Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

komad

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
X1 Carbon Gen 10
Mobilni telefon
IP14
Pametni uređaji
Huawei GT3
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li ste videli znacajan pomak u ceni Telenor Internet paketa?
Ja uzeh od drzave mobilni Net i tad je telenor bio skup skup. Sad su vrlo interesantni.

Poz

Da bilo je strasno skupo. Pomak cena nisam primetio ali mi ni taj ugovor od 1-2 godine nikako neodrgovara! Koliko je taj internet dobar??? Koliko se placa po isteku ugovora 5din po megabajtu??? A prodavci u telenoru znaju koliko i ja kineski!:)

1.5 GB - standard paket - 1290 dinara (bez PDVa). Ugovor je moguce sklopiti sa i bez ugovorne obaveze. Govorne pozive moguce je aktivirati na ovim paketima. Prema licnom iskustvu, Internet radi vrlo pouzdano i bez problema, bez obzira na tehnologiju prenosa (GPRS, EDGE, 3G ili HSDPA) sto je meni licno i najbitnije. Detaljnije (procitajte uslove): http://www.telenor.rs/?section=private&page=5381

Vazno da se pomiche, ali za sad mi ne treba, tarifni dodaci MB-a rade svoj posao dovoljno za proveru push maila preko MS Exchange-a :p. Puno para za surf sa slicicama i flash animacijom ukljucenim u browseru i poneki stream :p

Poslednja izmena:
Kod osnovnog paketa, cena je bukvalno ista kao i kod MTS, naravno, po jedinici protoka uračunatog u paket.
Svakako da je ovo pomak, ali nedovoljan.

Nadajmo se da će VIP u dogledno vreme napraviti svoju mrežu, pa će dati neku ponudu koju će MTS da kopira i ponovo poveća količunu podataka po paketima (kao što su uradili oko nove godine...samoinicijativno?! Bez kopiranja ).

Meni je 3GB mesečno dovoljno, ali sa 5 bih se osećao baš opušteno, bukvalno svaki DL bi mi upao u to. I to sam spreman da platim do 2k din mesečno. Dakle, ovi paketi su OK, ali nismo daleko ni od onih koji bi meni bili totalno OK :)

Pa meni bi bilo taman da mogu da koristim skype :p
Da ne moram da placam ovim derikozama :)

skupo i beskorisno. za normalan surf tokom mjesec dana minimum je 5GB, a to je kod ovih 50 eura. strašno... još kad pogledate cijene uređaja...

Po meni sasvim korisnino za poslovne korisnike kojima je bitna konstantna veza za Exchange serverom za e-mail i push poruke, nikako za surf i download. Svaki attachment je u poslovnom svetu do 2MB plafon, nikako veci tako da je to sasvim dovoljno na mesecnom nivou... Na svom sadasnjem mestu, koristim slicnu uslugu i sasvim sam zadovoljan. Svako izivljavanje tipa download i slicno je luksuz u ovom slucaju.

Telenor nudi mesec dana besplatnog interneta

"Telenor" nudi mesec dana besplatnog interneta

(Tanjug)

Kompanija "Telenor" ponudiće gradjanima tokom septembra besplatno korišćenje interneta 30 dana, kako bi se uverili u njegov kvalitet i brzinu, saopštio je danas taj mobilni operater. Povodom inicijative besplatnih "Internet parkova", gradjani će tokom septembra moći kod kuće da testiraju brzinu i konekciju interneta na kućnom ili lap-top računaru i odluče da li žele da nastave korisćenje ove usluge.

Svetski trend "probaj i kupi" biće dostupan stanovnicima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Sente i Guče, kao i Kopaonika, Zlatibora i Tare, najavljeno je iz "Telenora".
Svi koji žele da probaju "Telenor" internet treba da dodju na bilo koje prodajno mesto i, ukoliko ispunjavaju uslove za potpisivanje postpejd ugovora, mogu da preuzmu uredjaj i odmah počnu da ga koriste.
"Telenor" je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu, sa 153 miliona korisnika, od čega više od tri miliona u Srbiji.
Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, "Telenor" zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

http://www.biznisnovine.com/cms/item/stories/sr.html?view=story&id=18521

Vazi za sve sve...jer u slucaju da ti se dopadne potpisujes poseban ugovor koliko sam razumeo!

Koji se paket dobija na korišćenje tokom promo perioda?

Verovatno standard. 1.5GB. On je svuda markiran kao favorit.
Šteta što Internet paketi ne mogu da se uzmu kao tarifni dodatak na postojeće brojeve.
Ovako imam mob za razgovore i mob za net, a često mi je cim da nosim oba.

066 Premium paketi su lepo rešenje za ovakve potrebe. Šteta što MTS 3G radi prilično lošije od Telenorovog.

Poslednja izmena:
Možeš da biraš paket koji hoćeš, ali Standard je generalno OK za normalno korišćenje.

Još uvek je to malo i skupo. Za 1500 dinara mesečno mogu Telekomu da platim telefonski račun za nekoliko sati on-line dnevno na smin prepaidu + pretplatu provajderu. A i 1.5 GB bi isteklo za desetak dana kućnog korišćenja (mislim na surf,chat i poneki manji download). Vidim da su za sada pokrili samo urbane sredine gde ljudi većinom imaju mogućnosti za adsl.

