Trebalo bi da može ako postoji VDSL na tvojoj centrali.
Jel imas IPTV i koliko STB uređaja?
Trebalo bi da može ako postoji VDSL na tvojoj centrali.
Ništa oni ne "stavljaju" niti mogu ručno da manipulišu od toga što si spomenuo. Max Attainable rate je samo procena rutera, koja je često prilično nebulozna i previše optimistična.Oni da hoce mogu da podignu i dostiznu stopu i stvarnu stopu to sam video u jednom momentu su stavili dostiznu stopu na 93 i margina za download se povecala na 8.5.Zasto nece pitanje je samo i oni to znaju verujem da mogu da odrade to nego kao da nekom cuvaju dodatni protok i margine..
Nemam, imam MTS SAT.Trebalo bi da može ako postoji VDSL na tvojoj centrali.
Jel imas IPTV i koliko STB uređaja?
A koji Net paket imaš? Kako si dobio 20/1 kad nemaju u ponudi? A za VDSL najbolje pozovi 0800 100 150 i pitaj da li postoji mogucnost za 50/8 na tvojoj linijiNemam, imam MTS SAT.
Sto znaci da oni mogu da povecaju jacinu signala ali ih kao sprecava profil i drugi korisnici jel to hoces da kazes.Oni sve kao rade daljinskim putem nemogu da verujem...Ništa oni ne "stavljaju" niti mogu ručno da manipulišu od toga što si spomenuo. Max Attainable rate je samo procena rutera, koja je često prilično nebulozna i previše optimistična.
Sve što provajder može da menja je output power / "jačina signala" i za to postoje maximalne dozvoljene vrednosti za pojedinačne profile.
Plus nije tvoja "parica" jedina u kablu koji ide do centrale, tako da količina šuma varira i zavisi i od drugih korisnika.
Pa to je neki stari paket od BeotelNet-a.A koji Net paket imaš? Kako si dobio 20/1 kad nemaju u ponudi? A za VDSL najbolje pozovi 0800 100 150 i pitaj da li postoji mogucnost za 50/8 na tvojoj liniji
Ja tebi verujem i vidim da se dosta razumes u sve ali nemogu da verujem da nece da mi podese modem na 80/10 jel im cini uslugu da ih stalno pozivam za tako nesto.Mogu da povecaju signal bar malo niko i ne trazi u nedogled.shamanNS mozes mi se javiti na pvt@markoni6789 Hoću da kažem da ne "zakidaju" oni tebi ništa jer im je to fetiš već je namešteno tako kako je namešteno da bi to radilo ispale stabilno i da ih ti bi zvao 15 puta nedeljno da se žališ da ti net često prekida.
A pojačavanje signala ne može u nedogled i posle određene tačke imaš i loš odnos "šum : signal" ( = SNR margina) i kontra efekat na stabilnost veze.
I naravno što veći broj korisnika i što su im veće brzine to je ukupan šum u kablu veći i margine padaju svim korisnicima samim tim i ostavite brzine sa stabilnom konekcijom opadaju.
A da li je bolje staviti običan telefonski kabl ili CAT5eNe mozes pogresiti ako odatle do utičnice staviš CAT5e kabl, naravno uz isto pravilo da koristiš dve žice iz istog para.
Podzemna, u pitanju je kuća ali se priključna kutija nalazi na pomoćnom objektu (lokal) u istom dvorištu pa bi trebao kabl da se razvuče vazdušno od tog lokala do kuće (objekti su oko 3 metra udaljeni ali dele isti kućni broj i vlasnika), ranije je isto bio korišćen DSL u kući ali je kabl skinut u međuvremenuKoji tip objekta je u pitanju i da li su instalacije vazdusne ili podzemne?
Znači ne može jednim izlaskom na teren?Prvo moraju da ti puste fiksni i da u njihovom sistemu upišu da je linija "živa". Da li će u tom procesu hteti da razvlače kablove ne znam...
Tek kad linija postane "živa", mogu da pokrenu xDSL zahteve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari