesavanju je radio, *od losijeg ka boljem, ali u globalu kao dialup. Nije prelazio 0.10 mbps.

Ovo za APN, internet i net nisam znao probacu danas

Poslednja izmena:
Imam pitanje :).

Naime, imam neki telenor protok na prepaid kartici. I taj protok koristim mahom u telefonu. Međutim, telefon ima mogućnost da izigrava wifi ruter. Što mi omogućava da na PC gde imam wifi koristim, faktički, telenor internet.

Međutim, odakle god uradim test 3ga, rezultat bude otprilike isti. Ne može bolje od 100 i kusur ms pinga i gotovo nikad brzina preko 0.35 mbita. Upload je ok, pogotovo u poređenju sa uploadom naših provajdera.

Je li ovo normalno ili može bolje? Je li možda problem to načina na koji ja koristim telenor internet ili je prosto takvo stanje stvari?

Imam pitanje :).

Naime, imam neki telenor protok na prepaid kartici. I taj protok koristim mahom u telefonu. Međutim, telefon ima mogućnost da izigrava wifi ruter. Što mi omogućava da na PC gde imam wifi koristim, faktički, telenor internet.

Međutim, odakle god uradim test 3ga, rezultat bude otprilike isti. Ne može bolje od 100 i kusur ms pinga i gotovo nikad brzina preko 0.35 mbita. Upload je ok, pogotovo u poređenju sa uploadom naših provajdera.

Je li ovo normalno ili može bolje? Je li možda problem to načina na koji ja koristim telenor internet ili je prosto takvo stanje stvari?

Podrzava li telefon HSDPA?

Podržava. Da dodam da sam i na telefonu ranije pokrenuo neki program za merenje brzine neta (u koji baš i nisam imao poverenje), ali da je rezultat isto bio tu negde oko 0.3mbita.

Ping od 100+ ms je sasvim normalan. Ne sećam se da sam na 3G ikada video dvocifren ping.

Koji je telefon u pitanju? Jel ima opciju da prebaciš 3G prefered?

Da li sa Galaxy-jem i postpaid karticom imaš veću brzinu na tim lokacijama?

Pa sa Galaksi je u pitanju... i kartica je prepaid :). A postpaid kartica mi je u telefonu, sticajem okolnosti, koji ne znam ni da li ima gprs, a kamoli 3g :).

Nije valjda što je prepaid?

nije... ali da si internet only bilo bi brze...

Zbog čega? Modema ili oni znaju koje su kartice samo za internet, pa njih ne ograničavaju?

drugi apn... :) da, znaju...

Ne bi trebalo da je problem to što si prepaid.

Prvih 7 dana sa Galaxy sam koristio prepaid karticu sa tarifnim dodatkom (nisam smeo da ubacim svoju karticu, dok ne upoznam telefon....nije mi delovao pouzdano :)) i brzina na 3G je bila sasvim OK. Ne u rangu HSDPA modema, ali primetno brže od EDGE (tvojih 0.3mbps je zanemarljivo brže od EDGE-a).

Proveri kakva je brzina te kartice negde gde je pun 3G signal ili probaj sa tvojom postpaid (ili drugom prepaid) karticom kakva je brzina na toj problematičnoj lokaciji (stekao sam utisak da si probao samo na jednom mestu).

pretrgli ste se....

i to je cena bez poreza...

Vrh Dno