Šteta što nisu uveli i pripejd varijantu kao u CG, tamo je 2GB 20€ (kod promontea 25€) i mozes da ih razvlačiš 3 meseca, to bi meni bilo savršeno da ima ovde.

Ova fora bi mogla da bude zesci hit, s obzirom da svoju konekciju nosite sa sobom. E sad, pitanje je da li to sljaka na teritoriji cele Srbije. Al definitivno je prakticno imati brz internet sa sobom na laptopu. Da li su pokriveni autoput i vece magistrale?

Pa svuda gde imas signal Telenora imas i net gde imas 3g imas vecu brzinu a ovako uglavnom imas edge.

o cemu vi procate o GPRS-u i 3g internet paketima ili wireless netu koji Telenor reklamira ovih dana..? imam utisak da je tema pocela jednom a okrenula se na drugu temu..
u vezi Telenor interneta.. potpisuje se ugovor.. usb za pristup netu se placa 3000din.. mozes besplatno da koristis net mesec dana i imas cini mi se 1.5GB ako hoces da prekines vratis usb wireless adapter i nemas vise obaveza,ako ne vratis autonastavljas za nesto ispod 1300din.. meni se to cini poprilicno nepovoljno, jer 1.5 GB nije nista za mesec dana a cena je prilicno visoka za tu kolicinu podataka..extra sto je pokrivenost trenutno u par vecih gradova.. a onih 3000din kontajte sami.. toliko o besplatnosti ;)

/cekajuci konkurentnog Godoa..

Poslednja izmena:
Moja greska, po sajtu im je dostupnost interneta ista kao i dostupnost 3g signala.Koliko ja znam ne postoji Telenor wireless vec samo internet paketi uz koji birate usb modem,express karticu ili pcmcia i sve ide preko sim kartice.

Moja greska, po sajtu im je dostupnost interneta ista kao i dostupnost 3g signala.Koliko ja znam ne postoji Telenor wireless vec samo internet paketi uz koji birate usb modem,express karticu ili pcmcia i sve ide preko sim kartice.

right.
Gde imas signal imas i internet.

MTS je reagovao na Telenor ponudu, bez obzira što su oko nove godine obnovili pakete.

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=22406

Obračunski interval 100kb, ali su cene dosta povoljnije nego kod Telenora. Šteta što im je 3G mreža krš :(

Jesi siguran?
Meni u NS radi ko poblesavelo....josh iz doba one 3g promocije. Jedini problem je bilo sa modemima....nisu mislili da je neko u srbiji kupio novi laptop zadnje 3 godine :)

Ako se ovo "Jesi siguran" odnosi na moju konstataciju da im je 3G mreža krš, da, siguran sam.
Danima radi OK, ne primetim nikakve probleme i onda jedan dan iz mobilnog "No gateway reply" je jedina poruka, a sa modemom malo-malo, pa pukne veza.
To potraje do večernjih sati i onda opet radi. Sasvim dovoljno da bih dao sebi za pravo da kažem da je krš :)

Meni je dovoljno do 300MB mesečno, a koristim Telenor 1.5GB, skuplji je 500din od MTS 1GB, ali probao oba i odlučio.

jel se uz te pakete dobije i neki soft za merenje protoka i je li moram da uzmem te njihove modeme ili mogu neki drugi pa da ubacim tu njihovu karticu primer sa laptopovima koji već imaju priključak za sim karticu?

Huawei modemi koriste Mobile Partner ili Mobile Connect koji meri količinu prenetih podataka, ali bez zaokruživanja, tako da imaš otprilike procenu koliko je ostalo.

Ukoliko uz tvoj čitač imaš software sposoban da pošalje USSD kod (sa ovima gore to nije slučaj), na obe mreže možeš da proveriš količinu preostalih megabajta. *311# na Telenoru i *797# na MTS-u.

Update: ne moraš da uzmeš njihov modem, ja trenutno koristim Telenor sa karticom u telefonu.

Poslednja izmena:
pre neki dan sam uzeo ovaj standard paket sa modemom Huawei e220, što se tiče brzine ona najviše zavisi od 3G signala i onda je ekstra pa treba proveriti da li je pokriveno područje gde će se koristiti u suprotnom se ne isplati (osim ako ga nosite sa sobom pa se nakačite na nakom drugom mestu), a što se tiče količine od 1,5 gb to zavisi od ličnih potreba a kontrolu potrošenih mb možeš da pratiš preko softvera koji ide uz instalaciju modema. Ugovor se odmah potpisuje pa ako modem ne vratiš za mesec dana automatski ti stiže račun i za modem 2969 din. i za ovaj paket 1290din bez pdv-a.

Zar uz tu cenu modema ne ide ugovorna obaveza na dve godine?
Dobro, predpsotavljam da će u neko dogledno vreme za iste pare moći da se uzme bolji paket, ali dve godine za pristup internetu mi zvuči kao večnost.

Nazad
Vrh Dno