BEOGRAD, 2. jul 2011, (Njuz) – Od prvog jula građani mogu da, bez menjanja svog broja mobilnog telefona, pređu kod drugog operatera mobilne telefonije koji je podjednako nepovoljan kao i prethodni.
Iako praksa prelaska na druge, podjednako skupe operatere sa zadržavanjem broja odavno postoji u mnogim zemljama, potrošači u Srbiji su tek juče dobili mogućnost da to urade.
- Do sada sam plaćao ogromne račune i imao mnogo problema u romingu kod MTS-a. Sada jedva čekam da promenim operatera bez menjanja broja i da ponovo imam te iste probleme i ogromne račune – kaže Blažo Jovanović iz Milanovca, jedan od hiljada pretplatnika koji su već podneli zahtev za prelazak na drugu telekomunikacionu kompaniju koja nudi potpuno iste usluge po identičnim cenama.
Neki korisnici su se odlučili na promenu operatera prvenstveno zbog Internet paketa.
- Na Vipu imam očajne uslove što se surfovanja tiče, deru me kao konja, međutim nikada do sada nisam mogao da pređem na drugog, isto tako bezveznog operatera a da ne promenim broj. Sada to konačno mogu da uradim, i već sam podneo zahtev za prenos broja. Znam da ću plaćati istu sumu, ako ne i još više kod mog budućeg operatera ali barem neću morati da menjam broj i da ponovo svim prijateljima, poznanicima i savremenicima šaljem svoj novi broj – kaže budući nezadovoljni pretplatnik Telenora Milan Kosanović iz Užica.
U mini-anketi koju je sproveo Njuz, saznali smo da će se većina korisnika mobilne telefonije, iako znaju da ih i kod drugih operatera očekuju podjednako nepovoljni uslovi, ipak odlučiti za promenu. Tako će većina korisnika Vipa preći na MTS, korisnici MTS će preći na Telenor, dok će ljudi koji koriste usluge ovog opereratera preći na Vip. Anketa je pokazala da će kroz mesec dana većina građana ponovo promeniti mrežu i preći na onog trećeg operatera, čije usluge do tada nisu koristili.
Anketa je takođe pokazala da petina građana planira da pređe na fiksnu telefoniju, za koju kažu da je znatno povoljnija i da joj je jedina mana ta što gube mogućnost da telefoniraju odakle god žele, dok svaki deseti korisnik mobilne telefonije planira da pređe na pejdžer jer smatra da je „super što uvek možeš da se vadiš da nisi bio pri telefonu ako nekog želiš da izbegneš“.
Read more:
http://www.njuz.net/gradani-konacno...g-operatera-bez-menjanja-broja/#ixzz1RjTaof3O